Pasaulē

Bejonse un Jay-Z - pirmais mūziķu pāris, kuri nopelnījuši miljardu dolāru

Žanete Hāka, 18.04.2013

Jaunākais izdevums

Dziedātāja Bejonse un viņas vīrs Jay-Z kļuvuši par pirmo mūziķu pāri, kuru bagātība sasniegusi miljardu ASV dolāru, raksta International Business Times.

Pāris sasniedzis šo ienākumu robežu, pateicoties Bejonse ienesīgajiem projektiem – Mrs.Carter tour, kā arī Pepsi un H&M reklāmas kampaņām. Jāpiebilst, ka Mrs.Carter koncerttūre sākās pirmdien, un paredzams, ka tās laikā Bejonse nopelnīs aptuveni 116 miljonus dolāru. Tāpat viņa pelna vairākus miljonus dolāru kā H&M jaunā seja.

Tomēr ienākumu ģenerēšanā neatpaliek arī viņas vīrs - repa karalis Jay-Z. 2007. gadā viņa apģērbu līnijas Rocawear ienākumi bija 156 miljoni mārciņu, un nākamajā gadā viņa līgums ar koncertaģentūru Live Nation ienesa vēl 115 miljonus mārciņu. Tāpat Jay-Z pieder daļas basketbola komandā New Jersey Nets.

«Jay-Z lūkojas pēc privātas salas savai ģimenei,» The Sun sacījis kāds mūziķu draugs. «Daļēji viņš to vēlas iegādāties par godu piecu gadu kāzu jubileju, bet arī tādēļ, ka slavas dēļ viņš un viņa ģimene nevar vairs darīt normālas lietas, piemēram, aiziet līdz pludmalei ar meitu.» Tādējādi šī būs lielākā summa, ko mūziķis tērēs ģimenei. Decembrī Bejonse iztērējusi piecus miljonus dolāru sava vīra dzimšanas dienas dāvanai – Hublot pulkstenim ar vairāk nekā 1000 dimantiem.

Jāatgādina, ka pērn mūziķu pārim piedzima meita Blū Aivija Kārtere.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pasaulē

Jay-Z nopircis Spotify konkurentu Wimp

Lelde Petrāne, 13.03.2015

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Hip hop mākslinieks Šons Kārters (Shawn Carter), labāk pazīstams ar savu skatuves vārdu Jay-Z, iegādājies Skandināvijas mūzikas straumēšanas pakalpojumu Wimp un tā mātes kompāniju Aspiro, ziņo thelocal.se.

Tas šobrīd ir lielākais zviedriem piederošā mūzikas straumēšanas pakalpojuma Spotify konkurents.

Kompānijas pašreizējie īpašnieki, kuriem ir 90 procenti Aspiro akciju, pieņēmuši 54 miljonus ASV dolāru vērto pārņemšanas piedāvājumu.

Šo informāciju apstiprinājusi Jay-Z kompānija Project Panther Bidco.

2014. gada trešā ceturkšņa beigās Wimp bija 512 000 maksājošu lietotāju Skandināvijā, Vācijā un Polijā. Zināms, ka Spotify patlaban ir vairāk nekā 15 miljoni maksājošu lietotāju.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

ASV tehnoloģiju gigants Apple apsver amerikāņu repera Jay Z mūzikas straumēšanas pakalpojuma Tidal pārpirkšanu, ziņo laikraksts The Wall Street Journal.

Ceturtdien publicētā rakstā teikts, ka Apple vēloties pārņemt daudzu pasaulslavenu mūziķu atbalstīto Tidal, lai stiprinātu savu pirms gada atklāto straumēšanas pakalpojumu Apple Music.

Apple un Tidal pārstāvji iesaistījušies pārrunās, taču to rezultāts vēl neesot paredzams, norāda The Wall Street Journal. Taču Tidal pārstāvis laikrakstam noliedza, ka pārrunās ar Apple iesaistīti kompānijas vadošie darbinieki.

Jay Z pagājušā gada martā no jauna atklāja Tidal pēc tam, kad bija to nopircis no kompānijas Aspiro par nedaudz vairāk kā 56 miljoniem ASV dolāru (50 miljoniem eiro).

