Jaunākais izdevums

Portāls Portāls Db.lv sadarbībā ar SIA Baltic Motors un SIA Inchcape Motors Latvia piedāvāja akciju, kuras uzvarētājs varēja saņemt GPS navigācijas moduli Tom-Tom.

Trešdien, 17. septembrī, tika pasniegta Db.lv un jaunās Mazda6 kopīgi rīkotās loterijas balva Tom-tom GO 930. Balvu liepājniecei Žanetai pasniedza Baltic Motors Liepāja direktors Artis Klaivs.

No 1 023 dalībniekiem GPS moduli saņēma Žaneta Triščenko. Žaneta ir galvenā grāmatvede uzņēmumā Vrindava IT, kas nodarbojas informāciju tehnoloģiju pakalpojumiem Kurzemē. Pa vakariem Žaneta vēl paspēj izglītoties Rīgas Tehnskās universitātes filiālē Liepājā.

Žaneta norādīja, ka agrāk tik lielus laimestus laimējusi neesot. Par iespēju piedalīties Db.lv akcijā viņa uzzināja no drauga, kurš arī ļoti vēlējās laimēt Tom-tom GPS navigatoru.

Tā kā Žanetai pašai ir automašīna, tad ierīce jau veiksmīgi ir uzstādīta un darbojas labi.

picturegallery.2b6c2287-2989-451c-bb3c-dc3fdf6307b4

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

GPS navigācijas sistēmai izgudrota konkurente

Gunta Kursiša, 29.06.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Izgudrota jauna tehnoloģija, kas varētu papildināt vai pat aizvietot pašreiz pieejamās navigācijas sistēmas, piemēram, GPS, vēsta BBC.

Jauno navigācijas sistēmu izstrādājusi Lielbritānijas aizsardzības kompānija BAE Systems, un sistēmas darbībā navigācijas satelītu vietā tiek izmantoti tādi paši signāli kā mobilajos tālruņos, televīzijā, radio un wi-fi.

Sistēma Navsop varētu palīdzēt atrast cietušos ugunsgrēka laikā vai zagtus transportlīdzekļus, kas tiek slēpti pazemes stāvvietās. Tāpat, mainot dažus sistēmas parametrus, būtu to iespējams izmantot arī karā.

Patlaban sistēmas prototipa izmēri ir diezgan lieli – sistēma ievietota vienā no BAE Systems automašīnām, kurai uz jumta piestiprināta radio antena. Tomēr, nonākot tirgū, navigācijas sistēma būs tikpat kompakta kā GPS jeb nedaudz lielāka par monētu, stāsta BAE Advanced Technology Centre pētnieks Remsejs Faradžers (Ramsey Farager).

Komentāri

Pievienot komentāru
Politika

Latvijas Radio Ziņu dienests izsaka neuzticību uzņēmuma valdei un pieprasa tās atkāpšanos

LETA, 10.07.2019

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijas Radio Ziņu dienests izteicis neuzticību Latvijas Radio valdei, vienlaikus pieprasot tās atkāpšanos vai atbrīvošanu, informēja uzņēmumā.

Ziņu dienesta darbinieki ar atklātu vēstuli par situāciju uzņēmumā vērsušies pie Latvijas Radio valdes, Nacionālās elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes (NEPLP), Saeimas Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijas, Kultūras ministrijas, Ministru kabineta, Latvijas Valsts prezidenta Egila Levita un plašsaziņas līdzekļiem.

Vēstulē uzsvērts, ka Latvijas Žurnālistu asociācijas 2017.gada nogalē paustās bažas par Latvijas Radio vadības izvēli, tostarp valdes locekļa amatā ieceļot ar politisku partiju saistītu cilvēku, ir piepildījušās.

«Pašreizējās Latvijas Radio vadības bezdarbība un apzināta rīcība liecina, ka tās interesēs nav spēcīgs un neatkarīgs sabiedriskais radio kā neatņemama demokrātijas sastāvdaļa. Vēl vairāk - kopš pašreizējās valdes darba sākuma Latvijas Radio vadība ir ne tikai pieļāvusi būtisku Ziņu dienesta novājināšanu, bet pat apzināti rīkojusies kaitnieciski, graujot Ziņu dienestu, no kura vistiešāk un visvairāk Latvijas Radio ir atkarīga sabiedrības informētība un drošība,» teikts vēstulē.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pakalpojumi

Vides dienests pārbaudīs, vai ZAAO šķiro atkritumus

Žanete Hāka, 08.04.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Valsts vides dienests (VVD) veiks pārbaudi SIA ZAAO, kā arī pieprasīs uzņēmuma paskaidrojumus saistībā ar svētdien, 7.aprīlī, publiski izskanējušo informāciju par iespējamiem pārkāpumiem tā darbībā, nenodrošinot sadzīves atkritumu šķirošanu poligonā Daibe.

