Finanses

Gurtlavs pamet SIA Hipolīzings valdes priekšsēdētāja amatu

Gunta Kursiša, 02.11.2012

Jaunākais izdevums

SIA Hipolīzings valdes priekšsēdētāja amatu pametis Viesturs Gurtlavs, kurš uzņēmumu vadīja kopš 2003. gada, liecina Lursoft dati.

Valdes priekšsēdētāja amata krēsls pamests, beidzoties pilnvaru termiņam. V. Gurtlavs laikā no 2001. gada septembra līdz 2002. gada janvāra beigām darbojās vadošā amatā a/s Sampo līzings, bet šobrīd viņš turpina darbu Latvijas Līzinga Devēju Asociācijā.

Tādējādi SIA Hipolīzings valde turpinās darboties divu locekļu sastāvā – uzņēmumā valdes locekļa amata pienākumus ieņems Ansis Grasmanis un Arnis Gulbis.

2011. gadu SIA Hipolīzings noslēdza ar 2,76 miljonu Ls apgrozījumu un cieta 670,69 tūkstošu Ls zaudējumus.

Uzņēmums dibināts 2003. gadā, un tā īpašnieks pašlaik ir Swedbank Līzings, kas to šā gada jūlija beigās iegādājās no valsts a/s Latvijas Hipotēku un zemes banka.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Konkurences padome (KP) atļauj AS Swedbank pārņemt daļu VAS Latvijas Hipotēku un zemes banka (Hipotēku banka) aktīvu - dažāda veida kredītus un noguldījumus, tāpat dota atļauja SIA Swedbank līzings iegādāties 100% SIA Hipolīzings kapitāla daļu. Arī Finanšu un kapitāla tirgus komisija (FKTK) ceturtdien nolēmusi atļaut Swedbank un SEB bankai iegādāties Hipotēku bankas daļas, informēja FKTK.

Nolemts izsniegt atļauju Hipotēku bankas komercdaļas uzņēmuma pārejai Swedbank un SIA Swedbank Līzings īpašumā, jo likumā noteiktās prasības izpildītas un Hipotēku bankas klientu kopējās intereses ievērotas.

FKTK kā sektora uzraudzības iestāde darījumā izvērtē divus virzienus, - pirmkārt, lai komercdaļas uzņēmuma pārejas procesā būtu ievērotas Hipotēku bankas klientu intereses; otrkārt, lai tas būtiski neietekmētu Hipotēku bankas un Swedbank stabilitāti un tiktu izpildītas visas normatīvās prasības. FKTK padome sniedz atļauju uzņēmuma pārejai, jo neredz šķēršļus darījuma tālākai virzībai, skaidro FKTK priekšsēdētājs Kristaps Zakulis.

Komentāri

Pievienot komentāru
Bankas

Pārdošanai tuvāk četras no Hipotēku bankas komercdaļas paketēm

Zanda Zablovska, 19.06.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Tuvāko nedēļu laikā plānots noslēgt līgumus par četru no kopumā sešām VAS Hipotēku un zemes bankas komercdaļas paketēm pārdošanu.

Darījuma pamatnosacījumus četru pakešu pārdošanai atbalstījusi valdība, uzdodot konsultantam nodrošināt līgumu sagatavošanu parakstīšanai ar pretendentiem. Hipotēku bankas pārveides process par attīstības institūciju tuvojas finanša taisnei, pēc valdības sēdes žurnālistiem apliecināja finanšu ministrs Andris Vilks. Plānots, ka jūlijā valdība spriedīs par attīstības institūcijas izveidi.

Par atlikušo divu komercdaļas pakešu pārdošanu sarunas ar pircējiem vēl ir tālākā stadijā, tādējādi par to valdību paredzēts informēt augusta beigās, skaidroja valdības piesaistītā konsultanta SEB Enskilda pārstāvis Mārtiņš Krūtainis.

