Latvijas eksportspēja

Eksportspēja: Koncentrēsies uz reāliem pasūtījumiem

Elīna Pankovska, 02.11.2015

Jaunākais izdevums

Daudzfunkcionālais atpūtas zvilnis Dusis ir ieinteresējis patērētājus ārpus Latvijas, taču pagaidām tas noietu radis pašmāju tirgū , pirmdien vēsta laikraksts Dienas Bizness.

Dizaineres Ineses Lapiņas zvilnis Dusis pirms pieciem gadiem tapa kā kursa darbs Latvijas Mākslas akadēmijā. Šobrīd viņa ir spērusi pirmos solīšus biznesa virzienā. Kopējie ieguldījumi produkta attīstībā ir aptuveni trīs tūkstoši eiro. Dusis ir «matracis», kuru iespējams transformēt, un tad tas kalpo kā ergonomiska mēbele – krēsls, gulta-matracis – to var izlocīt pēc nepieciešamības. Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras un Ekonomikas ministrijas rīkotajā konkursā SIA Niice vide startē kategorijā Inovatīvākais produkts.

Interese ir

«Dusis Latvijas tirgū ir pazīstams nepilnu gadu un ir pašā attīstības sākuma stadijā. Dusis ir pieejams individuālajiem pasūtītājiem, to var nopirkt arī mēbeļu salonā Natuzzi. Līdztekus tam aktīvi turpinu uzrunāt pircējus Vācijas, Beļģijas un Krievijas tirgū, taču nākotnē perspektīva varētu būt arī austrumvalstu tirgus,» norāda I. Lapiņa. Viņa ir piedalījusies dažādās izstādēs gan tepat Latvijā, gan arī citās valstīs, izrādot savu produktu. Lai gan interese izstādēs ārpus Latvijas par to ir liela, reāli pasūtījumi nav sekojuši. Viņa ir mēģinājusi kontaktēties ar cilvēkiem, kam Dusis ir paticis, taču atbildes nav saņēmusi. Tomēr degunu nokārt I. Lapiņa nedomā, viņa ir gatava cīnīties, lai produkts būtu dzīvotspējīgs. Šobrīd ir realizēti aptuveni 50 zviļņi. Galvenie šīs mēbeles plusi ir kvalitatīvi izejmateriāli, roku darbs, unikālais dizains.

Visu rakstu Koncentrēsies uz reāliem pasūtījumiem lasiet 2. novembra laikrakstā Dienas Bizness.

Komentāri

Pievienot komentāru
Ražošana

Eksporta un inovācijas balvai 2015 otrajā kārtā izvirzīti 32 uzņēmumi

Dienas Bizness, 08.10.2015

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras (LIAA) un Ekonomikas ministrijas rīkotā konkursa Eksporta un inovācijas balva 2015 četrās kategorijās iesniegti 105 pieteikumi no uzņēmumiem visā Latvijā. Konkursa otrajai kārtai izvirzīti 32 uzņēmumi, informē LIAA.

Konkursa kategorijā Eksportspējīgākais komersants lielo un vidējo komercsabiedrību grupā 2. kārtā izvirzīti šādi uzņēmumi: AS ABLV Bank, SIA Atea Global Services, SIA Bio-Venta, Graanul Invest, SIA Kreiss, SIA Livonia print, SIA Nordic Homes, IK Rešetilovs un Co, AS SAF Tehnika.

Konkursa kategorijā Eksportspējīgākais komersants mazo komercsabiedrību grupā 2. kārtā izvirzīti šādi uzņēmumi: SIA D Dupleks, SIA El Prod, SIA Glamoralle, SIA Infogram, SIA Preco, SIA Premium chocolate, SIA Rotons, SIA Velo sock, SIA Vizulo.

Konkursa kategorijā Importa aizstājējprodukts 2. kārtā izvirzīti šādi uzņēmumi: SIA Centre composite (aviācijas inženierpakalpojumi), SIA D Dupleks (gludstobra ložu munīcija), SIA Dizaina papīrlietas (Purpurs grāmatu sērija Etno), SIA GIGI Bloks (GIGI Bloks lielizmēra rotaļkluči), SIA Hebe (bērnu apģērbi), SIA LAT eko food (mammas gardais biezpiens Rūdolfs), SIA Linum color (Paint Eco beices), SIA MILZU! (graudaugu pārslas MILZU!), SIA Vizulo (āra un iekštelpu gaismekļu produktu līnijas).

Komentāri

Pievienot komentāru