Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Nule kā oficiāli arī līdz Latvijai nokļuvis jaunais Audi flagmanis A8.

Lielākās pārvērtības ir novērojamas auto priekšgalā. Turpmāk arī lielākais Audi ir ticis pie modernajām LED virtenēm, vienīgā bēda, ka LED lampiņas izkārtotas lauztas līnijas formā, un šis dizaineru meistarstiķis pieškir vācu limuzīnam aziātisku skatienu. Kas zina, iespējams, ka šis ir apzināts reveranss Ķīnai, kurš priekš Audi ir kļuvis par nozīmīgāko noieta tirgu. Turpretim paraugoties uz automašīnas pēcpusi neko jaunu modeļa arhitektūrā neieraudzīsim. Dažiem klientiem varētu neiet pie sirds, ka reprezentablais limuzīns ir saņēmis Audi A4 modeļa lukturus.

Standarta aprīkojumā A8 komforta paketē atradīsim 12 virzienos elektriski regulējamus sēdekļus, bet par papildu samaksu varēs saņemt vēl glaunākus sēdekļus ar masāžas un ventilācijas funkciju, divu vai četru zonu klimata kontroli ar trijiem dažādiem klimata regulējumiem. Melomāni rīcībā būs Bang & Olufsen akustiskā sistēma, turklāt atkarībā no noskaņojuma Audi A8 īpašnieki varēs izvēlēties dažādus salona apgaismojums, kura toni varēs izvēlēties MMI sistēmā. Arī tehniskajā ziņā Audi A8 būs nobruņots līdz zobiem, vispirms ceļot galdā divus V8 dzinējus un divus V6 dzinējus.

Pilnpiedziņas jeb Audi A8 quattro modeļiem lielākais uzsvars tiks likts uz dīzeļmotoriem, proti, 250 ZS jaudīgo trīs litru V6 TDI un jauno 4.2 litru astoņcilindru TDI motoru, kura jauda sasniegs 350 ZS, bet griezes moments aizstiepsies līdz 800 (!) ņūtonmetriem.

Benzīmotoru sarakstā pagaidām ir tikai viens spēka agregāts, proti, 4.2 litru astoņcilindru dzinējs ar 372 ZS lielu jaudu. Paredzams, ka Audi A8 vēlāk tikšot piedāvāts arī priekšpiedziņas izpildījumā, kuram kā galvenais sabiedrotais tiek piesolīts 204 ZS jaudīgā trīs litru V6 TDI dīzeļmotora versija.

Latvijā vispirms uzsvars tiks likts uz astoņcilindru spēkstacijām, proti, 272 ZS jaudīgo 4.2 FSI benzīnmotoru un tāda paša dzinēja tilpuma 350 ZS jaudīgo dīzeļmotoru. Benzīna versija maksās, sākot no 93365 eiro, savukārt kombinācijā ar dīzeli A8 cena sasniegs vismaz 99 013 eiro.

Komentāri

Pievienot komentāru