Jaunākais izdevums

Lielbritānijas banka Barclays par 745 miljoniem USD nolēmusi iegādāties Krievijas banku Expobank, kas darbojas Maskavā un Sanktpēterburgā, ziņo Financial Times.

Expobank, kura dibināta 1994. gadā, Krievijā ir 32 filiāles, kā arī viens no vislielākajiem bankomātu tīkliem Maskavā.

Savu darbību Krievijā vēlas uzsākt vairākas pasaules lielās bankas. Iegādājoties Expobank, Barclays ir atradis ātrāku veidu, kā iesaistīties Krievijas banku tirgū, norāda Financial Times.

Barclays jau agrāk bija iegājusi Krievijā, taču 1998. gada krīze Lielbritānijas bankai radīja 250 miljonu Lielbritānijas mārciņu lielus zaudējumus, kā rezultātā Barclays pameta Krievijas tirgu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Reklāmraksti

AS Expobank piešķīrusi 1,4 miljonus eiro investīciju kredītu Latvijas stividorkompānijai SIA B Port

Expobank, 09.07.2020

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

AS Expobank piešķīrusi 1,4 miljonus eiro investīciju kredītu Latvijas uzņēmumam ar vietējo kapitālu SIA B Port. Piešķirtais finansējums tiks investēts uzņēmuma attīstībā Rīgas Brīvostas teritorijā. Ar šo kredītu Expobank palielināja sava finansējuma apmēru SIA B Port līdz 4,7 miljoniem eiro.

SIA B Port ir dibināta 2012. gadā un nodarbojas ar kokmateriālu, zāģmateriālu un beramkravu (granulas, graudi, kūdra) pārkraušanu Rīgas Brīvostas teritorijā. Pēc vadības restrukturizācijas 2016. gadā tika palielināts neto apgrozījums par 55% un kravu apgrozījums par 39%. Uzņēmums ir ievērojami ieguldījis līdzekļus jaunu noliktavu būvniecībā, tādējādi palielinot maksimālo kravu uzglabāšanas apjomu līdz 101 000 tonnu slēgta tipa noliktavās, līdz ar to kļūstot par līderi uzglabāšanas apjomos Rīgas Brīvostā precēm, kurām nepieciešamas slēgtas telpas.

Veiksmīgā sadarbība, kas izveidojusies ar AS Expobank, nodrošinājusi SIA B Port 1,4 miljonu eiro investīciju kredīta saņemšanu no bankas nepieciešamā termiņā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijas "Signet Bank" iegādājusies "Expobank", informē bankā.

Bankā norādīja, ka pēc Finanšu un kapitāla tirgus komisijas (FKTK) un Eiropas Centrālās Bankas atļaujas saņemšanas ir pabeigts darījums, kurā līdzšinējais "Expobank" vienīgais akcionārs Igors Kims pārdeva visas viņam piederošās akcijas "Signet Bank". Darījuma nosacījumus un cenu puses vienojušās nepubliskot.

Pēc darījuma pabeigšanas plānota abu banku apvienošana, kas tiks īstenota 2022.gada laikā.

Līdz apvienošanas brīdim "Signet Bank" un "Expobank" turpinās darboties kā atsevišķas kredītiestādes, līdz ar to pašreiz nekādu izmaiņu ikdienas darbā ar klientiem un klientu apkalpošanā nebūs.

Apvienotā banka turpinās strādāt ar "Signet Bank" vārdu un īstenos līdzšinējo "Signet Bank" stratēģiju - Latvijas uzņēmēju un tiem piederošo kompāniju apkalpošanu, ar uzsvaru uz finansējuma piesaistīšanas un investīciju pārvaldīšanas risinājumiem.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Finanšu un kapitāla tirgus komisija (FKTK) atļāvusi "Signet Bank" un "Expobank" apvienošanos, informē FKTK.

FKTK padome atļāvusi "Signet Bank" kredītiestādes uzņēmuma daļas pāreju "Expobank". Līdz ar to no pirmdienas abu banku darbība tiek apvienota vienā kredītiestādē, kas pēc visu juridisko darbību veikšanas strādās ar "Signet Bank" nosaukumu.

"2018.gadā bankas, kas iepriekš bija fokusējušās uz ārvalstu klientu apkalpošanu, sāka biznesa modeļa maiņu un FKTK prognozēja, ka viens no šī segmenta banku darbības attīstības virzieniem ir konsolidācija. Esam gandarīti, ka "Signet Bank" un "Expobank" ir spējušas veikt šādu soli, lai saglabātu abās bankās esošo pieredzi un turpmāk nodrošinātu konkurētspējīgāku biznesa modeli, stiprinot Latvijas banku sektoru," norāda FKTK priekšsēdētāja Santa Purgaile.

