Jaunākais izdevums

Policija atguvusi Brazīlijā nozagto Pablo Pikaso gravīru Gleznotājs un modele, kas jūnijā tika nozagta no Sanpaulu muzeja, vēsta BBC News.

Pie Pikaso gleznas policiju novedis pats aizdomās turētais, kurš to bija ietinis plastmasas maisiņā un paslēpis bēniņos. Gravīra atrasta labā stavoklī.

Otra Pikaso un divas Brazīļu mākslinieku gleznas, kas šajā pašā reizē nozagtas, vēl nav atgūtas.

Vīrs, kas policiju aizveda pie nozagtās gleznas, bija arestēts uz aizdomu pamata par mēģinājumu nozagt naudas automātu.

"Mēs uzmanījām (aizdomās turēto) un divus citus vīriešus, jo mums bija informācija, ka viņi plāno nozagt bankomātus un apzagt bankas. Taču viņu telefona sarunās tika pieminēta Pikaso glezna," sacīja inspektors Cēzars Karlos Dias.

Db.lv jau vēstīja, ka jūnijā nozagtās gleznas kopumā novērtētās 630 tūktošu USD vērtībā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Nozagta 8 miljonus vērta Pikaso skiču burtnīca

, 10.06.2009

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

No muzeja Parīzē nozagta skiču burtnīca ar 32 slavenā mākslinieka Pablo Pikaso darbiem 8 miljonu eiro vērtībā, atsaucoties uz policijas sniegto informāciju, ziņo BBC.

Tas, ka notikusi zādzība, Pikaso Muzejā ticis atklāts otrdienas pēcpusdienā, bet konkrēts zādzības laiks un citi apstākļi patlaban tiek noskaidroti. Zināms, ka tajā laikā muzejs plašai sabiedrībai bijis slēgts, bet notikusi privāta apskate.

Muzejā atrodas 250 P. Pikaso gleznas un 1500 zīmējumi.

P. Pikaso tiek uzskatīts par 20.gadsimta ievērojamāko mākslinieku. Viņš mira 1973.gadā Francijā.

Pagājušajā mēnesī P. Pikaso musketiera portrets Ņujorkā tika pārdots par 14.6 miljoniem ASV dolāru, bet cita glezna - Sieviete ar platmali - tika pārdota par 7.7 miljoniem ASV dolāru.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pasaulē dārgākā jebkad izsolē pārdotā glezna no pirmdienas skatāma Londonas Teita galerijā, vēsta BBC.

Gleznotāja Pablo Pikaso darbā, kas saucas «Nu au Plateau de Sculpteur» («Kailā, zaļās lapas un skulptūra») ir redzama Pikaso mīļākā Marija Terēze Valtere.

Galerija gleznu ir aizņēmusies no vārdā nenosaukta privāta kolekcionāra, kas to par rekordaugstu summu – 106 miljoniem ASV dolāru, nopirka pagājušajā gadā.

Galerijas direktore norādīja, ka «Tā ir izcila Pikaso glezna. Man ir liels prieks par īpašnieka devību, kas ļauj britu publikai to aplūkot».

«Kailā, zaļās lapas un skulptūra» ir viena no vairākām gleznām, kurās Pikaso ir attēlojis savu mīļāko Mariju Terēzi Valteru un tiek uzskatīta par lielāko mākslinieka sasniegumu starpkaru periodā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pasaulē

Pikaso elektriķis «no pagultes izvilcis» 271 līdz šim nezināmu mākslinieka darbu

Lelde Petrāne, 29.11.2010

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pensijā devies elektriķis Dienvidfrancijā, kurš strādājis pie Pablo Pikaso, visus pārsteidzis ar paziņojumu, ka viņam pieder simtiem iepriekš nezināmu slavenā mākslinieka darbu, ziņo BBC.

Viņa krājumos esot 271 darbs, ieskaitot litogrāfijas, gleznas, piezīmes un akvareļus, kuru vērtība varētu būt ap 60 miljoniem eiro.

71 gadu vecais Pjērs Le Gunē (Pierre Le Guennec) apgalvo, ka Pikaso viņam šos darbus devis kā dāvanas.