Kā informēja VVD pārstāvji, pārbaudes laikā VVD inspektori ne tikai klātienē apsekos un apzinās situāciju poligonā, bet arī iepazīsies ar SIA ZAAO grāmatvedības uzskaiti un tajā uzskaitīto atkritumu apjumu atbilstību deklarētajiem atkritumu apjomiem.

Vienlaikus Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija (VARAM) un VVD aicina ikvienu, kura rīcībā ir informācija par iespējamiem pārkāpumiem, kas saistīti ar vides prasību neievērošanu, vispirms par to informēt atbildīgās iestādes. Tādējādi tiks radīti priekšnoteikumi, lai ne tikai konstatētu iespējamos likumpārkāpumus, bet sodītu vainīgos, kas atsevišķās situācijās, kad informācija guvusi plašu rezonansi, ir apgrūtināti.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Atkritumu šķirošana, par kuru tiek saņemta liela nauda notiek tikai uz papīra. Pētījums, kura laikā ar GPS raidītāju palīdzību tika noskaidrots atkritumu automašīnu ceļš, liecina - tikai trīs no 59 reizēm šie auto iebrauca atkritumu priekšapstrādes centrā.

TV3 raidījuma Nekā Personīga veica eksperimentu, kura laikā šā gada februārī tika uzstādīti vairāki GPS raidītāji Ziemeļvidzemes atkritumu apsaimniekošanas organizācijas (ZAAO) automašīnām, kas ved atkritumus uz Daibes poligonu. GPS raidītāju signāli tika vēroti trīs nedēļas. Pēc eksperimenta izveidotā GPS karte rāda, ka atkritumu automašīnas brauc uz Daibes atkritumu kalnu nevis pārstrādes centru.

Komentējot iegūtos datus GPS eksperts, kura vārds netiek minēts, atzīst, ka jebkurai GPS iekārtai var būt nobīdes, bet, pēc viņa teiktā, tie ir izņēmuma gadījumi. «Var kļūdīties vienā no simts gadījumiem, bet ne otrādāk. Tas, ko var redzēt novērojumā, ir tendence, ka atkritumu mašīnas nebrauc iekšā pārstrādes centrā,» norāda eksperts.

Komentāri

Pievienot komentāru
DB Viedoklis

Db viedoklis: Šodienas realitāte - GPS sagrozīt vieglāk nekā papīra ceļazīmi

Dienas Bizness, 08.12.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

http://www.db.lv/uploads/ck/images/Clipboard02(348).jpg

Jau sen zināms ir uzskats, ka pati labākā automašīnas marka ir «dienesta auto». Brauc, kur gribi, kā gribi, tehniskajam stāvoklim tā īsti līdzi neseko, bet maksā par visu darba devējs. Vienkārši ideāls variants!

Tiesa, savulaik, cenšoties atrast pēc iespējas vairāk naudas valsts budžeta konsolidācijai, valdība ieviesa tā saucamo dienesta auto nodokli, paredzot, ka gadījumā, ja darba automašīna tiek izmantota tikai profesionālo pienākumu veikšanai, valstij nekas jāmaksā nav, bet, ja ar to tomēr tiek braukts uz mājām, veikalu, ballītēm un tamlīdzīgām un citām privātām darīšanām, noteikti jāsamaksā nodoklis. Un, lai to kontrolētu, katrs auto jāapgādā ar GPS sistēmu. Principā nav nepareiza pieeja, ņemot vērā, ka uz uzņēmuma vārda reģistrēts auto tāpat saņem ievērojamus atvieglojumus, piemēram, PVN atlaižu veidā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Eiropas Savienība (ES) strādā pie jaunas bezmaksas navigācijas tīklu sistēmas, kas turpmāk varētu palīdzēt pilotiem, automašīnu vadītājiem un neredzīgiem cilvēkiem, palielinot ASV globālās pozicionēšanas sistēmas (GPS) precizitāti līdz aptuveni 2 metriem, ziņo Reuters.

Sistēma EGNOS izmanto trīs satelītus un 34 zemes stacijas, kas palīdzēs samazināt GPS horizontālo precizitāti no pašreizējiem 7 līdz aptuveni 2 metriem. Jaunā sistēma uzlabos arī GPS vertikālo precizitāti, kas paredzēta izmantošanai pilotiem nosēšanās laikā.