Komentāri

Pievienot komentāru
Bankas

Signet Bank: Latvijā ir vēl dažas bankas, ar kurām varētu runāt par apvienošanos

LETA, 04.04.2022

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijas tirgū ir vēl dažas bankas, ar kurām "Signet Bank" akcionāri perspektīvā varētu runāt par apvienošanos, intervijā sacīja "Signet Bank" valdes priekšsēdētājs Roberts Idelsons.

"Jau zināmu laiku bez organiskas izaugsmes tiek vērtētas arī kāda cita tirgus dalībnieka iegādes iespējas. Mēs esam vērtējuši ne tikai "Expobank", un nākotnē mēs saskatām konsolidācijas potenciālu," pauda Idelsons.

Savukārt apvienošanos ar "Expobank", par kuras iegādi "Signet Bank" paziņoja februāra vidū, ir mērķis noslēgt līdz rudenim. Pēc apvienošanās bankas aktīvu apmērs būs aptuveni 420 miljoni eiro.

"Pašlaik līdz apvienošanas pabeigšanai ir palikuši daži mēneši, un jau samērā drīz mēs visi atradīsimies vienā ēkā, kas integrāciju paātrinās. Turklāt šis nav tik sarežģīts apvienošanās darījums, kāds bija, piemēram, apvienojoties "Nordea" un "DNB Bank", kuras bija lielas un komplicētas iestādes. Mūsu situācija ir daudz vienkāršāka, un tādēļ arī šis darījums notika, jo mēs saskatījām labu veidu, kā audzēt savu biznesu. Turklāt krīzes situācija visu vēl vairāk mobilizē, un tādēļ process pat varētu notikt ātrāk, nekā plānots," sacīja Idelsons.

Komentāri

Pievienot komentāru
Bankas

Latvijas Expobank peļņa deviņos mēnešos - 4,547 miljoni eiro

BNS, 25.11.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijas Expobank šogad deviņos mēnešos strādāja ar peļņu 4,547 miljonu eiro apmērā, kas ir par 65,1%vairāk nekā 2013.gada attiecīgajā laika periodā, liecina bankas publiskotā informācija. Savukārt Expobank grupas peļņa šogad deviņos mēnešos pieaugusi par 59,8% - līdz 4,397 miljoniem eiro.

Bankas aktīvi 2014.gada 30.septembrī bija 524,022 miljonu eiro apmērā, kas ir par 31,1% jeb 124,27 miljoniem eiro vairāk nekā pagājušā gada beigās, kad Expobank aktīvi bija 399,752 miljoni eiro.

Expobank kredītos šogad septembra beigās bija izsniegusi 8,18 miljonus eiro, kas ir par 17,2% jeb 1,701 miljonu eiro mazāk nekā 2013.gada beigās, bet noguldījumos banka bija piesaistījusi 447,619 miljonus eiro, kas ir pieaugums par 38,3% jeb 123,946 miljoniem eiro salīdzinājumā ar pagājušā gada beigām.

Savukārt Expobank kapitāla un rezervju apmērs šogad septembra beigās bija 73,599 miljoni eiro, kas ir par 0,9% mazāk nekā pagājušā gada beigās.

Komentāri

Pievienot komentāru
Bankas

Krievijas uzņēmējs Kims varētu pārdot Latvijas Expobank

LETA, 06.03.2017

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Krievijas uzņēmējs Igors Kims varētu pārdot Latvijas Expobank, vēsta Krievijas lietišķais laikraksts Vedomosti, norādot, ka Latvijas tirgu varētu atstāt arī citas Krievijas bankas.

«Banka Latvijā vienmēr ir strādājusi ar peļņu, tās pozīcijas ir diezgan ilgtspējīgas, tā joprojām darbojas stabili,» par Latvijas Expobank sacījis Kims. Vienlaikus viņš pieļāvis, ka banku Latvijā varētu pārdot, ja tiks saņemts komerciāli izdevīgs piedāvājums, bet kā alternatīva ir iespējama Latvijas bankas pievienošana Kimam piederošajai Čehijas Expobank. Baņķieris uzsvēris, ka lēmums pagaidām nav pieņemts.

