Jaunākais izdevums

Iepirkšanās centra Olympia 2007. gada apgrozījuma pieaugums (neskaitot Rimi) ir bijis 12,9 milj. latu, kas ir par 30,2% vairāk nekā 2006. gadā, liecina sniegtā informācija medijiem.

Gada laikā apgrozījums esot pieaudzis visās nozarēs. Attiecībā pret iepriekšējo gadu lielākais pieaugums bijis pakalpojumu nozarē, kur apgrozījums ir dubultojies, tāpat vērā ņemams apgrozījuma pieaugums bijis veikaliem, kas nodarbojas ar skaistumkopšanas pakalpojumu sniegšanu vai preču tirdzniecību (+71%).

Apgrozījums audzis arī aksesuāru nozarē (+52%), elektronikas nozarē (+45%), apavu nozarē (+32%) un ēdināšanas nozarē (+31%).

''Straujajam apgrozījuma pieaugumam ir vairāki iemesli,'' stāstīja i/c Olympia direktors Andris Reņģītis, paskaidrojot: ''Pirmkārt, 2007. gadā i/c Olympia tika atvērti vairāki jauni veikali, piemēram, viens no lielākajiem elektronikas un datortehnikas veikaliem Latvijā – BMS Megapolis, arī vairāki apģērbu un apavu veikali. Līdz ar to pašlaik i/c Olympia iznomātā platība ir lielākā tās pastāvēšanas vēsturē. Jāpiebilst, ka šī gada laikā plānojam iznomāt visas iepirkšanās centra telpas. Otrkārt, pieauguma apjomu sekmējusi arī kopējā pieauguma tendence visā mazumtirdzniecības nozarē. 2007. gada pirmajos 9 mēnešos Latvija pat bija pirmajā vietā Eiropā mazumtirdzniecības apgrozījuma pieauguma ziņā.''

2007. gada Ziemassvētku laikā i/c Olympia veikalu apgrozījums (neskaitot RIMI), salīdzinot ar 2006. gada Ziemassvētku laiku, pieaudzis par 32,6%.

Kopējais 2007. gada decembra i/c Olympia (neskaitot RIMI) apgrozījums bijis 1,7 milj. latu un tas ir lielākais apgrozījums visa i/c Olympia vēsturē. Lielākais pieaugums bijis skaistumkopšanas pakalpojumu sniedzēju un preču tirdzniecības nozarē, kā arī pakalpojumu un elektronikas nozarēs. Šajās nozarēs pieaugums, salīdzinot ar iepriekšējiem Ziemassvētkiem, svārstījies no 60% līdz pat 200%.

No 2005.gada iepirkšanās centrs pieder investīciju fondam Baltic Property Trust Optima (BPT Optima).

Komentāri

Pievienot komentāru
Tirdzniecība un pakalpojumi

Olympia apgrozījums pieaudzis arī 2008.gadā

, 13.02.2009

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lai arī kopējie mazumtirdzniecības apjomi Latvijā pagājušajā gadā samazinājās, iepirkšanās centra (i/c) Olympia apgrozījums 2008. gadā sasniedzis vairāk nekā 26,5 miljonus latu (bez PVN).

Tas par 3,54% pārsniedz 2007.gada apgrozījumu, informē uzņēmums.

Ņemot vērā, ka Latvijā kopumā pērn mazumtirdzniecības apgrozījums samazinājās par 8,2%, minētais apgrozījuma pieaugums uzskatāms par veiksmīgu sasniegumu. Pie tam, par spīti pirktspējas kritumam valstī kopumā, i/c Olympia pērn palielinājies ne tikai apgrozījums, bet arī apmeklētāju plūsma. Kopumā 2008.gadā Olympia apmeklētāju skaits sasniedza gandrīz 4 miljonus (3 933 839 apmeklētāju). No tiem lielākā daļa - ap 90% apmeklēja arī iepirkšanās centra otro stāvu.

Salīdzinot ar 2007.gadu, kopējā apmeklētāju plūsma ir palielinājusies par 7%. Savukārt otrā stāva apmeklējums ir palielinājies par 30%, kas liecina par to, ka aizvien vairāk pircēju papildus lielākā nomnieka - Rimi hipermārketa apmeklēšanai izvēlējušies iepirkties arī nepārtikas preču veikalos.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

No augusta vidus i/c Olympia darbu sācis DK Daugava pirmais veikals Piena un maizes nams. Šajā veikalā tiks tirgota tikai DK Daugava produkcija plašā sortimentā - pircēji varēs iegādāties DK Daugava piena produktus Daugava un Aiviekste, maizes produkciju Daugava un Sērene, un cepumus Daugava.