Straumēšanas pakalpojumā Tidal iesaistījušies vairāki pasaulslaveni mūziķi. Jay Z sievai Bejonsai daļēji pieder uzņēmums, tāpat kā skotu producentam Kalvinam Herisam un britu grupas Coldplay solistam Krisam Mārtinam.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijas zīmoli un dizaineri starptautiskā arēnā izvēlas dažādus attīstības ceļus, katram ir savi sasniegumi; pēdējos gados īpaši skaļu sensāciju nav bijis

«Pēc Mareunrol’s uzvaras gājiena, iegūstot starptautisko atpazīstamību, pagājuši jau desmit gadi, un šobrīd neviena tik «skaļa» viņu aizstājēja nav. Potenciāli tādi ir vairāki, tomēr ir jautājums – vai būs izrāviens. Industrijai tas ir ļoti nepieciešams,» vērtē Latvijas Modes palātas valdes priekšsēdētāja, Latvijas Dizaina padomes vadītāja, Banku augstskolas lektore Dita Danosa.

Ar savu veikalu ārvalstīs šobrīd var lepoties dizainere Katja Šehurina, kura pagājušajā rudenī ar prieku paziņoja, ka atvērusi savam zīmolam Katya Katya veikalu sen kārotā vietā – Čelsijā, Londonā. Šis notikums bija pamanīts angļu presē, atzīmējot ne vien zīmola atjaunošanu, bet arī sākot jauno kolekciju. Bērnu modes zīmola Lazy Francis dizainere Olga Krūze Čelsijas rajonā 2016. gada novembrī ir atvērusi Kids Emporium, kas ir bērnu apģērbu un aksesuāru veikals, kurš apvieno vairākus Latvijas bērnu modes zīmolus vienuviet. «Sava veikala atvēršanai nebūtu jābūt pašmērķim, bet gan pakārtotam attiecīgā zīmola definētajai ārējo tirgu iekarošanas stratēģijai un izvēlētajam modes produkta izplatīšanas modelim, kas var paredzēt vairumtirdzniecības aģentu, franšīzes, mazumtirdzniecības tīkla attīstīšanas, e-tirdzniecības u.c. risinājumus,» skaidro D. Danosa.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

H&M vēlreiz apliecinājis savu spēku un paziņojis par jaunu partnerību tā vasaras kampaņas ietvaros - Zviedrijas apģērbu tirdzniecības milzi atbalstīs superzvaigzne Bejonse (Beyoncé).

Dziedātāja, kura 15. aprīlī sāks jau izpārdotā Misis Kārteres šova pasaules turneju, būs redzama televīzijas un drukātajās reklāmās tērpusies H&M vasaras kolekcijas apģērbā.

Kā savā tīmekļa vietnē vēsta mazumtirgotājs, kolekcijas apģērbs būs pieejams, sākot no maija, H&M veikalos visā pasaulē un tiešsaistē.

«Man vienmēr ir patikusi H&M koncentrēšanās uz jautru un pieejamu modi,» teikusi dziedātāja.

Komentāri

Pievienot komentāru
Programmatūra

Sonarworks palielina piesaistīto finansējumu līdz 1,5 miljoniem eiro

Lelde Petrāne, 26.07.2016

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijas audio tehnoloģiju start-up uzņēmums Sonarworks trešajā investīciju kārtā piesaistījis 700 000 eiro, tādējādi kopējais investoru finansējums tajā veido 1,5 miljonus eiro.

Šīs investīciju kārtas investori ir fonds FlyCap Investment Fund I AIF, privātais investors Vilis Vītols un fonds AIF Imprimatur Capital Technology Venture Fund.

«Nu jau vairāk nekā 5000 studiju visā pasaulē lieto Reference 3 kalibrācijas programmatūru - sākot ar entuziastiem mājas studijās līdz pat studijām, kas ieraksta tādas slavenības kā Teilore Svifta, Bejonse, Lēdija Gaga un citi. Kompānijas panākumu pamatā ir komanda, ko vieno kaisle pret mūziku un kurā visiem tiek dota iespēja ietekmēt kompānijas attīstību,» stāsta kompānijas vadītājs un līdzdibinātājs Helmuts Bēms.

«Uzņēmums pēdējā gada laikā ir strauji audzis, katru mēnesi sasniedzot jaunu apgrozījuma rekordu un jau šā gada sākumā ienākumi no pārdošanas pārsniedza izmaksas. Komandai ir lieliskas idejas un iestrādnes, kā paplašināt pircēju auditoriju un izmantot visas iespējas, ko šī tehnoloģija dod,» skaidro fonda FlyCap Investment Fund I AIF partneris Jānis Liepiņš.