«Vienota ekonomikas telpa un regulējums Eiropas Savienībā rada optimālus nosacījumus, lai apvienotu biznesu Eiropā,» komentējis Kims, paskaidrojot, ka tas ļautu pastiprināt operacionālo un kredīta risku pārvaldību. Kims uz Čehijas Expobank bāzes plāno apvienot banku biznesu Eiropā. Šīs bankas valdes priekšsēdētājs pēc regulatora apstiprinājuma saņemšanas būs Igors Štrels, kurš agrāk vadīja VTB Austrijā un bija Sberbank Europe valdes loceklis.

Komentāri

Pievienot komentāru
Bankas

Barclays tehnoloģiju centrs Viļņā apsver iespēju atteikties no trešās daļas darbinieku

LETA, 23.04.2018

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lielbritānijas bankas «Barclays» tehnoloģiju centrs Viļņā aizvadītajā nedēļas nogalē paziņojis, ka apsver iespēju atteikties no trešās daļas darbinieku, uzsverot, ka šis lēmums nav saistīts ar Lietuvas investīciju vidi.

Kā teikts tā izplatītajā paziņojumā, varētu tikt likvidētas vai pārceltas uz citu valsti aptuveni 350 darbinieku funkcijas. Šobrīd «Barclays» Viļņā nodarbina vairāk nekā 1100 cilvēku.

«Barclays» Lietuvas operāciju centra izpilddirektors Mariano Andrade-Gonsaless šo lēmumu skaidrojis ar bankas ilglaicīgo globālo stratēģiju un procesu optimizēšanu.

«Tāpat kā jebkura cita liela organizācija, »Barclays« pastāvīgi pārskata savu darbību visā pasaulē, lai panāktu, ka kompānijas struktūra un darbības vietas nodrošina lielāku darbības efektivitāti. Šā iemesla dēļ mēs apsveram dažādas iespējas, kā optimizēt savu darbību visā pasaulē, ieskaitot ASV, Indiju, Āziju un Klusā okeāna reģionu, kā arī Apvienoto Karalisti un Eiropu, tostarp Lietuvu. Uzsveram, ka tas tiek apsvērts globālā līmenī un nekādā mērā nav saistīts ar Lietuvas investīciju vidi,» viņš norādījis, piebilstot, ka par to jau informētas visas ieinteresētās puses un pašlaik notiek konsultācijas ar darba padomi.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lielbritānijas bankas Barclays augstākā līmeņa vadītāji brīdinājuši darbiniekus, ka skandāls par Libor procentu likmju manipulācijām aptver arī citas bankas, vēsta BBC.

Bankas iekšējā sarakstē pausts - drīzumā varētu izrādīties, ka citas bankas ir daudz vainīgākas skandālā nekā Barclays. Ziņojumā darbiniekiem bankas vadība norāda, ka tiklīdz kā tiks publiskots citu banku izmeklēšanā atklātais, Barclays situācija kļūšot perspektīvāka.

Tāpat bankas priekšsēdētāja Markusa Agiusa rakstītajā vēstulē teikts, ka citas finanšu iestādes varētu tikt sodītas smagāk nekā Barclays. Saistībā ar Libor manipulācijām izmeklēta tiek vairāku banku darbības gan Lielbritānijā, gan arī ASV. Izmeklēta tiek Royal Bank of Scotland, Lloyds Banking Group un vairāku citu banku darbība, raksta The Independent. Izskanējusi informācija, ka likmju manipulācijas skandāls ietver arī Japānu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Bankas

Barclays tehnoloģiju centrs Viļņā atlaidīs 285 darbiniekus

LETA--BNS, 16.05.2018

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lielbritānijas bankas «Barclays» tehnoloģiju centrs Viļņā paziņojis, ka atlaidīs 285 darbiniekus, atstājot strādāt aptuveni 800 cilvēkus.

244 no 285 minētajām darba vietām paredzēts pārcelt uz citām valstīm, piemēram, Apvienoto Karalisti, ASV vai Indiju, bet 41 darba vieta tiks pilnībā likvidēta.

Pagājušajā mēnesī tika ziņots, ka «Barclays» Viļņā likvidēt vai pārcelt uz citu valsti aptuveni 350 darbinieku funkcijas. Šobrīd «Barclays» Viļņā nodarbina vairāk nekā 1100 cilvēku.

Kā pastāstījis «Barclays» Lietuvas operāciju centra izpilddirektors Mariano Andrade-Gonsaless, saistībā ar bankas darbības pārskatīšanu visā pasaulē nākotnē varētu sekot jaunas atlaišanas.

