Citas ziņas

Iespējams, atrasts Rožeckina līķis

Valdis Vikmanis, Ritvars Bīders, 23.04.2008

Jaunākais izdevums

Mežā, netālu no Rīgas, iespējams, atrasts Krievijas izcelsmes ASV miljonāra Leonīda Rožeckina līķis, ziņo Komersant.

Gazeta.ru raksta, ka līķis tika atrasts nejauši, kad kāds atpūtnieks ar suni devies pastaigā pa mežu. Komersant raksta, ka atrastajam vīrietim ir galvaskausa lūzums, no kā, visticamāk, arī viņš ir nomiris. Policija šobrīd neatklāj, vai atrastais vīrietis ir L. Rožeckins.

Radio SWH ziņo, ka Latvijas valsts policija norādījusi, ka līķi Latvijā tiek atrasti gandrīz katru dienu, tāpēc neesot pamatojuma Krievijas presē izskanējušajai versijai, ka atrastais līķis mežā starp Rīgu un Jūrmalu būtu tieši L. Rožeckins.

Līķis mežā esot atradies jau ilgāku laiku un tāpēc sācis sadalīties. Tiks veiktas DNS analīzes, lai noteiktu, vai atrastais līķis ir L. Rozeckins.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Ekspertīze: Ragaciemā atrastais līķis, visticamāk, ir miljonāra Rožeckina

LETA, 29.08.2012

Pazudušā Krievijas izcelsmes ASV pilsoņa miljonāra Leonīda Rožeckina māja Jūrmalā, Kāpu ielā.

Foto: LETA

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Augusta sākumā Tukuma novada mežā atrastais vīrieša līķis, visticamāk, ir 2008.gada pavasarī bezvēsts pazudušā ASV pilsoņa, miljonāra Leonīda Rožeckina mirstīgās atliekas.

To apliecina nesen pabeigta ekspertīze, kurā salīdzināti mirušā DNS paraugi ar Rožeckina dzīvesvietā Jūrmalā atrastajām pēdām, un tie sakrīt. Taču, lai pārliecinātos, vai patiešām mirušais ir Rožeckins, viņa DNS profils vēl tiks salīdzināts ar kāda radinieka DNS profilu.

Šā gada 1.augustā Tukuma novada Ragaciemā meža masīvā tika atrasts vīrieša līķis sadalīšanās stadijā. Mirušā drēbju kabatā bijusi Rožeckina kredītkarte. Salīdzinot atrastā līķa DNS profilu ar profilu, kas tika iegūts no pēdām Rožeckina dzīvesvietā 2008.gada 16.martā Jūrmalā, Kāpu ielā, eksperti konstatējuši, ka tie sakrīt.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Krievijas izcelsmes amerikāņu miljonāra Leonīda Rožeckina dzīve ir pilna ar drosmīgiem projektiem, vēsturiskiem un skandaloziem darījumiem. Viņš nav baidījies riskēt. Bet šī gada 16.martā viņš pēkšņi pazuda no savas villas Jūrmalā. Versijas par šo mīklaino pazušanu ir visdažādākās – sākot no nolaupīšanas inscenējuma līdz slepkavībai saistībā ar uzņēmējdarbību.

Krievijas 500 bagātāko vidū

Pazudušais biznesmenis var lepoties ar vairākiem ievērojamiem darījumiem. Viens no tiem – 1997.gadā īstenotais skandalozais privatizācijas darījums ar Krievijas valsts telekomunikāciju holdinga Svjazinvest 25% akciju pirkšanu par 1,875 miljardiem ASV dolāru. Šī darījuma vecākais partneris bija amerikāņu miljardieris Džordžs Soross, ar kuru Rožeckinam saglabājušies visciešākie biznesa kontakti.