Komentāri

Pievienot komentāru
Start-up

Latvijas Sonarworks piesaista investīcijas no Skype līdzdibinātājiem

Rūta Lapiņa, 11.12.2017

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijas audio tehnoloģiju iesācējuzņēmums «Sonarworks» piesaistījis investīcijas pusmiljona eiro apmērā no Igaunijas riska kapitāla fonda «Karma Ventures», kuru radījuši divi uzņēmuma «Skype» līdzdibinātāji, informē «Sonarworks» vadītājs un līdzdibinātājs Helmuts Bēms.

Iecerēts, ka jaunās investīcijas ļaus attīstīt produktus, kas būtiski uzlabos mūzikas klausītāju pieredzi visā pasaulē.

Uzņēmums «Sonarworks» radījis unikālu programmatūru, kas būtiski uzlabo skaņas kvalitāti austiņās un skaļruņos. «Mūsu kā uzņēmuma misija ir nodrošināt absolūti perfektu mūzikas skanējumu no jebkurām jau esošām austiņām vai skaļruņiem, ņemot vērā gan mūzikas radītāju ieceri, gan klausītāju dzirdes īpatnības,» stāsta H. Bēms.

«Mēs jau kādu laiku esam sekojuši līdzi «Sonarworks» darbam, un uz mums atstājusi iespaidu gan viņu izstrādātā tehnoloģija, gan bizness, ko uzņēmums izveidojis profesionālo skaņu inženieru segmentā,» norāda «Karma Ventures» partneris Kristians Lanemā (Kristjan Laanemaa). «Šobrīd, kad «Sonarworks» komanda ir prezentējusi arī plaša patēriņa produktu un pirmās tirgus atsauksmes rāda, ka šī ir ļoti interesanta biznesa izaugsmes iespēja, mēs nolēmām atbalstīt uzņēmuma plānus ar investīcijām.»

Komentāri

Pievienot komentāru
Foto

ASV zvaigžņu pāris par 650 tūkstošiem iegādājās latviešu radīto bruņmašīnu

Gunta Kursiša, 12.08.2013

Attēlā - Promborn Iron Diamond, ko uzņēmums prezentē kā speciāli dāmām radītu bruņmašīnu. Šīs automašīnas atradušas savas pirmās īpašnieces Kazahstānā un Krievijā, teikts Dartz mājas lapā.

Foto avots: dartz.us

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

ASV realitātes šovu zvaigzne Kima Kardašiana (KIM Kardashian) un mūziķis Kanya West vairāk nekā 816 tūkstošus latu investējuši «pasaulē labāko» ložu necaurlaidīgo automašīnu iegādei, tostarp vairāk nekā 650 tūkstoši latu atvēlēti latviešu uzņēmuma Dartz Motorz bruņmašīnai, raksta medijs Dailystar.

KIM Kardashian un Kanya West pirkumu Db.lv apstiprināja arī Dartz Motorz pārstāvji, sīkākas darījuma detaļas gan neatklājot. Ar Dartz ražoto bruņmašīnu Promborn Iron Diamond turmpāk brauks K. Kardašiana, kas nesen kļuvusi par māmiņu. Tikmēr reperis Kanye pārvietosies ar cenas ziņā daudz pieticīgāko Chevrolet Kodiak modeli Limo One, ar kuru pārvietojas arī ASV prezidents Baraks Obama.

Dartz Promborn Iron Diamond ir drošs pret kājinieku mīnām vai granātām. Repera Kanye izvēli iegādāties Latvijas uzņēmēju radītu automašīnu lielā mērā ietekmējis fakts, ka ar Dartz automašīnu pārvietojas viņa draugs Jay Z, kas arī lēmis par labu bruņmašīnas iegādei drošības apsvērumu dēļ pēc meitas piedzimšanas, medijam Dailystar paudusi Kanye West pietuvināta persona. «Kanye zina, ka viņa ģimene var piesaistīt dīvaiņu un psihopātu uzmanību, tādēļ viņš vēlas novērst drošības draudu iespējamību,» medijam pauda avots.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pasaulē

Triljons dolāru platīna monētas idejai nav izredžu

Jānis Rancāns, 14.01.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

ASV Valsts kases departaments noraidījis iespēju, ka varētu izkalt platīna monētu ar nominālvērtību viena triljona dolāru apmērā, lai tādējādi varētu atrisināt ASV parādu krīzi gadījumā, ja Kongress nespēj vienoties par parādu griestu palielināšanu.

