Pasaulē

Bijušais BP boss: Došanās burāt naftas noplūdes laikā bija pareizs lēmums

Lelde Petrāne, 09.11.2010

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Bijušais naftas giganta BP boss Tonijs Heivards joprojām uzskata, ka lēmums doties burāt, kamēr no nogrimušās naftas platformas Meksikas līcī bez apstājas noplūda nafta, izraisot milzīgu dabas piesārņojumu, ir bijis pareizs lēmums. Viņš sacījis, ka pēc trīs mēnešus ilgas cīņas ar naftas noplūdi vēlējies redzēt savu dēlu.

Heivards savā pirmajā intervijā kopš viņa «patriekšanas» no BP vadītāja amata BBC atzinis, ka, ja vēlreiz būtu tāda pati situācija, viņš, iespējams, rīkotos tāpat, pat neraugoties uz nežēlīgo kritiku, ko viņš saņēma gan no Baltā nama, gan Meksikas līča reģiona iestādēm un iedzīvotājiem.

«Man ir jāatzīstas, tajā laikā es patiesībā biju diezgan dusmīgs. Es nebiju redzējis savu dēlu trīs mēnešus. Es biju uz laivas sešas stundas... Es neesmu pārliecināts, vai rīkotos citādi,» viņš sacījis.

Pirms piedalīšanās sacensībās, kur jāburā ap Vaita salu, Heivards bija pavadījis lielāko daļu no trīs menešiem ASV, cenšoties apturēt naftas noplūdi. Heivards kopā ar dēlu piedalījās sacensībās ar viņu 250 tūkstošus ASV dolāru vērto Farr 52 sacīkšu jahtu Bob, un to fiksēja fotogrāfi.

Sacensības Heivards varēja apmeklēt, jo BP priekšsēdētājs bija atsaucis viņu atpakaļ uz Lielbritāniju.

Greenpeace pārstāvis Čārlijs Kroniks (Charlie Kronick) BP bosa izbraucienu ar laivu toreiz aprakstīja kā «aizvainojošu... sāls ieberzēšanu brūcēs» tiem, kurus skārusi naftas noplūde. «Tas nav pareizi,» sacīja 33 gadus vecais Bobijs Pitre, kurš vada tetovēšanas salonu Luiziānā. «Neviens no mums pat nevar doties zvejot, bet viņš piedalās jahtu sacensībās. Es vēlētos, lai arī mēs varētu paņemt brīvdienu no naftas,» piebilda vīrietis.

BP naftas platforma eksplodēja un nogrima šā gada aprīlī, nogalinot 11 cilvēkus.

Komentāri

Pievienot komentāru