Citas ziņas

Bhfz izveido sadarbību ar uzņēmumu Digital Mind

, 14.07.2008

Jaunākais izdevums

Ukrainas farmācijas gigants BHFZ tuvāko gadu laikā plāno realizēt līdz pat 40% savas produkcijas Eiropas Savienībā. Īstenot šo ambiciozo projektu viņiem palīdzēs Latvijas uzņēmums AS Digital Mind, ar kuru kompānija noslēgusi līgumu par dokumentu un procesu vadības sistēmu ieviešanu, Db.lv informēja Digital Mind sabiedrisko attiecību konsultants Matīss Nīmanis.

Šī nav pirmā reize, kad speciālisti no Latvijas palīdzēs Austrumeiropas valstu uzņēmumiem pilnveidot biznesa procesus. Pašreiz Digital Mind ar panākumiem strādā Krievijā, kur kompānijas klienti ir vairāki lieli uzņēmumi, tajā skaitā - Siemens Russia un naftas magnāti Lukoil Overseas Holding. Veiksmīgie Latvijas uzņēmēji plāno arī turpmāk aktīvi piesaistīt klientus šajā reģionā, konkurējot ar augstas klases biznesa procesu vadības risinājumiem.

BHFZ kļuvusi par pirmo Ukrainas farmācijas kompāniju, kas ieviesīs Digital Mind piedāvātās Open Text Livelink tehnoloģijas savā valstī. Pateicoties šiem risinājumiem uzņēmums spēs sagatavot medikamentu reģistrācijai nepieciešamo dokumentāciju ES pieprasītajos CTD un eCTD standartos.

Ieviešot biznesa procesu vadības risinājumu, kompānija BHFZ tiks pilnībā sagatavota darbam ar regulējošajām iestādēm, kuras nosaka farmācijas produktu ražošanas kvalitātes standartus Eiropas Savienībā. Līdz ar to – Ukrainas zāļu ražotāji paaugstinās savu konkurētspēju un spēs pārdot saražoto produkciju arī Eiropas Savienības valstu tirgos. Pateicoties Digital Mind risinājumam, BHFZ plāno ietaupīt resursus, kas būtu pielīdzināmi aptuveni 10 pilnas slodzes darba vietām, kā arī palielināt informācijas un dokumentu aprites ātrumu.

Digital Mind valdes priekšsēdētājs Rinalds Sluckis pastāstīja, ka Eiropas farmācijas uzņēmumi strādā ļoti regulētā vidē, kur ārējās kontroles institūcijas (regulatori) izvirza paaugstinātas prasības ražošanas procesu kvalitātes un drošības kontroles ievērošanai, kā arī pieprasa ievērot specifiskus standartus dokumentācijas sagatavošanā. Latvijas speciālisti palīdzēs Ukrainas kompānijai izpildīt visus nosacījumus, ko izvirza regulatori, ieviešot procesu automatizācijas un dokumentu vadības risinājumu, kas īpaši pielāgots farmācijas uzņēmumu vajadzībām.

"Kompānija BHFZ ir izvirzījusi ambiciozus mērķus gan biznesa attīstībā, gan arī konkrētā projekta realizēšanā. Mēs ticam, ka šie mērķi ir sasniedzami un esam priecīgi ar savām zināšanām un pieredzi palīdzēt uzņēmumam tos sasniegt," saka Rinalds Sluckis.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Baltijas privātā kapitāla ieguldījumu fonds “Livonia Partners” veiks ieguldījumu Latvijas tehnoloģiju uzņēmumā “Digital Mind”, lai atbalstītu stratēģisku Polijas tehnoloģiju uzņēmuma “EIP Dynamics” iegādi.

Darījuma mērķis ir palielināt uzņēmuma pakalpojumu piegādes kapacitāti klientu apkalpošanai Baltijas un Centrāleiropas reģionā, un izveidot platformu tālāko iegādes un apvienošanas darījumu veikšanai.

““EIP Dynamics” iegāde un “Livonia Partners” stratēģiskais ieguldījums iezīmē vēsturisku pagriezienu mūsu uzņēmuma attīstībā. Arī turpmāk, sadarbībā ar “Livonia Partners”, plānojam citu reģiona uzņēmumu iegādi, lai kļūtu par vadošu “Microsoft” Dynamics un Azure risinājumu nodrošinātāju Centrāleiropas un Austrumeiropas reģionā. Šis nozīmīgais darījums apliecina mūsu apņemšanos turpināt augt un attīstīties, lai celtu kapacitāti un nodrošinātu klientu mainīgās vajadzības. Polijas uzņēmuma darbinieku kompetence un uzņēmējdarbības gars sakrita ar mūsu vīziju par ilgtspējīgu izaugsmi un inovācijām, tāpēc esmu pārliecināts, ka šis stratēģiskais solis atstās pozitīvu ietekmi gan uz uzņēmumu komandām, gan klientiem,” saka “Digital Mind” izpilddirektors Rinalds Sluckis.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pakalpojumi

Digital Mind uz šo gadu raugās caur pragmatiska optimisma brillēm

Anda Asere, 10.05.2018

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijas biznesa tehnoloģiju uzņēmums AS «Digital Mind» pēdējā gada laikā spējis audzēt apgrozījumu par gandrīz 20% un strādāt ar peļņu