I/c Olympia stratēģiskā konsultante Iveta Priedīte norāda, ka Olympia mērķtiecīgi izvēlas nomniekus, gādājot, lai to piedāvātā produkcija būtu atbilstoša klientu gaidām. «Daugavas produkcija ir labākā savā segmentā un mums ir liels prieks, ka esam uzsākuši šo sadarbību,» tā I. Priedīte.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Olympia un Asins Donoru centrs aicina piedalīties donoru dienā

, 16.11.2007

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šodien, 16.novembrī, no plkst. 10:00 līdz 15:00 I/c Olympia un Valsts Asins Donoru centrs (VADC) aicina palīdzēt un piedalīties asins donoru dienā. Cilvēkiem būs iespēja ziedot asinis VADC specializētajā autobusā pie i/c Olympia.

"Drīz klāt būs Ziemassvētki, kad cilvēki atdara savas sirdis ziedošanai un dāvināšanai. Mēs aicinām to darīt jau tagad, un aicinām ziedot visdārgāko, kas mums ir – savas asinis. Iespējams, tā mēs palīdzēsim izglābt kāda dzīvību. Donoru dienā piedalīsies arī iepirkšanās centra Olympia darbinieki. Aicinām donoru dienā piedalīties arī savus sadarbības partnerus, Ķīpsalas iedzīvotājus un iepirkšanās centra pircējus," sacīja i/c Olympia direktors Andris Reņģītis.

VADC direktore Gita Ņemceva: "Specializētais VADC autobuss ir aprīkots tā, lai tajā būtu droši un ērti ziedot asinis. Radot iespēju ērtākai asins ziedošanai, ceram, ka atsaucību izrādīs ne vien regulārie asins donori, bet arī cilvēki, kas asinis vēl nekad nav ziedojuši. Atgādinām, ka ilgāku laiku Valsts asinsdonoru centrā nepietiekamā daudzumā ir O(I) grupas negatīvās asins grupas asinis. Tāpat aicinām arī citu asinsgrupu donoriem saglabāt aktivitāti un atbalstīt I/c Olympia organizēto donoru dienu!"

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Olympia saīsina darba laiku

, 27.03.2009

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Sākot ar šī gada 1. aprīli, uzklausot nomnieku vēlmi, iepirkšanās centrs Olympia samazinās darba laiku par vienu stundu un turpmāk strādās līdz pulksten 21.00.

Nomnieku veikali, kas atrodas i/c Olympia 1.stāvā un pagrabstāvā, pēc savas izvēles varēs strādāt arī līdz 22.00. Arī Rimi hipermārkets no 1.aprīļa strādās par vienu stundu mazāk – tā darba laiks būs no 9:00 līdz 22:00, informēja Olympia mārketinga menedžere Jekaterina Zilpauša.

Darba laiks saīsināts pēc tam, kad veiktajā aptaujā nomnieki izteikuši vēlmi saīsināt darba laiku. Jaunā darba laika ieviešana palielinās i/c Olympia nomnieku darbības efektivitāti un samazinās viņu izmaksas, laikā, kad pircēju aktivitāte Latvijā ir mazinājusies. Jau ziņots, ka marta vidū uz saīsināto darba laiku pārgāja trīs tirdzniecības centri - Mols, Origo un Dole, kas tagad ir atvērti līdz 21:00.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tirdzniecība un pakalpojumi

Olympia aicina palīdzēt maznodrošinātajiem

, 26.03.2009

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Iepirkšanās centrs (i/c) Olympia ar Latvijas Sarkanā Krusta atbalstu aicina tos, kam ir iespēja, ziedot sev vairs nevajadzīgos apavus un apģērbus maznodrošinātajiem.

Sestdien, 28. martā no plkst. 10.00 līdz 18.00 i/c Olympia notiks mazlietotu apģērbu un apavu vākšana, lai kaut ar nelielu atbalstu ikviens varētu palīdzēt maznodrošinātajiem. Akcija tiek organizēta sadarbībā ar Latvijas Sarkanā Krusta un Time Forward aktīvistiem. Akcijas mērķis atgādināt cilvēkiem, ka drēbes, kas kādam nav vajadzīgas šodien, var noderēt citiem rīt. Tie, kam mājās ir lieks apģērbs vai apavi, tiks ļoti gaidīti i/c Olympia telpās, pirmajā stāvā. Par katru ziedojumu būs iespēja saņemt bez maksas Olympia Kaimiņa karti. Lūgums ziedojamās mantas nest maisos.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Rīt pie centra Olympia varēs ziedot asinis

, 13.12.2007

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

14.decembrī no plkst. 11:00 līdz 16:00 būs iespēja ziedot asinis VADC specializētajā autobusā stāvlaukumā pie i/c Olympia.

