Pasaulē

Chrysler ASV atsauc 285 tūkstošus auto

Ritvars Bīders, 07.06.2010

Jaunākais izdevums

Kompānija Chrysler Group saistībā ar iespējamiem auto uzliesmojumiem nepareizas elektronikas instalācijas dēļ atsauc aptuveni 285 tūkstošus 2008. un 2009. gada auto modeļus, ziņo CNN.

Atsaukums attiecas uz Chrysler ASV automašīnu modeļiem Dodge Caravan un Town & Country.

«Kompānijai nav nekādu ziņu par negadījumiem vai cietušajiem, kas būtu radušies tieši šīs vainas dēļ,» norāda Chrysler, piebilstot, ka šis atsaukums ir brīvprātīgs un veikt drošības nolūkos, lai pārbaudītu šo auto modeļu slīdošo durvju mehānismus, un vajadzības gadījumā salabotu vai nomainītu elektroinstalācijas tajās.

Šis šomēnes jau ir otrais Chrysler atsaukums. Pagājušajā nedēļā kompānija visā pasaulē atsauca aptuveni 35 tūkstošus Dodge Caliber un Jeep Compass automašīnu saistībā ar gāzes pedāļa iespējamu iestrēgšanu. Aptuveni 25 tūkst. no šiem auto tika atsaukti ASV.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Sagaidāms, ka augstie Chrysler pārdošanas rezultāti Brazīlījā kompensēs vājos Fiat SpA tirgus rādītājus Eiropā, un abi autoražotāji arvien vairāk tuvinās to apvienošanai, vēsta ziņu aģentūra Reuters.

Paredzams, ka Fiat un Chrysler vadītājs Serdžio Marčione tuvākajā laikā iepazīstinās ar vienotu vadības struktūru 25 abu autoražotāju vadītājiem tādos reģionos kā Ziemeļamerika, Dienvidamerika, Eiropa un Āzija. Šāda rīcība nobruģēs ceļu pilnīgai Chrysler un Fiat apvienošanai, uzskata anlītiķi.

Šobrīd Fiat pieder 53,2% no Chrysler. Izmaiņas automašīnu ražotāja īpašniekos notikušas pagājušajā nedēļā, kad uzņēmums nopirka ASV un Kanādas daļas.

S. Maričone Fiat ir padarījis par vienu no Eiropas veiksmes stāstiem, raksta medijs. Šobrīd, ņemot par palīgu Chrysler, Fiat vadītājs plāno padarīt itāļu automašīnu ražotāju par «pasaules līmeņa spēlētāju».

Komentāri

Pievienot komentāru
Auto

Tirdzniecības kāpums ļauj Chrysler palielināt peļņas apjomus

Dienas Bizness, 30.10.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

ASV autoražotājs Chrysler gada trešo ceturksni noslēdzis ar peļņu 464 miljonu dolāru apmērā. Gada griezumā Chrysler peļņas pieaugums bijis 22% apmērā.

Minētajā laika posmā Chrysler strādājis ar apgrozījumu 17,6 miljardu ASV dolāru apmērā, kas, salīdzinot ar gadu iepriekš, bijis pieaugums 13,5% apmērā.

Gada trešajā ceturksnī Chrysler izdevies pārdot 603 tūkstošus automašīnu, kas gada griezumā bijis pieaugums 8% apmērā. Tirdzniecības apjomu kāpumu kompānijai izdevies panākt galvenokārt pateicoties lielākiem pārdošanas apmēriem Ziemeļamerikā.

«Chrysler sekmīgais darbs demonstrē mūsu apņemšanos radīt augstu novērtētas automašīnas mūsu klientiem,» finanšu rezultātus komentējis Chrysler un Fiat izpilddirektors Sergio Marčione (Sergio Marchionne). Chrysler plānot debitēt ar Jeep Cherokee KL, kas būs jauns kompānijas mēģinājums nostiprināt pozīcijas SUV klases automašīnu tirgū ASV.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

Chrysler šogad biržā neiešot

Žanete Hāka, 25.11.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šajā gadā Chrysler Group tomēr neveiks sākotnējo publisko piedāvājumu (IPO), atsaucoties uz kompānijas lielāko īpašnieku Fiat SpA, raksta Bloomberg.