Bet skaļāko slavu Rožeckinam biznesa vidē piespēlēja darījums ar Krievijas mobilo sakaru operatora MegaFon akcijām 2003.gada vidū. Tolaik viņš vadīja investīciju kompāniju LV Finance, kura bija aktīvi piedalījusies giganta MegaFon radīšanā. MegaFon bloķējošā akciju pakete par 256 miljoniem dolāru tika pārdota ietekmīgā miljardiera Viktora Vekselberga, kuru pasaules sabiedrība plašāk iepazina pēc slaveno Faberžē olu iegādes, kontrolētajai Alfa-Group. Pret šo darījumu iebilda visi MegaFon akcionāri, bet visvairāk protestēja Bermudu salās reģistrētais ofšoru fonds IPOC, kuram piedrēja 8% kompānijas akciju un kurš pretendēja uz vēl 25,1%. IPOC 2003.gadā iniciēja vairākas prāvas starptautiskajās tiesās, cenšoties pierādīt savas tiesības uz MegaFon. Tomēr starptautiskā arbitrāžas tiesa Cīrihē 2006.gadā nostājās Alfa-Group pusē, lemjot, ka aiz IPOC stāv Krievijas sakaru ministrs Leonīds Reimans.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Amerikā dzīvojošā krievu izcelsmes miljonāra Leonīda Rožeckina noslēpumainā pazušana no viņa villas Jūrmalā nav vienīgais mīklainais notikums saistībā ar šo uzņēmēju. Pusgadu pēc paša L. Rožeckina pzaušanas ne mazāk dīvainos apstākļos pazuduši arī viņa sieva un bērns, raksta laikraksts Telegraf.

Kopā ar Rožeckinu pazudusi arī viņa sievu un dēlsL. Rožeckina sieva Natālija Belova kopā ar trīsgadīgo bērnu Maksimilianu un pieciem miesassargiem pazuduši no dzīvokļa Londonā.

Laikraksts Telegraf raksta, ka L. Rožeckina nāve, iespējams, bijusi inscenēta. Tāpat netiek izslēgta iespēja, ka biznesmenis un viņa ģimene iekļauti ASV liecinieku aizsardzības programmā.

Db.lv jau rakstīja, ka Krievijas izcelsmes ASV miljonārs aizdomīgos apstākļos pazuda šī gada 16. marta naktī, un viņa Jūrmalas mājā tika atrastas asins pēdas. Ekspertīze apstiprināja - tās pieder pazudušajam. 19. martā uzsākto kriminālprocesu par personas pazušanu pārkvalificēja par slepkavību. Aprīlī pat aizdomās par miljonāra Leonīda Rožeckina slepkavības atbalstīšanu apcietināts kāds vīrietis.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Kamēr Rožeckins ir pazudis, viņa lidmašīna lidinās pa pasauli

, 31.03.2008

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pēc uzņēmēja Leonīda Rožeckina pazušanas šī gada 16. martā, viņa lidmašīna sākusi aktīvi lidināties pa pasauli. L. Rožeckina lidmašīna pēc viņa pazušanas redzēta Norvēģijā, Austrijā, Lielbritānijā un Ņūfaundlendā, ziņo laikraksts The Mail on Sunday.

Laikraksts raksta, ka kādā Norvēģijas lidostā L. Rožeckina lidmašīnā iekāpuši divi vīrieši, kuri savas sejas slēpuši, apsedzoties ar savām vējjakām, tāpēc nebija iespējas viņus identificēt.

Laikraksta The Mail on Sunday mājaslapā atrodams arī fotoattēls, kurā redzams kā viens no vīriešiem, slēpjot savu seju, iekāpj L. Rožeckina lidmašīnā Challenger 604.

Lidmašīnai no Norvēģijas vajadzēja tālāk doties uz Lielbritāniju, taču dīvainā kārtā stundu pirms aizlidošanas tika mainīts lidojuma virziens un tā aizlidoja uz Austrijas galvaspilsētu Vīni.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pasaulē

Pazudušā miljonāra Rožeckina meklējumi turpinās Maskavā

Māris Ķirsons, 11.03.2010

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Jūrmalā pazudušā Krievijas izcelsmes ASV miljonāra Leonīda Rožeckina meklējumi turpinās Maskavā, raksta portāls kriminal.lv.

Trešdien Latvijas policisti devušies uz Maskavu, lai kopā ar Krievijas kolēģiem turpinātu pirms diviem gadiem pazudušā miljonāra Leonīda Rožeckina meklējumus, ziņo kriminal.lv atsaucoties uz britu tabloīdu This is London, šīs ziņas apstiprina arī L. Rožeckina dibinātā avīze City-AM.

