Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lauksaimniecības uzņēmums “Golden Fields”, kas darbojas trīs Baltijas valstīs, atklājis augu olbaltumvielu ražotni Latvijā, Liepājā.

Šī rūpnīca, kurā uzņēmums ir ieguldījis 16 miljonus eiro, izmantos zirņus un lauka pupas, lai ražotu augu olbaltumvielas, granulas, šķiedrvielas, cieti un miltus liellopiem un pārtikas ražošanai. Uzņēmums apsver iespēju atvērt līdzīgas rūpnīcas arī pārējās Baltijas valstīs.

“Golden Fields” izpilddirektors Mahmuds Ahmeds [Mahmoud Ahmed], norādīja, ka uzņēmums, kurš ražos šīs augu olbaltumvielas, ir “Golden Fields Alternative Protein”. "Šīs rūpnīcas atklāšana ir jauns posms “Golden Fields” paplašināšanā pēc uzņēmuma 2023. gadā noslēgtā piegādes līguma ar Apvienotajos Arābu Emirātos Abudabi darbojošos lauksaimniecības uzņēmumu “Al Dahra Group”, kurš ir viens no lielākajiem lopbarības piegādātājiem visā pasaulē,” norādīja Ahmeds. “Šodien ar lepnumu paziņojam par mūsu jauno sadarbību ar “Bunge” – pasaules līderi agrorūpniecības un pārtikas un sastāvdaļu ražošanas nozarē. Šis uzņēmums ar savu plašo klientu loku, spēcīgo piegādes ķēdi, augstākajām kvalitātes garantijām un praktisko pieredzi pārtikas un lopbarības tirgū veicinās zirņu un lauka pupu olbaltumvielu pārdošanu.”

“Mēs priecājamies palīdzēt klientiem, kuri meklē ilgtspējīgas un izsekojamas augu olbaltumvielas, lai attīstītu jebkura mēroga zīmolus gaļas alternatīvu, lolojumdzīvnieku barības, dzīvnieku uztura ražošanas un citās nozarēs,” teica Braiens Duvils [Brian Douville], “Bunge” emulgatoru un olbaltumvielu nodaļas viceprezidents. “Mēs viņus atbalstīsim ar zirņu un lauka pupu olbaltumvielu koncentrātiem, kas ražoti, izmantojot energoefektīvu, diferencētu un vienkāršotu paņēmienu, kurā neizmanto ūdeni, šķīdinātājus un kura pamatā ir pākšaugi no lauksaimniekiem, kas iesaistīti reģeneratīvajā lauksaimniecībā, izmantojot augu seku.”

Ahmeds norādīja, ka “Golden Fields Alternative Protein” ir vadošais zirņu un pupu sastāvdaļu pārstrādātājs, kas specializējies koncentrātu, cietes un miltu pārstrādē sausā veidā. Lielākā daļa sastāvdaļu ir pieejamas arī bioloģiskos variantos. Šo produktu pieprasījuma galvenais dzinējspēks ir veģetārās diētas arvien lielākā popularitāte, klientu izvēļu maiņa un atteikšanās no gaļas, izvēloties gaļas aizstājējus, it īpaši industrializētajās valstīs. Turklāt viņš norādīja, ka Latvijā ražotās preces tiks iegūtas no kultūrām, kas audzētas Baltijas valstīs. “Baltijas tirgum šī augu olbaltumvielu ražotnes atklāšana būs milzīgs ieguvums. Starp paredzamajiem rezultātiem ir labāks pārtikas drošums, pieeja inovatīvām lauksaimniecības tehnoloģijām un iespēja lauksaimniekiem dažādot savas kultūras un vairot ienākumus,” sacīja Ahmeds.

Viņaprāt, jaunā Liepājas ražotne radīs 50 darbavietas un spēs katru gadu saražot aptuveni 50 000 tonnas zirņu un pupu. Zirņus un pupas izmantos miltu, šķiedrvielu, cietes, olbaltumvielu granulu un citu dzīvnieku barības vai gaļas aizstājēju pagatavošanā izmantojamu produktu ražošanai.

“Golden Fields” apsver iespēju izveidot līdzīgas ražotnes arī pārējās Baltijas valstīs. “Pašlaik koncentrējamies uz Liepājas ražotni, tomēr apsveram iespēju būvēt līdzīgas ražotnes pārējās Baltijas valstīs. Rezultātā mēs varētu vēl vairāk paplašināt savu uzņēmumu,” norādīja Ahmeds.

“Golden Fields” ir agrorūpniecības uzņēmums, kurš ir specializējies augstākās kvalitātes dzīvnieku barības ražošanā. “Golden Fields” līdz šim ir ieguldījis 10 miljonus eiro rupjās lopbarības ražotnē Jonišķos, Lietuvā un septiņus miljonus eiro līdzīgā rūpnīcā Lēnes apriņķī Igaunijā. Uzņēmums sadarbojas ar Lietuvas kooperatīvu “Joniškio aruodas” un Igaunijas kooperatīvu “Kevili”.

Komentāri

Pievienot komentāru