Jaunākais izdevums

Ķīniešu autoražotājs Great Wall Motor Co., kurš jau Itālijā pārdod SUV modeli Hover, atklāj, ka tuvākajā laikā plāno ienākt arī citos nozīmīgākajis Eiropas tirgos, vēsta Automotive news.

Great Wall Motor Co oficiālajā paziņojumā tiek vēstīts, ka tuvāko divu vai trīs gadu laikā kompānijas mērķis ir ienākt Vācijas, Francijas, Lielbritānijas un Spānijas tirgos. Great Wall ir Ķīnas lielākais SUV un pikapu ražotājs, kurš veiksmīgi savu produkciju tirgo arī citviet pasaulē. Piemēram, Austrālijā, kur ķīnietis parādījās 2009. gada vidū, šogad tirdzniecības apjomi būs vismaz 8000 jeb divreiz vairāk nekā pērn. Arī Itālijā, kur 2009. gadā pārdeva 2 700 Great Wall auto, šogad šis skaitlī būšot vismaz 6 000 vienības.

Komentāri

Pievienot komentāru
Auto

Ķīniešu Great Wall sāks ar Baltiju

, 23.12.2009

International Motors (Nordic) AB vadītājs Torbjorns Lilruds (Torbjōrn Lillrud) solīja, ka pēc veiksmīga attīstības scenārija jau nākamā gada pavasarī Baltijā, tostarp Latvijā jau ieraudzīsim pirmos Great Wall modeļus. Viņš neslēpa, ka Great Wall viens no iedarbīgākajiem trumpjiem, protams, būšot automašīnas cena. (Foto: International Motors (Nordic) AB)

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Jau 2010. gada pavasarī uzzināsim ķīniešu autoražotāja Great Wall speciāli Eiropai paredzēto modeļu klāstu, cenas, kā arī tirgotāju vārdus.

Iepriekš jau ziņojām, ka Lielbritānijā bāzētā kompānija IM Group, kas importē un Eiropā tirgo Subaru, Isuzu un Daihatsu automašīnas, panākusi vienošanos ar Ķīnas automašīnu ražotāju Great Wall par šīs kompānijas automašīnu tirdzniecību Eiropā.

Ņemot vērā IM Group tiešo saistību ar japāņu Subaru zīmolu un tās pārstāvjiem Ziemeļeiropā, Subaru Nordic AB mātes uzņēmums International Motors (Nordic) AB ir izveidojusi jaunu apakšstruktūru Great Wall Motors Nordic AB, kuras mērķis ir 2010. gada pavasarī Baltijā, tostarp arī Latvijā, sākt tirgot ķīniešu automobiļu Great Wall. Pēc International Motors (Nordic) AB vadītāja Torbjorna Lilruda (Torbjōrn Lillrud) stāstītā Great Wall importētāja Great Wall Motors Nordic AB vadības krēsls atradīsies Zviedrijā, savukārt Baltijas tirgus lokālais ofiss atradīšoties Tallinā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Autodīleru starpā sākusies sīva cīņa par iespējām pārstāvēt Ķīnas autoražotāja Great Wall zīmolu Baltijā, ziņo Dienas Bizness.

Latvijas Subaru pārstāvji Ad Rem Auto un Partner Motors arī esot pretendentu pulkā. «Tas ir ne tikai patīkams pārsteigums, bet laba zīme tam, ka Baltijas autotirgotāji redz Great Wall potenciālu. Pagaidām es nevaru nosaukt Baltijas dīleru vārdus, varu minēt tikai to, ka Great Wall tirgotāji atradīsies lielākajās Baltijas pilsētās. Latvijā tā būs Rīga, savukārt Igaunijā bez Tallinas Great Wall tikšot pārstāvēts arī Tartu un Pērnavā, Lietuvā Great Wall pārstāvniecības atradīsies Viļnā un Kauņā, un iespējams vēl kādā pilsētā,» DB atklāja International Motors (Nordic) AB pārstāvis Ringo Rāhumels.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Jau 2010. gada pavasarī uzzināsim Great Wall speciāli Eiropai paredzēto modeļu klāstu, cenas, kā arī tirgotājus. Iepriekš jau ziņojām, ka Lielbritānijā bāzētā kompānija IM Group, kas importē un Eiropā tirgo Subaru, Isuzu un Daihatsu automašīnas, panākusi vienošanos ar Ķīnas automašīnu ražotāju Great Wall par šīs kompānijas automašīnu tirdzniecību Eiropā.

