Foto

Dzīvnieki saņem svētību

Jānis Rancāns, 08.10.2012

Svētā Jāņa katedrālē Ņujorkā pulcējās kaķi, suņi, bruņurupuči un pat kamieļi.

Foto: Reuters/Scanpix

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Aizvadītajā nedēļas nogalē Svētā Jāņa katedrālē Ņujorkā pulcējās kaķi, suņi, bruņurupuči un pat kamieļi, lai piedalītos īpašā dievkalpojumā, kas bija veltīts Svētajam Asīzes Franciskam, kurš tiek uzskatīts par dzīvnieku un vides aizbildni.

Dievkalpojumā piedalījušies seši tūkstoši cilvēku, kā arī četri tūkstoši dažādu dzīvnieku. Bijušais Ņujorkas Svētā Jāņa katedrāles dekāns Džeimss Parks Mortons laikrakstam Daily Mail pastāstīja, ka ceremonija ir viens no populārākajiem pasākumiem pilsētā.

Līdzīgi dievkalpojumi, kuros svētību saņem arī dzīvnieki, Svētā Asīzes Franciska piemiņas dienai 4. oktobrī tuvākajās dienās, notiek arī citviet pasaulē.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Par jauno pāvestu piektajā balsošanas kārtā trešdien ievēlēts līdzšinējais Buenosairesas arhibīskaps Horhe Mario Bergoljo, kurš pieņēmis pāvesta vārdu Francisks.

Šī ir pirmā reize, kad par Romas pāvestu kļūst katoļu garīdznieks, kurš nenāk no Eiropas.

Jaunais pāvests, kuram jāstājas Benedikta XVI vietā, ticis ievēlēts konklāva otrajā dienā piektajā balsojumā.

Baltie dūmi no skursteņa uz Siksta kapelas jumta parādījās plkst.20.08 pēc Latvijas laika. Drīzumā sāka skanēt Svētā Pētera bazilikas zvani, un milzīgais ticīgo pūlis Vatikāna Svētā Pētera laukumā, kas, neskatoties uz ilgstošo lietu, pacietīgi gaidīja baznīcas jaunā vadītāja ievēlēšanu, uzgavilēja.

Ovācijas nerimās līdz pat brīdim, kad uz bazilikas balkona parādījās kardināls, kurš mirkli vēlāk pavēstīja visas pasaules katoļu kārotos vārdus: «Habemus Papam» («Mums ir pāvests»).

Komentāri

Pievienot komentāru