Jāatgādina, ka L. Rožeckins no sev piederošās villas Jūrmalā pazuda 2008. gada 16. martā. Lai arī ir ierosināts ir kriminālprocess par slepkavību, jo tā vedina domāt L. Rožeckina mājās atrastie asins traipi, tomēr izmeklētāji nav pilnībā atmetuši versiju par to, ka miljonārs ir dzīvs un atrodas ASV liecinieku aizsardzības programmā, raksta kriminal.lv.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Telekomunikācijas kompānijas Megafon dibinātāja Leonīda Rožeckina pazušanas iemesla viens no variantiem, ir, ka tajā ir iesaistīta Krievijas specvienība, ziņo Associated Press.

Daily Mail raksta, ka dažas dienas pirms L. Rožeckina pazušanas viņš atradās Londonā. Lielbritānijā viņām pieder daļa no City AM avīzes.

Db.lv jau ziņoja, ka L. Rožeckins šā gada 16.martā laika posmā no 00:15 līdz 07:30 nenoskaidrotos apstākļos pazuda no savas dzīves vietas Jūrmalā, Kāpu ielā.

Cnews.ru raksta, ka dienu pirms L. Rožeckina pazušanas viņš ieradās Latvijā ar personīgo lidmašīnu, bet naktī viņu esot apmeklējuši divi vīrieši, kuri pēc tam ar taksometru esot aizbraukuši uz geju bāru XXI. Nākamajā rītā viņa mājās tika atrastas asinis, bet viņa apvidus automašīna, kurā arī bija asinis, tika atrasta netālu no Rīgas bez paša biznesmeņa.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Atrastas vīrieša mirstīgās atliekas ar miljonāra Rožeckina kredītkarti kabatā

LETA, 14.08.2012

Pazudušā Krievijas izcelsmes ASV pilsoņa miljonāra Leonīda Rožeckina māja Jūrmalā, Kāpu ielā.

Foto: LETA

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Mežā Tukuma novadā atrastas pagaidām neidentificēta vīrieša mirstīgās atliekas. Mirušā drēbju kabatā bijusi 2008.gada pavasarī Jūrmalā pazudušā miljonāra Leonīda Rožeckina kredītkarte.

Pēc aģentūras LETA rīcībā esošās informācijas, vīrieša līķis atrasts jūlija beigās un bijis pūšanas stadijā. Mirstīgās atliekas identitātes noskaidrošanai nosūtītas uz tiesu medicīnas ekspertīzi.

Tiesībsargājošās iestādes pagaidām nekādus komentārus saistībā ar šo lietu nesniedz. Izmeklēšanu veic Valsts policija.

Kā ziņots, pēc policijas sniegtās informācijas, Krievijas izcelsmes ASV pilsonis Rožeckins neskaidros apstākļos pazuda 2008.gada 16.martā laika posmā no plkst.0.15 līdz 7.30 no savas mājas Jūrmalā, Kāpu ielā. Namā tika atrastas miljonāra asinis.

Kriminālprocess par Rožeckina pazušanu vēlāk tika pārkvalificēts pēc Krimināllikuma 116.panta - par slepkavību. Policija sliecas domāt, ka Rožeckins noslepkavots.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šīs nedēļas sākumā Stradiņa slimnīcas pagalmā atrasts vīrieša līķis. Vīrietis bija Paula Stradiņa Klīniskās universitātes slimnīcas nodaļas pacients, kurš patvaļīgi to pameta, stāsta slimnīcas pārstāvji.

Konstatējot pacienta prombūtni 3. decembrī slimnīcas personāls par pacienta aiziešanu informēja Valsts policiju, 4. decembrī policija saņēma arī informāciju no mirušā vīrieša radiniekiem, ka viņš esot devies uz slimnīcu, bet nav atgriezies atpakaļ mājās, un uzsāka meklēšanu, Db.lv stāstīja Valsts policijas pārstāvis Toms Sadovskis. Radinieki mirušā vīrieša līķi atrada pirmie un uz notikuma vietu izsauca polciju.

Šī nav pirmā reize pēdējo mēnešu laikā, kad Stradiņa slimnīcas teritorijā atrasts līķis. Maijā tur tika atrastas fotogrāfa Valda Lavrinoviča mirstīgās atliekas. Izrādījās, ka V. Lavrinoviča līķis nebija pamanīts aptuveni mēnesi, un kad to atrada, ķermenis jau bija sadalīšanās stadijā. V. Lavrinovičs pēdējo reizi tika redzēts dzīvs, kad viņš tika izrakstīts no slimnīcas.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Rožeckina lietā aizturētais saistīts ar Krievijas specdienestiem

, 07.04.2008

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Atsaucoties uz neoficiāliem informācijas avotiem, laikraksts Telegraf ziņo, ka aizturētā persona Krievijas izcelsmes ASV miljonāra Leonīda Rožeckina lietā ir bijusi saistīta ar Krievijas specdienestiem, pie kam, iespējams, ka šī persona bija L. Rožeckina mājas pārvaldnieks.

