Lielākais zivju konservu ražotājs SIA Karavela skumbriju konservus ražo galvenokārt eksportam.
Pirms vairākiem gadiem uzstādītā modernā konservu ražošanas līnija ļauj saražot ekportspējīgu produktu, kas uzņēmumam ļāvis nostiprināties vairākos eksporta tirgos. Uzņēmumā jaudīgākās iekārtas ražo blanšētu skumbriju – ap 60 tūkstošus kārbu dienā vienā maiņā, ko eksportē uz Skandināvijas valstīm, db.lv pastāstīja SIA Karavela mārketinga vadītāja Sintija Skarstane.
Aptuveni 25 % no kopējā eksporta tiek realizēts Dānijā, tikpat daudz - Zviedrijā , 12 % – Lielbritānijā , bet citas valstis aizņem mazāku daļu. Šogad liels projekts tiks realizēts ASV, uz kurieni uzņēmums nosūtīs 80 konteinerus ar sardīnēm, kas gatavotas no Baltijas jūras reņģēm.
Eksporta tirgiem prece lielākoties tiek ražota ar privātajiem zīmoliem, taču daļa tiek realizēta ar vēsturiskajiem Karavelas zīmoliem Arnold Sørensen un Kaija.
Kā top skumbriju konservi, skaties raksta galerijā!
#2/45
Skumbrija uzņēmumam tiek piegādāta no Skotijas saldētā veidā, lielos blokos.
#8/45
Zivs tiek noskalota un blanšēta aptuveni 80 grādos, kur speciālā sārmainā vide ļauj noņem ādu un asakas tiek padarītas mīkstākas.
#24/45
Pārējā fileja tiek padota tālāk, lai to samaltu un vēlāk pievienotu tomātu pastu.
#28/45
Atliekvielas vēlāk ved uz Alsungas zivju miltu rūpnīcu, kur tās pārstrādā zivju miltos.
#36/45
Vienā iepakojumā ir trīs kārbiņas, jo skandināvu pircēji tās labprāt iegādājas lielākos apjomos.
#39/45
Pirms eksportēt produkciju, divas nedēļas tā tiek turēta slēgtās kastēs, lai pārbaudītu, vai prece saražota atbilstoši visām prasībām.
#40/45
Gatavo produkciju iepako lielākos apjomos. Tā nonāk Dānijas, Zviedrijas un citu valstu veikalos.