Komentāri

Pievienot komentāru
Ražošana

Silvanols valdi pametis Agris Auce

Žanete Hāka, 19.03.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

SIA Silvanols valdi atstājis valdes loceklis un līdzīpašnieks Agris Auce, kurš šo amatu ieņēma jau kopš 2007.gada.

Kā liecina informācija Lursoft, darbu SIA Silvanols valdē turpina Uģis Klētnieks, Ieva Leimane un Gints Plismanis.

Jāpiebilst, ka pērn novembrī mainījās uzņēmuma vadītājs un par uzņēmuma izpilddirektoru tika ievēlēts SIA Hipolīzings vadītājs Viesturs Gurtlavs.

Savukārt pērn jūnijā tika ierosināta Silvanols maksātnespējas lieta, pie kā noveda nesaprašanās starp uzņēmuma akcionāriem un bijušo kompānijas vadītāju. Lieta tika izbeigta, jo abas puses panāca vienošanos un strīdus izraisījušais rēķins 24,9 tūkstošu latu apjomā tika apmaksāts.

Kā liecina dati, SIA Silvanols 2011.gadā strādājis ar 1,913 miljonu latu apgrozījumu un 249 tūkstošu latu peļņu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Bankas

Rudenī Hipotēku banka norēķinu pakalpojumus vairs nesniegs

LETA, 24.05.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pakāpeniski pārtraucot valsts a/s Latvijas Hipotēku un zemes banka (Hipotēku banka) komerciālās aktivitātes ar mērķi pārveidot Hipotēku banku par attīstības institūciju līdz gada beigām, šā gada laikā Hipotēku banka plāno atteikties no norēķinu pakalpojumu sniegšanas.

Tādējādi banka arvien vairāk koncentrēsies uz attīstības institūcijas uzdevumiem - mazo un vidējo uzņēmumu finansēšanu, uzņēmējdarbības sākšanas veicināšanu un citām par prioritārām atzītām jomām, skaidro Hipotēku banka.

Līdz ar atteikšanos no norēķinu pakalpojumiem, kas plānota šā gada rudenī, mainīsies arī Hipotēku bankas sadarbības modelis ar valsts atbalsta programmu aizdevumu klientiem. Jaunā klientu apkalpošanas kārtība tiks izstrādāta, domājot par klientu ērtībām, veicot ikdienas norēķinus sava biznesa vajadzībām, sola banka.

Banka sola klientus par izmaiņām norēķinu pakalpojuma sniegšanā un aizdevumu apkalpošanas kārtībā informēt personīgi un savlaicīgi.

Komentāri

Pievienot komentāru
Ražošana

Silvanola valdē ievēlēts Salvis Lapiņš

Žanete Hāka, 31.05.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Notikušas izmaiņas farmācijas kompānijas SIA Silvanols valdē, liecina Lursoft dati.

Valdes locekļa amatā ievēlēts AS Olainfarm valdes loceklis Salvis Lapiņš. Savukārt pirms neilga laika par valdes priekšsēdētāju iecelts Viesturs Gurtlavs, kurš savulaik bijis SIA Hipolīzings valdes priekšsēdētājs.

Pēc izmaiņu reģistrēšanas patlaban SIA Silvanols valdē darbojas piecas amatpersonas – V.Gurtlavs un S.Lapiņš, kā arī Uģis Klētnieks, Ieva Leimane un Gints Plismanis.

Db.lv jau ziņoja, ka martā savu amatu pameta uzņēmuma ilggadējais valdes loceklis Agris Auce.

Pērn SIA Silvanols apgrozījums palielinājies, sasniedzot 1,99 miljonus latu, savukārt uzņēmuma peļņa sarukusi līdz 135,8 tūkstošiem latu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Aizvadītajā nedēļā apjomīgas ķīlas reģistrējis Riga Bulk Terminal un NIF Zemes īpašumi

Gunta Kursiša, 23.07.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pagājušajā nedēļā apjomīgu komercķīlu 17,9 milj. Ls apmērā reģistrējusi SIA Riga Bulk Terminal, bet 14 milj. Ls ķīlu – SIA NIF Zemes īpašumi, liecina Uzņēmumu reģistra apkopotie dati.