Elektriķis esot uzstādījis apsardzes signalizācijas sistēmas Pikaso mājām Francijā pirms mākslinieks mira 1973.gadā.

Saskaņā ar Francijas avīzes Liberation vēstīto starp nezināmajiem Pikaso darbiem ir akvarelis no mākslinieka tā sauktā zilā perioda, un eksperti lēš, ka deviņi kubisma darbi, kas ir elektriķa rīcībā, vien varētu būt 40 miljonus eiro vērti.

Taču Pikaso ģimene uzskata, ka elektriķa skaidrojums par to, kā viņš ieguvis darbus, nav ticams. Policija jau esot pārmeklējusi viņa māju, konfiscējusi gleznas un vīrieti nopratinājusi.

Komentāri

Pievienot komentāru
Sports

FOTO,VIDEO: Jaunā Brazīlija būs modernākais pludmales sporta centrs Baltijā

Laura Mazbērziņa, 13.12.2018

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Mārupes pagasta Lavandās top jaunā Brazīlija, kas būs modernākais pludmales sporta centrs Baltijā.

13. decembrī jaunās ēkas pamatos iemūrēta vēstījuma kapsula. Vēstījuma kapsulā ievietots jaunās Brazīlijas projekts, tikko sarakstītā un pagaidām vēl nepublicētā Latvijas pludmales volejbola vēsture, kā arī vēstule nākamajām paaudzēm.

Jaunā Brazīlija piedāvās sešus pludmales laukumus, ko savā starpā dalīs volejbolisti un tenisisti. Tāpat būs pieejami arī āra laukumi. Kopējās investīcijas veido 2 miljonus eiro.

Brazīlijas pirmsākumi meklējami 2009. gadā. Sākotnēji tā bija volejbola entuziasta Andra Blakas ideja, kurš savu mīļāko sporta veidu nevēlējās atmest pat ziemā. Iesākumā sporta centrs tika iecerēts kā pludmales volejbola profesionāļu, entuziastu, kā arī to ģimeņu un draugu pulcēšanās vieta. Brazīlija šo ieceri pārspēja, kļūstot ne tikai par iekštelpu pludmales volejbola aizsācēju Latvijā, bet arī padarot to par vienu no mūsu valsts populārākajiem un visātrāk augošajiem sporta veidiem. Tagad uz Brazīliju spēlēt brauc ne tikai profesionāļi un entuziasti, bet tajā norisinās arī dažādi turnīri. Pēdējos gados pludmales volejbolam pievienojies arī pludmales teniss.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Bruņoti laupītāji Brazīlijā Sanpaulu nozaguši divas Pablo Pikaso gleznas un divus slavenu Brazīļu mākslinieku darbus, vēsta ziņu aģentūra Reuters.

Šis ir jau otrais gadījums sešu mēnešu laikā, kad Sanpaulu nozog kādu Pikaso darbu.

Divus brazīļu autoru darbus, kas nozagti, gleznojuši Emiliano Dikavalkanti (Emiliano Di Cavalcanti) un Lazars Segals (Lasar Segall).

Visi nozagtie darbi bijuši apdrošināti.

Pērn no Sanpaulu mākslas muzeja nozaga P.Pikaso radīto Suzannas Blokas portretu un brazīļu mākslinieka Kandido Portināri (Candido Portinari) darbu Kafijas strādnieks.

Nozagtie darbi vēlāk tika atrasti lieliskā stāvoklī, atstutēti pret sienu kādā mājā Sanpaulu nomalē.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Mūzas, kas pārveidoja gleznotāja Pablo Pikaso dzīvi, portrets Sotheby's izsolē Londonā pārdots par 25,2 miljoniem Lielbritānijas sterliņu mārciņu (20,5 miljoni latu), ziņo BBC.

Pēc sešas minūtes ilgas solīšanas La Lecture nonākusi pie anonīma pircēja, kurš savu cenu izteica telefoniski.

Kā vēstīts, gleznā La Lecture attēlota mākslinieka slepenā mīļākā Marija Terēze Valtere (Marie-Therese Walter). Viņu attiecības sākās, kad sievietei bija 17 gadi, bet māksliniekam - 45.