«Ne Valsts kase, ne Federālā rezervju sistēma netic, ka likums varētu tikt izmantots, lai izkaltu platīna monētas, kuru mērķis būtu izvairīšanās no parādu griestu palielināšanas,» ASV Valsts kases preses sekretāra Entonija Koleja (Anthony Coley) sacīto citē ASV plašsaziņas līdzekļi.

Līdzīgu viedokli paudusi arī ASV prezidenta administrācija. Baltā Nama preses sekretāts Džejs Kernejs (Jay Carney) pastāstīja, ka ir tikai divas iespējas, kā atrisināt situāciju ar parādu griestu celšanu – Kongress vai nu var maksāt savus rēķinus, vai arī nespēt pieņemt lēmumu, kas nozīmētu ASV maksātnespēju. «Kad Kongresā esošie republikāņi ar šo jautājumu iepriekš izlēma spēlēt politiskas spēlītes, mēs nonācām uz maksātnespējas sliekšņa, kas bija liels trieciens valsts ekonomiskajai atlabšanai,» sacīja Dž. Kernejs.

Komentāri

Pievienot komentāru
Atpūta

Desmit pelnošākie hiphopa mūziķi

LETA--REUTERS, 24.09.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Amerikāņu reperis un mūzikas producents Dr Dre pēdējā gada laikā nopelnījis 620 miljonus ASV dolāru (480 miljonus eiro) pirms nodokļu nomaksas, liecina biznesa žurnāla Forbes dati.

Dr Dre ieņēmumi ir rekordaugsti, jo līdz šim neviens cits mūziķis 12 mēnešu laikā nav nopelnījis tik lielu summu. Viņa gada ienākumi ir lielāki nekā pārējiem 24 reperiem, Forbes apkopotajā sarakstā kopā ņemtiem.

49 gadus vecais mūziķis lielāko daļu bagātības ieguvis, pateicoties austiņu kompānijas Beats pārdošanai tehnoloģiju gigantam Apple par trim miljardiem dolāru (2,3 miljardiem eiro), kā arī alkoholisko dzērienu ražošanai.

Pirmajā trijniekā iekļuvuši arī reperi un producenti Diddy un Jay Z, kas nopelnījuši pa 60 miljoniem dolāru (46,5 miljoniem eiro) katrs.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijas uzņēmējiem piederošais ekskluzīvo automašīnu ražotājs Čūskas gadu sagaidījis godam, radot «luksusa tanku» - Dartz Black Snake.

Dartz Black Snake izveidota uz Mercedes GL 63 AMG bāzes, un braucamrīkam ir 5,5 litru V8 bi-turbo dzinējs. Tāpat, iegādājoties automašīnu, iespējams izvēlēties kādu no iekšējās apdares materiāliem, piemēram, čūskādu, krokodilādu, strausu ādu vai vaļu dzimumlocekļu ādu. Savukārt «luksusa tanka» grīdas apdarē izmantota baltās haizivs āda. Automašīnas virsbūve rotāta ar zeltu, bet, ja ir vēlme, iespējams to izrotāt arī ar dimantiem.

Uzņēmuma Dartz īpašnieks Leonards Jankelovičs norādījis, ka Dartz automašīnas ir «21. gadsimta meistardarbs», kas tā īpašnieku pasargās ne tikai no lodēm, ja nepieciešams, bet arī būs izdevīgs no finansiālā viedokļa jeb, citiem vārdiem, neesot vērts iegādāties luksusa automašīnu, «ja tas būs kārtējais Rolls-Royce Phantop Drophead Coupé Ricā», L. Jankelovičs pauda ārvalstu medijam forbes.com. Automašīnai tiek paredzēti panākumi Ķīnas tirgū, kas kļūst arvien bagātāka un kurā cilvēki arvien vairāk meklē iespējas iegādāties ko unikālu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Karjera