«Digital Mind» grupas uzņēmumu konsolidētais biznesa apjoms 2017. gadā pieaudzis par aptuveni 30%, sasniedzot 2,5 miljonus eiro, un nopelnīti 57 tūkstoši eiro. «Ņemot vērā ievērojamos ieguldījumus Lietuvas tirgus apguvē, tas kopumā vērtējams kā labs rādītājs,» vērtē Ingemārs Liakovičus, AS «Digital Mind» valdes loceklis. Runājot par šo gadu, viņš teic, ka iepriekšējos ieguldītais darbs un reģiona ekonomiskais klimats ļauj skatīties uz 2018. gadu caur pragmatiska optimisma brillēm.

Pirms diviem gadiem uzņēmums AS «Digital Mind», kurš klientiem piedāvā elektronisko dokumentu pārvaldības risinājumus un biznesa procesu automatizācijas rīkus, no Igaunijas lielākā IT uzņēmuma «Nortal» iegādājās biznesa vienību, kura darbojās līdzīgā biznesā. «Darījuma rezultātā ieguvām pievilcīgu klientu portfeli jaunā tirgū, profesionālu komandu un platformu tālākai attīstībai. Šajos divos gados esam paveikuši lielu darbu, piegādājot papildu biznesa risinājumus esošajiem klientiem. Tāpat esam pievienojuši savam klientu pulkam vairākus jaunus, Igaunijā labi zināmus uzņēmumus un organizācijas. Pēdējo divu gadu laikā Igaunijas uzņēmuma «Digital Mind» apgrozījums ir teju dubultojies, sasniedzot atzīstamu rentabilitāti,» saka I. Liakovičus.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Skanstes rajonā esošais biroju nomas komplekss “Elemental Business Centre” parakstījis biroja nomas līgumu ar Latvijas tehnoloģiju uzņēmumu "Digital Mind".

Sadarbība paredz, ka uzņēmums nomās 335 m2 lielas telpas “Elemental Blue” ēkas 7. stāvā. Jauno “Digital Mind” biroju “Elemental Business Centre” plāno atvērt šī gada rudenī. Uzņēmums norāda, ka darījums noticis sadarbībā ar nekustamo īpašumu konsultāciju aģentūru “Colliers”.

“Digital Mind” ir 2005. gadā dibināts Latvijas tehnoloģiju uzņēmums, kas ikdienā savus klientus nodrošina ar biznesa procesu digitalizācijas tehnoloģiju risinājumiem. Gadu garumā “Digital Mind” no neliela jaunuzņēmuma ir izaudzis par starptautisku kompāniju ar birojiem visās Baltijas valstīs un Polijā.

““Digital Mind” ir uz attīstību vērsts uzņēmums, kuram ir svarīgi iet līdzi laikam, nodrošinot saviem klientiem visaugstākās klases un kvalitātes pakalpojumus. Līdz ar to nav pārsteigums, ka par sava jaunā biroja vietu uzņēmums izvēlējies tieši “Elemental Business Centre”. Redzam, ka mūsu vērtības un mērķis nodrošināt ilgtspēju un kvalitāti iet roku rokā ar modernu uzņēmumu vīziju par to, kādam ir jābūt mūsdienīgam birojam. Tāpēc esam jo īpaši gandarīti savās telpās uzņemt “Digital Mind”, un esam pārliecināti, ka arī citiem nomniekiem viņu atrašanās šeit būs noderīga,” stāsta “Elemental Business Centre” pārdošanas vadītājs Imants Krēsliņš.

Komentāri

Pievienot komentāru
Programmatūra

Latvijas IT uzņēmuma Digital Mind ieiešana Igaunijā bijusi veiksmīga

Anda Asere, 01.02.2017

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Igaunijā a/s Digital Mind sasniedza plānotos rezultātus, tāpēc uzsākts uzņēmuma izveides process Viļņā un 2018. gada mērķis ir Polijas tirgus

«2016.gads bija veiksmīgs un produktīvs. Igaunijā sasniedzām rezultātus, kas bija saskaņā ar plānoto, esam pieņēmuši komandā jaunus cilvēkus un realizējam interesantus projektus gan valsts, gan privātajā sektorā. Jau šobrīd strādājam ar vairākiem klientiem, kuri pārstāvēti visās Baltijas valstīs, sniedzot pakalpojumu no Rīgas un Tallinas birojiem, taču sadzirdam nepieciešamību būt tuvāk klientam arī Lietuvā. Tādēļ esam uzsākuši uzņēmuma izveides procesu Viļņā, ar mērķi pirmā ceturkšņa laikā nokomplektēt komandu un uzsākt darbu. Tālākais solis 2018. gadam ir Polijas tirgus, kuru šobrīd analizējam un strādājam pie kontaktu tīkla izveides,» stāsta Rinalds Sluckis, a/s Digital Mind valdes priekšsēdētājs.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

Latvijas IT uzņēmuma Digital Mind apgrozījums pērn 907 tūkst. Ls

Sanita Igaune, 19.04.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijas IT uzņēmums Digital Mind pērn strādāja ar 1,291 milj. eiro (907,4 Ls) apgrozījumu, kas salīdzinājumā ar 2009.gadu ir palielinājies nepilnas trīs reizes. Pērn Digital Mind peļņa bija 170,1 tūkst. Ls, DB informē uzņēmuma mārketinga vadītāja Alise Kaģe.