Ņemot vērā IM Group tiešo saistību ar japāņu Subaru zīmolu un tās pārstāvjiem Ziemeļeiropā, Subaru Nordic AB mātes uzņēmums International Motors (Nordic) AB ir izveidojusi jaunu apakšstruktūru Great Wall Motors Nordic AB, kuras mērķis ir 2010. gada pavasarī Baltijā, tostarp arī Latvijā, sākt tirgot ķīniešu automobiļus Great Wall. Pēc International Motors (Nordic) AB vadītāja Torbjorna Lilruda (Torbjōrn Lillrud) stāstītā, Great Wall importētāja Great Wall Motors Nordic AB vadības krēsls atradīsies Zviedrijā, savukārt Baltijas tirgus lokālais ofiss atradīšoties Tallinā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Jau ar nākamo gadu Latvijā, Lietuvā un Igaunijā tiks uzsākta Ķīnas autoražotāja Great Wall Motor Company automašīnu tirdzniecība. Vēlāk šo automašīnu tirdzniecību plānots uzsākt arī citur Eiropā, ziņo just-auto.com.

Lielbritānijā bāzētā kompānija IM Group, kas importē un tālāk Eiropā tirgo Subaru, Isuzu un Daihatsu automašīnas, panākusi vienošanos ar Ķīnas privāto automašīnu ražotāju Great Wall par šīs kompānijas automašīnu tirdzniecību Eiropā, sākot jau ar nākamo gadu.

Plānots, ka 2010. gadā Great Wall automašīnas būs nopērkamas tikai Baltijas valstīs. 2011. gadā plānots uzsākt šo auto tirdzniecību Skandināvijā, Lielbritānijā un Īrijā.

IM Group norāda, ka Great Wall ir izstrādājusi un uzbūvējusi speciālu automašīnas modeli - The Phenom - Eiropas tirgum. Auto atbilstot visiem Eiropas Savienības (ES) noteiktiem standartiem.

Komentāri

Pievienot komentāru
Auto

Ķīnas autoražotājs Great Wall Motor atklāj pirmo rūpnīcu Eiropā un sola «ieņemt» šo pasaules daļu

Lelde Petrāne, 22.02.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Great Wall Motor kļuvis par pirmo ķīniešu autoražotāju, kas, plānojot palielināt pārdošanas apjomus, atver montāžas rūpnīcu Eiropā, ziņo BBC.

Rūpnīca Bulgārijas ziemeļu ciematā Bahovitsā saražošot 50 tūkstošus transportlīdzekļu gadā.

Rūpnīca izveidota sadarbībā ar Great Wall Motor Bulgārijas partneri Litex Motors.

Tajā tiek ražoti: Great Wall Hover, Steed un Voleex modeļi.

Rūpnīcā sākotnēji tiks nodarbināti 150 strādājošie, kuri būšot spējīgi saražot 4000 transportlīdzekļus gadā. 2013. gadā, kad rūpnīcai jāsāk strādāt ar pilnu jaudu, tajā strādāšot 2000 cilvēki.

«Great Wall plāni uzbūvēt rūpnīcu Bulgārijā un tur ražot automobiļus saistīti ar mērķi palielināt mūsu ražošanas kapacitāti un eksportēt šīs automašīnas uz Eiropas tirgu,» teikusi kompānijas prezidente un vadītāja Fenga Jinga Vanga.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijas pilnvaroto autotirgotāju asociācija (LPAA) par iespējamo ķiniešu autoražotāja Great Wall ienākšanu Latvijā neko nav dzirdējusi.

LPAA valdes priekšsēdētājs Olafs Ozols atzina, ka oficiālas informācijas par britu kompānijas IM Group nodomiem, kura plāno jau nākamajā gadā sākt Great Wall produkcijas tirdzniecību Latvijā pagaidām neesot. "Man tā ir pirmā dzirdēšana,” atbildēja O. Ozols. Arī vairums aptaujāto autotirgotāju Latvijā, tostarp arī Subaru pārstāvji Igaunijā par IM Group plāniem neko nebija dzirdējuši. Inchcape grupas vadītājs Latvijā Andris Kulbergs atzina, ja arī šis paziņojums nav tikai tukši vārdi, manuprāt, šobrīd Baltijas tirgus nav gatavs jauniem eksperimentiem, lai cik ķiniešu auto būtu interesanti un finansiāli pievilcīgi. Tie pircēji, kuri vēl lūkojas jaunu auto virzienā priekšroku dod pārbaudītām vērtībām. Atgādināsim, ka Lielbritānijā bāzētā kompānija IM Group, kas importē un tālāk Eiropā tirgo Subaru, Isuzu un Daihatsu automašīnas, panākusi vienošanos ar Ķīnas privāto automašīnu ražotāju Great Wall par šīs kompānijas automašīnu tirdzniecību Eiropā, proti, no 2011. gada kā pirmās nosaucot visas trīs Baltijas valstis, vēstīja just-auto.com. Vēlāk šo automašīnu tirdzniecību plānots uzsākt arī citur Eiropā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ķīnas uzņēmums Great Wall Motors pirmdien paziņojis par nodomiem izteikt piedāvājumu, lai iegādātos visu vai daļu no Itālijas un ASV autobūves grupas Fiat Chrysler Automobiles (FCA).

