Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Valsts ieņēmumu dienests (VID) veikalu "Duni" pārvaldošajam uzņēmumam SIA "TAD" piemērojis nodrošinājumu, liecina informācija "Firmas.lv".

Ar VID 2024.gada 11.jūnija lēmumu kompānijai ir piemērots aizliegums atsavināt un pārreģistrēt kapitālsabiedrībai piederošās kapitāldaļas.

Vienlaikus VID apturējis "TAD" īpašnieka SIA "Megatad" saimniecisko darbību.

VID kompānijai "Megatad" piemērojis aizliegumu reorganizācijai un dalībnieku maiņai.

VID pārstāvji skaidroja, ka, apturot nodokļu maksātāja saimniecisko darbību VID cita starpā pieņem lēmumu par aizlieguma atzīmes ierakstīšanu attiecīgajā kustamas mantas reģistrā vai citā publiskā reģistrā, kur ir reģistrēta manta, kas pieder nodokļu maksātājam, kam apturēta saimnieciskā darbība. Attiecīgi šajā gadījumā ir piemērots aizliegums "Megatad" atsavināt tam piederošās "TAD" kapitāldaļas.

Sazināties ar uzņēmumu pārstāvjiem aģentūrai LETA neizdevās.

2019.gadā "Megatad" strādāja ar 9338 eiro apgrozījumu un 202 eiro peļņu. Jaunāki finanšu dati nav publiskoti. Uzņēmums reģistrēts 2009.gadā, un tā pamatkapitāls ir 2828 eiro, bet vienīgā īpašniece ir Edīte Balode.

Tikmēr "TAD" 2021.gadā strādāja ar 1,25 miljonu eiro apgrozījumu un 176 385 eiro peļņu. Arī šī uzņēmuma jaunākie finanšu dati nav pieejami. Uzņēmums reģistrēts 2004.gadā, un tā pamatkapitāls ir 42 686 eiro.

Komentāri

Pievienot komentāru