Tās slepenībā tika turētas daudzus gadus, ņemot vērā sievietes vecumu un to, ka Pikaso bija precējies. Valtere vēlāk stāstīja, ka viņa nekad nebija dzirdējusi par mākslinieku, kad viņš pirmoreiz viņu uzrunāja sakot: «Es esmu Pikaso - jūs un es vēl izdarīsim lielas lietas kopā.»

Pikaso un Valterei vēlāk piedzima meita Maija.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Austrālijā izsolē pārdota Pikaso glezna par 3.32 miljoniem GBP (2.941 miljoniem latu), kas ir visdārgākā jebkad Austrālijā pārdotā glezna, ziņo BBC News.

1954.gada Pikaso glezna Sylvette, kas attēlo modeli un mūzu Dāvidu, pārdota anonīmam pircējam. Tas bija viens no 40 Pikaso darbiem, kas bija radīti Dāvidas iedvesmā. Nupat pārdoto gleznu mākslinieks radījis 73 gadu vecumā.

Iepriekš dārgākā glezna, kas pārdota Austrālijā bija 1.67 miljonu mārciņu (1.48 miljoniem latu) vērtā austrālieša Breta Vitlija glezna.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Nākamnedēļ Londonā Sotheby's izsolē tiks izsolīts mūzas, kas pārveidoja gleznotāja Pablo Pikaso dzīvi un mākslu, portrets, ziņo BBC.

Gleznā La Lecture attēlota mākslinieka slepenā mīļākā Marija Terēze Valtere (Marie-Therese Walter). Viņu attiecības sākās, kad sievietei bija 17 gadi, bet māksliniekam - 45.

Tās slepenībā tika turētas daudzus gadus, ņemot vērā sievietes vecumu un to, ka Pikaso bija precējies.

Saskaņā ar aplēsēm 1932.gada glezna tagad varētu tikt pārdota par 12 - 18 miljoniem Lielbritānijas sterliņu mārciņu (10-15 miljoni latu).

Valtere vēlāk stāstīja, ka viņa nekad nebija dzirdējusi par mākslinieku, kad viņš pirmoreiz viņu uzrunāja sakot: «Es esmu Pikaso - jūs un es vēl izdarīsim lielas lietas kopā.»

Pikaso un Valterei vēlāk piedzima meita Maija.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pludmales sporta centrs Brazīlija, kā tobrīd pop-up projekts, tika atklāts 2009. gada decembrī. Pašlaik, pēc deviņiem gadiem, Brazīlija ir gatava pārcelt savu pieredzi nākamajā līmenī un 2019. gada pavasarī doties uz jaunām telpām Mārupē, kurās ieguldīti 2 miljoni eiro.

Pludmales sporta centrs Brazīlija nav tikai halle. Sākotnēji tā ir volejbola entuziasta Andra Blakas ideja, kurš savu mīļāko sporta veidu nevēlējās atmest pat ziemā. Iesākumā sporta centrs tika iecerēts kā pludmales volejbola profesionāļu, entuziastu, kā arī to ģimeņu un draugu pulcēšanās vieta. Uz Brazīliju spēlēt brauc ne tikai profesionāļi un entuziasti, bet tajā norisinās arī dažādi turnīri. Pēdējos gados pludmales volejbolam pievienojies arī pludmales teniss.

«Es diezgan bieži ziemā trenējos Brazīlijā, kaut arī tā vairāk paredzēta jauniešiem un amatieriem. Ir lieliski, ka Brazīlijas aizsāktais turpinās un šādas halles Latvijā attīstās un pilnveidojas – tas svarīgi ne tikai sporta veidam, bet arī jaunajai paaudzei. Jaunā Brazīlija, tās jaunie laukumi būs ļoti kvalitatīvi un tos varēs izmantot starptautisku pasākumu organizēšanā, kas pēdējos divos gados Latvijā kļuvis ļoti aktuāli. Šogad gan Pasaules kausa posms, gan Eiropas posms norisinājās iekštelpās, tā ka iespējams, ka jau ziemā varam sagaidīt arī kādu no Pasaules kausa posmiem Latvijā,» stāsta Aleksandrs Samoilovs, Olimpisko spēļu dalībnieks.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pasaulē

Pikaso glezna pārdota par 13,5 miljoniem mārciņu; ienākumi tiks veltīti aptaukošanās pētīšanai

Jānis Rancāns, 22.06.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Sidnejas universitātes rīcībā esoša Pikaso glezna izsolīta par 13,5 miljoniem britu mārciņu, vēsta The Telegraph. Ienākumi no izsoles tiks veltīti zinātnei.