«Mums ir iecere veikt pirkumu,» norādīja Great Wall Motors preses pārstāve, taču viņa nepaskaidroja, vai iespējamais darījums attieksies uz FCA kopumā vai tikai vienu no tā zīmoliem.

Tikmēr ASV izdevums Automotive News iepriekš vēstīja, ka Great Wall Motors prezidents e-pastā norādījis, ka viņa uzņēmums plāno iegādāties FCA zīmolu Jeep.

FCA vadītājs Serdžo Markione jau iepriekš norādījis, ka uzņēmumu paredzēts pārdot. Aprīlī viņš pavēstīja, ka Jeep un Chrysler Ram zīmoli ir pietiekami spēcīgi, lai tie varētu darboties kā atsevišķi biznesi.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Autodīleru starpā sākusies sīva cīņa par iespējām pārstāvēt Ķīnas autoražotāja Great Wall zīmolu Baltijā. Eiropas tirgum pielāgoto Great Wall pick up modeli Baltijā ieraudzīsim gada nogalē, bet rudenī ķīniešu autoražotājs sola atklāt tirgotāju vārdus. Pretendentu pulkā ir arī Latvijas Subaru pārstāvji Ad Rem Auto un Partner Motors.

Intervija 8,9

Jānis Ģīlis: Ir pamats būt optimistiem

Laikā, kad visapkārt čīkst un pīkst, ka viss ir slikti, man martā mēneša apjoms krūšu operāciju skaita ziņā bijis tik liels kā nekad iepriekš, tā plastiskais ķirurgs J. Ģīlis.

Iepirkumi 6,7

Sūdzas par dempingu ēdināšanā

Iepirkumu uzraudzības birojā pieci uzņēmumi iesnieguši sūdzību, apstrīdot ēdināšanas iepirkumu Siguldā un paužot aizdomas par cenu dempingu.

Lauksaimniecība 10

Paplašina graudu apstrādes kompleksu

Dānijas kapitāla SIA Artis JP ar ERAF atbalstu investējusi vairāk nekā 300 tūkstošus latu, modernizējot un paplašinot graudu apstrādes kompleksu Gudeniekos.

Komentāri

Pievienot komentāru
Auto

Volkswagen plāno izveidot lētu automašīnu ražošanas kopuzņēmumu ar Ķīnas Great Wall

LETA, 22.04.2015

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Vācijas autobūves koncerns Volkswagen plāno izveidot kopuzņēmumu ar Ķīnas partneri, lai Āzijas tirgum nodrošinātu lētas automašīnas, trešdien vēsta vācu laikraksts Manager Magazin.

Laikraksts norāda, ka Volkswagen apsver vienošanās noslēgšanu ar Ķīnas uzņēmumu Great Wall Motors.

Manager Magazin raksta, ka abu uzņēmumu starpā tiek pārrunāti kopīgi plāni par lētu automašīnas modeļu izstrādi, laikrakstam piebilstot, ka šis ir Volkswagen ilgtermiņa projekts.

Laikraksts ziņo, ka Volkswagen marketinga vadītājs Kristiāns Klingers vadīs šo projektu, un autoražotājs varētu apsvērt iespēju iegādāties Great Wall Motors akcijas.

Komentāri

Pievienot komentāru
Auto

Saab par 100 miljoniem eiro pārdos ķīniešiem

Dienas Bizness, 28.10.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Swedish Automobile automašīnu ražotājus Saab Automobile AB un Saab Great Britain Ltd. par 100 miljoniem eiro pārdos Ķīnas kompāniām Pang Da Automobile Trade Co. un Zhejiang Youngman Lotus Automobile Co.

Galīgā vienošanās tiks parakstīta pēc tam, kad tiks izpildīti visi nepieciešamie nosacīju, tostarp saņemtas atļaujas no attiecīgajām iestādēm, akcionāriem un citiem darījumā iesaistītajiem. 100 miljonu eiro lielo maksājumu Ķīnas uzņēmumi veiks pa daļām, ziņo Wall Street Journal.

Šāds paziņojums sekoja neilgi pēc tam, kad Saab tiesiskās aizsardzības administrators Gajs Lofalks (Guy Lofalk) nāca klajā ar informāciju, ka atsauks savu tiesā iesniegto lūgumu izbeigt Saab aizsardzību no kreditoriem.