«Tā [jaunā sistēma] padarīs personālās navigācijas ierīces daudz precīzākas, dodot ceļu jaunām iespējām,» teikts ES paziņojumā.

Šī sistēma ir pamatakmens projektam Galileo, kas būs Eiropas sāncensis ASV izstrādātajai GPS. Tiek lēsts, ka projekts Galileo varētu tikt pabeigts 2014. gadā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pasaulē

Par trešdaļu samazinās Tom Tom peļņa

Ritvars Bīders, 18.02.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Nīderlandes navigāciju sistēmu ražotāja Tom Tom peļņa pērn pēdējā ceturksnī gada griezumā samazinājās par 29% līdz 52 miljoniem eiro, ziņo BBC.

Analītiķi norāda, ka Tom Tom peļņas samazināšanās skaidrojama ar viedtālruņu popularitātes palielināšanos, jo arī ar šo ierīču palīdzību iespējams darbināt dažādas navigācijas lietojumprogrammas.

Tom Tom apgrozījums pērn pēdējā ceturksnī, salīdzinot ar attiecīgo laika periodu pirms gada, samazinājies pavisam nedaudz – līdz 516 miljoniem eiro.

Kompānijas akcijas cena pēc finanšu datu paziņošanas samazinājās par 6,5%.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Liverpool īpašniekiem milzu zaudējumi

, 05.06.2009

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Liverpool īpašnieki Toms Hiks (Tom Hicks) un Džordžs Gilets (George Gillett) ir saskārušies ar finansiālām problēmām.

Neskatoties uz to, ka klubs gadu beidza ar 159.1 miljonus GBP lielu apgrozījumu un 10.2 miljonus GBP peļņu, tā zaudējumi mērāmi 42.6 miljonos GBP. The Guardian raksta, ka zaudējumi klubam galvenokārt radušies jaunā stadiona būvēšanas dēļ.

Liverpool īpašnieki Toms Hiks (Tom Hicks) (pa labi) un Džordžs Gilets (George Gillett)

Komentāri

Pievienot komentāru
Atpūta

Apple 3D karte pārvērtusi Viļņas lidlauku par skeiteru parku

Gunta Kursiša, 25.09.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Apple, kas no jaunās programmatūras iOS 6 izņēmusi Google karšu pakalpojumu, savā 3D kartes versijā Viļņas lidostas lidlauku attēlojusi līdzīgu skeiteru kalniņiem, novērojusi The Lithuania Tribune.

«Šāds lidaparātu nosēšanās ceļš, visticamāk, nenestu prieku pilotiem,» raksta medijs.

Jau rakstīts, ka atteikšanās no Google kartēm jaunajā Apple operētājsistēmā novērtēta kā pāragra, jo vairākās valstīs karte nav precīza. Tā, piemēram, Lielbritānijā vietām sajaukti dažādi futbola klubi, norādīta nepareiza pilsētu atrašanās vieta, savukārt kāds muzejs atrodas upē. Tāpat jaunā Apple karte «atrisinājusi» Senkaku salu strīdu starp Japānu un Ķīnu, katrai valstij piešķirot pa vienai salai.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Jaunā vīriešu veļas zīmola «tom àdam» peldšortu kolekcija ir veidota no pārstrādātas okeānā atrastas plastmasas, kas darīts, lai saudzētu vidi un piedāvātu patērētājiem ilgtspējīgas alternatīvas, jo viena no «tom àdam» prioritātēm ir ētiska ražošana.

Zīmola attīstītājs Toms Ādams Vītoliņš novērojis, ka pēdējā gada laika ilgtspējas tēma kļūst arvien aktuālāka un uzskata, ka cilvēki ikdienā piedomā par to, ka ir atbildīgi par lietām, ko ienes un atstāj šajā pasaulē. «Cilvēki arvien vairāk piedomā pie kaitējuma, ko nodarām, un sāk apzināties un interesēties par pozitīvām alternatīvām un dabai draudzīgu dzīvesveidu – ja varam izmantot salmiņus no bambusa vai makaroniem, kādēļ patērēt nepārstrādājamus tekstilmateriālus?» tā viņš.

Viena no «tom àdam» prioritātēm ir ētiska ražošana. Tādēļ nemitīgi tiek meklēti veidi, kā ražošana procesu padarīt ētiskāku un dabai draudzīgāku. «Gandrīz visi peldšorti tiek izgatavoti no poliestera. Šie audumi ir izgatavoti no plastmasas un tie nav biodegradabli, tātad tie būs uz šīs zemes vel ļoti ilgu laiku. Tāpat tie patērē daudz vairāk ūdens kā materiāla izveide no pārstrādātas okeānā savāktas plastmasas. Tādēļ mūsu mērķis ir sākt pašiem ar sevi un censties vismaz mazliet uzlabot šo situāciju,» saka T. Ā. Vītoliņš.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Savulaik ieviestais tā dēvētais dienesta auto nodoklis ir izraisījis milzum daudz diskusiju. Vispirms ir skaidrs, ka šāds solis nebūt nav devis gaidīto fiskālo efektu valsts budžetā, turklāt nav arī pārliecības par to, vai šis maksājums gadījumā netiek piemērots arī tiem, kam tas nemaz nebūtu jāmaksā.