Pērn būtisku Digital Mind apgrozījuma daļu jeb 58 % veidoja eksports uz Eiropas Savienības valstīm un Krieviju. Pagājušajā gadā uzņēmums uzsāka arī jaunu projektu realizāciju Latvijā – VAS Latvijas Dzelzceļš, Aizkraukles Bankā, kā arī turpināja sadarbību ar Siemens Krievija, DnB NORD banku Latvijā un Lietuvā un citiem esošajiem klientiem.

2011.gadā Digital Mind plāno piedāvāt dokumentu un satura vadības risinājumus arī mazā un vidējā sektora uzņēmumiem, norāda Digital Mind valdes priekšsēdētājs Rinalds Sluckis.

Digital Mind ir biznesa procesu vadības konsultāciju kompānija, kas piedāvā procesu vadības metodoloģijas un instrumentus.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Izdevniecība Dienas Bizness sadarbībā ar IBM Latvija un Digital Mind 12. martā Citadeles konferenču centrā rīkos konferenci «Biznesa analītika – nākamais solis biznesa attīstībā». Tajā Latvijas uzņēmumu vadītājiem būs iespēja iepazīties ar biznesa analītikas jēdzienu, uzzināt par jaunākajām nozares tehnoloģijām un to izmantošanas sniegtajām priekšrocībām, kā arī izzināt Latvijas un ārvalstu uzņēmumu pieredzi biznesa analītikas risinājumu izmantošanā.

Biznesa analītika ir metodiku, procesu un programmatūras rīku kopums, ko uzņēmumi var izmantot dažāda formāta datu apstrādei un informācijas analīzei, ikdienas biznesa lēmumu pieņemšanai un nākotnes notikumu prognozēšanai. Biznesa analītikas rīki savākto informāciju par uzņēmuma operatīvās darbības rezultātiem un tirgus notikumiem pārveido jēgpilnās atziņās, kuras vadītājiem ļauj pieņemt izsvērtus un uz pierādījumiem balstītus lēmumus.

«Runājot ar Latvijas uzņēmumiem, jūtam lielu interesi, bet vienlaicīgi arī izpratnes trūkumu par to, tieši kā izmantot savā rīcībā esošos datus, lai labāk izprastu gan savus klientus, gan arī uzņēmuma iekšējos procesus, un uzlabotu biznesa rezultātus,» stāsta A/S Digital Mind valdes priekšsēdētājs Rinalds Sluckis.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijas biznesa tehnoloģiju uzņēmums Digital Mind no 1. augusta paplašinājis savu darbību, papildus birojiem Rīgā un Tallinā, atverot arī pārstāvniecību Viļņā, teikts paziņojumā medijiem.

«Ieiešana Lietuvas tirgū bija likumsakarīgs solis uzņēmuma attīstībai, jo daļa no mūsu esošajiem klientiem ir pārstāvēti visās trijās Baltijas valstīs un vēlas strādāt ar vienu biznesa tehnoloģiju partneri,» stāsta AS Digital Mind valdes priekšsēdētājs Rinalds Sluckis. «Lai arī jau iepriekš, strādājot no Latvijas, esam īstenojuši virkni projektu Lietuvā, Igaunijā un arī citur Eiropā, sapratām, ka ir daļa uzņēmumu, kuriem ir ļoti būtiski, lai partneris vienmēr ir blakus, viegli sasniedzams, un lai ar viņu var sarunāties vietējā valodā. Tādēļ no 1. augusta Viļņas birojā darbu uzsāk mūsu pirmie lietuviešu kolēģi.»

Pirmo soli starptautiska uzņēmuma veidošanā Digital Mind spēra jau 2016. gada sākumā, iegādājoties daļu no Igaunijas lielākās IT kompānijas Nortal biznesa, integrējot to Digital Mind struktūrā un atverot savu pārstāvniecību šajā valstī. Šis solis ir pilnībā attaisnojies, jaunajam uzņēmumam jau pirmajā darbības gadā sasniedzot 0,5 miljonu eiro apgrozījumu un strādājot ar peļņu. Latvijā AS Digital Mind 2016 gadā apgrozīja 1,56 miljonus eiro.

Komentāri

Pievienot komentāru
Start-up

Teamshape uzņemta EIT Digital Venture Program

Anda Asere, 12.06.2020

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

"EIT Digital Venture Program" virtuālajā pirmsakselerācijas programmā uzņemta arī "Teamshape" komanda no Latvijas.

