Atpūta

Ekstrēmistu Baumgartneru apsūdz par grieķu šofera piekaušanu

Jānis Rancāns, 02.11.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Austrijas ekstrēmo sporta veidu piekritējs Fēlikss Baumgartners, kurš oktobra sākumā veica sekmīgu lēcienu no stratosfēras augšējiem slāņiem, tagad riskē ar kritienu nežēlastībā.

F. Baumgartners tiek apsūdzēts par Grieķijas kravas automobiļa vadītāja iekaustīšanu pirms diviem gadiem kāda ceļu sastrēguma laikā. Grieķu vadītājs strīdējās ar citu automašīnas vadītāju, kad strīdam pievienojās F. Baumgartners un piekāvis grieķi, izraisot tam miesas bojājumus, vēsta The Independent.

F. Baumgartneram tika piespriesta soda nauda 1,5 tūkstošu eiro apmērā, taču viņš spriedumu pārsūdzējis, un sestdien Zalcburgā tiesa lems par lietas tālāku virzību.

Oktobra sākumā F. Baumgartnerams veica sekmīgu lēcienu no stratosfēras augstākajiem slāņiem un pārspēja četrus pasaules rekordus – augstāko brīvo kritienu, lielāko sasniegto ātrumu cilvēkam krītot, augstāko lidojumu ar gaisa balonu un ātrāko kritienu.

F. Baumgartneram brīvā kritiena laikā sasniedzis 1,14 tūkstošu kilometru stundā lielu ātrumu un no 39 kilometru augstuma kopumā krita četras minūtes un 19 sekundes.

Pēc atgriešanās uz zemes Austrijas ekstrēmists atzina, ka kritiens gandrīz beidzies ar katastrofu.

Komentāri

Pievienot komentāru