Pagaidām nav zināms precīzs termiņš, kad IPO varētu notikt, Chrysler turpinās darbu pie IPO, un progress varētu būt nākamā gada pirmajā ceturksnī. To, kad kompānija izies biržā, noteiks tirgus apstākļi un citi apsvērumi, norādījuši Fiat pārstāvji.

Iepriekš tika ziņots, ka Chrysler varētu notikt pēc dažām nedēļām, piesaistot 2 miljardus ASV dolāru, kā rezultātā kompānijas vērtība būtu aptuveni 10 miljardi dolāru.

Eksperti gan norāda, ka kompānijas patiesā vērtība nav tik liela, jo tā gandrīz neaptver tādus lielus tirgus ārpus ASV kā Eiropas Savienība un Ķīna. ASV gan uzņēmumam pēdējā laikā veicies un tās pārdošanas apjomi auguši par 8,7%. Kompānijas tirgus daļa gan gada laikā nav mainījusies un ir 11,5%.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

Fiat iegādāsies atlikušo Chrysler daļu

Žanete Hāka, 02.01.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Autoražotājs Fiat panācis vienošanos ar Chrysler Group mazākumakcionāru, ASV autoražotāja pensiju fonda veselības aprūpes trastu United Auto Workers par atlikušo uzņēmuma akciju iegādi, raksta MarketWatch.

Kopējais darījuma apjoms ir 4,35 miljardi ASV dolāru. Apvienojoties, autoražotāji izveidos septīto lielāko autoražotāju pasaulē.

Paredzēts, ka darījums tiks noslēgts līdz 20.janvārim. United Auto Workers maksājumu saņems divās daļās – kā īpašu maksājumu no Chrysler, aptuveni 1,9 miljardu dolāru apmērā, kā arī kā tiešo maksājumu no Fiat – 1,75 miljardu dolāru apmērā. Tāpat vienošanās paredz, ka Chrysler veiks četrus ikgadējos maksājumus trastam – katru 700 miljonu dolāru apjomā.

Pēc paziņojuma Fiat akcijas cena palēcās par 16%. Kopumā pagājušā gada laikā Fiat akcijas cena pieauga par 57%.

Komentāri

Pievienot komentāru
Auto

Fiat un Chrysler Itālijas rūpnīcā ieguldīs vienu miljardu eiro

Ritvars Bīders, 26.11.2010

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Sākot ar 2012. gadu vēsturiskajā kompānijas Fiat ražotnē Turīnā tiks uzsākta autoražotājam Chrysler piederošā zīmola Jeep automašīnu ražošana. To paredz Fiat un Chrysler panāktā vienošanās, kuras ietvaros rūpnīcas attīstībā tiks ieguldīts vairāk nekā viens miljons eiro, ziņo AFP.

Ražotne, kurā tiks ieguldīta apjomīgā naudas summa un kurā 2012. gada nogalē tiks uzsākta Jeep ražošana, ir Fiat lielākā rūpnīca, kas darbu uzsāka 1939. gadā un patlaban nodarbina vairāk nekā 1 200 cilvēkus.

Pēc tam, kad Chrysler globālās finanšu krīzes iespaidā pieteicās aizsardzībai no kreditoriem, Fiat iegādājās 20% lielu Chrysler akciju paketi, turklāt Itālijas autoražotājs grasās savu daļu ASV konkurentā palielināt līdz 35%.

Fiat arī pieder tiesības pārņemt Chrysler kontrolpaketi pēc tam, kad Chrysler atmaksās savus parādus ASV.