«Šis process arī nākotnē var ietekmēt mūsu biznesu Lietuvā, bet es gribētu uzsvērt, ka šajā posmā nekas vairāk nav apstiprināts. Ja nākotnē būs svarīgas pārmaiņas, par to noteikti informēsim,» viņš norādījis paziņojumā presei.

Komentāri

Pievienot komentāru
Foto

Pēc skandaloza epasta publiskošanas skandāls ap Libor likmju manipulāciju padziļinās

Jānis Šķupelis, Gunta Kursiša, 05.07.2012

Barlclays bijušā vadītāja karikatūra uz aktīvistu «38 degrees» atribūtikas. Aktīvisti izsaka neapmierinātību pret «ciešām baņķieru un politiķu saitēm».

Foto: AFP/LETA

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Bijušais bankas Barclays vadītājs Bobs Daimonds paziņojis, ka starpbanku likmju manipulācijā līdz finanšu krīzei un tās laikā bijušas iesaistītas liela daļa pasaules banku.

Bēgot no finanšu krīzes, bankas visā pasaulē «pielaboja» aizņemšanās procentu likmes, savukārt regulatori šajā sakarā neveica nekādas darbības, citējot bankas Barclays bijušo vadītāju B. Daimondu, vēsta belfasttelegraph.co.uk. Bijušais bankas vadītājs, kas atkāpās no amata pēc tam, kad atklājās Barclays manipulēšana ar procentu likmēm, gan noliedz, ka regulatori «bijuši iemiguši pie stūres», tomēr piebilda, ka «problēma pastāvēja, un to vajadzēja risināt».

Tāpat aug spekulācijas, ka tas esot bijis zināms augsta ranga politiķiem un centrālajiem baņķieriem, par ko liecinot B. Daimonda sarakste ar diviem citiem bankas vadītājiem. Sarakstē B. Daimonds atklāj, ka Anglijas Bankas valdes loceklis Pols Takers esot iedrošinājis Barclays vadību publicēt nepareizas (zemākas) starbanku likmju vērtības. Var nojaust, ka savukārt P. Takers esot saņēmis zvanu no Lielbritānijas valdības, kas paudusi bažas par augtajām Libor likmju vērtībām.

Komentāri

Pievienot komentāru
Bankas

Pērnā gada nogalē 99% AS Expobank noguldījumu bija piesaistīti no nerezidentiem

Dienas Bizness, 28.03.2018

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

2017. gada 31. decembrī lielākais viena klienta noguldījums AS Expobank bija 23,348 miljoni eiro jeb 13%, liecina bankas pārskatā publicētā informācija.

Salīdzinājumam - 2016. gada 31. decembrī lielākais viena klienta noguldījums bankā sasniedza 15,187 miljonus eiro jeb 10% no kopējiem noguldījumiem.

Savukārt vienas saistītas klientu grupas noguldījums pērnā gada beigās bija 24,447 miljoni eiro jeb attiecīgi 13% (2016. gada 31. decembrī – 18,755 miljoni eiro jeb 6%) no kopējiem noguldījumiem.

Pērnā gada beigās AS Expobank kopējais klientu norēķinu kontu un noguldījumu apmērs sasniedza 186,3 miljonus eiro, kas ir mazāk nekā iepriekšējā gada nogalē, kad apjoms bija 230,1 miljons eiro.

AS Expobank Latvijas rezidentu noguldījumu apjoms 2017.gada beigās bija vien 1,8 miljoni eiro. 23,7 miljonus eiro veidoja OECD valstu rezidentu noguldījumi, bet lielāko daļu – 160,7 miljonus eiro – citu valstu rezidentu noguldījumi.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

LTB Bank pārdēvē par Expobank

Žanete Hāka, 02.05.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

AS LTB Bank sākusi strādāt ar jaunu zīmolu AS Expobank, liecina bankas paziņojums.

«Līdz ar starptautiska zīmola iegūšanu mēs esam pilnībā noslēguši šī gada sākumā notikušo bankas akcionāra maiņas procesu. Ņemot vērā bankas darbības raksturu, kas ir vērsta uz starptautisku korporāciju apkalpošanu, mēs izvēlējāmies viegli atpazīstamu un starptautiski skanīgu nosaukumu, kas apstiprina Expobank piederību globālajam finanšu pakalpojumu tirgum,» skaidro AS Expobank valdes priekšsēdētājs Māris Avotiņš.