Jau vēstīts, ka pagājušajā nedēļā lielāko ķīlu reģistrējusi Igaunijas kompānijai pilnībā piederošā a/s Dobeles dzirnavnieks.

Tāpat 11,5 milj. Ls ķīlu pagājušajā nedēļā reģistrējusi mehāniskās apstrādes SIA Cutcentre.

Kopumā aizvadītajā nedēļā lielākie komercķīlu ņēmēji ir SEB banka, kas ņēmusi 27 komercķīlas par kopējo summu 23,7 milj. Ls apmērā, a/s Latvijas Hipotēku un zemes banka, kas ņēmusi 18 komercķīlas par kopējo summu 4,4 milj. Ls apmērā, Swedbank, kas ņēmusi deviņas komerķīlas par kopējo summu 34,6 milj. Ls, Nordea Banka Finland, kas ņēmusi četras komercķīlas par kopējo summu 16 milj. Ls apmērā, Hipolīzings (četras komercķīlas, 235 tūkst. Ls apmērā) un Citadele banka, kas ņēmusi septiņas komercķīlas par kopējo summu 2,8 milj. Ls apmērā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijas pasta valdes locekļa amatā iecelts Arnis Gullbis, tādējādi patlaban uzņēmuma valde strādā četru amatpersonu sastāvā, liecina Lursoft dati.

Valdes priekšsēdētāja amatu ieņem Arnis Salnājs, bet valdes locekļu pienākumus pilda Arnis Gulbis, Egons Strazdiņš un Aigars Vītols.

A. Gulbja profesionālā darbība galvenokārt saistīta ar finanšu sfēras uzņēmumiem, gan ieņemot amatus to vadībā, gan plānojot finanšu resursu piesaisti un kontrolējot izlietojumu, teikts uzņēmuma mājaslapā. Pirms darba va/s Latvijas Pasts A. Gulbis ieņēma SIA Hipolīzings valdes locekļa amatu, iepriekš strādājis par a/s Parex banka filiāles kreditēšanas nodaļas vadītāju un privātpersonu un mazo/vidējo uzņēmumu kreditēšanas un līzinga daļas vadītāja vietnieku. Viņš bijis arī a/s Sampo līzings izpilddirektors un valdes loceklis. A. Gulbis eguvis maģistra grādu ekonomikā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Bankas

Hipotēku bankas komercdaļas pāreja uz Swedbank noslēgsies 24. novembrī

Jānis Rancāns, 18.09.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Valsts akciju sabiedrības Hipotēku un zemes banka komercdaļas klientu pāreja uz Swedbank noslēgsies 24. novembrī, liecina presē publicēts paziņojums.

Tas nozīmē, ka no minētās dienas Hipotēku bankas komercdaļas klientus apkalpos un pakalpojumus nodrošinās Swedbank. Savukārt Attīstības bankas klientus tā pat kā līdz šim apkalpos Hipotēku banka, teikts paziņojumā.

Komercdaļas klienti, kuri izmanto norēķinu pakalpojumus, piemēram, maksājumu karti, kontu, internetbanku, aicināti laikus pārcelt savas norēķinu aktivitātes uz Swedbank.

Lai to izdarītu komercdaļas klientiem jādodas uz Swedbank vai Hipotēku banku, kur jānoslēdz līgums par konta atvēršanu un jānoformē jauna maksājumu karte. Tāpat pieteikties Swedbank pakalpojumiem var arī Hipotēku bankas internetbankā, Swedbank interneta vietnē vai pa tālruni 67 445 555.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Swedbank grupas līzinga kompānija Swedbank līzings pievienos kompāniju HL līzings (iepriekš Hipolīzings), liecina otrdien publiskotais paziņojums oficiālajā izdevumā Latvijas Vēstnesis.