Atsaucoties uz Lielbritānijas laikrakstu Daily Mail, Telegraf ziņo, ka aizturētais cilvēks ir tas pats, kurš iepriekš apgalvojis, ka redzējis kā L. Rožeckins ar savu džipu aizbraucis no mājas. Taču izmeklēšanas laikā šī informācija neapstiprinājās, un galu galā izrādījies, ka ar džipu no mājas aizbraucis kāds cits un L. Rožeckins tobrīd automašīnā nemaz nav atradies.

Policija nekādus komentārus par notikušo nesniedz. Arī sazinoties ar Jūrmalas kriminālpolicijas priekšnieci Evitu Spalvēnu, laikrakstam neko uzzināt nav izdevies. Policijas pārstāvji arī nav mācējuši izskaidrot, kā informācija par izmeklēšanas gaitu varēja nonākt līdz Lielbritānijas laikrakstiem.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Noraida pārmetumus par informācijas slēpšanu Rožeckina lietā

, 27.03.2008

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

"Iekšlietu ministrijas vadība nav devusi nekādus norādījumus Valsts policijai saistībā ar informācijas publiskošanu par izmeklēšanas norisi Jūrmalā pazudušā Leonīda Rožeckina lietā," šodien, 27.martā, informē Iekšlietu ministrija.

Iekšlietu ministrija kategoriski noraida šodien, 27.martā laikrakstā Telegraf publiskoto informāciju par to, ka ministrijas vadība būtu satraukta par plašsaziņas līdzekļu interesi par šo lietu un ka ir doti norādījumi Valsts policijai mazāk aktīvi kontaktēties ar presi (Telegraf, Полиция засекретила Рожецкина. По информации Телеграфа, так распорядилось руководство МВД).

Iekšlietu ministrija uzsver, ka saskaņā ar Kriminālprocesa likumu un Iekšlietu ministrijas nolikumu, Iekšlietu ministrija nav tiesīga nekādā veidā iesaistīties vai iejaukties kriminālprocesā. Informācija par izmeklēšanas norisi kriminālprocesā ir valsts noslēpums, un par to, cik lielā mērā publiskojamas ziņas par izmeklēšanu, var lemt tikai procesa virzītājs. Līdz ar to šobrīd tikai un vienīgi Valsts policijas kompetencē ir pieņemt lēmumus par plašsaziņas līdzekļu pārstāvjiem izpaužamo informāciju L.Rožeckina lietā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Rīgas tiesas apgabala prokuratūrā celtas apsūdzības trim personām par vīrieša noslepkavošanu, turklāt trijotne bija izplānojusi veikt vēl arī citas slepkavības. Starp aizturētajiem ir topošais ārsts, ārsta palīdze un viņas draugs.

Kā aģentūru LETA informēja prokuratūras ārējo sakaru koordinētājs Andrejs Vasks, piektdien, 7.maijā, Rīgas rajona tiesā tika pārskatīts drošības līdzeklis - apcietinājums - diviem lietā apsūdzētajiem vīriešiem. Rīgas rajona tiesā aģentūrai LETA atteicās izpaust jebkādu informāciju par pieņemtajiem lēmumiem attiecībā uz abu personu drošības līdzekļiem.

Savukārt aizturētajai sievietei drošības līdzeklis ticis pārskatīts jau iepriekš un atstāts negrozīts - viņa joprojām atrodas apcietinājumā. Lietā figurē vēl viena persona, taču viņai piemērotais drošības līdzeklis nav saistīts ar brīvības atņemšanu. Šī persona noziegumos nebija tieši iesaistīta, bet tikai plānoja dalību iespējamos citos jaunos likumpārkāpumos.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Potenciālie dārgo auto īpašnieku slepkavas tiek pie bargiem cietumsodiem

LETA, 17.11.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Četriem cilvēkiem, kuri apsūdzēti saistībā ar kāda jauna vīrieša nožņaugšanu un gatavošanos slepkavot vairāku dārgu automašīnu īpašniekus, Rīgas apgabaltiesa šodien piesprieda 10, 12, 15 un 20 gadu ilgus cietumsodus.