''16.novembrī i/c Olympia kopā ar Valsts asinsdonoru centru rīkojām donoru dienu. Atsaucība bija ļoti liela, asinis nodeva 38 cilvēki. Pēc asins nodošanas Valsts asinsdonoru centrs zvanīja mums, izteica pateicību visiem donoriem par atsaucību un lūdza palīdzēt, vēlreiz organizējot šādu akciju tieši pirmssvētku laikā,'' stāstīja i/c Olympia direktors Andris Reņģītis.

25.oktobrī i/c Olympia, Islande Hotel, A/S Māris Gailis, BT1, Hansabanka un RTU Arhitektūras un pilsētplānošanas fakultāte parakstīja Ķīpsalas sadarbības hartu. Hartas parakstītāji apņēmās veicināt un atbalstīt visas Hartas parakstītāju aktivitātes, kuras palīdz izveidot dzīvošanai, strādāšanai un atpūtai draudzīgu vidi Ķīpsalā. Donoru diena ir Hartas parakstītāju pirmā kopīgā aktivitāte.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Tirdzniecības centrs Olympia mainīs nosaukumu uz Olimpia

, 06.10.2009

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Tirdzniecības centrs Olympia šonedēļ pārtaps par Olimpia, līdz ar nosaukuma maiņu gandrīz visos centra veikalos paredzētas īpašas patstāvīgo atlaižu zonas.

«Vienlaicīgi ar zīmola maiņu, tiks veikta arī koncepcijas maiņa, turpmāk piedāvājot pircējiem tā saucamo «patīkamo» cenu koncepciju – gandrīz visos veikalos (kopskaitā 58) būs patstāvīgas atlaižu zonas, kuros būs piedāvājumi, kādi nebūs citos tīklu veikalos,» Db norādīja Olympia mārketinga vadītāja Jekaterina Zilpauša.

Lielākie nomnieki, kas atbalstīs šo koncepciju ir veikali KristiAna, Seppala, Reserved, Colloseum, Sport 2000, BIK BOK, CUBUS, ALAN DEKO, Euroskor, Pasaules Optika, Jahonts. «Šādu koncepciju izvēlējāmies tāpēc, ka šobrīd gan Latvija, gan pasaulā atlaides un zemas cenas ir viens no būtiskākajiem faktoriem veikalu un arī tirdzniecības centru izvēlē,» paskaidroja J.Zilpauša.

Komentāri

Pievienot komentāru
Mazumtirdzniecība

Covid-19 skarto nozaru sarakstā aicina iekļaut arī nepārtikas tirdzniecību

Anda Asere, 26.03.2020

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lietuvas izcelsmes Baltijas apģērbu tirdzniecības kompānija "Apranga Group" rosina koronvīrusa ietekmēto nozaru sarakstā ietvert arī nepārtikas tirdzniecības uzņēmumus.

"Latvijā nepārtikas preču tirdzniecībā strādā aptuveni 40 tūkstoši cilvēku – 1/20 daļa no visa valstī esošā darbaspēka. Vairāk nekā puse no viņiem ir jauni cilvēki, kuri uztur savu ģimeni un kam ir ilgtermiņa finanšu saistības. Viņi ir patērētāji un ekonomikas mugurkauls un viņi nevar pārciest šo krīzi bez valdības atbalsta. Mēs atbalstām visus Eiropas un vietējā līmenī pieņemtos pasākumus, kas nepieciešami pandēmijas ierobežošanai. Vīruss neapstājas pie robežām un tas nepazīst nekādus ierobežojumus – mēs visi cietīsim no tā izraisītajām sekām, tāpēc arī atbildei jābūt solidārai," uzskata Rimants Pervenecks (Rimantas Perveneckas), "Apranga Group" ģenerāldirektors.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Nākamnedēļ Krievijas Federācijas Augstākās arbitrāžas tiesa uzklausīs prasību lietā, kurā kompānija Olympia no Parex bankas un Citadele bankas vēlas atgūt 21 miljonu dolāru, raksta Rapsinews.com.

Tiesa izskatīs Olympia iesniegumu pārskatīt lēmumu, lai atgūtu aptuveni 21 miljonu dolāru no Parex un Citadele bankas. Uzņēmums norāda, ka Parex banka ir pārkāpusi godīgas uzņēmējdarbības praksi, reorganizācijas laikā pārvietojot savus likvīdos aktīvus uz jaundibināto Citadele Banku, bet debitoru parādus un nelikvīdos aktīvus atstājot Parex bankā.