Kreditoru prasības piesakāmas viena kalendārā mēneša laikā no paziņojuma publicēšanas dienas.

Lēmums par reorganizāciju pieņemts 2017.gada 11.septembrī.

2016.gadā HL līzings strādāja ar peļņu 52 700 eiro apmērā, savukārt kompānijas ieņēmumi bija 168 700 eiro, liecina Firmas.lv dati.

HL līzings pagājušā gada finanšu pārskatā teikts, ka kompānijas peļņas apmēru 2016.gadā pamatā ietekmēja līzinga portfeļa samazināšana saistībā ar plānoto pievienošanu Swedbank līzingam. Reorganizācijas procesu plānots pabeigt 2018.gada pirmajā ceturksnī.

Aģentūra LETA jau vēstīja, ka Swedbank līzings iegādājās HL līzings 2012.gadā no valstij piederošās Latvijas hipotēku un zemes bankas.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

Hipotēku bankas klienti pāriet uz Swedbanku; banka atver jaunus klientu apkalpošanas centrus

Žanete Hāka, 25.09.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Patlaban aktīvi notiek Hipotēku bankas komercdaļas klientu apkalpošanas pāreja uz Swedbank, kura noslēgsies 24. novembrī, informēja bankas pārstāve Sandra Eglīte.

Patlaban jau ir pabeigta līzinga kompānijas Hipolīzings pāreja uz Swedbank, kā arī par Hipo Fondi pensiju pārvaldītāju ir kļuvis SEB bankas grupas uzņēmums SEB Wealth Management.

Jāņem vērā, ka daudziem klientiem, kas jau pārcēluši norēķinus un citus ikdienā nepieciešamos pakalpojumus uz Swedbank, vienlaikus Hipotēku bankā ir arī aizdevumi un depozīti, kas novembra beigās uz Swedbank tiks pārcelti automātiski. Jāpiebilst, ka, ja arī klienti savas norēķinu aktivitātes nebūs pārcēluši uz Swedbank līdz klientu apkalpošanas pārejas dienai, tās 24.novembrī tiks pārceltas automātiski, un klienti varēs pieslēgt visus ikdienā nepieciešamos pakalpojumus pašu izvēlētajā laikā, skaidro bankas pārstāve, piebilstot, ka visi klienti ir saņēmuši sev personīgi adresētas vēstules, kurās detalizēti izklāstītas klientam veicamās darbības.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Par Swedbank Latvija Privātpersonu pārvaldes vadītāju no 12.septembra kļūs Karīna Kulberga, kura šajā amatā nomainīs līdzšinējo vadītāju Renāru Rūsi, informē bankā.

R.Rūsis pēc vairāk nekā 20 bankā pavadītiem gadiem, nolēmis atrast jaunus izaicinājumus ārpus Swedbank Grupas.

Līdz ar kļūšanu par Privātpersonu pārvaldes vadītāju, Karīna Kulberga pievienosies arī Swedbank Latvija vadības komandai. Savukārt pēc Eiropas Centrālās bankas saskaņojuma saņemšanas, pievienosies arī Swedbank Latvija valdei.

“Vēlos visa Swedbank kolektīva vārdā pateikt paldies Renāram Rūsim par rezultātiem, kas sasniegti, strādājot dažādos amatos bankā. Viņš ir bijis iesaistīts neskaitāmos bankai izšķirošos procesos un projektos, kas palīdzējuši veiksmīgi ieviest pārmaiņas, audzēt biznesu un stiprināt Swedbank pozīcijas kā lielākajai privātpersonu apkalpojošajai bankai Latvijā. Renāra pieredze un devums gan iekšējās kultūras veidošanā, gan klientu risinājumu attīstībā noteikti būs vērtīgs kapitāls, dodoties tālākos izaicinājumos. Savukārt Karīna Kulberga ar panākumiem veidojusi attiecības un sasniegusi nozīmīgus rezultātus, strādājot ar bankas turīgākajiem un nereti – prasīgākajiem klientiem, tāpēc novēlu turpināt labi iesākto, uzņemoties atbildību nu jau par teju pusi Latvijas iedzīvotāju, kuri ir Swedbank klienti”, uzsver Swedbank Latvija valdes priekšsēdētājs Lauris Mencis.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