Laika gaitā sabiedrība pie šā maksājuma ir pieradusi un īpaši skaļi nekurnot, maksā prasīto. Taču i,zrādās, ka minētais maksājums ne tikai ir ieviests ar vienu vienīgu mērķi - bez jebkādas loģikas iekasēt valsts budžetā pēc iespējas vairāk naudas, bet arī attiecīgā likumdošanas norma ir izstrādāta trakoti nekvalitatīvi, par ko gan Latvijā droši vien nebūtu jābrīnās. Proti…

Kā zināms, tiem uzņēmumiem, kuri uzskata, ka to rīcībā esošie dienesta auto ne brīdi netiek izmantoti darbinieku privātajām vajadzībām, ir iespēja nodokli nemaksāt, taču aprīkojot tos ar GPS iekārtām, lai nevienu brīdi nevarētu rasties šaubas par to izmantošanas mērķi. Droši vien daudzi uzskatīja, ka investīcijas GPS iekārtās ir vienreizējas. Naivi! Ir ticis paredzēts, ka tās ir jāpārreģistrē reizi gadā, bet tiem, kuri noteiktā laikā šo procesu neveic, jāsāk maksāt attiecīgo nodokli. Var jau būt, ka arī šo normu nevarētu uzskatīt par kaut ko ārkārtēju, ņemot vērā, ka GPS tomēr ir tehniska ierīce, kas mēdz bojāties, novecot, fiksējot neprecīzus rādījumus. Dažādām vajadzībām izmantotas tehniskas ierīces tiek pārbaudītas periodiski, un jautājums ir par to, cik bieži tas notiek. Lai nu kā - šāda pārreģistrācija reizi gadā tomēr ir pārspīlēta prasība, kas tikai palielina birokrātisko slogu uzņēmējiem. Lielākās problēmas gan sākas brīdī, ja uzņēmējs noteiktā laikā šo pārreģistrāciju nav veicis. Piemēram, aizmirsis, nav pamanījis, ka šāda norma vispār eksistē utt., jo tajā brīdī uzreiz ir jāsāk maksāt tā dēvētais dienesta auto nodoklis.

Komentāri

Pievienot komentāru
Auto

Priekšroka papīra atskaitēm

Raivis Bahšteins, 07.05.2015

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Vienīgā no DB aptaujātajām institūcijām, kas savus auto aprīkojusi ar GPS kontroles ierīcēm, ir Ārlietu ministrija

Vienai no ĀM 14 automašīnām testa režīmā ir uzstādīta izsekošanas ierīce, atklāja ministrijas pārstāvis Ivars Lasis. Tajā pašā laikā plašākais no valsts resoru autoparkiem – Saeimas autobāze – nepamatotu autotransporta izmantošanu kontrolē pa vecam – ar ceļazīmju palīdzību.

Cieņā ceļazīmes

IZM skaidro, ka dienesta autotransports tiek piešķirts uz pieteikuma pamata, kurā norāda brauciena maršrutu un pamatojumu. Autovadītājs aizpilda ceļazīmi, veicot ierakstu pēc katra brauciena, bet GPS ierīces kontrolei netiek izmantotas. Līdzīga situācija ir citās institūcijās. Tāpat TM, FM, ZM, KM, EM un citviet GPS ierīces neizmanto, automobiļu vadītāji vien aizpilda ceļazīmes par veiktajiem braucieniem. Lai kontrolētu braucienus, EM Administratīvā nodaļa veic degvielas patēriņa uzskaiti, analizē ceļazīmju, maksājuma attaisnojuma dokumentu par degvielas uzpildi un automašīnu spidometra rādījumu atbilstību. Darba dienas beigās automašīnas jānovieto pastāvīgajā stāvēšanas vietā atbilstoši ministrijas iekšējiem noteikumiem.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lai neciestu no likuma burta, komersanti radoši izmanto pastāvošos normatīvos aktus

Lai nemaksātu uzņēmumu vieglo transportlīdzekļu nodokli (UVTN), godīgie uzņēmēji spiesti tērēt laiku un līdzekļus, lai reģistrētos kā nodokļa nemaksātāji. Likums arī pieļauj nemaksāt šo nodokli, ja uzņēmums izmanto privātpersonas auto darba vajadzībām.