Pikaso gleznu Jeune Fille Endormie Sidnejas universitātei pērn uzdāvināja kāds anonīms amerikāņu donors, ar noteikumu, ka tā ir jāpārdod, bet iegūtie līdzekļi jāvelta aptaukošanās pētīšanai.

Iegūto naudu universitāte izmantos, lai maksātu algas darbiniekiem jaunajā aptaukošanās, diabēta un sirds un asinsvadu slimību centrā.

Mākslas darbs ir gleznots 1935. gadā, tajā attēlota Pikaso mīļākā un mūza Marija – Terēze Valtere. Līdz šim glezna izrādīta plašākai publikai tikai vienu reizi.

Komentāri

Pievienot komentāru
DB Viedoklis

DB viedoklis: Brazīlija zaudē divreiz – pēc futbolistiem rindā ekonomika

Jānis Šķupelis,
 DB Investora redaktors, 16.07.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pasaulē populārākais sporta forums – Pasaules kauss futbolā – jau kārtējo reizi liek uzdot jautājumu: vai milzīgi tēriņi svētku rīkošanā pēcāk neizvēršas par kārtīgām paģirām saimniekiem

Veselu mēnesi pasaule dzīvojusi kājasbumbas paēnā un, lai gan Pasaules kauss atnesa vairākus lielākus un mazākus pārsteigums, tā noslēguma fāze tomēr bija likumsakarīga. Pusfinālā iekļuva Vācija, Argentīna, Nīderlande un Brazīlija jeb komandas, kurām jau sākotnēji prognozēja ceļu līdz turnīra noslēdzošajai fāzei. Tāpat, lai gan čempionāta sākumā izskatījās, ka Eiropas komandām šoreiz ies grūti, tieši tām izdevās plūkt galvenos laurus – triumfēja Vācija, bet spēlē par trešo vietu uzvarēja Nīderlande. Nevar neatgādināt arī to, ka čempionāta sākumā dominēja dažādas bukmeikeru prognozes, kas pārsvarā pareģoja, ka Pasaules kausā pārliecinoši uzvarēs Brazīlija. Tiesa gan, prakse pierādīja, ka šādām prognozēm ne vienmēr vajag uzticēties.

Komentāri

Pievienot komentāru
Investors

Uzņēmēji: Sākot biznesu Brazīlijā, jārēķinās ar protekcionismu

Nozare.lv, 14.11.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Uzņēmumiem, kas vēlas sākt biznesu Brazīlijā, jārēķinās ar šajā valstī izteikto protekcionisma politiku, liecina aptaujāto šajā valstī darbību veicošo tehnoloģiju uzņēmumu pārstāvju teiktais.

Informācijas tehnoloģiju (IT) uzņēmuma SIA Elva Baltic starptautiskās tirdzniecības vadītājs Alvils Tabaks secinājis, ka šajā tirgū nav viegla ienākšana. Tajā izteikti jūtama protekcionisma politika, kas izpaužas vairākos ar importu saistītos aspektos un ko īsteno ar dažādu nodokļu palīdzību.

Arī telekomunikāciju iekārtu ražotāja AS SAF Tehnika līdzīpašnieks Normunds Bergs norādīja, ka Brazīlija ir ļoti protekcionistiska zeme, tā ir pašpietiekama valsts un ienācējus neviens negaida. Uzņēmējs arī novērojis, ka tā ir ļoti lēnu procesu zeme, kur nekas nenotiek ātri. Brazīlijai arī raksturīga ļoti plaša un sazarota birokrātija, kas vērojama daudzos līmeņos.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pasaulē

Nozagti 1,5 miljoni Visa un MasterCard karšu datu

Jānis Rancāns, 02.04.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Hakeru uzbrukuma ietvaros nozagta informācija par 1,5 miljoniem Visa un MasterCard kartēm, pavēstījušas abas kompānijas, ziņo AP.