Komentāri

Pievienot komentāru
Auto

Chrysler noslēdzis ceturksni ar 199 miljonu dolāru lieliem zaudējumiem

Ritvars Bīders, 31.01.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Autoražotāja Fiat vadītā ASV kompānija Chrysler Group pērn pēdējā ceturksnī strādājusi ar 199 miljonu ASV dolāru lieliem zaudējumiem, taču jau šogad Chrysler cer kļūt pelnošs, ziņo Reuters.

Chrysler apgrozījums 2010. gada pēdējā ceturksnī nedaudz samazinājies, salīdzinot ar 2009. gada attiecīgo laika periodu, un bija 10,76 miljardi dolāru.

Šogad Chrysler prognozē neto ieņēmumus 200 līdz 500 miljonu ASV dolāru apmērā, paredzot, ka apgrozījums palielinās par aptuveni 30%, sasniedzot 55 miljardus dolāru.

Šogad gada otrajā pusē Chrysler arī plāno veikt savu akciju publisko piedāvājumu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Auto

Auto gigants Fiat paziņo par jaunu nosaukumu

Lelde Petrāne, 29.01.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Itāļu auto gigants Fiat trešdien paziņojis, ka maina nosaukumu, jo pabeigta ASV autoražotāja Chrysler iegāde. Jaunais nosaukums būs Fiat Chrysler Automobiles, ziņo thelocal.it.

«Lai izveidotu patiesu konkurentu lielajām, globālajām autobūves grupām, valde ir nolēmusi veidot Fiat Chrysler Automobiles N.V. kā grupas mātes kompāniju,» liecina autoražotāja paziņojums.

Fiat priekšsēdētājs Džons Elkans norādījis, ka nosaukuma maiņa paver jaunu nodaļu attīstībā.

Saskaņā ar kompānijas sniegto informāciju Fiat akcionāri saņems vienu Fiat Chrysler Automobiles kopīgo akciju par katru Fiat akciju, kas tiem piederējusi.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pasaulē

Chrysler Jeep varētu kļūt par platformu Maserati un Alfa Romeo

Lelde Petrāne, 09.11.2010

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Chrysler Group LLC pārveidotais Jeep Grand Cherokee ir tik veiksmīgs, ka Fiat SpA varētu izmantot šī SUV platformu Alfa Romeo un Maserati modeļiem.

Šādu informāciju Bloomberg sniedzis Chrysler un Fiat vadītājs Serdžio Markione.

Chrysler - ASV autoražotājs, ko kontrolē Fiat, ar atjaunināto Grand Cherokee iepazīstināja šā gada sākumā.

Itālijā bāzētajam Fiat pieder Fiat, Alfa Romeo, Ferrari un Maserati zīmoli, kā arī 20% daļa Chrysler, ko tas ieguva pagājušajā gadā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

ASV automobiļu zīmols "Chrysler" trešdien paziņoja, ka līdz 2028.gadam plāno kļūt par pilnībā elektrisku automašīnu ražotāju.

"Chrysler", kas pieder autobūves uzņēmumam "Stellantis", par šo mērķi paziņoja tehnoloģiju un inovāciju izstādē "CES 2022", kurā zīmols prezentēja arī pilnībā elektrisku koncepta automašīnu.

Uzņēmums savu pirmo pilnībā elektrisko automobili tirgū plāno laist līdz 2025.gadam.

Lai arī trešdien publiskotais paziņojums attiecas vien uz "Chrysler", mātesuzņēmums "Stellantis" iepriekš pavēstīja, ka līdz 2025.gadam elektrifikācijā un programmatūru izstrādē plāno investēt 30 miljardus eiro.