Pēc prestižā ārvalstu zinātnieku saimē pavadītiem gadiem atgriežas dzimtenē

Kristīne Stepiņa, 28.11.2018

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Organiskās sintēzes institūta pētnieks Jānis Veliks pēc prestižā ārvalstu zinātnieku saimē pavadītiem gadiem atgriezies dzimtenē

Motivācija pārtraukt zinātnisko darbību Oksfordas Universitātē un turpināt to Organiskās sintēzes institūtā (OSI) zinātniekam bija saistīta ar vēlmi, lai viņa ģimene un bērni dzīvotu Latvijā. Viņš ir pārliecināts, ka šeit ir viss nepieciešamais, lai pilnvērtīgi darbotos organiskās sintēzes sfērā, jo OSI ir pasaules līmeņa pētniecības centrs. J. Velika zinātnisko darbību Latvijā veicinājusi arī Eiropas Savienības (ES) finansējuma novirzīšana Apvārsnis 2020 projektu refinansēšanai, proti, viņa projekts Marijas Sklodovskas-Kirī programmā saņēmis stipendiju arī pēc tam, kad tas projektu konkursā novērtēts virs kvalitātes sliekšņa, bet palicis «aiz strīpas» lielās konkurences dēļ.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

Hakeri datus par ASV slavenībām ieguvuši no kredītbirojiem

Jānis Rancāns, 13.03.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Hakeri, kas internetā publiskojuši ASV pirmās lēdijas Mišelas Obamas un slavenību finansiālā stāvokļa un personīgās informācijas datus, tos ieguvuši no kredītinformāciju apkopojošām kompānijām.

Pirmdien kāda Krievijas tīmekļa vietne publiskoja 15 slavenību un amatpersonu finanšu stāvokļa datus. Tikuši publiskoti ASV pirmās lēdijas, Federālā Izmeklēšnas biroja (FIB) vadītāja, bijušā Kalifornijas gubernatora un filmu zvaigznes Arnolda Švarcenegera, ASV viceprezidenta Džo Baidena, gubernatora Mita Romnija, filmu zvaigznes Mela Gibsona, mūziķa Jay-Z un citu sabiedrībā pazīstamu cilvēku personīgos datus, ieskaitot informāciju par to finansiālo stāvokli un sociālo apdrošināšanu.

Hakeru piekļuvi savai informācijai atzinušas trīs lielākās ASV kredītkompānijas Experian Plc, Equifax Inc. un TransUnion Corp, vēsta Bloomberg. TransUnion norāda, ka hakeru rīcībā jau bijis «ievērojamu daudzumu» minēto personu datu, kas iegūti no citiem avotiem, kā, piemēram, bankām un veikaliem. Hakeri pēc tam datus izmantojuši, lai piekļūtu tos interesējošai informācijai.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

To, ka godprātīga nodokļu nomaksa ir ikviena pilsoņa pienākums, apzinās arī sabiedrībā pazīstami un panākumiem bagāti cilvēki ne vien Latvijā, bet arī pasaulē. Piemēram, Lielbritānijā, kurā ir liels iedzīvotāju ienākuma nodoklis cilvēkiem ar augstiem ienākumiem (45% no summas, kas pārsniedz 150 tūkstošus mārciņu gadā), ir arī daudz labi pelnošu sabiedrībā zināmu cilvēku, kas godprātīgi maksā visus nodokļus, norāda Finanšu ministrija.

Šī gada sākumā Lielbritānijas publiskajā telpā iezīmējās asas diskusijas par to, vai bagāti cilvēki nemēģina izvairīties no augstajiem nodokļiem. Taču daudzas slavenības nāca klajā ar paziņojumiem par to, ka godprātīga nodokļu maksāšana ir katra pilsoņa pamatpienākums. Piemēram, britu komiķis un pēdējo gadu Zelta Globusa balvu pasniegšanas ceremonijas vadītājs Rikijs Džerveiss norādīja, ka «izvairīšanās no godprātīgas nodokļu nomaksas ir pretīga». Savukārt Harija Potera grāmatu autore Dž.K.Roulinga, kas ir arī viena no bagātākajām privātpersonām Apvienotajā Karalistē, sacīja, ka «pārcelšanās uz citu valsti, tikai, lai maksātu mazāk nodokļus, būtu nicināma rīcība».