Ja komersanta īpašumā ir vieglais transporta līdzeklis un nav vēlēšanās vai iespēju pierādīt, ka tas netiek izmantots darbinieku privātām vajadzībām, jāmaksā UVTN. Piemēram, auto ar motora tilpumu līdz 2000 cm3 tas ir 19 Ls mēnesī. Ja komersants, izmantojot GPS iekārtu, var pierādīt, ka izmanto transportlīdzekli tikai savas saimnieciskās darbības vajadzībām, un deklarē šo automašīnu CSDD, viņam UVTN nav jāmaksā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Vairākas ASV Kalifornijas pavalsts skolas ir ieplānojušas bastotājus aprīkot ar GPS, tādējādi kontrolējot skolas apmeklējumu, ziņo portāls Daily Tech.

Anaheimas vidusskolu pārvalde ir izlēmusi veikt sešu nedēļu eksperimentu, kuram būtu jāsamazina skolu neapmeklējošo skolnieku skaits. Skolniekiem, kuri bieži neattaisnoti neierodas uz mācībām, būs jānēsā GPS ierīce, kura noteiks to atrašanās vietu.

Samazinot bastotāju skaitu, skolas ietaupīs naudu. Katru reizi kā skolnieks neapmeklē stundas, skola zaudē 35 ASV dolārus, raksta Daily Tech.

Skolniekiem, kuriem ir vairāk par trim neattaisnotiem kavējumiem tiks piešķirta GPS ierīce, kurā tiem piecas reizes dienā būs jāievada speciāls kods. Kods būs jāievada brīdī, kad tie dodas uz skolu, kad tie ierodas skolā, pusdienu pārtraukuma laikā, ceļā no skolas uz mājām un astoņos vakarā. Pārvalde arī ir ieplānojusi nodrošināt automātiskus zvanus no rītiem, kuros regulāriem bastotājiem tiks atgādināts, ka tiem ir jādodas uz skolu.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Vīriešu veļas zīmols "tom àdam" drīzumā plāno uzsākt tirdzniecību uni-sex pidžamām, kas šūtas no ekoloģiski inovatīva auduma, kas ir radīts no rožu krūma, informē zīmola attīstītājs Toms Ādams Vītoliņš.

Daļa no pidžamām ir ražotas, izmantojot rožu krūmus, un otra daļa ir no "tencel", kas ir dabiska šķiedra, kuras izejmateriāls ir koksne. Asimilācijas cikls ļauj izmantotajam šķīdinātājam pārstrādāties gandrīz 100%. Tas nozīmē, ka ražošanas procesā nerodas indīgas vielas, kas varētu piesārņot gaisu vai ūdeni, norāda dizainers. Tādā veidā produkcija tiek padarīta ekoloģiski draudzīga.

Pēc T.Ā.Vītoliņa domām, tas būs ļoti piemērots apģērbs tieši šim laikam, kad visi uzturas mājās. Pidžamu audums tiek izstrādāts Portugālē, pie viena no senākajiem Portugāles kreklu audumu ražotājiem. Tas ir ģimenes uzņēmums, kas ir vēl viens svarīgs faktors sadarbībai.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Kompānija Apple atteikusies no Google Maps un nākusi klajā ar ar savu karšu lietojumprogrammu. Par to, ka šis lēmums bijis pāragrs, liecina sašutušie lietotāji, kas novērojuši vairākas neprecizitātes Apple pakalpojumā - nepareizi «novietotas» pilsētas, kā arī muzeju, par kura atrašanās vietu norādīta upe, vēsta BBC.

Jūnijā tehnoloģiju kompānija Apple pavēstīja, ka pārstās izmantot Google Maps un turpmāk piedāvās pašu izstrādātu karšu programmu, kas darbosies, izmantojot datus no navigācijas sistēmas

Lielbritānijā lietotāji iesnieguši vairākas sūdzības, piemēram, dažas pilsētas no kartes ir pazudušas pavisam, savukārt citu pilsētu atrašanās kartē neatbilst to atrašanās vietai realitātē, vietām ir sajaukti divu dažādu futbola kubu lokācijas punkti, tāpat no kartes «pazudušas» skolas, bet citām ēkām ir dīvainas atrašanās vietas, piemēram, saskaņā ar jauno Apple karti, mēbeļu muzejs atrodas upē.