VAS Latvijas Hipotēku un zemes banka (Hipotēku banka) samazinās darbinieku skaitu, tāpēc pieteikusi kolektīvo atlaišanu - līdz 2014.gada jūnija beigām darba uzteikumu varētu saņemt līdz 400 cilvēkiem.

Patlaban vēl neviens darbinieks nav saņēmis darba uzteikumu kolektīvās atlaišanas gaitā, informēja Hipotēku bankas sabiedrisko attiecību speciāliste Signe Ernštreite.

Viņa skaidroja, ka Hipotēku bankas komercdaļas un klientu apkalpošanas nodošana Swedbank ir ļoti apjomīgs process, tas tiks organizēts un prasīs lielu darba apjomu vēl vairākus mēnešus pēc uzņēmuma pārejas 24.novembrī. Tajā pašā laikā, pārtraucot komercdarbību, Hipotēku bankas darbības apjoms būtiski sašaurināsies, un tas likumsakarīgi rada nepieciešamību optimizēt Hipotēku bankas darbību. Viens no optimizācijas pasākumiem ir darbinieku skaita būtiska samazināšana.

Komentāri

Pievienot komentāru
Ražošana

Silvanolam jauns vadītājs

Sandra Dieziņa, 12.11.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Par zāļu ražotāja SIA Silvanols izpilddirektoru izraudzīts Viesturs Gurtlavs.

SIA Silvanols valde norāda, ka uzņēmuma izvēli veicinājusi V.Gurtlava pieredze Latvijā pazīstamas līzinga kompānijas vadībā un izveidē, kuras pakalpojumus un konsultācijas iepriekš izvēlējies arī SIA Silvanols.

«Ražošana, īpaši farmācijas nozarē ir ļoti komplicēta sfēra, kas prasa plašu zināšanu loku. Viesturam ir lieliskas zināšanas un pieredze finansu nozarē un uzņēmuma vadībā, kā arī daudzpusīga izglītība - uzņēmējdarbībā, jurisprudencē un ražošanā, kas padara viņu par ideālu kandidātu uzņēmuma vadītāja amatam,» komentē SIA Silvanols valdes loceklis Uģis Klētnieks.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

Līzinga devēju asociāciju vadīs Jevgenijs Belezjaks

Žanete Hāka, 19.03.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Par Latvijas Līzinga devēju asociācijas (LLDA) jauno vadītāju ievēlēts UniCredit Leasing valdes priekšsēdētājs Jevgenijs Belezjaks, informēja UniCredit pārstāvji.

«Jaunajā amatā ir svarīgi turpināt LLDA iesāktos darbus: atbalstot Latvijas tautsaimniecību, kopīgiem spēkiem ar LLDA biedriem veidot pozitīvu līzinga nozares tēlu, kā arī veidot dialogu ar valsts iestādēm par likumdošanas, juridiskajiem un nodokļu jautājumiem, kas saistīti ar līzinga pakalpojumiem», uzskata LLDA vadītājs Jevgenijs Belezjaks.

Izvērtējot aizvadītos gadus, J. Belezjaks saka, ka līzinga tirgus Latvijā ir nostabilizējies – pēc ievērojama kāpuma un krituma notiek tirgus sakārtošanās pēc krīzes. Tomēr ir nepieciešama sakārtošanās arī turpmāk un īpaši tas attiecas uz tālāko ekonomikas izaugsmes modeli, kas ietekmēs arī Latvijas līzinga nozari, uzsver eksperts.

Komentāri

Pievienot komentāru