Kompānijas par notikušo informējušas uzbrukuma skartos klientus un uzsākušas izmeklēšanu. Hakeriem izdevies iegūt informāciju galvenokārt par Ziemeļamerikas karšu turētājiem.

Uzbrukums noticis marta sākumā, kad to pamanījusi kompānija Global Payments Inc., kas apkalpo veikalu karšu transakcijas. Kā norāda aģentūra AP, tad zādzības rezultātā, uzbrucēji varētu būt ieguvuši konfediciālus personas datus, kas ļauj viltot kartes.

Informācija par nozagtajiem datiem parādījās piektdien un iesākumā tika uzskatīs, ka par zādzības upuriem varētu būt kļuvuši pat 10 miljoni cilvēku. Visa un MasterCard uzsver, ka informācija nozagta no Global Payments Inc. sistēmas. Savukārt Global Payments Inc. apgalvo, ka noziedznieku rīcībā nav nokļuvusi informācija par karšu īpašnieku vārdiem, adresēm un sociālās apdrošināšanas numuriem.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šī gada 10. novembrī nozagtais Bentley Continental Flying Spur ir, iespējams, visu laiku dārgākais automobilis, kāds jebkad nozagts Igaunijā, ziņo BBN.

Igaunijas laikraksts Postimees raksta, ka nozagtā auto, kas piederēja kādam uzņēmējam, izlaiduma gads ir 2006., un automašīnas cena ir vairāki miljoni Igaunijas kronu.

Policija norādījusi, ka automašīna ir unikāla, tāpēc tā, visticamāk joprojām atrodas Igaunijā. Vēsturē minēti piemēri, kad noziedznieku grupējumi nozagtās automašīnas caur Latviju tālāk realizējuši Krievijā.

Policija uzskata, ka dārgo automašīnu nozagušas personas, kas "savu lietu pieprot", jo auto nozagšanai nepieciešamas komplicētas zināšanas elektronikā, jo minētajam spēkratam bijusi speciāla kodu atslēga.

Komentāri

Pievienot komentāru
Ekonomika

Brazīlija piekto dienu ir pasaules līdere pēc jauno Covid-19 upuru skaita

LETA--AFP, 27.05.2020

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Brazīlijā otrdien tika reģistrēti 1039 jauni nāves gadījumi, kas saistīti ar Covid-19, un valsts piekto dienu pēc kārtas bija pirmajā vietā pasaulē pēc jauno Covid-19 upuru skaita.

Latīņamerikas lielākā valsts Brazīlija ir kļuvusi par jaunu epicentru jaunā koronavīrusa pandēmijā, un pēc jauno ar Covid-19 saistīto nāves gadījumu skaita tā pārspēj ASV, kas ir Covid-19 vissmagāk skartā valsts.

ASV pēdējās trīs dienas pēc kārtas jauno ar Covid-19 saistīto nāves gadījumu skaits ir bijis mazāks par 700.

Kopš Brazīlijā pirms nedēļas saasinājās Covid-19 pandēmija, jauno vienas diennakts nāves gadījumu skaits četras reizes ir pārsniedzis tūkstoti.

Brazīlijā tagad ir apstiprināti 24 512 nāves gadījumi, kas saistīti ar Covid-19, liecina Veselības ministrijas oficiālie dati. Nepietiekama testu veikšana gan nozīmē to, ka reālais skaits var būt daudz lielāks.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Mārupē, Lavandās, 12.septembrī atklāts pludmales sporta centrs Ruukki, kurā investēti divi miljoni eiro.

Sporta centra īpašnieks ir iepriekšējā pludmales sporta centra «Brazīlija» idejas autors Andris Blaka. Ikdienā hallē pieejami seši laukumi, sacensību režīmā pieejami trīs laukumi.

Brazīlijas pirmsākumi meklējami 2009. gadā, un sākotnēji tā bija volejbola entuziasta Blakas ideja, kurš savu mīļāko sporta veidu nevēlējās atmest pat ziemā. Iesākumā sporta centrs tika iecerēts kā pludmales volejbola profesionāļu, entuziastu, kā arī to ģimeņu un draugu pulcēšanās vieta. Brazīlija šo ieceri pārspēja, kļūstot ne tikai par iekštelpu pludmales volejbola aizsācēju Latvijā, bet arī padarot to par vienu no mūsu valsts populārākajiem un visātrāk augošajiem sporta veidiem. Tagad uz Brazīliju spēlēt brauc ne tikai profesionāļi un entuziasti, bet tajā norisinās arī dažādi turnīri. Pēdējos gados pludmales volejbolam pievienojies arī pludmales teniss.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Tā sakritis, ka vienlaikus, pērnā gada nogalē, jaunos biznesa dīķos iepeldēja divas reklāmas industrijas haizivis.