"Teamshape" attīsta analītikas platformu, kas palīdz vadītājiem uzturēt saikni un veicināt to darbinieku labsajūtu, kuri strādā attālināti. "Šobrīd aktīvi strādājam pie produkta tiešsaistes versijas pabeigšanas, ko plānojam laist klajā pēc mēneša – jūlijā. Esam panākuši vienošanos ar uzņēmumiem no Latvijas, Lietuvas un Zviedrijas, kuri ir gatavi ieviest mūsu digitālo rīku savā cilvēkresursu vadīšanā. Cenšamies nodrošināt pilnvērtīgu produkta funkcionalitāti, lai radītu vērtību šo pirmo klientu darbinieku labsajūtas celšanai," teic Jēkabs Dambergs, "Teamshape" vadītājs.

"EIT Digital" partneris šajā programmā četrās valstīs – Baltijā un Ukrainā - ir jaunuzņēmumu akselerators "Startup Wise Guys". "Startup Wise Guys" tiešsaistes pirmsakselerācijas programmu vadītāja Aļona Beļinska stāsta, ka šajās valstīs saņemts 41 pieteikums, kas kvalificējās programmas noteikumiem, no kuriem atlasītas piecas komandas ar lielāko potenciālu. To vidū ir pa divām komandām no Igaunijas un Lietuvas un viena no Latvijas.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

Digital Mind iegādājas Lietuvas Alna Business group

Db.lv, 23.05.2022

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijas tehnoloģiju uzņēmums AS “Digital Mind”, kas specializējas lielu un vidēju organizāciju biznesa procesu digitalizācijā Baltijas valstīs, ir iegādājies Lietuvas tehnoloģiju profesionāļus “Alna Business group”.

Grupas sastāvā ietilpst trīs uzņēmumi - UAB “Alna Business”, UAB “Alna Business Solutions” un meitas uzņēmums Polijā “Alna Business Solutions”.

Grupas uzņēmumi ir vadošie uzņēmumu resursu plānošanas nodrošinātāji Lietuvā un Polijā, un specializējas “Microsoft Dynamics” un “SAP” programmatūras risinājumos un pakalpojumos.

Darījums ļaus “Digital Mind” ievērojami paplašināt savu procesu automatizācijas produktu un pakalpojumu klāstu, esošo piedāvājumu papildinot ar risinājumiem uzņēmumu resursu plānošanai un finanšu pārvaldībai. Tādējādi “Digital Mind” kļūs par vienas pieturas pakalpojumu sniedzēju Baltijas reģiona privātā un publiskā sektora klientiem, spējot nodrošināt visas svarīgākās biznesa lietojumprogrammas būtisko biznesa procesu digitalizācijai.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijas uzņēmums a/s Digital Mind ir nodibinājis Digital Mind Estonia, kas ir pārņēmis daļu IT kompānijas Nortal biznesa, otrdien vēsta laikraksts Dienas Bizness.

«Mēs esam lepni par šo darījumu, tas ir pozitīvs notikums kompānijai, jo liecina par izaugsmi un jaunām iespējām. Tas ir ieguvums arī mūsu klientiem, jo mūsu zināšanas, pārņemot igauņu pieredzi, ir būtiski paplašinājušās,» saka Rinalds Sluckis, a/s Digital Mind valdes priekšsēdētājs. Uzņēmuma daļa, ko Latvijas kompānija iegādājusies Igaunijā, īsteno tādu pašu biznesu kā a/s Digital Mind Latvijā – uzņēmums vietējo klientu vajadzībām pielāgo gatavus IBM un OpenText ražotos uzņēmuma satura vadības un biznesa analītikas programmatūras risinājumus. «Mūsu galvenā kompetence ir standarta programmatūras pielāgošana specifiskām vajadzībām. Mēs saprotam klientu biznesa vajadzības un uzlabojumus, ko varētu sasniegt ar mūsu piedāvājumu, ņemam gatavo tehnoloģiju un ar mūsu vietējām zināšanām individuāli pielāgojam saviem klientiem. Mēs nenodarbojamies ar oriģinālprogrammatūras izstrādi, lai gan mums ir arī daži pašizstrādāti risinājumi,» teic R. Sluckis.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Kriminālprocesā par iespējamām nelikumībām digitālās televīzijas ieviešanā prokuratūra uzrādījusi apsūdzību uzņēmējiem un bijušajiem politiķiem Andrim Šķēlem un Aināram Šleseram.

Prokuratūras preses sekretāre Aiga Eiduka apliecināja, ka vienai personai apsūdzība uzrādīta pēc diviem Krimināllikuma pantiem - krāpšanu, ja tā izdarīta lielā apmērā, un par noziedzīgi iegūtu finanšu līdzekļu legalizēšanu, ja tas izdarīts lielā apmērā. Aģentūras LETA rīcībā esošā informācija liecina, ka pēc šiem pantiem apsūdzības uzrādītas Šķēlem.

Savukārt bijušajam satiksmes ministram Šleseram apsūdzība uzrādīta par krāpšanu lielā apmērā.

Abām personām nav piemēroti drošības līdzekļi.