"Stellantis" tika izveidots 2021.gada janvārī pēc Itālijas un ASV autoražotāja "Fiat Chrysler Automobiles" un Francijas "Groupe PSA" apvienošanās.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Itālijas sporta automašīnu ražotājs Ferrari trešdien Volstrītā veiksmīgi debitējis fondu biržā, akciju cenai pārsniedzot sākotnējā publiskajā piedāvājumā (IPO) noteikto līmeni.

Par godu šim svinīgajam notikumam pie Ņujorkas akciju biržas ēkas garāmgājēji varēja aplūkot astoņus Ferrari superauto, tostarp Sebastjana Fetela vadīto Pirmās formulas (F-1) modeli, 1961.gada modeli, kura vērtība veido 15 miljonus dolāru un vienu no jaunākajiem modeļiem - 1,4 miljonu dolāru vērto hibrīdu LaFerrari.

Uzņēmuma akciju IPO cena tika noteikta 52 dolāru (45,79 eiro) apmērā, taču neilgi pēc tirdzniecības sākšanas tā pārsniedza 60 dolārus par akciju.

Tirdzniecības sesijas noslēgumā Ferrari akciju cena gan bija pieaugusi vien par 5,8% - līdz 55 dolāriem par akciju.

Analītiķi gan norāda, ka šī bijusi cienījama debija tirgū, kas pēdējās nedēļās jaunu akciju kotēšanu sagaidījusi visai atturīgi.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Itālijas sporta automašīnu ražotājs Ferrari pirmdien debitējis Milānas fondu biržā, taču kompānijas akciju vērtība piedzīvojusi kritumu.

Biržas atvēršanas brīdī Ferrari akciju cena veidoja 43 eiro, taču pēc 15 tirdzniecības minūtēm tā nokritās par gandrīz 4% un uz brīdi tika apturēta to tirdzniecība.

Ferrari oktobra beigās Volstrītā veiksmīgi debitēja fondu biržā, akciju cenai pārsniedzot sākotnējā publiskajā piedāvājumā (IPO) noteikto līmeni.

Ferrari īpašnieks - Itālijas un ASV autobūves grupa Fiat Chrysler Automobiles (FCA) - Ņujorkas biržā kotēja 9% struktūrvienības akciju.

Pirms šīs kotēšanas FCA piederēja 90% Ferrari akciju.

Šis IPO bija pirmais solis FCA iecerē atsevišķā uzņēmumā atdalīt struktūrvienību Ferrari.

Lēmums pārdot Ferrari mazākuma akciju daļu skaidrojams ar FCA nepieciešamību iegūt finanšu līdzekļus, lai finansētu ambiciozu attīstības stratēģiju, kas paredz automašīnu pārdošanas apjomu pasaulē līdz 2018.gadam palielināt līdz septiņiem miljoniem vienību.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pasaulē

Fiat tuvākajās dienās palielinās savu daļu Chrysler līdz 30%

Lelde Petrāne, 11.04.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Autoražotājs Fiat tuvākajās dienās palielinās savu daļu autoražotājā Chrysler līdz 30%, atsaucoties uz Itālijas auto giganta vadītāja Serdžio Markiones (Sergio Marchionne) sacīto, ziņo AFP.

Pagājušajā nedēļā Markione sacīja, ka Fiat daļas palielināšana Chrysler līdz 30% no pašreizējiem 25% varētu notikt «nākamo 30 līdz 60 dienu laikā».

Viņš piebilda, ka auto gigants pirms gada beigām šo daļu vēl varētu palielināt līdz 35%.

Šā gada janvārī Fiat jau palielināja savu daļu Chrysler no 20% līdz 25%.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pasaulē

Samazinājušies Chrysler trešā ceturkšņa zaudējumi

Lelde Petrāne, 08.11.2010

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Autoražotājs Chrysler Group LLC pirmdien paziņojis par mazākiem ceturkšņa zaudējumiem, ziņo CNNMoney.com.

Chrysler tīrie zaudējumi trešajā ceturksnī samazinājušies līdz 84 miljoniem ASV dolāru.