Abi Ķīnas uzņēmumi esot piekrituši ieguldīt Zviedrijas automašīnu ražotājā pietiekami lielus līdzekļus, lai varētu veikt Saab restrukturizāciju. Līdz ar pārdošanas līguma noslēgšanu pamatīgas izmaiņas skars arī pašu restrukturizācijas plānu, vēsta Wall Street Journal, atsaucties uz Saab tiesiskās aizsardzības administratora sacīto.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Kamēr valdība vēl lemj par Latvijas pasta nākotni, tā vadība ir optimisma pilna un cer strādāt bez zaudējumiem jau nākamgad. Tiesa, kā īsti tas izdosies atklāts netiek.

«Veicot jebkuru iepirkumu, slēdzot jebkuru līgumu, veicot jebkuru darbību vērtēsim, ir vai nav izdevīgi pastam. Tās ir elementāras lietas, kuras ievērojot un darot, pēc mūsu aprēķiniem pasts vienkārši nevar nekļūt rentabls,» saka Latvijas Pasta valdes priekšsēdētājs Aivars Veiss.

Neesi abonents? Piesakies uz 2 nedēļu testa abonementu šeit!

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

Zelta cena tuvojas četru mēnešu augstākajam līmenim

Žanete Hāka, 19.01.2015

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pirmdien zelta cena tuvojās četru mēnešu augstākajam līmenim, tirgus dalībniekiem gaidot Eiropas Centrālās bankas sanāksmi, kurā tiks apspriesti jauni ekonomikas stimulēšanas pasākumi, raksta Bloomberg.

Zelta stieņa cena tūlītējām piegādēm sasniedza 1275,09 dolārus par unci. Pirms tam dārgmetāla cena sasniedza 1283 dolārus, kas ir augstākais līmenis kopš pērnā gada septembra.

Pagājušajā nedēļā zelta cena pieauga par 4,7%. Tādējādi zelta cena piedzīvojusi straujāko nedēļas kāpumu kopš 2013.gada augusta, ko veicināja negaidītais Šveices Bankas lēmums.

Pasaules lielākā biržā tirgotā fonda aktīvu apjoms pieauga par 1,9% līdz 730,89 tonnām, kas ir lielākais kāpums kopš 2010. gada maija.

«Kamēr zelta virziens seko eiro virzienam, kas, visdrīzāk pret dolāru turpinās vājināties, jo ECB šajā nedēļā varētu paziņot par jauniem kvantitatīvās mīkstināšanas pasākumiem, zelts iegūst no pieprasījuma pēc droša patvēruma tirgus neskaidrību dēļ,» saka Huatai Great Wall Futures Co analītiķis Huans Veis.

Komentāri

Pievienot komentāru
Eksperti

Vai Ķīnas elektroauto ražotāji ietekmēs auto tirgu Latvijā?

Ģirts Glāzers, Citadele Leasing valdes priekšsēdētājs, 18.06.2024

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Par vienu no galvenajiem notikumiem vietējā auto tirgū 2024. gada pirmajā pusē kļuvis Ķīnas ražotāja “Great Wall Motor” un tā zīmola “Ora” ienākšana Latvijā.

Kā tas varētu ietekmēt auto tirgu un vai drīzumā Latvijā ieraudzīsim arī citu Ķīnas ražotāju elektroauto?

“Ora” ienākšana Latvijā – pārsteidzoši veiksmīga

“Ora” salīdzinoši veiksmīgā ienākšana Latvijas tirgū vērtējama kā pārsteigums – šogad pirmajos piecos mēnešos ir piereģistrētas 76 jaunas "Ora" automašīnas, ieņemot stabilu pirmo vietu pirktāko elektroauto modeļu sarakstā. Salīdzinoši "Tesla Model Y" reģistrētas 29 jaunas automašīnas.

"Ora" ir arī pirktākais akumulatora elektroauto (BEV) privātpersonu vidū – gada pirmajos piecos mēnešos iegādātas 54 jaunas "Ora" automašīnas, otrajā vietā ierindojot "Škoda Enyaq" ar 8 reģistrētām jaunām automašīnām. Kā viens no intereses veicinātājiem, pirmkārt, ir cena aptuveni 27 000 – 33 000 eiro robežās, kas to ierindo budžeta klases elektroauto kategorijā, un šobrīd ir viens no pieejamākajiem piedāvājumiem elektroauto tirgū. Tas nozīmē, ka ar valsts atbalstu 4500 eiro apmērā privātpersonas var iegādāties jaunu elektroauto, tērējot tam mazāk kā 25 000 eiro.

Komentāri

Pievienot komentāru