AS Expobank šī gada 31.martā bija 12.lielākā Latvijas komercbanka pēc klientu noguldījumu apmēra, tai ir klientu apkalpošanas centrs Rīgā un filiāle Kiprā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

SIA «Glesum Investments», kuras vienīgais īpašnieks ir uzņēmējs Juris Savickis, ir ieķīlājusi tai piederošās multifunkcionālās halles «Arēna Rīga» pārvaldītāja SIA «Arēna Rīga» kapitāldaļas, ziņo «Lursoft» Klientu portfelis.

Komercķīlas ņēmēji ir AS «Expobank» un «Expobank CZ a.s.» un par labu bankai ieķīlātas visas 1 158 624 SIA «Arēna Rīga» pamatkapitāla daļas, kuru vienīgais īpašnieks ir SIA «Glesum Investments».

Komercķīlas nodrošinātā prasījuma maksimālā summa ir 24 miljoni eiro.

Arī SIA «Arēna Rīga» reģistrējusi divas jaunas komercķīlas. Ar vienu komercķīlu ieķīlātas preču zīmes «Arēna Rīga» un «ARĒNA RĪGA», kā arī divas «Toyota» automašīnas un «Opel» busiņš. Savukārt ar otru komercķīlu ieķīlātas SIA «Arēna Rīga» meitas uzņēmuma SIA «Arena Catering» 508 pamatkapitāla daļas. Vēl viena komercķīlu reģistrēta arī uz SIA «Arena Catering» nosaukuma, ieķīlājot visu uzņēmuma mantu.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lielbritānijas banka Barclays Plc plāno slēgt vairāk nekā 100 filiāles Spānijā, ziņo MarketWatch .

Šobrīd bankai valstī ir 590 filiāles.

Tā atlaidīšot aptuveni 700 darbiniekus jeb 17% no tās Spānijas darbaspēka.

Šie pasākumi, par kuriem tiks paziņots šonedēļ, ietilpstot Barclays plašākā plānā samazināt izmaksas un izvērsties jaunos tirgos.

Pati Barclays gan medijos izskanējušo informāciju pagaidām nekomentē. Banka savu pirmo biroju Spānijā atvēra 1974.gadā. Šobrīd Barclays Spānijā ir lielākā ārvalstu banka ar 920 tūkstošiem klientu.

Kā vēstīts, pagājušajā mēnesī Barclays paziņoja par pirmsnodokļu peļņu 6,07 miljardu Lielbritānijas sterliņu mārciņu apmērā, ko tā guvusi 2010.gadā. Lai gan banka iepriekš ir norādījusi, ka tā nepametīs Spāniju, tās boss Bobs Daimonds (Bob Diamond) pēc 2010.gada rezultātu apkopošanas arī pavēstījis, ka nebūs nekādu svēto govju.

Komentāri

Pievienot komentāru
Eksperti

Kredīts ir ilgtermiņa attiecības, ne vienas dienas randiņš

Vasilijs Karpovs, AS "Expobank" valdes loceklis, 20.11.2020

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Kredīta saņemšanā vai izsniegšanā (skatoties no klienta vai bankas puses) līguma parakstīšana ir līdzīgi kā laulības slēgšana – tas ir apliecinājums, ka abas puses ir nonākušas pie vienota viedokļa par turpmākām attiecībām.

Pirms kredīta izsniegšanas gan bankai, gan uzņēmējam ir daudz darba, lai sagatavotos, izpētītu, pārbaudītu, radītu uzticību. Tāpat kā cilvēciskās attiecībās, arī banku un klientu sadarbībā var rasties krīzes brīži un vēlme "visu mest pie malas", tādēļ allaž ir svarīgi atcerēties, ka kredīts – tās ir ilgtermiņa attiecības un, jo rūpīgāk šīm attiecībām sagatavosimies, jo vieglāk un ērtāk būs tās turpināt.

Atbalstīt Latvijas uzņēmējdarbību

AS "Expobank" kreditēšanas tirgū Latvijā ir "jauns spēlētājs". Lemjot par bankas darbības virzienu maiņu pērn tika nolemts uzsākt uzņēmējdarbības kreditēšanu, sniedzot finansiālu atbalstu tieši Latvijas uzņēmējiem (rezidentiem) projektu attīstīšanai tieši Latvijā. Redzam, ka šis lēmums (juridisku personu – rezidentu kreditēšana) ir bijis pareizs, jo esošajā situācijā, kad pasauli skarusi Covid-19 izraisītā krīze, finansējuma pieejamība uzņēmuma darbības attīstīšanai vai uzturēšanai ir ārkārtīgi svarīga.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

Barclays: Mazāks septiņu collu iPad varētu parādīties šoruden

Gunta Kursiša, 16.05.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Kompānijas Apple jauns septiņu collu (aptuveni 17,7 centimetru) iPad varētu tik laists klajā jau šogad, citējot Barclays analītiķus, vēsta Business Insider.