Atbilstošajā laika posmā pērn autoražotājs cieta 172 miljonu ASV dolāru zaudējumus.

Ieņēmumi šā gada trešajā ceturksnī pieauguši par vairāk nekā 5% līdz 11 miljardiem ASV dolāru.

Chrysler Group vadītājs Serdžio Markione (Sergio Markione), paziņojot par darbības rezultātiem, akcentējis, ka autoražotājs pašlaik pārsniedz 2010.gada finanšu mērķus.

Komentāri

Pievienot komentāru
Auto

Chrysler atgriežas pie ienākumu gūšanas, pateicoties Jeep un Dodge

Jānis Rancāns, 02.05.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

ASV autoražotājs Chrysler Group LLC šī gada pirmo ceturksni ir noslēdzis ar neto ienākumiem 116 miljonu ASV dolāru apmērā, raksta Bloomberg. Šie ir pirmie ražotāja ienākumi kopš bankrota reorganizācijas 2009. gadā.

Chrysler ienākumus nodrošināja Dodge un Jeep pārdošanas apjomu palielināšanās. Jeep pārdošana šajā periodā, salīdzinot ar pērno gadu, ir pieaugusi par 35% un Dodge par 28%.

«Ir vēl pārāk agri tos [Chrysler] apsveikt ar atgriešanos, bet tie noteikti ir atpakaļ ringā,» norāda AutomotiveCompass LLC konsultantu uzņēmuma pārstāvis Vorens Brovns (Warren Browne).

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Amerikāņu reperis Eminems sūdz tiesā Vācijas autoražotāju Audi par iespējamu viņa dziesmas Pazaudē pats sevi (Lose Yourself) kopēšanu reklāmā bez atļaujas, atsaucoties uz Vācijas plašsaziņas līdzekļu sniegto informāciju, vēsta thelocal.de.

Domstarpības radījuši A6 Avant reklāmkadri, kas redzami Youtube. Tajos attēlota automašīna, kas brauc pa Berlīni, un dzirdama Eminema dziesma.

Kā norāda medijs, tas būtu pietiekami slikti, bet reklāma izskatās arī acīmredzama ASV autoražotāja Chrysler reklāmas kopija. Chrysler reklāmā arī dzirdama Eminema mūzika, kas gan izmantota atļauti.

Audi medijiem norādījis, ka situācija šobrīd tiek pētīta, bet šī reklāma izmantota tikai vienu reizi preses pasākumā.

Džoels Mārtins, Eight Mile Style, kas pārstāv Eminemu, runasvīrs, Reuters teicis: «Mēs uzskatām, ka Audi ne tikai bez atļaujas izmantojis Pazaudē pats sevi, lai pārdotu savu produktu, bet ir sajūta, ka viņu reklāmu iedvesmojuši elementi no Chrysler kampaņas.»

Komentāri

Pievienot komentāru
Auto

Auto tirgum atlabstot, būtiski aug Volkswagen un Chrysler peļņa

Lelde Petrāne, 26.04.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Auto giganti Volkswagen un Chrysler abi paziņojuši par spēcīgu pirmā ceturkšņa peļņas kāpumu, kas saistāms ar pasaules auto tirgus atlabšanu, ziņo BBC.

Volkswagen pirmā ceturkšņa tīrā peļņa gandrīz divkāršojusies līdz 3,2 miljardiem eiro, salīdzinot ar iepriekšējo gadu.

Savukārt Chrysler, ko tagad kontrolē Itālijas Fiat, paziņojis par tīro peļņu 473 miljonu ASV dolāru apmērā, kas esot labākā ceturkšņa peļņa 13 gadu laikā.

Abi autoražotāji norādījuši, ka automašīnu pārdošanas apjomi ir uzlabojušies.