Komentāri

Pievienot komentāru
Viedierīces

Tehnoloģiju apskats: Samsung Gear Fit2 Pro

Jānis Vēvers, 01.12.2017

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Samsung jaunākā viedā aproce vilina ar iespēju ienirt pussimts metru dziļumā un noglabāt mūziku iebūvētajā atmiņā

Viedās aproces kopš pirmsākumiem bijis visnotaļ savdabīgs produkts valkājamo tehnoloģiju tirgū. Lielākoties to funkcionalitāte aprobežojas ar fizisko aktivitāšu mērīšanu, un tām ir pagrūti spēkoties ar viedajiem pulksteņiem. Iespējams, tādēļ vairāki spēlētāji pamājuši ardievas aproču ražošanai. Samsung gan vēl turas un, rudenī piesakot savu jauno aproci Gear Fit2 Pro, centies paplašināt tās pielietojumu. Ar to var nirt dziļāk ūdenī, iebūvētajā atmiņā noglabāt mūziku un klausīties bez telefona iesaistīšanas. Vai ar to pietiek?

Dizains

Tos, kuri turējuši rokās pērnā gada Gear Fit2, jaunais modelis nepārsteigs, jo tas izskatās identiski. Plānā, ar ieliektu SuperAmoled ekrānu apveltītā 34 gramus smagā aproce cieši piekļaujas pie plaukstas locītavas un ikdienā netraucē. Ekrāns nemanāmi saplūst ar gumijoto siksniņu, kam personību piešķir rombu formas reljefs. To var nomainīt pāris sekunžu laikā, nospiežot korpusa apakšā esošās fiksācijas «austiņas». DB rīcībā pabijusī sarkanmelnā versija izskatās gana glīta, lai to nebūtu neērti nēsāt kopā ar ikdienas uzvalku. Pie svinīgāka apģērba gan tā neiederēsies.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Foto: pexels.com / mali maeder

Pieprasījums pēc sporta pulksteņiem arvien pieaug. Tos iegādājas ne vien profesionāli sportisti un sporta entuziasti, bet arī cilvēki, kuri vēlas pievērsties aktīvākam dzīvesveidam. Šobrīd tirgus līderi ir Apple un Garmin ražotie sporta pulksteņi. Taču, nonākot izvēles priekšā, kuram no zīmoliem dot priekšroku? Vairāk par sporta pulksteņiem un to funkcijām uzzini raksta turpinājumā!

Sporta pulkstenis kā motivators: kā izvēlēties īsto?

Pexels.com / blue bird

Neatkarīgi no tā, vai fiziskās aktivitātes ir neatņemama jūsu dzīves sastāvdaļa, vai tikai apsverat domu pievērsties veselīgākam dzīvesveidam, sporta pulkstenis mudina kustēties vairāk un biežāk. Raksta turpinājumā salīdzinām svarīgākos faktorus, ko ņemt vērā, iegādājoties šādu viedierīci.

Komentāri

Pievienot komentāru
Ražošana

Likvidēta Tukuma gaļas pārstrādes sabiedrība

Sandra Dieziņa, Db, 09.10.2008

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Septembra beigās likvidēta AS Latvijas-Francijas kopuzņēmums Tukuma gaļas pārstrādes sabiedrība (Tukuma GPS), liecina Lursoft dati.

Kā Db jau iepriekš ziņoja, Tukuma GPS par maksātnespējīgu tika atzīta no 2005. gada 22. jūlija pēc tam, kad tā nespēja norēķināties ar sadarbības partneriem. No 2006. gada 1. aprīļa Tukuma GPS akcijas tika izslēgtas no Rīgas Fondu biržas, savukārt tā paša gada rudenī uzņēmums mainīja juridisko adresi uz Rēzekni, bijušo keramikas cehu, kur nekāda ražošana gan nenotika. Jāpiebilst, ka Tukuma GPS vietā Tukumā darbu turpina Tukuma gaļas kombināts LAT, kura līdzīpašnieks un vadītājs ir bijušais Rēzeknes gaļas kombināta ģenerāldirektors Juris Kruglovs.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Globālās pozicionēšanas sistēmu (GPS) tirgotājiem un uzraudzības sistēmu nodrošinātājiem ar likumu plānots uzlikt par pienākumu informēt Valsts ieņēmumu dienestu (VID) par GPS uzstādīšanu konkrētiem transportlīdzekļiem un to, cik sistemātiski GPS atradies ārpus uztveršanas zonas.

Attiecīgās ziņas komersantiem nodokļu administrācijai būs jāsniedz pēc VID pieprasījuma, paredz otrdien valdības sēdē akceptētie grozījumi Transportlīdzekļa ekspluatācijas nodokļa un uzņēmumu vieglo transportlīdzekļu nodokļa likumā.

