Četru gadu eksperimenti virtuvē noved pie Augļu kubu ražošanas sākšanas.
SIA Biograph Organic Sweets JIC biznesa inkubatora paspārnē ražo bioloģiskus saldumus Augļu kubi, kas gatavoti no āboliem un ogām. Idejas autoriem Didzim Desainim un Renāram Nadrickim ir bērni, kuriem, protams, garšo saldumi. Taču tēvi, pētot, kas slēpjas kārumu paciņā, sapratuši, ka negribēja, lai viņu atvases ko tādu ēstu, un vēlējās piedāvāt dabiskāku, veselīgāku alternatīvu. «Lēnītēm, bakstoties mājās pa virtuvi, nonācām līdz rezultātam. Gadu pavadījām «ierakumos», eksperimentējot virtuvē. Kad kaut kas bija sanācis, devāmies pie speciālistiem Latvijas Lauksaimniecības universitātē, kuri bija pretimnākoši. Tad gājām uz JIC biznesa inkubatoru, kur arī mūs atbalstīja. Esam pateicīgi tiem cilvēkiem, kuri mūs sadzirdēja, jo, izņemot stāstu, mums nebija nekā,» saka D. Desainis. Tolaik viņiem bija tikai produkta dizains un saldumu paraugi, ko nevarot pat salīdzināt ar pašlaik ražotajiem.
Kopš eksperimentiem virtuvē pagājuši četri gadi. «Visās mācību grāmatās raksta, ka jaunu produktu izstrāde ilgst divarpus līdz trīs gadus. Kad es to lasīju, vīpsnāju – ko tik ilgi var domāt? Kad pats reāli ar to saskāros, sapratu, ka grāmatās raksta patiesību,» stāsta D. Desainis.
Uzņēmums šobrīd strādā t.s. mājražotāja statusā un kopš pagājušā gada septembra ražo Augļu kubus, ar kuriem potenciālos pircējus iepazīstina tirdziņos. Pavisam drīz paredzēts nokārtot atlikušās formalitātes, lai pārietu ražotāja statusā un varētu saldumus realizēt arī veikalos.
#1/8
SIA Biograph Organic Sweets ražoto bioloģisko saldumu Augļu kubi pirmsākumi meklējami virtuvē pirms četriem gadiem, un tagad tie top īstā ražotnē, stāsta uzņēmuma īpašnieki Didzis Desainis un Renārs Nadrickis.