Vācijas Volkswagen, kura zīmoli ietver Audi, Škoda, Seat un Bentley, paziņojis, ka tam labi veicies visos reģionos, un piegādes klientiem augušas par 11,1%, salīdzinot ar iepriekšējo gadu, līdz 2,2 miljoniem transportlīdzekļu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pasaulē

Autoražotāji paziņo par darbinieku pieņemšanu, bet pieaug bailes par ASV bezdarbu

Lelde Petrāne, 01.12.2010

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

General Motors (GM) un Chrysler, ASV autoražotāji, kurus no «sabrukuma» izglāba valdība, paziņojuši, ka katrs plāno pieņemt darbā aptuveni 1000 jaunus darbiniekus, ziņo BBC.

Šie lēmumi liecina, ka kompāniju finansiālā situācija ir uzlabojusies, un dod signālu, ka situācija ASV ražošanas nozarē iet uz labo pusi.

Vienlaikus ASV centrālās bankas priekšsēdētājs Bens Bernanke brīdinājis, ka augstais bezdarba līmenis valstī nostiprinās.

Darba vietu radīšana iespējams, ir svarīgākais ekonomiskais jautājums, ar ko šodien saskaras Amerika, viņš teicis.

GM informējis, ka inženieru un pētnieku pieņemšana darbā sāksies nekavējoties. Jaunie darbinieki nepieciešami darbam pie jaunās paaudzes elektriskajiem transportlīdzekļiem.

Savukārt saskaņā ar Chrysler sniegto informāciju papildu inženieri nepieciešami, lai piemērotos globālajai izaugsmei un paplašinātu mazo un vidējo transportlīdzekļu ražošanu.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Chrysler LLC kompānijas zīmols Jeep ir atklājis jaunākās paaudzes Jeep Grand Cherokee pirmos fotoattēlus.

Jaunā modeļa ražona Aburn Hills rūpnīcā ir jau sākusies, jo pēc Chrysler sniegtās informācijas tirdzniecībā pašmāju tirgū Jeep Grand Cherokee nonāks jūnija sākumā. Visticamāk, ka Eiropā Jeep Grand Cherokee nonāks 2010. gada beigās vai nākamā gada sākumā. Moderns dizains, kārtīgs bezceļa tehniskais ekipējums, tostarp arī modernās komforta un drošības sistēmas pēc Chrysler amatpersonu domām būs vajadzīgā līmenī, lai atjaunotu pircēju interesei par slaveno zīmolu un tikpat slaveno modeli. Pašmāju pircējiem Jeep Grand Cherokee vispirms cels galdā 360 ZS jaudīgo 5,7 litru V8 motoru un 290 ZS jaudīgo 3,6 litru V6 motoru. Eiropas patērētāju vajadzībām tiks piemeklēta sava dzinēju gamma, kurā notekti varēsim atrast arī taupīgus dīzeļmotorus.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pasaulē

Chrysler un autonozarē strādājošo apvienība slēdz līgumu par jaunu darbavietu radīšanu

Gunta Kursiša, 12.10.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Automašīnu ražotājs Chrysler Group un autonozarē strādājošo arodbiedrība United Auto Workers (UAW) slēguši vienošanos par 2,1 tūkstošu jaunu darbavietu radīšanu, vēsta pasaules mediji.

UAW un Chrysler slēgtā vienošanās uz četriem gadiem paredz Chrysler investīcijas savu ražotņu attīstībā 4,5 miljardu ASV dolāru apmērā. 4,5 miljardu ASV dolāru lielie ieguldījumi paredzēti jaunu automašīnu modeļu un to komponentu ražošanai līdz 2015. gadam, teikts UAW paziņojumā.

Autonozarē strādājošo apvienība nesniedz detalizētāku informāciju.

Līdzīgas vienošanās jau iepriekš tika slēgtas ar General Motors Co. un Ford Motor Co.