Par krāpšanu, ja tā izdarīta lielā apmērā, var sodīt ar brīvības atņemšanu uz laiku no diviem līdz desmit gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas. Savukārt par noziedzīgi iegūtu finanšu līdzekļu legalizēšanu, ja tas izdarīts lielā apmērā, var piemērot brīvības atņemšanu uz laiku no trim līdz 12 gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ko Jūs šodien darītu savādāk, ja būtu iespējams tūlītēji un precīzi novērtēt kārtējā biznesa vides pavērsiena ietekmi uz Jūsu uzņēmuma finanšu rādītājiem? Vai Jūs vēlētos uzzināt, kurā tirdzniecības zāles vietā novietot attiecīgo produktu, lai dubultotu pārdošanas rentabilitāti? Kā būtu ar jauna projekta plānošanu, saskaņojot dažādu departamentu finanšu prognozes vienotā modelī? Varbūt Jūsu pakalpojumi ir guvuši klientu atzinību un bizness iet no rokas, bet noderētu dublējošo funkciju un izdevumu mazināšana?

Saskatīt biznesa iespējas un rast atbildes uzņēmumu vadītājiem un finanšu speciālistiem visefektīvāk ir, balstoties precīzos un aktuālos datos, kas ideālā gadījumā tiktu atjaunināti reālā laikā, turklāt parāda ietekmi uz visām saistītajām uzņēmuma funkcijām. Tomēr realitātē uzņēmumiem šeit vēl ir lielas iespējas pilnveidoties un attiecīgi uzlabot savus rādītājus.

Vienotais modelis

“Jebkurai organizācijai šobrīd dati jau ir viņu rīcībā, bet maz uzņēmumu tos izmanto ikdienas lēmumu pieņemšanai. Gatavojot budžetu, ražošana ir iesniegusi savus plānus, pārdošana un serviss - savus, administrācija - savus. Visdrīzāk, finanšu departaments to visu ir sakonsolidējis un sapratis, kur ir īstā patiesība. Organizācija sāk dzīvot pēc jaunā budžeta, notiek plānotā un reālā salīdzināšana. Vēlams, lai rezultātus varētu redzēt uz ikdienas bāzes. Taču realitātē tos ierauga tad, kad pirmais ceturksnis ir beidzies. Un saprot – esam tālu prom no plāna. Pamatojoties uz kādu informāciju tiek pieņemti lēmumi? Vai uzņēmums saprot, kāpēc ir novirze no plāna? Kāpēc organizācija strādā labāk vai sliktāk?

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

Uzsāk kriminālprocesu par iespējamiem LVRTC pārkāpumiem digitālās TV ieviešanā

Elīna Pankovska, 02.11.2010

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) pēc Valsts kontroles (VK) revīzijas materiāliem ir uzsācis kriminālprocesu par valsts a/s Latvijas Valsts radio un televīzijas centrs (LVRTC) iespējamiem amatpersonu pārkāpumiem, raksta pietiek.com.

Kriminālprocess uzsākts saistībā ar LVRTC un bijušo Satiksmes ministrijas (SM) amatpersonu lēmumiem par virszemes televīzijas ieviešanu, ko īsteno Lattelecom sadarbībā ar firmu Hannu digital.

Izmeklēšanā akcents likts uz to, vai, atļaujot Lattelecom virszemes TV ieviešanai piesaistīt partneri - kompāniju Hannu digital, pamatoti tika palielinātas ciparu TV ieviešanas izmaksas, vai šis lēmumus bijis saprātīgs un ekonomiski pamatots un vai atbildīgās amatpersonas nav pārkāpušas pilnvaras.

Informāciju par to, ka KNAB lietvedībā ir kriminālprocess par LVRTC amatpersonu iespējamiem pārkāpumiem, portālam oficiāli apstiprinājusi biroja preses pārstāve Ieva Karlsberga. Sīkāk KNAB izmeklēšanas gaitu viņa nekomentē.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Finanšu ministrija plāno ietaupīt

, 28.05.2008

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Finanšu ministrija noslēgusi līgumu ar procesu vadības sistēmu nodrošinātājiem AS Digital Mind, kuri ieviesīs un uzturēs integrētās stratēģiskās vadības, kvalitātes vadības, procesu vadības un risku vadības informācijas sistēmu Finanšu ministrijā, Db.lv informēja Finanšu ministrijas Komunikāciju departamenta direktore Diāna Bērziņa.

Ņemot vērā aizvien pieaugošo darba apjomu un tajā pašā laikā ierobežoto budžetu, valsts iestādēs kļuvis aktuāls jautājums par efektīvāku iekšējo procesu organizēšanu. Stāvokli valsts iestādēs sarežģītāku padara arī kvalificētu darbinieku trūkums, taču štatu palielināšana ir dārgs un samērā neefektīvs risinājums. Tāpēc arvien vairāk valsts iestāžu meklē alternatīvus veidus, kā paaugstināt darbības kapacitāti, nepalielinot cilvēkresursu apjomu.

Pēdējā laikā palielinās to valsts iestāžu vadītāju skaits, kuri novērtē organizētas iekšējo procesu vadības priekšrocības. Daudzu valstu pieredze rāda, ka tas ir viens no rezultatīvākajiem vadības instrumentiem. Turklāt šāds risinājums ļauj efektīvāk izmantot iestāžu resursus, integrējot stratēģisko, kvalitātes, risku un procesu vadību. Šāda pieeja ievērojami paaugstina iestāžu darba vērtību un uzlabo sadarbību gan ar klientiem, gan ar citām ieinteresētajām pusēm, tajā skaitā arī citām valsts institūcijām.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

Uzņēmēji konferencē varēs uzzināt par biznesa analītiku un jaunākajām tehnoloģijām šajā jomā

Žanete Hāka, 05.03.2015

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Izdevniecība Dienas Bizness sadarbībā ar IBM Latvija un Digital Mind 12. martā Citadeles konferenču centrā rīkos konferenci Biznesa analītika – nākamais solis biznesa attīstībā.