!Mooz radošais direktors Ēriks Stendzenieks kopā ar partneriem palaida sulas, kosmētikas un uztura bagātinātāju līniju, kas centrēta ap smiltsērkšķiem. Bet aģentūras Taivas Ogilvy līdzīpašnieks Andris Blaka autosalonā sabēra smiltis un atvēra savu pludmales sporta centru.

Ēriks saka, ka reklāmas biznesa pamatā ir «viena skumja patiesība — mēs radām to, ko cilvēks pēc definīcijas mēģina neredzēt. Tāpēc saņemt gandarījumu ir grūti». Viņš allaž esot gribējis radīt kaut ko, kam var pieskarties un ko parādīt mazbērniem. Iespējams, tas ir viens no iemesliem, lēš nozares zinātāji. Vienlaikus reklāmā tāpat kā jebkurā citā nozarē patlaban ir grūtāk gūt adekvātu peļņu. Tomēr astoņus gadus no vietas (nerēķinot pērno gadu) reklāma ir bijusi rentabla nozare un iespējams, ka industrijas spēlētājiem ir brīvi līdzekļi, ko investēt citviet, rēķina Latvijas Reklāmas asociācijas prezidents Ģirts Ozols. Turklāt reklāmistiem, salīdzinot ar citu nozaru darboņiem, ir vēl arī kāda priekšrocība ieiešanai jaunā biznesa nišā — viņi ir labi trenēti, lai saredzētu ideju, kas varētu aiziet. «Abas šīs investīcijas ir šaurās nišās. Tas apliecina, ka šis nav mirkļa vājums, bet pārdomāta ideja,» saka Ģ.Ozols.(Foto: Kristaps Kalns)

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Zagļi Brazīlijā no kāda uzņēmuma nozaguši gandrīz 4 miljonus latu, izmantojot tautas aizraušanos ar futbolu, atsaucoties uz policijas sniegto informāciju, vēsta BBC.

Futbola fans Brazīlijā (Foto: AFP/SCANPIX)Policija uzskata, ka laupītāji uzņēmumā, kas atrodas Brazīlijas pilsētā Sanpaulu, ielauzušies sezonas noslēguma futbola maču laikā. Tā kā futbols Brazīlijā ir ļoti populārs, mačus skatījās miljoniem cilvēku.

Policija noskaidrojusi, ka zagļi aptuveni četrus mēnešus īrējuši māju netālu no uzņēmuma ēkas un šajā laikā izrakuši aptuveni 100 metrus garu tuneli uz uzņēmuma ēku.

Apsargs vietējiem plašsaziņas līdzekļiem vēlāk pastāstījis, ka viņš dzirdēja skaļu troksni, bet domāja, ka tā ir uguņošana, kuras organizatori ir futbola fani.

Komentāri

Pievienot komentāru
Atpūta

Piektdienas intervija ar Latvijas Volejbola federācijas valdes locekli, pludmales sporta centra Brazīlija īpašnieku Andri Blaku

Lelde Petrāne, 18.07.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Biznesa portāls Db.lv piedāvā piektdienas mini interviju sēriju. Katru nedēļu kāds no uzņēmējdarbības vides pārstāvjiem sniedz atbildes uz jautājumiem - gan nopietniem, gan arī personīgākiem.

Uz jautājumiem šonedēļ atbild Latvijas Volejbola federācijas valdes loceklis, pludmales sporta centra Brazīlija īpašnieks Andris Blaka.

Andris Blaka ir Jūrmalā augusta beigās notiekošā starptautiska mēroga turnīra pludmales volejbolā vīriešiem CEV Satellite Jūrmala idejas iniciators. Šāda mēroga turnīrs pēdējo piecu gadu laikā Baltijas valstīs nav noticis, tas ir iekļauts Starptautiskās Volejbola federācijas (FIVB) 2014. gada oficiālajā pludmales volejbola kalendārā un starptautiskajā turnīru sistēmā ar iespēju sportistiem iegūt reitinga punktus.