2011. gada janvārī bijušais Parex bankas īpašnieks Valērijs Kargins pārdeva savu parāda prasību pret Parex banku kompānijai Olympia, kura tā paša gada martā tika noraidīta. Tiesa savu lēmumu pamatoja ar to, ka prasību nav iespējams izskatīt Krievijā, jo Parex bankai šajā valstī nav nevienas vietējās meitaskompānijas, filiāles vai pārstāvniecības, raksta laikraksts Kommersant.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tirdzniecība un pakalpojumi

Izmaiņas Rimi Latvia veikalu darbalaikā svētkos

, 14.12.2007

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Db.lv publicē informāciju par Rimi Latvia veikalu darbalaiku izmaiņām svētkos.

24. decembrī, Ziemassvētku vakarā, visi Rimi Latvia veikali (gan Rimi, gan Supernetto) strādās līdz plkst. 22.00.

25. decembrī, Pirmajos Ziemassvētkos, visi veikali sāks strādāt no plkst. 10.00, izņemot Rimi centrālajā stacijā (t/c Origo), kas būs atvērts jau no plkst. 8.00.

26. decembrī veikali darbosies kā parasti, vienīgi Rimi Stacija sāks darbu plkst. 8.00.

31. decembrī, Vecgada vakarā, visi veikali strādās līdz plkst. 22.00.

1. janvārī veikali sāks darbu plkst. 12.00, izņemot Rimi Staciju, kas būs atvērts no plkst. 10.00.

1. janvārī būs slēgti vairāki Rimi veikali Rīgā: Galerijā Centrs, t/c Mols, t/c Olympia un Pulkveža Brieža ielā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Mazumtirdzniecība

Latvijas balzams veikali tīkls attīstībā investējis 95 tūkstošus eiro

Zane Atlāce - Bistere, 20.10.2017

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijas balzams veikali tīkls šogad investējis jau esošo veikalu modernizācijā, kā arī atvēris jaunus veikalus reģionos un paplašinājis savu outletu skaitu. Specializētā veikalu tīkla attīstībā šogad ieguldīti jau 95 tūkstoši eiro, informē Latvijas balzams veikali specializētā alkoholisko dzērienu veikalu tīkla izpilddirektore Oļesja Saveļjeva.

Kopumā gada pirmajos 7 mēnešos modernizēti seši veikali un atvērti trīs jauni outlet koncepta veikali Rīgā un Piņķos. Veikalu modernizācija sevī ietver fasādes un iekštelpu remontus, izkārtņu atjaunošanu un iekštelpu iekārtojuma uzlabošanu, lai veidotu ērtāku iepirkšanas vidi.

Pirmajā pusgadā Latvijas balzams veikali kopējais apgrozījums audzis par 6%, salīdzinot ar 2016. gadu. Uzņēmums pieaugumu pamato ar lojālu klientu loku, kuri izvēlas dārgākus zīmolus, kā arī tūristu pieaugošo īpatsvaru Vecrīgas un Jūrmalas veikalos.

«Šogad īpaši aktīvi strādājam pie outlet veikalu koncepcijas. Vēlamies attīstīt tieši šos veikalus, lai kļūtu arvien konkurētspējīgāki outlet veikalu segmentā. Nākamā gada laikā plānojam pabeigt modernizācijas procesus visā tīklā,» stāsta O.Saveļjeva.

Komentāri

Pievienot komentāru
Eksperti

Gazele: Trijos gados auguši pieckārt

Daiga Kiopa, SIA Lursoft IT valdes locekle, 11.02.2019

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Kamēr lielajiem uzņēmumiem uzrādīt strauju izaugsmi ir salīdzinoši grūti, mazāki uzņēmumi, kuri, iespējams, sākuši darbību vien pirms pāris gadiem, nereti kļūst par uzlecošajām zvaigznēm, strauji ielaužoties tirgū un gadu no gada ievērojami kāpinot apgrozījumu.

Šodien laikrakstā Dienas Bizness lasāms saraksts: Visstraujāk augošie uzņēmumi sadalījumā pa reģioniem pēc neto apgrozījuma pieauguma 2015.–2017. gadā

Vairāk nekā puse rīdzinieku

Līdzīgi kā iepriekšējos gados, arī šoreiz starp TOP 100 straujāk augošajiem uzņēmumiem visplašāk – proti, ar 63 uzņēmumiem – pārstāvēta ir Rīga. Sarakstā iekļuvušo galvaspilsētas uzņēmumu apgrozījums veido 60,68% no kopējā TOP 100 straujāk augošo uzņēmumu apgrozījuma 2017. gadā.