Tajā Latvijas uzņēmumu vadītājiem būs iespēja iepazīties ar biznesa analītikas jēdzienu, uzzināt par jaunākajām nozares tehnoloģijām un to izmantošanas sniegtajām priekšrocībām, kā arī izzināt Latvijas un ārvalstu uzņēmumu pieredzi biznesa analītikas risinājumu izmantošanā.

Biznesa analītika ir metodiku, procesu un programmatūras rīku kopums, ko uzņēmumi var izmantot dažāda formāta datu apstrādei un informācijas analīzei, ikdienas biznesa lēmumu pieņemšanai un nākotnes notikumu prognozēšanai. Biznesa analītikas rīki savākto informāciju par uzņēmuma operatīvās darbības rezultātiem un tirgus notikumiem pārveido jēgpilnās atziņās, kuras vadītājiem ļauj pieņemt izsvērtus un uz pierādījumiem balstītus lēmumus.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lai plašākam uzņēmumu pulkam padarītu e-parakstīšanu pieejamāku, IT kompānija «Digital Mind» izstrādā risinājumu «SigningServices»

Uzņēmums produktā ir investējis aptuveni 120 tūkstošus eiro. Komanda pie risinājuma strādājusi divus gadus.

«Digital Mind» valdes loceklis Edgars Stafeckis stāsta, ka izstrādātais risinājums vienkāršo e-parakstīšanas ieviešanu un lietošanu. ««SigningServices» misija ir veicināt reģiona organizāciju un iedzīvotāju konkurētspēju un efektivitāti ar e-parakstīšanas piedāvātajām iespējām, ieviešot e- parakstīšanu par vispārpieņemtu praksi un strādājot pie tā, lai to padarītu vienkāršu, ērtu un pieejamu ikvienam,» viņš saka.

«Mūsu pēdējo mēnešu pieredze uzrāda uzņēmumu strauji pieaugošu interesi par elektroniskās parakstīšanas ieviešanu uzņēmuma kanālos. Elektroniskā paraksta lietotāju skaits pēdējā gada laikā ir ļoti būtiski pieaudzis un turpina augt,» apgalvo E. Stafeckis. Šobrīd risinājumu lieto 12 Baltijas valstu uzņēmumi. Pirmie produkta mārketinga centieni ir vainagojušies panākumiem un, pēc viņa teiktā, šobrīd ir vērojama liela ienākošās komunikācijas intensitāte un par risinājumu interesējas daudzi reģionā zināmi uzņēmumi. «Ambīcija ir pārdot šo produktu visā Eiropas Savienībā. Ir skaidrība par pirmajiem eksporta tirgiem, ir izvirzīti izmērāmi plāni un esam sākuši tos īstenot. Trīs gadu laikā ir plāns apgūt to tirgus daļu Eiropas Savienībā, kurā sabiedrības digitālais briedums ir atbilstošs mūsu mērķu sasniegšanas līmenim. Mēs šobrīd runājam par astoņām līdz desmit valstīm. Vērosim tirgu un pieņemsim nākamos lēmumus,» saka E. Stafeckis.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Virtuālās pirmsakselerācijas programmas dod iespēju piekļūt zināšanām un pirmajām investīcijām

Tā norāda jaunuzņēmumu akseleratora «Startup Wise Guys» tiešsaistes pirmsakselerācijas programmu vadītāja Aļona Beļinska. Šogad pirmo reizi «Startup Wise Guys» sadarbībā ar Eiropas Inovāciju un tehnoloģiju institūta programmu «EIT Digital» īstenoja programmu «EIT Digital Venture Program» Baltijā, Čehijā, Polijā un Slovākijā. Programma ir paredzēta agrīnas stadijas jaunuzņēmumiem, kuri vēl nav piereģistrējuši kompāniju un atrodas minimālā dzīvotspējīgā produkta attīstības procesā. Programmas dalībnieki saņem sešas nedēļas garu tiešsaistes apmācību programmu no «Startup Wise Guys» un pirmo investīciju no «EIT Digital».

A. Beļinska stāsta, ka «EIT Digital» šāda veida programmu rīko otro reizi un Baltijā tā notiek pirmo reizi. Kopumā tika saņemti vairāk nekā 300 pieteikumi visā Eiropā, bet Baltijā, Čehijā, Polijā un Slovākijā – ap 40. «Parasti «Startup Wise Guys» programmās pieteikumu skaits ir ievērojami lielāks, bet šī ir uz specifisku mērķauditoriju orientēta programma,» viņa spriež. Tāpat A. Beļinska pieļauj, ka daudzi jaunuzņēmumi tik agrīnā stadijā vēl nav gatavi uzņemties saistības un šķirties no kapitāldaļām. No otras puses, daudziem tā ir vienīgā iespēja iegūt finansējumu pirmajam prototipam, jo investori parasti dod priekšroku jau tirgū sevi pierādījušiem produktiem un uzņēmējiem.