Tādējādi trīs no apsūdzētajiem saņēma tādus brīvības atņemšanas sodus, kādus viņiem tiesas debatēs bija lūgusi piemērot prokurore Lidija Raize. Savukārt ceturtajam apsūdzētajam prokurore bija lūgusi piespriest 15 gadu cietumsodu, bet tiesa viņam noteica brīvības atņemšanu uz desmit gadiem.

1987.gadā dzimušo Oskaru Tilleru Rīgas apgabaltiesa nolēma sodīt ar reālu brīvības atņemšanu uz 20 gadiem ar mantas konfiskāciju un policijas kontroli uz trim gadiem.

1984.gadā dzimušajai Marinai Fjodorovai Rīgas apgabaltiesa piesprieda 15 gadu cietumsodu ar mantas konfiskāciju un policijas kontroli uz diviem gadiem.

1988.gadā dzimušo Edgaru Dubinu tiesa nolēma sodīt ar brīvības atņemšanu uz 12 gadiem ar mantas konfiskāciju un policijas kontroli uz diviem gadiem. Līdz šim Dubins vienīgais no lietā apsūdzētajiem atradās uz brīvām kājām, taču šodien tiesas zālē viņš tika apcietināts.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Vasarā netīšām uzspridzinājies vīrietis, kurš gribējis uzbrukt inkasācijas mašīnai

, 03.11.2009

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Jelgavas novada Valgundē uz autoceļa Kalnciems-Kūdra jūlijā atrastais līķis bijis vīrietis, kurš ar līdzdalībniekiem plānojis bruņotu uzbrukumu inkasācijas automašīnai, bet, neprofesionāli uzstādot spridzināšanas ietaisi, pats uzspridzinājies.

Savukārt līdzdalībnieki, kas toreiz no notikuma vietas aizbēga, šobrīd ir aizturēti.

26.septembrī aizturēts viens no līdzdalībniekiem, bet 27.oktobrī vēl divi nozieguma līdzdalībnieki, no kuriem viens izrādījies Krievijas pilsonis, kurš Latvijā atrodas nelegāli, informē VP Preses un sabiedrisko attiecību biroja Preses nodaļas vecākā inspektore Linda Neimane Zobena.

VP atgādina, ka 10.jūlijā uz ceļa Kalnciems - Kūdra, tika atrasts vīrieša līķis ar vardarbīgas nāves pazīmēm, kā arī gar ceļa malu izmētāti ieroči un medību patronas.

VP darbinieki, veicot sākotnējās izmeklēšanas un operatīvās darbības, nepilnu 10 km attālumā no vīrieša līķa, atrada sadedzinātu automašīnu Audi 80 Avant, kas iepriekš bija nozagta Bauskas rajonā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Papildināta - Ilūkstes novadā juristu un viņa sievu nogalinājis dēls

Jānis Rancāns, 06.08.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Svētdienas rītā Ilūkstes novadā, Prodes pagastā, ceļa posmā Aknīste – Subate atrasta automašīna LUAZ, kuras salonā atradās 1960. gadā dzimušas sievietes līķis ar vardarbīgas nāves pazīmēm – šautām brūcēm kakla un vēdera rajonā, bet netālu no automašīnas uz zemes atrasts vietējā iedzīvotāja, 1959. gadā dzimuša vīrieša līķis ar šautām brūcēm krūšu kurvī.

Uzsāktajā kriminālprocesā sākta izmeklēšana, veiktas visas neatliekamās izmeklēšanas darbības un meklēšanas pasākumi, kuru rezultātā tajā pašā dienā Kriminālpolicijas darbinieki uz aizdomu pamata par sevišķi smaga nozieguma izdarīšanu aizturēja kādu 1986. gadā dzimušu vīrieti, informē Valsts policijas Latgales reģiona pārvalde.

Aģentūras LETA rīcībā esošā informācija liecina, ka aizturētais ir nošautā vīrieša dēls.

