Pasaules biržas

Indijas akcijas var pārspēt citus jaunattīstības tirgus

Žanete Hāka, 02.03.2010

Jaunākais izdevums

Valsts ekonomikai kļūstot spēcīgākai, Indijas akcijas varētu pārspēt citus jaunattīstības tirgus, uzskata investīciju guru Marks Mobiuss.

Investors Franklin Templton mājaslapā norāda, ka visas BRIC reģiona valstis (Brazīlija, Ķīna, Indija un Krievija) patlaban piedāvā lieliskas iespējas, tādēļ viņa pārvaldītā kompānija Templton Asset Management iegulda visās šajās valstīs – lielākie ieguldījumi veikti Brazīlijā, Ķīnā un Indijā, taču kompānija turpina turēt un iepirkt arī Krievijas akcijs, jo tām ir pievilcīgi novērtējumi un ilgtermiņa potenciāls.

Kā divus no pievilcīgākajiem investors min izejvielas un patērētāju sektoru. Starp iecienītākajām viņš min kompānijas, kurām ir spēcīgas pozīcijas naftas, dzelzs rūdas, niķeļa, platīna un citu šāda veida produktu ražošanā. Tāpat pievilcīgi ir banku pakalpojumi un citas ar patērētāju piedāvājumu saistītas kompānijas.

Runājot par Indiju, investors atzīmē, ka Indijas makroekonomiskie rādītāji ir ievērojami uzlabojušies. Valdība ir paveikusi labu darbu, vadot ekonomiku cauri krīzei, un lielākajai daļai Indijas kompāniju ir veselīgas bilances un spēcīgas naudas plūsmas.

«Indijas akciju tirgus uzrādīja labus rezultātus 2009. gadā, un mēs sagaidām, ka tas turpinās pārspēt citus jaunattīstības tirgus šogad,» norāda investors.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pasaules biržas

Mobiuss iepērk BRIC valstu akcijas

Žanete Hāka, 27.05.2010

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Templeton Asset Management vadītājs un investīciju guru Marks Mobiuss paziņojis, ka pēdējā mēneša laikā iepircis Brazīlijas, Krievijas, Indijas un Ķīnas (tā saucamo BRIC valstu) akcijas, un kritumu jaunattīstības akciju tirgos nosaucis par korekciju «buļļu tirgū», raksta Bloomberg.

«Par spīti faktam, ka daudzi cilvēki uzskata, ka ieejam «lāču tirgū», mēs tam neticam,» sacījis M. Mobiuss. «Tā ir tikai korekcija «buļļu tirgus» laikā.»

MSCI Emerging Markets Index kopš 15. aprīļa ir krities par 15%, tirgus dalībnieku vidū valdot bažām, ka Ķīna veiks pasākumus, lai iegrožotu inflāciju, kā arī par to, ka Eiropas valstu parāda problēmas var kavēt pasaules ekonomikas atveseļošanos. Indekss kopš 2008. gada oktobrī sasniegtās četru gadu zemākās atzīmes ir pieaudzis par 96%, un trešdien pakāpās par 3,2%, atgūstoties no lielākā krituma kopš 2009. gada marta.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pasaules biržas

Pasaules akciju tirgi otrdien kāpj

Jānis Šķupelis, 02.03.2010

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Otrdien vairums vadošo pasaules akciju tirgu indeksu vērtības pieauga, jo tirgus dalībnieki pozitīvi uztvēra ziņas par Indijas ekonomikas stiprināšanos, un Eiropas Savienības paziņojumu, ka Grieķijas tuvāko dienu laikā paziņos jaunus pasākumus budžeta deficīta samazināšanai, raksta Bloomberg.

Tā šodien MSCI attīstības valstu akciju tirgus indeksa vērtība palielinājās par 1,1% sasniedzot augstāko līmeni pēdējo piecu nedēļu laikā. Tikmēr 23 attīstīto valstu akciju tirgus indeksa MSCI World vērtība pieauga par 0,5%. Attīstības tirgiem palīdzēja Indijas dati par valsts ražošanas un eksporta pieaugumu. Interesanti, ka arī investīciju guru Marks Mobiuss otrdien nāca klajā ar paziņojumu, ka Indijas akcijas varētu pārspēt citus jaunattīstības tirgus. Valdot šādam fonam, Bombay Stock Exchange Sensitive Indeksa vērtība palielinājās par 2,1%.

Db.lv jau rakstīja, ka runājot par Indiju, investors atzīmē, ka Indijas makroekonomiskie rādītāji ir ievērojami uzlabojušies. Valdība ir paveikusi labu darbu, vadot ekonomiku cauri krīzei, un lielākajai daļai Indijas kompāniju ir veselīgas bilances un spēcīgas naudas plūsmas

Komentāri

Pievienot komentāru