Komentāri

Pievienot komentāru
Ekonomika

Tiesa attaisno visus otrajā digitālās televīzijas krimināllietā apsūdzētos

LETA, 31.01.2022

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ekonomisko lietu tiesa (ETL) šodien attaisnoja visus tā dēvētajā otrajā digitālās televīzijas krimināllietā apsūdzētos.

ETL tiesnesis Kaspars Vecozols žurnālistiem pēc sprieduma nolasīšanas skaidroja, ka visas personas tika apsūdzētas par krāpšanu lielā apmērā personu grupā, un, lai konstatētu šādas noziedzīgas darbības, ir jābūt cietušajam un zaudējumiem, kas nodarīti ar viltu vai maldu. No lietas materiāliem izrietējis, ka iespējamais cietušais ir SIA "Tet" (tolaik "Lattelecom"), bet pats uzņēmums šo cietušā statusu neatzinis, savukārt bijušās un esošās amatpersonas, kas tika pratinātas, norādījušas, ka nav nedz maldinātas, nedz arī līgumu noslēgšana panākta ar viltu, kā arī nekādi zaudējumi sabiedrībai neesot nodarīti.

"Pastāvot šādiem apstākļiem, tiesai nebija nekāda pamata atzīt [apsūdzētos] par vainīgiem krāpšanā," skaidroja tiesnesis.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Deklarācija par Ministru kabineta iecerēto darbību - Nacionālajai izaugsmei un vienotībai

Mēs esam vienojušies strādāt Latvijas nacionālajai vienotībai un izaugsmei. Veidot Latviju, kuras sabiedrība ir izglītota, vesela, pārtikusi un droša par nākotni. Nostiprināt Latviju kā nacionālu, eiropeisku un demokrātisku valsti, kuru raksturo laba pārvaldība, cilvēktiesību un pamatbrīvību ievērošana, tiesiskums un sociālais atbildīgums, kas ietver arī rūpes par cilvēkresursu atjaunošanu un tautas ataudzi.

Mūsu pienākums ir nostiprināt latviešu valodu, latvisko kultūrtelpu un nacionālo identitāti, vienlaikus esot tolerantiem un rūpējoties par visu Latvijā dzīvojošo tautību kultūras pienesumu, jo daudzveidība ir bagātība.

Komentāri

Pievienot komentāru
Start-up

Magnetic Latvia biznesa centrā lidostā notiks jaunuzņēmumu pasākums Startup Bootcamp

Zane Atlāce - Bistere, 28.11.2018

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Dienu pirms vērienīgā tehnoloģiju, startup, politikas un dzīvesstila festivāla Digital Freedom Festival atklāšanas 29.novembrī Magnetic Latvia biznesa centrā starptautiskajā lidostā Rīga notiks jaunuzņēmumu pieredzes pasākums Startup Bootcamp powered by Magnetic Latvia, ko organizē Magnetic Latvia sadarbībā ar Digital Freedom Festival.

Pasākums būs turpinājums Minsk-Riga vilciena hakatonam jeb tehnoloģiju maratonam, kurā apvienotās komandas ar dalībniekiem no Latvijas un Baltkrievijas augusta nogalē devās 5 dienu braucienā ar vilcienu Minsk-Riga Startup Train, lai gūtu jaunas zināšanas un pieredzi, mēģinātu apskatīt problēmas no cita skatupunkta, tiekoties ar tehnoloģiju profesionāļiem, pieredzējušiem uzņēmējiem, ekspertiem un mentoriem.

«Organizējot apmācību semināru Bootcamp powered by Magnetic Latvia, mēs vēlamies panākt uzreiz divus mērķus – nodrošināt piekļuvi pieredzējušiem mentoriem, kuri ir gatavi dalīties ar savām zināšanām un prasmēm, kā arī turpināt veiksmīgu sadarbību ar daudzsološām startup komandām no Baltkrievijas,» teic Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras (LIAA) direktors Andris Ozols.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

Arī Hannu Digital piedalīties ciparu TV ieviešanas konkursā

Sanita Igaune, Db, 13.11.2008

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

SIA Hannu Digital, kas sadarbībā ar SIA Baltkom šobrīd testa režīmā piedāvā digitālās virszemes televīzijas pārraidi, paredzējis piedalīties ciparu TV ieviešanas konkursā, Db pavēstīja SIA Hannu Digital valdes loceklis Gintars Kavacis.

Viņš pastāstīja, ka šī iemesla dēļ ir palielināts SIA Hannu Digital pamatkapitāls no 1.7 līdz 7.5 milj. Ls, kurā iekļauts SIA Hannu Digital rīcībā esošā visa digitālās apraides tehnika.

Lai gan SIA Hannu Digital piedāvājumu Satiksmes ministrijai (SM) par dalību ciparu TV konkursā plāno iesniegt viens pats, uzvaras gadījumā, SIA Hannu Digital meklēs sadarbības partneri, kam Latvijā ir tiesības uz TV programmu pārraidi.