Turpinot izmeklēšanu, policijas darbinieki atsavinājuši dažādus šaujamieročus, kā arī nozīmētas vairākas ekspertīzes. Policija informē, ka aizturētais savu vainu noziedzīga nodarījuma izdarīšanā atzīst. Pašreiz viņš atrodas īslaicīgas aizturēšanas vietā un tuvākajā laikā tiesa lems par apcietinājuma piemērošanu. Policija turpina kriminālprocesa izmeklēšanu.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Āfrikas karalistē Lesoto atrasts 478 karātu dimants, kas pēc lieluma ir 20. milzīgākais, kāds atrasts pasaulē. Atradēji ir Londonas kompānija Gem Diamonds, kuras šahtā arī atrasts dārgakmens.

Kompānijas galva Klifords Elfiks paziņojis, ka akmenim ir ļoti pateicīga forma un pēc slīpēšanas, iespējams, tas kļūst par vienu no lielākajiem briljantiem ar izcilu caurspīdību un krāsu. Aprēķini liecina, ka pēc slīpēšanas tiks iegūts ne mazāk kā 100 vai pat 150 karātu briljants.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Baseinā atrasts miris tuvs Medofa draugs

, 26.10.2009

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

ASV Floridas štatā savā peldbaseinā miris atrasts tuvs apcietinātā ASV krāpnieka Bernarda Medofa (Bernard Madoff) draugs, ziņo BBC.

Noslīkušais vīrietis ir 67 gadus vecais Džefrijs Pikovers (Jeffry Picower), kurš ciešās draudzības ar B. Medofu dēļ bija nonācis plašsaziņas līdzekļu uzmanības centrā.

Dž. Pikovera līķis atrasts viņa 33 miljonu ASV dolāru vērtajā Palmbīčas mājā. To atradusi viņa sieva un saimniecības vadītāja.

Dž. Pikoveram, kurš sevi dēvējis par filantropu, bijusi slikta veselība - viņš cietis no Parkinsona slimības.

Viņa sieva stāstījusi, ka viņš devies peldēt un miris atrasts pēc 15 minūtēm.

Juristi, kas strādā pie B. Medofa krāpnieciskās investīciju shēmas lietas, nesen apsūdzēja Dž. Pikoveru vismaz 7 miljardu dolāru saņemšanā no tās.

Savukārt Dž. Pikovera juridiskā komanda sacīja, ka tās klients ir upuris, nevis ieguvējs no B. Medofa shēmas.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Kipras policija apstiprinājusi, ka tā ir atradusi bijušā prezidenta Tassos Papadopoulos līķi, vēsta BBC. Tas noticis trīs mēnešus pēc līķa nozagšanas no kapavietas.

Mirstīgās atliekas atrastas kādā kapsētā. To, ka tās ir bijušā prezidenta mirstīgās atliekas, apstiprinājušas DNS analīzes. Policijas pārstāvis Mičalis Katsounotos (Michalis Katsounotos) apstiprinājis: «Mēs esam saņēmuši DNS testa rezultātus, un tas ir mirušā prezidenta līķis.»

Viņš bija prezidents laika posmā no 2003. gada līdz 2008.gada februārim un mira 2008.gada decembrī. Joprojām nav skaidrs, kādēļ viņa līķis tika nozagts.

Zādzība notika pagājušā gada 11.decembrī - vienu dienu pirms piemiņas pasākuma, kurā bija jāatzīmē pirmā gadadiena kopš prezidents mira no plaušu vēža.

Policija zādzību raksturojusi kā apzinātu un rūpīgi plānotu. Lai atraktu kapu, zagļi nocēluši 250 kilogramus smagu marmora plāksni.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Nogalinātais vīrietis, kurš tika atrasts Salaspilī privātmājas teritorijā ir bijušais Salaspils novada domes deputāts, uzņēmējs un Tautas partijas (TP) biedrs Vilnis Grīviņš.

Kā Db pastāstīja Salaspils domes priekšsēdētājs Raimonds Čudars, viņa rīcībā esošā informācija liecina, ka V. Grīviņš ir priekšlaicīgi aizgājis viņsaulē.

S.Pildava sīkāku informāciju par noziegumu nesniedza, vien norādīja, ka sākts kriminālprocess par slepkavību un slepkavības mēģinājumu.