Brazīlija ir izklaides un sporta centrs, kas piedāvā uzspēlēt pludmales volejbolu, neizbraucot no Rīgas.

Komentāri

Pievienot komentāru
DB Viedoklis

Izdevēja komentārs: DP vai mafija? Uzbrukums Dienas Biznesam

Jānis Maršāns - DB valdes loceklis un līdzīpašnieks, 04.07.2018

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pagājušās piektdienas rīts sākās ar nepatīkamu pārsteigumu. Pēc 7 no rīta konstatēju, ka no manas mājas pagalma, uzlaužot vārtus, nozagta manā valdījumā esošā automašīna. Teiksiet, kam negadās, ne tu pirmais, ne pēdējais. Pārdomas rada fons. 10 minūtes pēc zvana policijai un zādzības pieteikšanas, saņēmu atbildes zvanu no policijas, ka mana mašīna ir atrasta.

Kā izrādījās vēlāk, atrasta nepilnu kilometru no manām mājām, atklātā vietā, uz piebraucamā ceļa starp dzīvojamām mājām. Durvis vaļā, logi vaļā, nozagta treniņu soma ar sporta kurpēm un diviem mācību nažiem un darba soma ar dokumentiem. Vairākas citas vērtīgas lietas, kā arī 4,50 eiro, kas bija uz paneļa, nav paņemti. Ļoti mīļi, paldies.

Pats interesantākais sākās, apskatot novērošanas kameru ierakstus. Tur redzams, ka plkst. 4.43 no rīta pie manas mājas piebrauc jauns BMW automobilis, no tā izkāpj vairāki cilvēki maskās ar rācijām rokās, un darbs var sākties. Četru minūšu laikā vārti ir uzlauzti («Fui!» vārtu ražotājam HORMAN) un mans auto ir prom. Neesmu speciālists autozagšanas jomā, bet nedomāju, ka šāda veida specoperācija, lai nozagtu auto, ko kā «melnu», bez dokumentiem varētu pārdot par ne vairāk kā 8000 EUR, ir plaši izplatīts gadījums.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pasaulē

Ņujorkā atrasta zagta Pikaso glezna

LETA--AFP, 27.02.2015

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pirms vairāk nekā desmit gadiem Parīzē nozagta spāņu mākslinieka Pablo Pikaso glezna atrasta Ņujorkā un nodota Francijas valdībai, ceturtdien paziņoja ASV pārstāvji.

Pagājušā gada decembrī glezna tika nosūtīta no Beļģijas uz ASV. Tā tika deklarēta kā paštaisīta Ziemassvētku dāvana 30 eiro vērtībā.

Patiesībā glezna La Coiffeuse (Friziere) ir vairākus miljonus dolāru vērta, norāda ASV prokuratūra.

Darbu pārķēra muita, un vēlāk to konfiscēja drošības dienesti. «Atrasts pazudis dārgums,» sacīja Ņujorkas advokāte Loreta Linča. «Klajās kontrabandas dēļ glezna konfiscēta. Gleznas konfiskācija izņems to no zagto mākslas darbu melnā tirgus, lai to varētu atdot patiesajam īpašniekam.»

1911.gadā radītā eļļas glezna ir 46 centimetrus augsta un 33 centimetrus plata. Tā atradās Parīzes Nacionālā modernās mākslas muzeja kolekcijā, taču pēdējoreiz publiski tika izstādīta Minhenē.

Komentāri

Pievienot komentāru
Ražošana

Laima kļūst agresīvāka Lietuvā

Sandra Dieziņa, 11.03.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijas vadošais saldumu ražotājs Laima paplašina darbību Lietuvā.