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Par fundamentālajiem silīcija dioksīda jeb kvarca stikla īpašību pētījumiem Latvijas Zinātņu akadēmijas balvu šogad saņēmis Latvijas Universitātes Cietvielu fizikas institūta vadošais pētnieks Linards Skuja, kurš ir viens no pasaulē visvairāk citētajiem Latvijas fiziķiem.

Viņa pētījumi ir citēti 4663 reizes 2712 dažādos avotos, bet Hirša indekss sasniedz 35 punktu atzīmi.

Tā kā Latvija ir salīdzinoši neliela valsts, mums ir jāsaprot, ka pētniecībā varam būt izcili tikai kaut kādās nišās, atzīst zinātnieks, kurš savējo ir atradis un padziļināti tajā rokas jau vairāk nekā 30 gadus. Viņa mērķis ir līdzdarboties ideāla kvarca stikla radīšanā, kas palīdzētu pilnveidot tehnoloģijas dažādās nozarēs, tostarp enerģētikā, medicīnā un zinātniskās aparatūras būvē.

"Kādam varētu šķist, ka ar kvarca stikla jeb stiklveida silīcija dioksīda (SiO2) pētniecību nodarboties visu mūžu ir ļoti šauri un vienveidīgi, taču man ir paveicies ar to, ka ir izrādījies – šis lauciņš ir praktiski ļoti nozīmīgs, šim stiklam ir būtiska nozīme modernajās tehnoloģijās. Tas ir viscaurspīdīgākais materiāls dabā, kas ir ļoti izturīgs pret ārējām iedarbībām, piemēram, radiāciju, un kūst tikai pie vairāk nekā tūkstoš grādu augstas temperatūras," zinātnieks stāsta intervijā žurnālam "Dienas Bizness".

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ņujorkā, Hemptonā iespējams noīrēt mājokli, kurā regulāri apmetas popzvaigznes, raksta Business Insider.

Kopējā mājas platība ir 2880 kvadrātmetru un tajā izveidota kinozāle, boulinga zāle, saldētavas telpa, vīna istaba, alpīnistu siena, basketbola laukums, privātā fitnesa zāle un spa.

Cena par īri gan nav lēta – patlaban šo īpašumu iespējams īrēt par 1 miljonu ASV dolāru mēnesī vai 500 tūkstošiem dolāru uz īsāku periodu.

Ēku cēlis Džo Farels, un 2013.gadā tā tika piedāvāta pārdošanai. Lai arī cena sasniedza 43,5 miljonus dolāru, Džo Farels nolēma māju nepārdot.

Māja regulāri piesaista dažādas slavenības, piemēram, 2012.gadā tajā apmetās mūziķi Jay Z un Beyonce, maksājot 400 tūkstošus dolāru par mēneša īri.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ar mērķi radīt pasaulē, tajā skaitā Latvijā, populāru, bet līdz šim nebijušu hip-hop žanra raidstaciju – radio EHR Mediju Grupa, kopā ar reperi Ozolu, DJ Gustavito un žanra komūnu hiphops.lv, izstrādājuši jaunu EHR HIP-HOP FM mūzikas digitālo radio un iesnieguši projektu Nacionālās elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes (NEPLP) izsludinātajā konkursā Rīgā par FM apraides tiesību piešķiršanu 100,0 MHz frekvencē.

Atbalstu šai iniciatīvai jau paguvuši izteikt daudzi pašmāju iecienīti hip-hop mūziķi un industrijas pārstāvji.

Apzināti izpētot žanru, secināta tā popularitāte un dominance pasaulē, kas plaši atspoguļojas arī Latvijas mērogā gan jauniešu, gan šī stila cienītāju vidū, kuri uzauguši klausāmies tādus žanra pamatlicējus kā Eminem, Jay-Z, 50 Cent kā arī pirmos hip-hop vēstnešus Latvijā – Gustavo, Ozolu, Gacho un citus. Šī ir unikāla iespēja hip-hop žanram un kultūrai izcīnīt savu vietu ēterā.

EHR Latviešu Hiti veiksmes stāsts bija identisks. Sākotnēji tika radīts digitāls mūzikas kanāls, kurš pieejams visos Latvijas digitālā radio servisos, lai izvērtētu klausītāju patiku, tendences, pēc kā tika realizēts FM skanējums desmit Latvijas pilsētās. Tādēļ hip-hop žanra ietvaros darīts tas pats – radīts un notestēts šis muzikālais formāts, ietverot un atbalstot Latvijas izpildītājus, gan šobrīd esošās aktuālās, gan 20-gades zelta fondu dziesmas, kas ārzemju straumēšanas servisos ir ļoti pieprasītas. Tas atspoguļojis labus rezultātus, pēc kā secināts, kas tas apmierina esošo hip-hop mūzikas klausītāju vēlmes.