Patlaban policija ir izvirzījusi vairākas versijas, Db pastāstīja Rīgas reģiona pārvaldes preses pārstāve Sigita Pildava. Viena no versijām ir , ka noziegums veikts saistībā ar V.Grīviņa uzņēmējdarbību, otra - ka slepkavība izdarīta laupīšanas nolūkā, bet trešā – personisku iemeslu dēļ. Patlaban ir uzsākts kriminālprocess pēc krimināllikuma 118.panta 2.daļas par slepkavību pastiprinošos apstākļos, bet Pildava norādīja, ka izmeklēšanas gaitā, atklājot jaunus apstākļus, tas var mainīties. Policija operatīvi jau ir aptaujājusi plašu cilvēku loku, gan tos, kuri bijuši saistīti ar cietušajiem, gan arī tos kas atradušies nozieguma vietas tuvumā. Viena persona pat tika nogādāta policijas iecirknī, bet pēc liecību sniegšanas bijis skaidrs, ka tai ar minēto lietu sakara nav.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Vakar Rīgā, Vienības gatvē, visticamāk, pastrādāta kāda uzņēmēja pasūtījuma slepkavība.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Rožeckina pazušana veicina apjomīgu darījumu

, 14.05.2008

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Krievijas izcelsmes ASV miljonāra Leonīda Rožeckina pazušana no viņa īpašuma Jūrmalā, iespējams, pasteidzinās apjomīga darījuma noslēgšanu starp Kremļa trīs vispopulārākajiem uzņēmējiem, ziņo Lielbritānijas laikraksts The Independent.

Saistībā ar L. Rožetskina pazušanu Kremlim tuvais uzņēmējs Ališers Usmanovs (Alisher Umanov), kurš Krievijas dabasgāzes milža Gazprom vadītājs, varētu panākt vienošanos par Krievijas telekomunikāciju kompānijas Megafon iegādi. Iepriekš Gazprom nevarēja panākt vienošanos par Megafon iegādi, jo nebija nokārtotas visas tiesu lietas.

Kā zināms, viens no Megafon dibinātājiem ir L. Rožeckins.

Db.lv jau ziņoja, ka L. Rožeckins šā gada 16.martā laika posmā no 00:15 līdz 07:30 nenoskaidrotos apstākļos pazuda no īpašuma Jūrmalā, Kāpu ielā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Rožeckinam bija viltota Latvijas pase

, 02.04.2008

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Iekšlietu ministrs Mareks Segliņš laikrakstam Telegraf atklājis, ka Jūrmalā bezvēsts pazudušajam Krievijas izcelsmes ASV pilsonim miljonāram Leonīdam Rožeckinam bija viltota Latvijas pilsoņa pase.

Valsts policijas priekšnieks Aldis Lieljuksis laikrakstam atklājis, ka pase bijusi izrakstīta uz līdzīgu uzvārdu, kāds ir Rožeckinam.

L. Rožeckins šādu pasi ir saņēmis, jo datu bāzē ir nepareizi ievadīts viņa uzvārds. Iespējams, ka L. Rožeckins Latvijā ir ieradies tieši ar šo viltoto pasi. A. Lieljuksis uzsver, ka netiek izslēgta iespēja, ka Rožeckina mīklainā pazušana saistīta tieši ar viltotās pases izmantošanu.

Kā liecina Telegraf rīcībā esošā informācija, patlaban izmeklēšanā iesaistījušās trīs Eiropas valstu tiesībsargājošās iestādes. A. Lieljuksis laikrakstam atklājis, ka Lietuvas un Igaunijas palīdzība lietas izmeklēšanā nav lūgta.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

ASV Federālais izmeklēšanas birojs (FIB) uzsācis darbības Latvijā, informē baltictimes.com, atsaucoties uz TV3 raidījumu Nekā personīga.

Valsts policija pagaidām šo informāciju nav nedz apstiprinājusi, nedz noliegusi, taču FIB interesēs nonākusi ne tikai Krievijas izcelsmes ASV biznesmeņa Leonīda Rožeckina pazušanas lieta, bet arī citas lietas, kurās figurē ASV pilsoņi.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Maskavā gājis bojā Latvijas depozītu bankas dibinātājs Raits Gailis

, 05.02.2010

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

1994. gadā uz Krieviju ar Latvijas depozītu bankas naudu aizbēgušais multimiljonārs un bijušā Krievijas prezidenta Borisa Jeļcina ģimenes draugs naktī no 1. uz 2. februāri atrasts miris Rjazanskas prospektā.