Latvijā līdz 2011.gada 1.decembrim ir jānodrošina pāreja no analogās uz zemes ciparu televīziju, tāpēc komersanti līdz 10.decembrim SM var pieteikties tās ieviešanai un nodrošināšanai.

2007.gada maijā Kempmayer Media Limited meitasuzņēmums Kempmayer Media Latvia tika pārdots SIA Hannu-Pro, bet uzņēmuma nosaukums tika mainīts uz Hannu Digital.

Komentāri

Pievienot komentāru
Ražošana

Kā top? Produktu iepakojums ražotnē Immer Digital

Laura Mazbērziņa, 08.02.2019

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šajā piektdienā biznesa portāls db.lv saviem lasītājiem piedāvā iespēju ielūkoties Immer Digital ražotnē Ventspilī, kur tiek ražots dažādu produktu iepakojums.

Fotogrāfijas, kurās redzams ražošanas process, skatāmas raksta galerijā!

Immer Digital mātes uzņēmums Immer Group atrodas Ukrainā. Uzņēmumu grupā ietilpst trīs uzņēmumi - rūpnīca Kijevā Immer Ukrplastic, kas darbojas kopš 1927. gada, Immer Digital rūpnīca Ventspilī un Rīgas dizaina studija Immer Design Studio. Uzņēmumi nodarbojas ar dažādu tehnoloģiju fleksiblā iepakojuma ražošanu.

Uzņēmums Immer Digital dibināts 2015. gada decembrī. «Digitālās drukas priekšrocības ļauj operatīvi apstrādāt klientu pasūtījumus, kā arī par pieejamu cenu izpildīt neliela apjoma pasūtījumus mazajiem uzņēmumiem un mājražotājiem. Tāpat uzņēmums piedāvā koncepcijas un dizaina izstrādi, kā arī pirms drukas pakalpojumus. Iepakojums plaši var tik izmantots gan pārtikas, gan nepārtikas preču iepakošanai - tostarp svaigiem, saldētiem, cietiem, šķidriem, ķīmiskiem un citiem produktiem,» stāsta uzņēmuma valdes loceklis Mārtiņš Kreicbergs.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

Lattelecom noliedz, ka iepircis sešas fotogrāfijas par diviem miljoniem latu

Sanita Igaune, 13.12.2010

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lattelecom noraida Latvijas Televīzijas raidījuma De facto ziņoto, ka uzņēmums saistībā ar ciparu televīzijas ieviešanu Latvijā no bēdīgi slavenā Kempmayer mantinieka Hannu Digital par nepilniem diviem miljoniem latu ir iepircis sešas fotogrāfijas.

«Lattelecom no Hannu Digital nav iegādājies fotogrāfijas, līguma priekšmets nav fotogrāfijas un vairāki citi raidījumā paustie apgalvojumi ir maldinoši un patiesībai neatbilstoši,» DB atzīmē Lattelecom Biznesa atbalsta nodaļas vadītājs Toms Meisītis.

De facto norāda, ka Lattelecom, realizējot pāreju no analogās uz ciparu apraidi, ar Hannu Digital 2009.gada 30.martā noslēdza zināšanu līgumu, ar kuru, iespējams, ir iepircis vien dažas fotogrāfijas.

Tāpat raidījums pieļauj, ka, izstrādājot konkursa nolikumu, Satiksmes ministrijas amatpersonas radīja apstākļus, ka ciparu televīziju Latvijā nav iespējams ieviest nepiesaistot Hannu Digital.

Komentāri

Pievienot komentāru
Eksperti

Ilgtspēja kā maratons nevis sprints

Rinalds Sluckis, "Digital Mind" valdes priekšsēdētājs, 25.09.2024

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Viss nezināmais sākumā ir biedējošs, t.sk. vides, sociālie un pārvaldības jeb ESG kritēriji, ar kuriem uzņēmumi tuvākā vai tālākā nākotnē sastapsies. Sākot ar šo gadu, lieliem biznesiem vai uzņēmumu grupām, kuru darbinieku skaits pārsniedz 500, ir pienākums sagatavot ilgtspējas ziņojumu kā daļu no gada pārskata.

Turpmākajos gados nosacījumus pakāpeniski attiecinās arī uz mazākiem uzņēmumiem. Minēšu dažus no mūsu pirmajiem secinājumiem un ieguvumiem, uz kuriem tiecamies, veicot ilgtspējas ceļu, kas var noderēt arī citiem uzņēmējiem.

Bez ilgtspējas nebūs biznesa

“Digital Mind” grupas uzņēmumos darbu pie visaptverošas ESG stratēģijas ieviešanas sākām šā gada sākumā. Tā kā līdz ar uzņēmumu pārpirkšanu divu gadu laikā bijām izauguši no 30 līdz 300 darbiniekiem četrās valstīs, un kopš šī gada februāra esam viens no Baltijas privātā kapitāla fonda “Livonia Partners” investīciju portfeļa uzņēmumiem, tādēļ pārvaldes procesu stiprināšana atbilstoši labās prakses piemēriem kļuva par organisku nepieciešamību. Turklāt ilgtspējas stratēģija bija arī viena no investora prasībām.

Komentāri

Pievienot komentāru