UAW patlaban ir vairāk nekā 390 aktīvi biedri un vairāk nekā 600 tūkstoši veco biedru ASV, Kanādā un Puertoriko, kopumā aptverot vairāk nekā 750 lokālo apvienību. UAW tika dibināta 1935. gadā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Auto

Chrysler aizdedzes problēmu dēļ atsauc 248 tūkstošus auto

Ritvars Bīders, 03.03.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Chrysler Group atsaukusi vairāk nekā 248 tūkstošus automašīnu saistībā ar aizdedzes problēmām, kuru rezultātā braukšanas laikā atslēga var pati no sevis pagriezties, tādējādi izslēdzot automašīnas dzinēju, ziņo Reuters.

Aizdedzes problēmas skārušas automašīnas Dodge Journey un Grand Caravan, kā arī Chrysler Town & Country, kas ražotas laika posmā no 2009. gada 3. augusta līdz 2010. gada 17. jūnijam.

Kopumā no atsauktajām automašīnām aizdedzes problēma varētu būt tikai 3% gadījumu, norāda Chrysler.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Neskatoties uz krīzi, kas satricināja auto ražotāju nozari, Detroitas Motoršovs vēl aizvien ir svarīgākā auto izstāde ASV, kuras laikā tika prezentēti 60 jauni modeļi, ziņo BBC. Tiesa pēc ASV autoražotāju General Motors un Chrysler bankrota šova atvēršana šogad ir aizkavējusies.

Galveno vietu šajā izstādē ieņem elektriskās automašīnas, kas no jauna Detroitu mēģina padarīt par jauno automobiļu tehnoloģiju bāzi.

Atšķirībā no iepriekšējiem gadiem, gan dominēja lielās automašīnas, šogad populāras kļuvušas automašīnas ar maziem benzīna motoriem.

Uzsvara maiņa par labu degvielas patēriņa ziņā ekonomiskām automašīnā, ir saistīta ar degvielas izmaksām.

Sabiedrība aizvien vairāk pievērš uzmanību tam, cik svarīgi ir samazināt oglekļa dioksīda emisijas no automobiļiem, lai ierobežotu globālo sasilšanu.

Chrysler, kas tagad pārvalda Fiat, liek cerības uz Itālijas autoražotāju uzlabotās versijas automašīnām, savukārt GM prezentēs savu Chevrolet Spark pilsētas auto. Tikmēr Ford piedāvās savu jauno Focus.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Itālijas un ASV autobūves kompānija «Fiat Chrysler Automobiles» (FCA) pirmdien ierosinājusi apvienošanos ar Francijas autoražotāju «Renault», kas abiem uzņēmumiem varētu ietaupīt vairākus miljardus dolāru.

«Fiat Chrysler Automobiles» pirmdien publiskotajā paziņojumā norāda, ka 50% apvienotā uzņēmuma akciju piederēs FCA akcionāriem, bet 50% nonāks «Renault» akcionāru īpašumā.

Apvienotā uzņēmuma akcijas tiktu kotētas Parīzes, Ņujorkas un Milānas fondu biržās, un tas kļūtu par pasaulē trešo lielāko autoražotāju.

«Renault» padome pirmdienas rītā netālu no Parīzes rīko sanāksmi, lai pārrunātu iespējamo apvienošanos ar FCA. Informācijas avots gan skaidro, ka lēmums šajā jautājumā līdz dienas beigām nav gaidāms.

«Lēmuma pieņemšanai būs nepieciešamas vairākas dienas vai pat nedēļas,» vēsta informācijas avots.

Pārrunas abu uzņēmumu starpā norisinās jau vairākas pēdējās nedēļas, ņemot vērā nepieciešamību ietaupīt finanšu līdzekļus laikā, kad aizvien pieaug izmaksas, autorūpniecības nozarei pievēršoties elektrisko un autonomās braukšanas automobiļu ražošanai.