Jau vēstīts, ka no šā gada 1. janvāra spēkā stājās jauna tā dēvētā dienesta automašīnu nodokļa iekasēšanas kārtība – nodokļa administrēšana tika uzticēta CSDD, likumā nosakot, ka gadījumā, ja nav nomaksāts nodoklis, tehnisko apskati iziet nav iespējams.

Uzņēmumu vieglā transportlīdzekļu nodoklis tiek atmaksāts, ja, izmantojot GPS rādītājus, komersanti var pierādīt, ka viņiem piederošās vieglās automašīnas tiek izmantotas tikai dienesta vajadzībām.

Komentāri

Pievienot komentāru
Foto

Jāņa sēta mēģina izkonkurēt «tomtomus» un citas navigācijas ierīces

Ingrīda Drazdovska, 02.11.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Izdevniecība Jāņa sēta Latvijā un arī tuvējās kaimiņvalstīs mēģinās izkonkurēt transporta sekošanas pakalpojumu sniedzējus

Jāņa sēta ir ir radījusi ierīci JS GPS Sekošana, kura uzņēmumiem var palīdzēt to autoparku pārvaldīšanai. To uzņēmums pašlaik piedāvā vietējā tirgū. Nākotnē Jāņa sēta plāno paplašināt lietotāju loku Latvijā, kā arī mērķē tuvāko kaimiņu un ES valstu virzienā.

JS GPS Sekošana risinājumu izstrāde sākta 2008. gadā. Sistēmas mērķis ir atvieglot autoparka pārvladību un uzņēmumu vadītāju ikdienas darbu, kā arī nodrošināt attālinātu autotransporta uzraudzību, uzskaiti, plānošanu, stāsta SIA Karšu izdevniecība Jāņa sēta valdes priekšsēdētājs Jānis Turlajs.

Jāņa sēta ir izstrādājusi interneta vidē lietojamu programmatūru, kas ļauj sekot mobiliem objektiem, analīzēt no tiem saņemtos datus. Uzņēmuma veidotā karšu pamatne ļauj lietotājam ātri un viegli uztvert no GPS sekošanas iekārtām saņemto informāciju par objekta atrašanās vietu. Autovadītājs savu atrašanās vietu var redzēt Garmin navigācijas iekārtā (Jāņa sēta laida klajā pirmo Latvijas karti Garmin navigācijas ierīcēm 2010. gadā), bet, kurā instalēta detalizēta Jāņa sētas veidota navigācijas karte. Sistēmas lietotāji savā starpā var apmienīties ar ziņojumiem. Sistēmas ieviešanai automašīnu vai citu transporta līdzekļus aprīko ar GPS sekošanas iekārtu, bet cilvēkam iedod pārnēsājamu sekošanas vai navigācijas iekārtu. Tā sūta informāciju uz serveri, kurā glabājas klienta datu bāze, lai lietotājs no sava datora jebkurā laikā un vietā, piekļūstot internetam, varētu informāciju apskatīt. Sistēma lietotājam var sūtīt brīdinājuma ziņojumus uz e–pastu vai mobilo tārluni, piemēram, par nesankcionētu transprota lietošanu, iziešanu ārpus atļautās, kartē iepriekš iezīmētās teritorijas utt. Sistēmas lietotāji var redzēt transporta veikto maršrutu, pieturvietas, to laiku un ilgumu, kā arī degvielas patēriņu. Pamatojoties uz datiem, ir iespējams sagatavot vismaz 12 dažādas atskaites (tostarp, piemēram, sistēmu var izmantot, lai atskaitītos VID saistībā ar t.s. dienesta auto nodokli).

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijā viedtālruņu lietotājiem ir izstrādāta mobilā lietotne (aplikācija) HealthPoint, kas Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMP dienesta) mediķiem palīdzēs noteikt zvanītāja atrašanās vietu un līdz ar to daudzās situācijās ātrāk atrast negadījuma vietu, lai palīdzētu pacientiem vai cietušajiem, informēja Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta Komunikācijas nodaļas vadītāja Ilze Bukša.