Šomēnes Laima šokolāde būs pieejama visos lielākajos Lietuvas tirdzniecības tīklos: Maxima, Iki, Rimi, Norfa, Aibe, KOOPs, Prisma, AVS un citos. Sākotnēji iedzīvotājiem tiks piedāvātas 7 veidu šokolādes tāfelītes, taču tuvākajā nākotnē sortiments tiks paplašināts. Laimas valdes priekšsēdētājs Rolands Gulbis klāsta, ka Laimas produkcijai ir augsta atpazīstamība Lietuvas patērētāju vidē. Taču jāņem vērā arī tirgus apstākļi: Lietuvas saldumu tirgus ir piesātināts, konkurence ir asa, dominē starptautisko koncernu ražojumi. Paaugstinot produktu pieejamību, Laima cer panākt četras reizes lielāku pārdošanas apjomu nekā 2012.gadā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Faktiski visu savu darba mūžu nostrādājis Latvijas drošībsargājošo ieVistu zagļi un cilvēki hūtēsstāžu vadošos amatos, bijušais kriminālpolicijas šefs Aloizs Blonskis ir uzkrājis pamatīgu informācijas bagāžu par bēdīgi slavenajiem reketa laikiem, par savulaik vareno uzņēmumu skumjo likteni, kā arī mūsu politisko un ekonomisko eliti.

picturegallery.74e09f98-e834-49de-9a1f-f5303c69281c

Arvien biežāk izskan, ka līdz ar ekonomiskās situācijas pasliktināšanos attiecībā uz noziedzības pieaugumu Latvijā varētu atgriezties deviņdesmito gadu līmenis. Cik lielā mērā varat tam piekrist?

Domāju, ka deviņdesmitie gadi vairs neatgriezīsies – tas viss bija citādāk.

Kādas ir galvenās atšķirības?

Pašreiz Latvija ir neatkarīga valsts Eiropas Savienībā, bet deviņdesmitajos mēs vēl labu laiciņu bijām daļa no Padomju Savienības pat vēl pēc neatkarības atgūšanas.

Komentāri

Pievienot komentāru
Internets

Iespējams, PlayStation lietotāju personiskā informācija nonākusi zagļu rokās

Lelde Petrāne, 27.04.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Kompānija Sony brīdinājusi tās PlayStation Network lietotājus, ka viņu personiskā informācija, ieskaitot kredītkaršu datus, varētu būt nozagta, ziņo BBC.

Kompānija paziņojusi, ka dati pēc hakeru uzbrukuma varētu būt nonākuši «nepiederošas personas» rokās.

Piekļuve tīklam tika pārtraukta pagājušajā trešdienā, bet Sony tikai tagad atklājusi, kas ir noticis.

Lietotāji tiek brīdināti par iespējamu krāpšanu, izmantojot telefonus vai epastus.

Saskaņā ar Sony vēstīto varētu būt nozagta šāda informācija:

* Vārds

* Adrese

* Valsts

* E-pasta adrese

* Dzimšanas datums

* PlayStation Network / Qriocity paroles un pieteikumvārds (login)

* PSN online ID

Iespējams, nozagti arī profilu dati, ieskaitot pirkumu vēsturi un norēķiniem izmantojamo adresi, kā arī PlayStation Network/Qriocity paroļu drošības atbildes.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pasaulē

Citigroup nozagta informācija par 360 tūkstošiem klientu

Jānis Rancāns, 16.06.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

ASV investīciju banka Citigroup ir paziņojusi ka, maijā notikušajā kiberuzbrukumā tai ir nozagta informācija par 360 tūkstošiem klientu, vēsta Reuters.

Lielākā daļa klientu, par kuriem nozagta informācija, ir Ziemeļamerikas iedzīvotāji. Citigroup iepriekš bija paziņojusi, ka uzbrukums skāris aptuveni vienu procentu tās klientu. Kompānijai kopumā ir ap 21 miljonu klientu.

Tikusi nozagta inform[acija par Citigroup klientu vārdiem, konta numuriem, kontaktinformāciju un citi sensitīvi dati.

Jau rakstīts, ka 9. jūnijā Citigroup paziņojusi, ka arī tā cietusi no hakeru uzbrukumiem, kā rezultātā hakeri varējuši aplūkot aptuveni 200 tūkst bankas klientu informāciju. Banka norādījusi, ka hakeri nav tikuši pie bankas klientu dzimšanas datumiem, kredītkaršu derīguma termiņiem un karšu drošības kodiem.

Komentāri

Pievienot komentāru