«Nesenā izpēte liek mums domāt, ka Apple varētu laist klajā jaunāko septiņu collu iPad šā gada rudenī. Mēs uzskatām, ka šāda veida produkts varētu būt noderīgs kompānijas e-grāmatu virzības kampaņā,» norādīja analītiķi.

Tāpat Barclays pārstāvji pauda, ka, ņemot vērā jaunā iPad izmērus, tā laišana klajā varētu būt noderīga Apple spēļu attīstīšanas plānos. «Mēs nedomājam, ka mazāka izmēra un zemākas cenas planšetdators vājinās iPad zīmola vai iOS sistēmas kvalitāti, neņemot vērā no kompānijas iepriekš izskanējušos viedokļus,» uzskata Barclays analītiķi. Db.lv jau rakstīja, ka 2010. gadā Apple līdzdibinātājs Stīvs Džobss kritizēja neliela izmēra plašetdatorus, norādot, ka iPad 9,7 collu ekrāns ir «mazākais izmērs, kas iespējams, lai radītu lielisku planšetdatoru».

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lielbritānijas bankas Barclays boss Bobs Daimonds uzskata, ka nodokļu maksātājiem nevajadzētu glābt bankas, un tām bankām, kuras iekļūst nepatikšanās, jāļauj «aiziet pa burbuli», vēsta BBC.

«Tas nav OK nodokļu maksātājiem glābt bankas,» Daimonds sacījis Finanšu komitejas sēdē.

Saistībā ar prēmijām viņš teicis, ka Barclays «maksāja par sniegumu, nevis neveiksmēm».

Komentāri

Pievienot komentāru
Pasaulē

Lehman Brothers 11 miljardus vērtā lieta pret Barclays izgāzusies

Lelde Petrāne, 23.02.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lehman Brothers ASV operāciju pārņemšana, ko 2008.gadā veica banka Barclays, bija kļūdaina, bet taisnīga, atsaucoties uz Ņujorkas tiesneša lēmumu, ziņo BBC.

Lehman bija iesūdzējusi tiesā Barclays, prasot 11 miljardus ASV dolāru.

Tomēr, lai gan tiesnesis sacījis, ka pārdošanas process bija nepilnīgs, tas bija atbilstošs apstākļiem.

Barclays iegādājās Lehman ASV operācijas steidzīgi noorganizētā pārdošanā kredītu krīzes degpunktā 2008.gada septembrī.

Lehman piekrita pārdot savu ASV investīciju bankas un brokeru vienību par 1,85 miljardiem ASV dolāru piecas dienas pēc tam, kad tā pieteica 11 nodaļas bankrota aizsardzību.

Barclays pārstāvis norādījis, ka Lielbritānijas banka ir gandarīta par tiesas lēmumu.

Lehman, kas ir iesūdzējusi tiesā arī citas bankas, tostarp Bank of America un JP Morgan Chase, nav sniegusi nekādus komentārus.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Barclays baņķieriem plāno paaugstināt algas

, 11.11.2009

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lielbritānijas banka Barclays saistībā ar prēmiju ierobežošanu plāno palielināt investīciju baņķieru pamatalgas, vēsta telegraph.co.uk.

Medijs vēsta, ka Barclays nav vienīgā, kas šādi rīkojas, tādējādi kompensējot mazākas prēmijas.

Barclays, kas nodarbina 21 900 investīciju baņķierus paziņojusi, ka tā pārskata atalgojuma politiku, konkrēti - pamatalgas.

Investīciju bankas Barclays Capital vadītāja vietnieks Ričs Riči (Rich Ricci) sacījis: «Mēs šobrīd izvērtējam algas. Pagaidām neko neesam izdarījuši.»

Paziņojums par šādiem plāniem tajā pašā dienā, kad Lloyds Banking Group ziņoja par 5 000 darbavietu likvidēšanu, izraisījis niknumu politiskajā vidē. Viens no politiķiem sacījis, ka algu paaugstināšana sadusmos cilvēkus, kuri redzēs, ka «treknajiem kaķiem klājas ļoti labi».

