Citas ziņas

Bērnu slimnīcas kukuļošanas lietā uzrāda apsūdzības

Elīna Pankovska, 17.11.2010

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ģenerālprokuratūra ir cēlusi apsūdzības Bērnu klīniskās universitātes (BKUS) slimnīcas apjomīgajā korupcijas skandālā iesaistītām deviņām personām.

BKUS saimniecības direktoram Aivaram Lisenko, zināmam arī kā dāsnam Tautas partijas ziedotājam, apsūdzība uzrādīta par krāpšanu lielā apmērā vai ja to izdarījusi organizēta grupa un par kukuļa vai tā piedāvājuma pieņemšanu, izmantojot savu dienesta stāvokli, DB uzzināja prokuratūrā.

Bērnu slimnīcas nu jau bijušajam valdes loceklim, iepirkumu komisijas vadītājam Arnim Kramzakam apsūdzība celta pēc tiem pašiem KL pantiem, klāt vēl pievienojot kukuļņemšanas organizēšanu.

Savukārt Projektu vadības un attīstības biroja (PVAB) valdes loceklim Raitim Muižniekam klāt vēl nāk kukuļņemšanas atbalstīšana.

177.panta 3.daļa paredz brīvības atņemšanu uz laiku uz laiku no pieciem līdz trīspadsmit gadiem vai ar naudas sodu līdz simt piecdesmit minimālajām mēnešalgām, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas, un ar policijas kontroli uz laiku līdz trim gadiem vai bez tās. Savukārt 320.panta 2.daļa paredz brīvības atņemšanu uz laiku līdz astoņiem gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas, atņemot tiesības uz noteiktu nodarbošanos vai tiesības ieņemt noteiktu amatu uz laiku līdz trim gadiem vai bez tā.

Apsūdzības celtas vēl sešām personām, taču par tām sīkāku informāciju prokuratūra nesniedz.

DB oktobrī jau rakstīja, ka Ģenerālprokuratūras Sevišķi svarīgu lietu izmeklēšanas nodaļas prokurors Māris Leja pieņēma lēmumu sākt kriminālvajāšana pret valsts Ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) inspektoru Juri Šmitu un vēl divām privātpersonām. J.Šmitu tur aizdomās par 2 tūkst. Ls kukuļa pieprasīšanu, lai viņš «nepamanītu» un nefiksētu Bērnu slimnīcas daudzfunkcionālajā korpusā ugunsdrošības noteikumu pārkāpumus.

Komentāri

Pievienot komentāru