Mazais bizness

Izmēģina vairākas jomas uzreiz

Anda Asere, 05.09.2013

Jaunākais izdevums

Biznesa dāvanu un ziedu tirdzniecība, velosipēdu remonts un peintbola parks – visu šo biznesu organizēšanai pietiek laika, ja ir ambīcijas pēc sasniegumiem

Ernesta Šēna un Jāņa Stepiņa SIA J E Corporation ir izveidojusi peintbola parku Ap parks Andrejsalā. Sākumā viņiem bija astoņi ekipējuma komplekti, bet šobrīd to skaits ir dubultots. «Tagad strādājam pie āra laukuma izveides turpat Andrejsalā, plānojam iegādāties vēl ekipējumu,» stāsta E. Šēns.

Viņiem ir arī divi velosipēdu servisi un veikali Bike Bazar, kur var iegādāties no Vācijas un Nīderlandes atvestus un saremontētus riteņus. No šī gada maija, kad Bike Bazar sāka darbu, veiktas aptuveni 250 pilnās velosipēdu apkopes un pārdots ap 30 divriteņu.

Kad uzņēmējiem ir mazāk darba peintbola parkā, organizējot velosipēdu remontu un tirdzniecību, J. Stepiņš un E. Šēns atrod laiku citiem projektiem, piemēram, Kalnciema ielas tirdziņā viņi ir tirgojuši sklandraušus, piedāvā biznesa dāvanas Ziemassvētkiem u.c.

Abiem ir biznesa pieredze jau no 18 gadu vecuma. «Ir lieliski sākt projektu bez fiksētām izmaksām – nomas maksas u.tml. Tas palīdz attīstīties, jo visu naudu, kas paliek pāri, var ieguldīt attīstībā,» spriež J. Stepiņš. Viņi ir pārliecināti, ka finansiālo brīvību var sasniegt no nulles.

Komentāri

Pievienot komentāru
Mazais bizness

FOTO, VIDEO: Andrejsalas peintbola bizness nepadodas grūtību priekšā

Ilze Žaime, 15.08.2019

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Starp peintbola parkiem Rīgā konkurence ir sīva, turklāt situāciju sarežģījis Rīgas pilsētas būvvaldes lēmums liegt organizēt peintbolu Andrejsalas ēkā. Rezultātā ir jādomā gan jauni veidi, kā piesaistīt apmeklētājus, gan jāceļ cenas.

To sarunā ar biznesa portālu db.lv atzīst SIA «GunsnLasers» īpašnieks Ernests Šēns.

SIA «GunsnLasers» piedāvā peintbolu, airsoftu, lāzertagu un elektrokartingus trīs atpūtas vietās Rīgā, un pati pirmā uzņēmuma darbības vieta Andrejsalā, neraugoties uz dažādām grūtībām, esot tikpat iecienīta kā pirms sešiem gadiem. «Eksotika te ir, pilnīgi noteikti. Un tāda industriāla eksotika,» Andrejsalas atpūtas vietu raksturo E.Šēns.

Iepriekš Andrejsalā tika piedāvāti pakalpojumi arī iekštelpās, taču pirms gada Rīgas pilsētas būvvalde tam pielikusi punktu, jo konstatēts, ka izmantotās ēkas stāvoklis nav atbilstošs. Tas nedaudz ietekmējis apmeklētāju plūsmu Andrejsalas virzienā, jo klienti ir iecienījuši spēlēšanu iekštelpās, atzīst E.Šēns. Taču uzņēmējs atradis atjautīgu veidu, kā piesaistīt apmeklētājus un kompensēt iekštelpu trūkumu - parks tika papildināts ar pirti un atpūtas namiņu, kur atpūsties pēc garas spēles. Pirts pēc peintbola spēlēm pat tika piedāvāta kā īpašais piedāvājums bez papildu samaksas un tādējādi piesaistīja spēlēt gribētājus arī ziemā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Atpūta

FOTO, VIDEO: Vēsturiskajā Juglas manufaktūras ēkā izveido lazertag parku

Monta Glumane, 23.08.2018

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Telpās, kur kopš 1911.gada līdz pat 2009.gadam darbojās viens no vecākajiem Latvijas uzņēmumiem Juglas manufaktūra, tagad ierīkots lāzera peintbola jeb lazertag laukums vairāk kā 2 600 m2 platībā.

«Mūsu uzņēmums piedāvā piedzīvot pieredzi, ko atcerēsies ilgi. Lāzertags, peintbols un airsoft (mīkstā pneimatika) rada atmiņas, ko atceries vēl pēc ilga laika. To var piedzīvot kopā ar saviem draugiem, ģimeni, kolēģiem, klasesbiedriem, » biznesa portālam db.lv saka SIA «GunsnLasers» īpašnieks Ernests Šēns.

Uzņēmums izveidots nejauši. Pirms tam kopā ar draugiem visdažādākajos veidos sācis mācīties pelnīt naudu. Piemēram, Centrāltirgū pārdevis mellenes, Kalnciema kvartālā sklandraušus, Māmiņu dienā un sieviešu dienā piegādājis ziedus.«Sanāca, ka nopirkām astoņus peintbola ieroču komplektus, sākām tos piedāvāt cilvēkiem un viņiem tas iepatikās. Bizness aizsākās diezgan labi. 2013.gadā nonācām līdz peintbolam. Turpinājām strādāt un attīstījāmies, tad paralēli iegādājāmies arī lazertag un airsoft,» biznesa pirmsākumus atceras E.Šēns. Šobrīd uzņēmumam ir aptuveni 200 peintbola ieroči un 80 lazertag ieroči.

Komentāri

Pievienot komentāru