Par to ziņo lifenews.ru.52 gadus veco skandalozo uzņēmēju esot notriekusi automašīna un R. Gailis no gūtajām traumām miris notikuma vietā. Nissan Patrol vadītājs, 33 gadus vecais Andrejs V. gājēju vienkārši neesot pamanījis, jo snidzis sniegs un bijis tumšs, turklāt R. Gailis šķērsojis ielu tam neparedzētā vietā. Viss noticis ātrās palīdzības brigādes acu priekšā, kas atradusies mašīnā pie minētā krustojuma, tomēr glābt R. Gaili daudzo gūto traumu dēļ vairs nebija iespējams.

Mirušā identitāte nav tikusi noskaidrota uzreiz. Līdz pat 5. februārim viņš morgā gulējis kā nezināma vīrieša līķis.

Bez Latvijas depozītu bankas nodibināšanas, ar kuras kasi 30 milj. ASV dolāru apjomā, viņš 90. gadu vidū aizmuka uz ārzemēm, R. Gailis bija arī viens no pirmajiem automašīnas Volvo dīleriem postpadomju valstīs. Ar viņa vadīto Mūsa Motors Group savulaik līgumu par automašīnu iegādi noslēdza Latvijas valdība, garantējot uzņēmumam daudzu miljonu peļņu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

De facto: Iekšlietu ministrija neuzklausa iedzīvotāju sūdzības par policijas darbu

Lelde Petrāne, 09.05.2010

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

LTV raidījums De facto svētdien informēja par kādu Rīgas iedzīvotāju, kurš, atrodoties dzīvības briesmās, izsaucis policiju, bet policija atbraukusi tikai pēc 50 minūtēm un izrādījusies pašvaldības policija, kura paskaidrojusi – ka dzīvības draudi neesot pašvaldības policijas kompetence - lai ejot uz Brasas policijas iecirkni rakstīt iesniegumu.

Gundars Dubults raidījumam stāstījis, ka 15.marta naktī, cenšoties noskaidrot kautiņa un kliegšanas iemeslus blakus dzīvoklī, satapies ar piedzērušos kaimiņu, kurš draudējis nodurt gan Dubultu, gan viņa dzīvesbiedri un meitu, un, lai īstenotu savus draudus, pa telefonu izsaucis savu draugus.

Ivars Čevers, Valsts policijas RRP Brasas iecirkņa Kārtības policijas nodaļas priekšnieks, intervijā De facto atzinis, ka Brasas iecirknim naktī esot tikai viena operatīvā mašīna un, ja tā atrodas izsaukumā citur, tad uzreiz nav iespējams ierasties.

Pēc notikušā G. Dubults devies uz Brasas policijas iecirkni un uzrakstījis iesniegumu par izteiktajiem dzīvības draudiem. Tur viņam paskaidrots, ka iesniegumu izskatīs 10 dienu laikā. Uz jautājumu, ko Dubultam un viņa tuviniekiem šīs 10 dienas darīt – policija atbildējusi, ka problēmu gadījumā jāsauc policija, tomēr viņi nevarot garantēt, ka uz izsaukumu policija atbrauks 10-15 minūšu laikā. Valsts policijas priekšnieks Valdis Voins atzinis, ka «neviens normatīvais akts Latvijā nenosaka, cik ilgā laikā jāierodas policijai. Policijai jāierodas nekavējoties».

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ukrainas premjers Mikola Azrovs paziņojis par atkāpšanos no amata, vēsta pasaules mediji.

Savā paziņojumā viņš pauda, ka atkāpjas, lai panāktu «sociālu un politisku kompromisu».

«Lai nodrošinātu papildu iespējas sociālam un politiskam kompromisam un mierpilnam konflikta atrisinājumam, esmu pieņēmis personīgu lēmumu lūgt prezidentam atstādināt mani no Ukrainas premjerministra amata,» teikts M. Azarova paziņojumā. Tāpat viņš arī norādīja, ka valdība esot «darījusi visu, lai nodrošinātu mierīgu konflikta risinājumu» un «novērstu asinsizliešanu un vardarbību, kā arī pilsoņu tiesību pārkāpšanu».

Gadījumā, ja prezidents pieņems premjera atkāpšanos, kritīs arī visa viņa valdība. Tomēr ministri var saglabāt amatus vēl 60 dienas, līdz tiek izveidota jauna valdība, informē BBC.

Komentāri

Pievienot komentāru