Kopā visi TOP 100 sarakstā iekļautie uzņēmumi 2017. gadā apgrozīja 242,9 milj. eiro, kas ir piecas reizes vairāk nekā šie paši uzņēmumi apgrozīja 2015. gadā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tirdzniecība un pakalpojumi

Latvijas balzams veikalu attīstībā šogad ieguldījis vairāk nekā 200 000 eiro

Zane Atlāce - Bistere, 20.12.2016

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ieguldot vairāk nekā 200 000 eiro, Latvijas balzams veikali tīklā šogad modernizēti 12 veikali un atvērti pieci jauni veikali, informē veikalu tīkla vadītāja Viktorija Voičenko.

Decembrī jauns veikals atvērts Liepājā un renovēts veikals Ogrē. «Veikals Ogrē līdz šim strādāja kā ikdienas koncepta veikals. Veicām kosmētisko remontu, uzlabojām veikala vizuālo izskatu un paplašinājām sortimentu, pārejot uz outleta konceptu, lai kļūtu konkurētspējīgāki un nodrošinātu pieejamas cenas vietējiem iedzīvotājiem,» stāsta V.Voičenko.

Novembrī darbu sāka arī pirmais Latvijas balzams veikali outlets Pierīgā - Piņķos.

Latvijas balzams veikali specializēto tīklu veido 47 veikali Latvijā, 4 no kuriem ir premium koncepta veikali un 7 outlet koncepta veikali. Veikalu tīkls pieder SIA Bravo un ir daļa no Amber Beverage Group, kas ir vadošā vīna un stipro alkoholisko dzērienu holdinga sabiedrība Latvijā, Lietuvā un Igaunijā. Latvijas balzams veikali tīkls tika izveidots 1991.gadā. Veikalos iespējams iegādāties visus AS Latvijas balzams ražotos dzērienus, kā arī plašu importēto alkoholisko dzērienu klāstu un citus produktus.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Baltijas valstīs 7. augustā tiek atklāts jauns PEPCO tīkla veikals. Trijos gados pēc ienākšanas Baltijas tirgū zemo cenu apģērbu un bērnu preču veikalu tīklā PEPCO būs 102 veikali, tomēr šajās valstīs zīmols saredz izaugsmi un plāno turpmāku attīstību, meklējot sadarbības partnerus arī mazajās pilsētās.

Par veikalu tīkla un reizē zīmola PEPCO attīstības plāniem Baltijā Dienas Bizness izjautāja starptautiskā uzņēmuma Baltijas operāciju vadītāju Aleksandru Čikaidzi.

Pastāstiet par PEPCO veikalu tīklu! Cik valstīs jūs tirgojat savu produkciju?

Patlaban esam pārstāvēti 11 valstīs. Tās ir trīs Baltijas valstis, Polija, Čehija, Slovākija, Ungārija, Horvātija, Slovēnija, Rumānija un Bulgārija. Veikalus grasāmies atvērt Itālijā un Serbijā.

Cik ilgi strādājat Baltijā?

Pirmo veikalu Baltijas valstīs mēs atklājām Lietuvā – Marijampolē. Tas notika 2017. gada 1. decembrī. Pirmais PEPCO veikals Igaunijā tika atvērts 2018. gada 8. jūnijā. Pēc būtības vēl nav pagājuši pat trīs gadi, kad sākām strādāt tieši Baltijas valstīs. Latvijā pirmo veikalu atvērām 2018. gada 23. martā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Regulējums, kas noteica lielo tirdzniecības centru darbības ierobežojumus Covid-19 pandēmijas apstākļos, neatbilst valsts pamatlikumam, atzinusi Satversmes tiesa (ST).

Lieta rakstveida procesā tika izskatīta pirms mēneša. Tā tika ierosināta pēc SIA "Eften Domina" ("Domina"), SIA "Jysk Linnen’n Furniture" ("Jysk") un SIA "VRPB" pieteikumiem. Uzņēmumi ST bija vērsušies atsevišķi, tomēr ST lēma lietas apvienot.

Uzņēmumi lūdza ST pārbaudīt Ministru kabineta (MK) noteikumu "Epidemioloģiskās drošības pasākumi Covid-19 infekcijas izplatības ierobežošanai" 24.18 punkta atbilstību Satversmes 91.panta pirmajam teikumam, kā arī 105.panta pirmajam un trešajam teikumam.

MK noteikumi paredzēja, ka tirdzniecības centrā, kura kopējā tirdzniecībai atvēlētā platība ir lielāka par 7000 kvadrātmetriem, darbojas tikai veikali, kuros tirgo pārtiku ne mazāk kā 70% apmērā no preču sortimenta, veikali, kuros tirgo higiēnas preces ne mazāk kā 70% apmērā no preču sortimenta, kā arī aptiekas, optikas preču veikali, dzīvnieku barības veikali, ziedu veikali, grāmatnīcas, preses tirdzniecības vietas, kā arī datoru, to perifēro iekārtu un programmatūras, kā arī telekomunikācijas iekārtu veikali.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Olympia sola spiest uz atlaidēm

Miks Lūsis, Db, 28.09.2009

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

«Drīzumā domājam mainīt mūsu iepirkšanās centra koncepciju, piedāvājot patērētājiem piesaistošas cenas jau labi zināmajos un iecienītajos veikalos,» uzsver i/c Olympia mārketinga vadītāja Jekaterina Zilpauša.