Ikvienam var būt situācija, kad nepieciešams izsaukt neatliekamo medicīnisko palīdzību. Ārkārtas brīžos, kad dzīvība ir briesmās, tas ne vienmēr ir tik vienkārši, kā šķiet - savu atrašanās vietu var aizmirst, nezināt vai veselības stāvokļa un citu iemeslu dēļ pat fiziski nespēt nosaukt. Aplikācija HealthPoint nodrošina to, ka vienlaikus ar zvanu uz NMP dienesta ārkārtas tālruni 113 dispečeriem tiek nodoti arī zvanītāja atrašanās vietas dati (GPS koordinātes). Tāpat dispečeriem automātiski uz elektronisko izsaukuma karti tiek nosūtīti arī nepieciešamie personas dati (vārds, uzvārds, personas kods), ja tālruņa lietotājs iepriekš tos ir ievadījis aplikācijas profila sadaļā. Šī informācija daudzās situācijās var būtiski paātrināt mediķu brigādes izsūtīšanu un palīdzības saņemšanu.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Paraksties uz Db.lv e-Ziņām un sadarbībā ar Inchcape Motors Latvia laimē GPS moduli Tom-tom!

Akcijā piedalās pilnīgi visi (arī esošie e-Ziņu saņēmēji), kas būs parakstījušies uz Db.lv e-Ziņām līdz 22. augustam un saņems tās vismaz vienu darba nedēļu vai vismaz līdz izlozei.

Esošie Db.lv e-Ziņu saņēmēji var palielināt izredzes laimēt balvu, uzaicinot parakstīties uz e-Ziņām vēl arī savus draugus.

Jo vairāk draugu uzaicināsi parakstīties, jo lielākas Tev būs izredzes laimēt balvu!

Akcija noris no 2008. gada 4. augusta līdz 2008. gada 22. augustam. Izloze notiks 25. augustā. Ar akcijas noteikumiem vari iepazīties šeit.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Tiesu administrācija par 92 tūkstošiem pirks degvielu

Gunta Kursiša, 04.02.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Tiesu administrācija iegādāsies degvielu, eļļas, autopiederumus un servisa pakalpojumus degvielas uzpildes stacijās tiesu, apgabaltiesu un Tiesu administrācijas vajadzībām par 92 tūkstošiem latu, liecina informācija Iepirkumu uzraudzības biroja (IUB) mājas lapā.

Paredzēts, ka šīs preces un pakalpojumus Tiesu administrācijai nodrošinās SIA Statoil Fuel & Retail Latvia, kas bija vienīgais uzņēmums, kas iesniedza savu piedāvājumu konkursā un tādējādi uzvarēja izsludinātajā iepirkumu konkursā, kurā par galveno kritēriju tika noteikta zemākā cena.

Tiesu administrācija šogad noslēgusi vairākus citus iepirkumu konkursus, piemēram, 60 tūkstošu latu vērto iepirkumu par kravu transporta pārvadājumu un ar tiem saistīto papildus pakalpojumu sniegšanu, kurā uzvarēja SIA RBSSkals Serviss, 19,9 tūkst. Ls iepirkumu konkursu par drukas un faksa iekārtu remontu (uzvarētāja – SIA IB Serviss), 19,9 tūkst. Ls iepirkumu par rindu sistēmas iegādi un uzstādīšanu tiesu un tiesu zemesgrāmatu nodaļu vajadzībām (uzvarētāja – SIA Pristis), 19,2 tūkst. Ls iepirkumu veiktspējas un darbības nepārtrauktības auditu izpildu lietu reģistra un tiesu informatībās sistēmas vajadzībām (uzvarētāja – SIA Analytica), kā arī tiesnešu un darbinieku veselības apdrošināšanu par 788 tūkst. Ls (uzvarētāja – AAS Baltikums).

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Carat apsver iespēju vērsties Iepirkumu uzraudzības birojā

, 26.08.2008

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Carat apsver iespēju apstrīdēt Latvijas 90. gadadienas svinību ietvaros rīkotā atklātā konkursa rezultātus par mediju izvietošanu. Aizsardzības ministrija par saimnieciski izdevīgāko atzīst divas reizes dārgāku piedāvājumu. Mediju aģentūra arī izsaka bažas par noteiktā uzvarētāja atbilstību konkursa kvalifikācijas prasībām

Mediju aģentūra Carat apsver iespēju iesniegt Iepirkumu uzraudzības birojam (IUB) ar lūgumu izvērtēt LR Aizsardzības ministrijas rīkotā atklātā konkursa, par LR proklamēšanas 90. gadadienas svinību audio un video rullīšu izvietošanu medijos, rezultātus.

Aģentūra uzskata, ka ir nepamatoti izslēgta no dalības konkursā, vienlaikus norādot, ka ministrija, neskatoties uz to, ka konkursa galvenais vērtēšanas kritērijs bijis saimnieciski izdevīgākais piedāvājums, iecerējusi slēgt līgumu par summu, kas trīs aģentūru konkurencē bijusi vislielākā, sasniedzot 82 536 LVL. Divu pretendentu piedāvātie risinājumi bijuši divas reizes lētāki.

Komentāri

Pievienot komentāru