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Barclays rekomendē iegādāties Latvijas apdrošināšanas polises

Žanete Hāka, Db, 12.09.2008

Finanšu tirgus dalībnieku mērķis ir pelnīt naudu arī uz negatīvām ziņām, tāpēc uzmanība tiek pievērsta Latvijai, kur IKP strauja samazināšanās rada pateicīgu fonu šādām spekulatīvām stratēģijām, skaidro Hansabankas pārstāvis Renārs Rūsis.

Foto: Vitālijs Stīpnieks, DB

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Barclays Capital investoriem rekomendē nodrošināties pret Latvijas valsts maksātnespēju, tādējādi nopelnot.

Barclays Capital savā paziņojumā investoriem rekomendē iegādāties tā sauktās apdrošināšanas polises jeb CDS (Credit Default Swap) saistībā ar reģionālajiem riskiem un pieaugošo risku. CDS ir ārpusbiržas finanšu instruments, ar kura palīdzību darījuma partneri pērk un pārdod noteikta emitenta kredītrisku.

Barclays rekomendē investoriem nodrošināties pret Latvijas valsts maksātnespēju nākamo piecu gadu laikā par cenu 3.15% gadā, uzskatot, ka Latvijas valsts kredītrisks pieaugs, un šādu CDS līgumu cena palielināsies līdz 3.9%, norāda SEB Wealth Management Pārvaldīšanas nodaļas vadītājs Jānis Rozenfelds. «CDS tirgus ir neregulēts tirgus, kurā visu nosaka dalībnieku noskaņojums un savstarpējās vienošanās. Tas atspoguļo Rietumu investoru nostāju pret Latvijas valsts maksātspēju. Nav izslēdzams, ka šis noskaņojums varētu vēl kādu laiku pasliktināties, lai gan neuzskatu, ka Latvijas valstij tiešām draud maksātnespēja.» Drīzāk var runāt par to, ka valstij būs jāmaksā augstākas procentu likmes par jauniem kredītresursiem. CDS cenu izmaiņas ir saistītas ar investoru viedokli par attiecīgā emitenta spēju apmaksāt savas kredītsaistības, norāda Parex Asset Management Tirgus analīzes daļas vadītājs Zigurds Vaikulis.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pasaulē

Atkāpies skandāla satricinātās bankas Barclays vadītājs

Jānis Rancāns, 03.07.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Mazāk nekā nedēļu pēc tam, kad ASV un Lielbritānijas uzraudzības iestādes piemēroja sodu Apvienotās Karalistes bankai Barclays par manipulācijām ar procentu likmēm, atkāpies bankas izpilddirektors Bobs Daimonds (Bob Diamond).

Komentējot savu atkāpšanos no ieņemamā amata, B. Daimonds norādīja, ka pieņēmis šādu lēmumu tāpēc, ka pret banku vērstais spiediens varējis kaitēt tās darbībai, vēsta BBC. Savukārt Lielbritānijas kanclers Džordžs Osborns paudis cerības, ka B. Daimonda atkāpšanās ir pirmais solis ceļā uz jaunas atbildības kultūras rašanos.

«Valstij tas ir pareizs lēmums,» sacīja Dž. Osborns, uzsverot, ka Lielbritānijai nepieciešama stipra Barclays, kas visus spēkus velta ekonomiskās izaugsmes veicināšanai.

Db.lv jau vēstīja, ka Lielbritānijas un ASV regulatori Barclays piemēroja 290 miljonu mārciņu (aptuveni 248 miljonu latu) lielu sodu par krāpšanos ar Libor un Euribor likmēm.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pasaulē

Vienkārša bankas kļūda esot pametusi miljonāru bez graša kabatā

Gunta Kursiša, 14.11.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Bankas kļūdas dēļ izpostīts īpašumu attīstītāju bizness, un uzņēmēji zaudējuši savu divus miljonus Lielbritānijas mārciņu (aptuveni 1,76 milj. Ls) vērto māju un palikuši bez graša kabatā, citējot Londonas Augstākajai tiesai pausto, vēsta The Telegraph.

Maikls Gets (Michael Gatt) un viņa sieva Kerola Anna Geta (Carol Ann Gett) tiesā stāstīja, ka bankas Barclays Bank kļūdas dēļ viņiem nācies izvākties no sava īpašuma ar deviņām guļamistabām, kas iepriekš piederēja aktierim Hjū Grantam (Hugh Grant).