Šāds solis tiks sperts pēc veikta pircēju paradumu pētījuma, secinot, ka cilvēki uz tirdzniecības centru veikaliem dodas mērķtiecīgi un lielāka iespēja, ka tiks apmeklēti ne tikai pārtikas veikali, bet arī nepārtikas preču tirgotāji ir tad, ja ir pamanītas grandiozas atlaides vai sezonālās izpārdošanas.

«Šie rezultāti apstiprina mūsu novērojumus. Pētījums arī parādīja, ka atbildot uz jautājumu – kad visbiežāk cilvēki iepērkas tirdzniecības centru nepārtikas veikalos, vairāk kā trešdaļa respondentu (35%) atzina, ka visbiežāk tirdzniecības centru nepārtikas veikalos iepērkas sezonālo atlaižu laikā, bet tikpat piesaistošas (33% gadījumu) ir citas grandiozas atlaides,» tā J. Zilpauša.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

I/c Olympia tiek atvērts Latvijā pirmais Seppälä jaunā stila veikals

, 10.06.2008

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

No 13. jūnija i/c Olympia esošais veikals Seppälä atradīsies jaunās telpā, ir izmainīts arī veikala stila koncepts.

”No pagājušā gada visi Seppälä tīkla jaunatvērtie veikali – gan Krievijā, gan Lietuvā, gan Igaunijā, gan tagad arī Latvijā - izskatīsies tieši tā. Latvijā šis ir pirmais veikals, kura tēls atbilst jaunajam Seppälä stila konceptam. Jaunais veikala tēls ir veidots saskaņā ar mūsu misiju – modei nav jābūt prātīgai vai uzpūtīgai, svarīgai vai pārspīlēti svinīgai. Tā var būt jautra un brīva. Tāpēc veikala tēls veidots tā, lai tas izstaro dzīvesprieku un bezrūpību,” Db.lv norāda Jolanta Jamante, Seppälä veikalu tīkla vadītāja Latvijā.

Lai nosvinētu veikala atklāšanu, trīs dienas – no 13. līdz 15. jūnijam veikals Seppälä i/c Olympia piedāvās īpaši draudzīgu cenu visai krāšņajai kolekcijai, tā būs par 20% zemāka, kā parasti.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ārkārtējā situācijas situācijas regulējums valstī spēkā varētu stāties jau šonakt, 9.oktobrī, Ministru kabineta sēdē pauda Valsts kancelejas direktors Jānis Citskovskis.

Tieslietu ministrs Jānis Bordāns (JKP) sēdes laikā pauda, ka fakts, ka regulējums stāsies spēkā teju nekavējoties, ir pareizais lēmums. Iepriekš bijis paredzēts, ka noteikumi stātos spēkā pirmdien.

Izsludināt ārkārtējo situāciju uz trim mēnešiem iepriekš ministri un eksperti nolēma Krīzes vadības padomē (KVP).

Ārkārtas situācija uz trim mēnešiem, nevakcinētajiem liegs iepirkšanos lielveikalos 

Krīzes vadības padome (KVP) naktī uz piektdienu pieņēmusi lēmumu valstī izsludināt ārkārtējo...

Paredzēts personām, kas nav vakcinētas pret Covid-19 vai nav to pārslimojušas, turpmāk būs atļauta iepirkšanās tikai pirmās nepieciešamības veikalos, tādējādi liedzot iespēju apmeklēt, piemēram, lielveikalus. Tāpat nolemts ierobežot arī vakcinētas personas - piemēram, pasākumos "zaļajā" jeb drošajā zonā tiks noteiktas papildu epidemioloģiskās drošības prasības, proti, jāvalkā maskas, jāievēro distance, tāpat paredzēts ieviest arī konkrētus dalībnieku ierobežojumus noteiktos pasākumos.

Citskovskis piektdien valdības sēdē informēja, ka tirdzniecības vietas, kuras varēs apmeklēt arī personas bez Covid-19 sertifikāta, ir pārtikas veikali, aptiekas, optikas veikali, dzīvnieku barības veikali, preses tirdzniecības vietas, higiēnas preču veikali, telekomunikāciju veikali un degvielas uzpildes stacijas. Šajās vietās uz vienu apmeklētāju būs jānodrošina 25 kvadrātmetru platība.

