Jaunākais izdevums

Gambijas prezidents Jahia Jamehs ir izsludinājis četru dienu darba nedēļu valsts amatpersonām, padarot piektdienu par brīvdienu, lai dotu iedzīvotājiem mazajā Rietumāfrikas valstī vairāk laika lūgšanām un lauksaimniecībai, ziņo Reuters.

Paziņojumā Jamehs norādījis, ka šāds lēmums pieņemts, uzklausot sabiedrību. Īsā darba nedēļa būs spēkā no 1. februāra.

Jaunais sabiedriskā sektora darba laiks Gambijā būs no pirmdienas līdz ceturtdienai no 8 rītā līdz 6 pēcpusdienā.

«Šī jaunā kārtība ļaus Gambijas iedzīvotājiem veltīt vairāk laika lūgšanām, sociālajām aktivitātēm un lauksaimniecībai - atgriezties pie zemes, lai audzētu to, ko mēs ēdam, un ēstu to, ko mēs audzējam, veselīgai un turīgai tautai,» teikts prezidenta paziņojumā.

Gambijas iedzīvotāji pārsvarā ir musulmaņi. Jamehs varu šajā valstī ieguva 1994. gadā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pasaulē

Tiesa: putnu aizkavēto lidmašīnu pasažieriem kompensācijas nepienākas

Lelde Petrāne, 25.09.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Aviosabiedrībām nebūs jāmaksā kompensācijas pasažieriem par kavējumiem, kas radušies putnu dēļ, tā lēmusi Vācijas augstākā tiesa, vēsta thelocal.de.

Federālā tiesa Karlsrūē norādījusi, ka sadursmes ar putniem kvalificējamas kā ārējie apstākļi, kas nozīmē, ka aviokompānijām kompensācijas pasažieriem nav jāmaksā.

Tiesa skatīja divu tūristu lietas. Viņi bija «iestrēguši» Gambijā Āfrikā un Fuerteventurā Kanāriju salās, jo lidmašīnu dzinējos bija iekļuvuši putni.

Fuerteventurā pacelšanās bija jāatceļ, un pasažieris tika nogādāts Hamburgā, nevis Hannoverē, ierodoties mājās ar dienas kavēšanos.

Komentāri

Pievienot komentāru
Dzīvesstils

VIDEO: Āfrikā reklamē Dobeles dzirnavnieka mannu

Monta Glumane, 06.08.2018

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijas ražotāju produkcija ir novērtēta arī Āfrikā. Tā, piemēram, Gambijas televīzijā tiek demonstrēts atraktīvs reklāmas klips, kurā popularizē AS «Dobeles dzirnavnieks» mannu.

Kā biznesa portālam db.lv pastāstīja AS «Dobeles dzirnavnieks» mārketinga vadītāja Zanda Lūse, uzņēmums ar šo klientu - mazumtirgotāju - sadarbojas salīdzinoši nesen. Interesanti, ka Āfrikā atšķiras mannas pielietojums, piemēram, Gambijā no tās vāra ne tikai putras, bet pagatavo arī nacionālos ēdienus, kas redzami reklāmas klipā.

Video attēlo, kā divi Gambijas iedzīvotāji priecājas, lielveikala plauktā ieraugot «Dobeles dzirnavnieka» mannu. Tomēr mums paliek noslēpums, ko viņi savā starpā runā, jo, tā kā šī ir vietējā klienta iniciatīva, reklāmas tulkojums nav pieejams pat pašam «Dobeles dzirnavniekam».

«Ar Gambiju un citām Āfrikas valstīm strādājam jau vairāku gadu garumā, eksportējot ne tikai mannu, bet arī citus mūsu produktus – makaronus, miltus un graudaugu pārslas,» biznesa portālam db.lv sacīja AS «Dobeles dzirnavnieks» valdes priekšsēdētājs Kristaps Amsils.

Komentāri

Pievienot komentāru