Pāris apgalvo, ka Barclays pavēstījis kredītu informācijas aģentūrām, ka M. Getam ir par simtiem tūkstošiem pārtērēts kredīta izsniegšanas (overdraft) limits. Šis bankas paustais esot iznīcinājis viņu kredītreitingu un nogalējis nekustamo īpašumu attīstības biznesu, kas darbojās 22 gadus. Banka noliedz savu vainu un apstrīd bijušo miljonāru apsūdzību Londonas Augstākajā tiesā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

"Signet Bank" plāno iegūt izšķirošu ietekmi pār "LPB Bank", liecina Konkurences padomes publiskotā informācija.

Konkurences padome informē, ka ir saņemts "Signet Bank" apvienošanās ziņojums par izšķirošas ietekmes iegūšanu pār "LPB Bank".

"Signet Bank" darbojas banku pakalpojumu sniegšanas tirgū, proti, tā nodarbojas ar finanšu un ieguldījumu pakalpojumu sniegšanu, tostarp arī korporatīvo finanšu un investīciju bankas pakalpojumu sniegšanu. Arī "LPB Bank" darbojas banku pakalpojumu sniegšanas tirgū, bet tās saistītie uzņēmumi nodarbojas ar sava vai nomāta nekustamā īpašuma izīrēšanu un pārvaldīšanu, loģistiku, uzglabāšanu un noliktavu saimniecību, kravu iekraušanu un izkraušanu un, kā arī veic pārējās transporta palīgdarbības, īsteno arī jauno tehnoloģiju ieviešanu un attīstību Latvijas tirgū, kā arī ar dažāda veida tirdzniecību.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

Expobank peļņa dubultojusies

Žanete Hāka, 16.11.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šā gada deviņos mēnešos AS Expobank nopelnījusi 1,8 miljonus latu, liecina bankas pārskats.

Bankas peļņa gada laikā vairāk nekā dubultojusies, jo pirms gada bankas peļņa bija 824 tūkstoši latu.

Expobank noguldījumu apjoms kopš pērnā gada beigām sarucis par 17% līdz 162 miljoniem latu, savukārt aktīvu vērtība samazinājusies par 13% līdz 212 miljoniem latu.

Db.lv jau rakstīja, ka AS LTB Bank šogad sāka strādāt ar jaunu zīmolu AS Expobank, liecina bankas paziņojums. Februārī par Latvijas LTB Bank vienīgo īpašnieku kļuva Krievijas uzņēmējs Igors Kims, kurš iepriekš bija arī LTB Bank iepriekšējā īpašnieka MDM Bank akcionārs.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

AS Expobank piešķīrusi finansējumu 7,3 miljonu eiro apmērā nekustamā īpašuma attīstītājam SIA “Ganību dambja biznesa centrs” piederošā InDi biznesa centra refinansēšanai.

“2021. gadu iesākām ar lielu kreditēšanas darījumu. Pieprasījums pēc finansējuma jauniem un jau esošiem projektiem uzņēmējdarbībā nav mazinājies. Uzņēmēji pie mums vēršas, lūdzot izskatīt finansējuma iespējas, lai realizētu jaunas idejas vai pārstrukturētu esošās saistības,” saka AS Expobank valdes loceklis Vasilijs Karpovs.

Šajā gadījumā, banka vienojusies ar klientu par īpašu kredīta atmaksas grafika struktūru, lai klienta rīcībā būtu brīvi naudas līdzekļi, un brīdī, kad tas būs nepieciešams, būtu iespēja pielāgot telpas jaunam nomniekam. Šāds risinājums ir papildus atbalsts uzņēmējiem, kam attīstība neapstājās arī izaicinājumu laikā.

“InDi biznesa centrs, kā biroju un noliktavu centrs sākotnēji tika izbūvēts 2008. gadā, pilnībā pārbūvējot bijušo Rīgas Elektromašīnbūves Rūpnīcas (RER) ražošanas ēku. 2010. – 2015. gados, centram attīstoties, par sava uzņēmuma mājvietu to izvēlējās tādi plaši pazīstami uzņēmumi kā SIA Bite Latvija, MSC Shared Service Center Riga, MSC Latvija, DPD un vairākas starptautiskas IT kompānijas,” stāsta biznesa centra valdes locekļi un īpašnieki Andris Kreislers un Zanda Zemniece.

Komentāri

Pievienot komentāru