Savukārt, strādājot drošajā režīmā, uz vienu apmeklētāju būs jānodrošina 15 kvadrātmetri.

Tāpat Citskovskis atklāja, ka brīvdienās un svētku dienās tirdzniecības centros varēs strādāt tikai pārtikas veikali, aptiekas, optikas, dzīvnieku barības veikali, preses tirdzniecības vietas, higiēnas preču veikali un telekomunikāciju veikali. Tāpat būs pieejami tādi pakalpojumu sniedzēji kā kurpnieks un ķīmiskās tīrītavas.

Vienlaikus turpmāk visus, kam tas iespējams - gan publiskajā, gan privātajā sektorā -, aicinās strādāt attālināti.

Tāpat zināmi ierobežojumi gaidāmi arī izglītības jomā. Lai gan arī pēc ārkārtējās situācijas izsludināšanas skolēni turpinās mācīties klātiene, lietojot sejas aizsargmaskas, tiks būtiski samazināts interešu izglītības nodarbību apjoms. Skolotājiem un skolēniem, neatkarīgi no izglītības pakāpes, visās telpās būs jālieto sejas aizsargmaskas. Skolēnu testēšana notiks vismaz reizi nedēļā. Ārkārtējās situācijas laikā netiks organizētas nodarbības ārpus skolas, piemēram, ekskursijas, muzeju apmeklējumi.

Ierobežojumi gaidāmi arī kultūras un izklaides sfērā - ārkārtējās situācijas laikā kultūras pasākumi drīkstēs norisināties ar mazāku skaitu apmeklētāju. Saskaņā arī KVP vienošanos kultūras pasākumi drīkstēs noritēt "zaļajā" režīmā ar obligātu masku lietošanu un ierobežotu apmeklētāju skaitu jeb 60% no kapacitātes.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Valstī ārkārtējo situāciju uz trim mēnešiem izsludinās no pirmdienas, 11.oktobra, tādējādi spēkā stājoties vairākiem Covid-19 izplatības novēršanai paredzētiem ierobežojumiem, piektdien nolēma Ministru kabinets.

Valdības ārkārtas sēdes sākumā Valsts kancelejas direktors Jānis Citskovkis pauda, ka ārkārtējā situācija varētu stāties spēkā jau sestdien, 9.oktobrī. Taču valdība spēkā stāšanās datumu pārcēla, dodot sabiedrībai ilgāku laiku iepazīties ar jauno regulējumu.

Paredzēts, ka personām, kas nav vakcinētas pret Covid-19 vai nav to pārslimojušas, turpmāk būs atļauta iepirkšanās tikai pirmās nepieciešamības veikalos, tādējādi liedzot iespēju apmeklēt, piemēram, lielveikalus. Tāpat nolemts ierobežot arī vakcinētas personas - piemēram, pasākumos "zaļajā" jeb drošajā zonā tiks noteiktas papildu epidemioloģiskās drošības prasības, proti, jāvalkā maskas, jāievēro distance, tāpat paredzēts ieviest arī konkrētus dalībnieku ierobežojumus noteiktos pasākumos.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ceturtdien, 25.oktobrī, laikraksts Dienas bizness pasniedza balvas veiksmīgākajiem TOP 500 Latvijas uzņēmumiem, kuri 2006. gadā bija visstraujāk kāpinājuši apgrozījumu, sekmējot sava uzņēmuma un valsts ekonomisko izaugsmi.

Latvijas uzņēmēju eliti uzrunāja Latvijas Valsts prezidents Valdis Zatlers. Šā gada TOP 500 vērienīgāko nomināciju – TOP 10 veiksminieks – no Finanšu ministra Oskars Spurdziņa rokām saņēma SIA Latvijas Statoil izpilddirektore Baiba Rubess.

Kā liecina tieši šodien klajā nākušais ikgadējais izdevums TOP 500, iepriekšējais gads komercdarbībai ir bijis pats veiksmīgākais kopš Latvijas neatkarības atgūšanas, to apstiprina visu uzņēmumu kopējā tīrā peļņas bilance, kas bija rekordliela un pārsniedza 1,6 miljardus latu, ievērojamā jauno komercsabiedrību «dzimstība» — nodibināts lielākais uzņēmumu skaits pēdējo 12 gadu laikā un citi rādītāji, secina Lursoft valdes loceklis Ainars Brūvelis.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tirdzniecība un pakalpojumi

Stenders raujas pasaulē

, 05.10.2009

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Stenders ir noslēdzis jaunus franšīzes līgumus un oktobra, novembra laikā atvērs veikalus Austrijā, Dānijā, Slovēnijā un Horvātijā.