Komentāri

Pievienot komentāru
Foto

Žurnāls Time atkal publiskojis 100 ietekmīgāko cilvēku sarakstu

Lelde Petrāne, 19.04.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Žurnāls Time nācis klajā ar savu kārtējo sarakstu, kas atklāj 100 ietekmīgākos cilvēkus pasaulē. Starp viņiem ir, piemēram, Pakistānas pusaudze Malala Jousafzai, hiphopa mākslinieks Jay Z un ASV prezidents Baraks Obama.

Turklāt B. Obama sarakstā ir jau astoto reizi, vairāk nekā jebkura cita sarakstā iekļautā persona.

Time norāda, ka sarakstā iekļautie cilvēki nav sarindoti pa vietām, tā vietā tas ir sadalīts atsevišķās kategorijās, ieskaitot, titāni, pionieri, ikonas, līderi un mākslinieki.

Šogad sarakstā iekļautas 35 sievietes. Interesanti, ka vietu sarakstā zaudējusi Vācijas kanclere Angela Merkele.

Raksta galerijā - daļa no sarakstā iekļuvušajiem.

Komentāri

Pievienot komentāru
Transports un loģistika

IV ikgadējā Baltijas Biznesa Aviācijas konference šogad Jūrmalā

Dienas Bizness, 31.05.2016

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šogad sadarbībā ar Lielbritānijas kompāniju Aeropodium, kura specializējas starptautiskajos aviācijas projektos, uzņēmums Capital Handling 2016.gada 9.jūnijā rīkos IV ikgadējo Baltijas Biznesa Aviācijas konferenci. Iepriekšējos trīs gadus pēc kārtas BBA konferences notika Igaunijā, bet šogad ar rīkotajiem tika panākta vienošanās par pasākuma pārcelšanu uz Latviju.

Kompānijai Aeropodium ir 16 gadu pieredze starptautisko konferenču un semināru organizēšanā, tā pēta un seko aviācijas tirgus tendencēm, kā arī izstrādā un organizē aviācijas pasākumus visā pasaulē. Tās dibinātājs Panagiotis Panagopoulos, McGill universitātes absolvents, ir ieņēmis vairākus vadošus amatus uzņēmumos, kuri specializējās konferenču organizēšanā un vadīšanā un ir pazīstams eksperts aviācijas nozarē, kurš izveidoja lielu profesionālo kontaktu tīklu visa pasaulē. Kā pēdējos Aeropodium nozīmīgos organizētos pasākumus 2016.gadā var minēt: Aircraft Financing and Leasing in Asia, Singapūrā; Asia Pacific Aviation Liability, Sidnejā, Austrālijā; 4th European Corporate Aviation Summit, Londonā, Lielbritānijā; Aero Expo Panama, Panamas pilsētā, Panamā; Iranian Aviation Symposium, Teherāna, Irānā; EASA Rules for Non-commercial Operations, Berlīnē, Vācijā. Kopumā pastāvēšanas laikā Aeropodium veiksmīgi sarīkojusi vairāk nekā 120 aviācijas nozares pasākumus.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Amerikāņu rokmūziķis Brūss Springstīns ir oficiāli kļuvis par miljardieri, piektdien ziņoja žurnāls "Forbes", novērtējot viņa bagātību ar 1,1 miljardu ASV dolāru.

74 gadus vecais Springstīns lielu daļu bagātības guvis pēdējos gados, lielā mērā pateicoties viņa mūzikas kataloga pārdošanai kompānijai "Sony" 2021.gadā par pusmiljardu dolāru.

Šis darījums notika pēc Springstīna ļoti veiksmīgas atgriešanās uz teātra skatuves Brodvejā. Pašlaik Springstīns ir devies globālā koncertu turnejā, kas turpināsies arī nākamajā gadā.

Saskaņā ar izdevuma "Pollstar" ziņām Springstīns 2023.gadā pārdevis vairāk nekā 1,6 miljonus koncertu biļešu, gūstot ienākumus 380 miljonu dolāru apmērā.