Komentāri

Pievienot komentāru
Auto

Fiat iepērkas par 1,27 miljardiem dolāru

Lelde Petrāne, 21.04.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Itālijas autoražotājs Fiat panācis vienošanos, ka tas iegādāsies vēl 16% lielu daļu autoražotājā Chrysler par 1,27 miljardiem ASV dolāru, ziņo BBC.

Šis solis palielina Fiat daļu ASV trešajā lielākajā autoražotājā līdz 46% un raisījis spekulācijas par iespējamu tā pārņemšanu jau šogad.

Pēc tam, kad 2009.gadā Chrysler izkļuva no bankrota, Fiat vienojās ar ASV valdību dalīties ar tehnoloģiju un vadību apmaiņā pret 20% akciju.

Vēlāk Fiat palielināja savu daļu līdz 30%.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

ASV galvaspilsētas Vašingtonas federālā tiesa apstiprinājusi vienošanos ar Vācijas autobūves kompāniju Daimler AG, pieņemot kompānijas meitsabiedrību atzīšanos 22 valstu, tostarp Latvijas, amatpersonu kukuļošanā un tādējādi neizvirzot kriminālapsūdzības, taču nosakot naudassodu 93,6 miljonu ASV dolāru (49 miljonu latu) apmērā.

ASV apgabaltiesas tiesnesis Ričards Leons pieņēma prokuroru piedāvāto vienošanos neizvirzīt kriminālapsūdzības pret Daimler AG, ja kompānija sadarbosies ar tās darbības pārraudzītājiem, pakļausies iekšējām pārbaudēm un ievēros pārējos vienošanās noteikumus.

Ņemot vērā Daimler AG atteikšanos no šādas prakses un pilnīgu sadarbību ar izmeklētājiem, prokurori ieteica Vašingtonas tiesai pieņemt divu Daimler AG meitsabiedrību paziņojumu par savas vainas atzīšanu un uzlikt naudassodu 93,6 miljonu ASV dolāru (49 miljonu latu) apmērā. Daimler AG samaksās arī 91,4 miljonu dolāru (47,9 miljonu latu) naudassodu, lai ASV Vērtspapīru un biržu komisija izbeigtu izmeklēšanu šajā lietā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Auto

Arī Vīķe-Freiberga vēlas jaunu auto; pašreizējais esot sliktā stāvoklī

LETA, 17.04.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Eksprezidentes Vairas Vīķes-Freibergas vajadzībām tiks iegādāta jauna automašīna, jo 2006.izlaiduma gada Mercedes Benz 500 limuzīns, ar kuru viņa pārvietojas patlaban, esot sliktā tehniskā stāvoklī.

Aizsardzības ministrijas (AM) Preses nodaļas vadītāja Dace Ankipāne apstiprināja, ka ministrijā ir saņemta argumentēta Vīķes-Freibergas vēstule, kurā eksprezidente norādījusi, ka viņas pašreizējais auto ir sliktā tehniskā stāvoklī.

Vīķe-Freiberga vēstulē aizsardzības ministram Artim Pabrikam ir lūgusi izvērtēt valsts piešķirtās automašīnas nepieņemamo tehnisko stāvokli, jo auto vairāk nekā divas trešdaļas no laika atrodas labošanas servisā, pavēstīja eksprezidentes sekretāre Daina Lasmane.

Vīķe-Freiberga vēstulē norādījusi, ka, no vienas puses, tas ir augstas klases auto, taču, no otras puses, Aizsardzības ministrijai (AM) nākas tērēt līdzekļus detaļu nomaiņai un cilvēku darbam. Arī pēc apkopes veikšanas mašīnai jau pēc dažu kilometru ceļa atsākas ierastās problēmas. Pusotra gada laikā tā ir trīs reizes apstājusies uz ceļa dažādos laika apstākļos gan Rīgā, gan ārpus galvaspilsētas, tāpēc eksprezidente aicina AM izvērtēt pašreizējo situāciju.

Komentāri

Pievienot komentāru