Tirdzniecība un pakalpojumi

IziPizi sadarbībā ar vietējiem zemniekiem paplašina pārtikas pakomātu tīklu

Db.lv, 27.06.2024

Jaunākais izdevums

Piegādes platforma IziPizi Bauskā ver vaļā jaunu termorežīma pakomātu, kas nodrošinās iespēju zemniekiem izvairīties no strauji augošā lielveikalu uzcenojuma un saīsināt pārtikas ķēdi.

IziPizi dibinātājs Rolands Dzenis ir novērojis termorežīma pakomāta nepieciešamību visā Latvijas teritorijā. Saimniecības saskaras ar grūtībām nosūtīt, piemēram, gaļu, tortes vai kādu citu produktu, kam nepieciešama atbilstoša termoregulācija. Jo īpaši tas ir svarīgi, ja pircējs atrodas ievērojamā attālumā no ražotāja. Šie iemesli lika Bauskas novada zemniekiem ķerties vērsim pie ragiem, un kopprojektā ar IziPizi, vienoties par termorežīma pakomāta izveidi.

“Pakomāta izveide Bauskā sniedz iespēju uzņēmējam ietaupīt laiku, gan arī samazināt piegādes izmaksas, jo produkti tiek nogādāti vienā punktā,” pauž Latvijas Liellops vadītāja Alma Bērziņa izceļot, ka pievienotā vērtība pakomātu “kustībai” ir uzņēmēju iespēja kopā veidot savu vidi.

Tam piekrīt arī R.Dzenis, akcentējot, ka “gan zemniekiem, gan patērētājiem ir iespēja pašiem izstrādāt ceļu no lauka līdz galdam. Kopā tiek veidots pilns produkta aprites cikls ar iespēju gan samazināt cenas, gan kvalitatīvi nogādāt produktu. Tas ir sabiedrībai ērts formāts.”IziPizi ir četri pakomāti Latvijā (Rīgā, Tukumā, Dundagā un Bauskā) un pieci noliktavas jeb apmaiņu punkti (Valmierā, Taurenē, Ikšķilē un divi Rīgā). Pakomāti ir nodrošināti ar ēdiena glabāšanai piemērotu termorežīmu +6°C grādu režīmā. Savukārt, apmaiņas punktos ir iespējams atstāt sūtījumus pašapkalpošanās noliktavā, kurus kurjers nogādās vajadzīgajā maršrutā. Apmaiņas punktos prece glabājas +6°C un -18°C grādu temperatūrā.

Kopš 2023. gada IziPizi franšīze piedāvā iespēju kļūt par daļu no inovatīva un augoša pārtikas pakomātu tīkla. Ideāls franšīzes “kandidāts” ir pārtikas ražotnes uzņēmējs, kurš ir saskāries ar pārtikas aprites izaicinājumiem, kā arī uzņēmējam pieder vai ir lietošanā pārtikas veikals, vai publiska vieta, kurā var izvietot pakomātu. Pakomāta izmēri var sasniegt trīs reiz astoņus metrus. Protams, vēl jo labāk, ja potenciālais sadarbības partneris domā līdzīgi un viņam/-ai piemīt vēlme veicināt Latvijas ražotāju produktu pieejamību, pauž R. Dzenis.

“Interese no franšīzes partneriem ir liela - Bauskas pakomātu veidos trīs sadarbības partneri (tostarp Latvijas Liellops, ZS Jaunsenči un Daira Jātniece),” stāsta R. Dzenis. “Piesakoties kādai no franšīzēm, ir iespēja Latvijā veidot inovatīvu piegādes ekosistēmu.” Šobrīd tiek plānota pārtikas piegādes punktu atvēršana Ogrē, Jelgavā, Ķekavā un Siguldā.

IziPizi platforma darboties sāka 2020. gadā, izveidojot pārtikai piemērotu pakomātu tīklu. Piegādātājs var būt jebkurš IziPizi platformā reģistrējies lietotājs, kurš, piemēram, braucot uz darbu var pa ceļam nogādāt kāda cita sūtīto paciņu.

IziPizi 2024. gadā iegādājās Latvijas zemnieku produktu tirdzniecības platformu Svaigi.lv.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Virtuālā tirgus platforma "Svaigi.lv" apvienojusies ar piegādes platformu SIA "IziPizi", aģentūru LETA informēja uzņēmumu pārstāvji.

"Svaigi.lv" un "IziPizi" vadītājs Rolands Dzenis norāda, ka uzņēmumu mērķis ir izveidot pārtikas aprites infrastruktūru, lai saīsinātu ceļu no "Lauka līdz galdam".

Tāpat Dzenis uzsver, ka "IziPizi" piedāvā atbalsta rīkus Latvijas ražotājiem, lai tie varētu izmantot šo infrastruktūru kā savējo, nodrošinot efektīvu darbību tirgū.

"Svaigi.lv" turpmāk kļūs par platformu, kur ražotāji varēs tirgot savu produkciju par savām cenām, bez uzcenojuma, savukārt "IziPizi" turpinās sniegt loģistikas pakalpojumus.

Šī apvienošanās veidos kopīgu tirgus vietu, kas veicinās Latvijas ražotāju konkurētspēju un pieejamību patērētājiem, pauž uzņēmumu pārstāvji.

Plānots, ka šā gada 15.maijā plkst.10 Āgenskalna tirgū norisināsies preses konference, kurā uzņēmumi informēs par apvienošanos. Tāpat konferencē piedalīsies pārstāvji no "Wild 'N' Free", paipalu fermas "Rīta putni" un kooperatīva "Latvijas liellops".

Komentāri

Pievienot komentāru
Tirdzniecība un pakalpojumi

Pabeigta platformu IziPizi un Svaigi.lv apvienošanās

Db.lv, 10.07.2024

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Piegādes platforma "IziPizi" un virtuālās tirgus platforma "Svaigi.lv" pabeigušas apvienošanās procesu, informē "Svaigi.lv" pārstāvji.

Uzņēmuma pārstāvji norāda, ka sadarbībā ar Latvijas zemniekiem "IziPizi" un "Svaigi.lv" izstrādājuši risinājumu, lai palīdzētu Latvijas pārtikas ražošanas nozarei, veidojot kopīgu tirgus vietu, kas veicina Latvijas ražotāju konkurētspēju un pieejamību.

"IziPizi" un "Svaigi.lv" vadītājs Rolands Dzenis norāda, ka sadarbības modelis ļauj ražotājam pašam noteikt pārdošanas cenu. Iepriekšējais darbības modelis maza apjoma pieprasījumam bija ierobežojošs, jo ražotājiem bija dārgi un neizdevīgi piegādāt dažus produktus pircējiem, kuri atrodas lielā attālumā no ražotnes.

Patlaban ir izveidota plašāka piegādes teritorija un uzlabots process, lai piegādei būtu pieejami saldētie produkti. Tāpat uzņēmums strādā pie piegādes ātruma uzlabošanas, lai pircējs preci saņemtu nākamajā dienā.

Komentāri

Pievienot komentāru