Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ekspluatācijā nodota mājokļu attīstītāja “Bonava Latvija” projekta “Krasta kvartāls” pēdējā deviņstāvu daudzdzīvokļu māja Grēdu ielā Rīgā, informē projekta attīstītājs.

Ēkā izbūvēti 92 dzīvokļi, kā arī labiekārtota piemājas teritorija. Līdz ar mājas pabeigšanu noslēgta visa vairāk nekā 42 miljonus eiro vērtā projekta attīstība.

Ieguldot 8,5 miljonus eiro, augusta sākumā ekspluatācijā nodota projekta “Krasta kvartāls” pēdējā daudzdzīvokļu māja ar 92 divu līdz četru istabu dzīvokļiem platībā no 38 līdz 81 kvadrātmetram. Tā saskanīgi papildina sešu projekta ēku ansambli, kas tapis savulaik degradētā teritorijā starp Kojusalas, Latgales, Grēdu ielu un Krīdenera dambi.

“Redzam, ka iedzīvotāji spējuši novērtēt projekta izdevīgās lokācijas priekšrocības, augsti attīstīto infrastruktūru un uz izaugsmi vērsto apkaimi, kas ar katru gadu kļūst arvien drošāka un ģimenēm draudzīgāka. To pierāda fakts, ka, spītējot augstajām Euribor procentlikmēm, no 92 dzīvokļiem būvniecības laikā rezervēta un pārdota vairāk nekā puse mājokļu,” stāsta “Bonava Latvija” projekta attīstības vadītājs Kristaps Eglājs, piebilstot, ka atlikušie mājokļi iegādei pieejami par cenu no 93 000 līdz 223 000 eiro.

“Rūpīgi būvējot un attīstot projektu “Krasta kvartāls” kopš 2018. gada, esam bijuši tālredzīgi un papildinājuši nekustamo īpašumu tirgu ar 566 ilgstspējīgiem dzīvokļiem. Tas ir būtisks pienesums Krasta rajona attīstībai, jo, kā paredz eksperti, tuvāko gadu laikā līdz ar dzelzceļa infrastruktūras projekta “Rail Baltica” izbūvi šī apkaime kļūs par vienu no pieprasītākajām un progresīvākajām galvaspilsētā, secina projekta attīstības vadītājs Kristaps Eglājs. Viņš piebilst, ka 96 dzīvokļi tapuši arī līdz šim pirmajā un vienīgajā attīstītāja īres namā Grēdu ielā.

Projekta sestajā ēkā katrs dzīvoklis aprīkots ne tikai ar balkonu, bet arī ar individuālu ventilācijas sistēmu ar rekuperācijas funkciju. Māja drīzumā tiks aprīkota ar saules paneļiem, savukārt slēgtā teritorijā izbūvēti vairāki bērnu rotaļu laukumi, pastaigu zonas, āra vingrošanas iekārtas, lapenes un āra galda tenisa galds. Lai gan ēka papildina un noslēdz sešu daudzstāvu māju kvartālu, tā nedaudz atšķiras no pārējām ar pagalmā ierīkotām segta tipa autostāvvietām zem jumta.

Šobrīd daudzdzīvokļu mājā Grēdu ielā norit pēdējie teritorijas labiekārtošanas darbi, un jauno īpašnieku rokās mājokļu atslēgas iecerēts nodot septembrī.

Komentāri

Pievienot komentāru