Springstīna gadu desmitiem ilgās muzikālās karjeras gaitā ir pārdoti 140 miljoni viņa dziesmu albumu, ierindojot viņu starp visu laiku labāk pārdotajiem mūziķiem.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pasaulē

Vācija, Francija vēlas līdz gada beigām noskaidrot spiegošanas jautājumu ar ASV

Gunta Kursiša, 25.10.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

«Ja reiz neuzticība ir iesēta, tā neveicina mūsu sadarbību, bet padara to grūtāku,» saistībā ar ziņām, ka, iespējams, ASV noklausījusies viņas telefonsarunas, pauda Vācijas kanclere Angela Merkele. Francija un Vācija vēlas līdz gada beigām noskaidrot jautājumus, kas saistās ar ASV iespējamo spiegošanu minētajās Eiropas valstīs, vēsta BBC.

«Ir kļuvis skaidrs, ka nākotnē jābūt pārmaiņām, turklāt ievērojamām,» norādīja A. Merkele. «Mēs strādāsim kopīgi, lai līdz gada beigām Vācijas un ASV, kā arī Francijas un ASV aģentūrām noteiktu turpmākās sadarbības rāmjus,» pauda kanclere. Citas valstis arī var piedalīties šajā iniciatīvā, norādīja A. Merkele. Tikmēr Baltā nama pārstāvis Dzejs Kārnijs (Jay Carney) pauda, ka ASV strādās, lai arī turpmāk uzturētu iespējami ciešāku sadarbību ar saviem tuvākajiem sabiedrotajiem.

Britu laikraksts The Guardian rakstīja, ka ASV noklausījusies 35 pasaules valstu vadītāju telefonsarunas. To laikrakstam atzina bijušais ASV izlūkdienesta aģents Edvards Snoudens (Edward Snowden).

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Paredzams, ka viedtālruņi, kuru radīšanā iesaistījušies Firefox pārlūka izstrādātāji, Eiropas tirgū varētu nonākt šogad, ziņo BBC.

Ķīnas tālruņu ražotājs ZTE sadarbojas ar Mozilla Firefox jaunas viedtālruņu operētājsistēmas izveidē, stāstīja ZTE izpilddirektors Čengs Liksins (Cheng Lixin) Paredzams, ka jaunā viedtālruņu operētājsistēma sacentīsies ar Google radīto Android, tomēr zemākā cenu segmentā.

ZTE vadība neatklāj, kura Eiropas kompānija nodrošinās viedtālruņu pārdošanu.

Mozilla pašlaik sadarbojas arī ar tālruņu aprīkojuma ražotājiem Qualcomm un TCL Communication Technology Holdings, atklāja Mozilla pārstāvis Džeis Sailvans (Jay Sullivan). Medijam Bloomberg viņš norādīja, ka interese par Firefox operētājsistēmu pieaug.

Komentāri

Pievienot komentāru
Foto

Papildināta ar foto - Latvijas Dartz ar Balto zirgu turpina «luksusa tanku» sēriju Ķīnas tirgum

Gunta Kursiša, 04.04.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Sagaidot Zirga gadu, ekskluzīvo bruņmašīnu autoražotājs Dartz izstrādājis jaunu automašīnu White Horse (Baltais zirgs), kas pielāgota speciāli Ķīnas tirgum, Db.lv apliecināja Dartz īpašnieks Leonards Jankelovičs.

Bruņmašīnas modifikācija White Horse ir automašīnas Black Dragon versija ar zelta krāsas elementiem, ziņo GTSpirit.

L. Jankelovičs Db.lv neatklāja šīs automašīnas cenu, kā arī apjomus, kādos tā tiks pārdota Ķīnā. «Katra automašīna ir individuāli pielāgota, un to īpašnieki grib, lai tāda tā būtu vienīgā,» Db.lv norādījaL. Janukovičs, skaidrojot, kādēļ sīkākus komentārus par White Horse automašīnu nevar sniegt. Tikmēr ārvalstu mediji vēsta, ka Dartz plānojot pārdot 12 šādas automašīnas. Lai arī automašīnas cena netiek atklāta, ārvalstu medijiem avoti aplēsuši, ka tā varētu maksāt aptuveni miljonu ASV dolāru.

Komentāri

Pievienot komentāru