Jauni veikali tiks atvērti arī jau esošajās partneru teritorijās – Ķīnā, Zviedrijā, Ungārijā un Krievijā. Jau 2.oktobrī jauna tirdzniecības vieta tika atvērta Kopenhāgenā, kas ir pirmais Stenders veikals Dānijā.

Austrijā 16.un 17.oktobrī tiks atvērti 2 veikali – Zalcburgā un Insbrukā. Tie būs pirmie Stenders veikali Austrijā. Jau tiek meklēta trešā tirdzniecības vieta, kas varētu savas durvis vērt novembra sākumā. «Mums patiešām ir patīkams pārsteigums un liels prieks par Austrijas franšīzes partneru drosmi un uzņēmību. Mūsu praksē tas ir nebijis gadījums, kad partneri, uzsākot biznesu jaunā teritorijā, atver 2 veikalus vienlaicīgi! Un šī apņēmība turklāt piemīt latviešiem,» stāsta Stenders Ārējās tirdzniecības daļas vadītāja Ieva Eglīte.

Komentāri

Pievienot komentāru
Eksperti

FOTO: TOP 10 pēc apjoma lielākie automobiļu ražošanas nozares uzņēmumi Latvijā

Db.lv, 11.10.2018

SIA Bucher Municipal

Neto apgrozījums, milj.eiro (2017): 47.9

Neto apgrozījuma pārmaiņas, milj.eiro (2017/2013): 30.4

Neto apgrozījuma pārmaiņas, % (2017/2013): 174

Produkcijas apraksts: Komunālo mašīnu ražošana.

Citas piezīmes: 2015.-2016.g. atklāja trīs jaunas montāžas līnijas, kuras tika pārceltas no Lielbritānijas un Šveices rūpnīcām.

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Apstrādes rūpniecība pēdējos gados demonstrējusi labu izaugsmi, un viena no nozarēm, kas to sekmējusi, ir automobiļu, piekabju un puspiekabju ražošana. Vēl vairāk - autobūves nozare šogad augusi visstraujāk, un līdzšinējie investīciju plāni liek cerēt uz strauju izaugsmi arī nākotnē, prognozē Latvijas Bankas ekonomiste Agnese Rutkovska.

Šī ziņa daudzos skeptiķos izraisa vismaz smīnu, ja ne skaļus smieklus, – kopš kura laika Latvija ražo automobiļus? Šķiet, vidējam latvietim pašmāju automobiļu ražošana asociējas tikai ar padomju laikā ražotajiem mikroautobusiem «Latvija» un pastāv uzskats, ka nedz pirms tam, nedz pēc nozare nav eksistējusi un vairs neeksistē. Tomēr tā nebūt nav, viņa uzsver.

Latvijai un latviešiem (dažu interesantu faktu dēļ paplašināšu stāstu arī izcelsmes virzienā) ir saistība ar automobiļu ražošanu teju kopš autobūves pirmsākumiem, tādēļ, pirms aplūkojam nozares sniegumu pēdējās desmitgadēs, nedaudz ielūkosimies vēsturē. To palīdzēs atklāt Rīgas Motormuzeja informācija, Edvīna Liepiņa un Andra Biedriņa grāmata «Rīgas auto» un citi avoti, saka eksperte.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Padarīt Ķīpsalu pievilcīgāku, izveidot to par draudzīgu vidi šīs teritorijas iedzīvotājiem un meklēt risinājumus satiksmes problēmām — šie ir galvenie uzdevumi, kas likuši idejiski apvienoties vairākiem Ķīpsalas uzņēmumiem, pagājušajā nedēļā parakstot Ķīpsalas sadarbības hartu, šodien, 30.oktobrī, vēsta laikraksts Diena.

To pārstāvji sola neapstāties pie tukšiem solījumiem, bet rīkoties praktiski — iesniegt Rīgas domes satiksmes departamentam savus priekšlikumus par izmaiņām satiksmes organizācijā un jau nākamajā pavasarī rīkot sakopšanas talku.

"Ideja par hartu nāk no iepirkšanās centra Olympia. Sapratām, ka gribam padarīt Ķīpsalu skaistāku un, tā kā viens nav karotājs, uzrunājām arī vairākus kaimiņus," Dienai stāstījis t/c Olympia direktors Andris Reņģītis. Hartu parakstījuši arī viesnīcas Islande Hotel ģenerāldirektors Jānis Naglis, a/s Māris Gailis īpašnieks Māris Gailis, starptautisko izstāžu rīkotājsabiedrības BT1 ģenerāldirektors Viesturs Tīle, Rīgas Tehniskās universitātes Arhitektūras un pilsētplānošanas fakultātes dekāna vietniece zinātniskajā darbā Sandra Treja un a/s Hansabankas pārstāvis Ivars Svilāns.

Komentāri

Pievienot komentāru