AS Rīgas Dzirnavnieks nolēmis attīstīt jaunu produkcijas nišu un pirmais Latvijā uzsācis ražot Hercogs pašbriestošos miltus, kas ir populāri daudzviet pasaulē un plaši iekļauti dažādās kulinārijas receptēs, informē uzņēmuma pārstāvji.
Hercogs pašbriestošie milti (angļu valodā: self – raising flour) sastāv no augstākā labuma miltiem un īpaši izstrādātas formulas cepamā pulvera, kas, pateicoties tehnoloģiskām iespējām, vienmērīgi iemaisīts miltos. No šādiem miltiem mīklas izstrādājumi ir poraini un apjomīgi. Pašbriestošo miltu kategorija pasaulē sāka attīstīties Anglijā. Šobrīd šie milti ir populāri Amerikā, no kuriem pagatavo, piemēram, tradicionālās amerkāņu picas, kas ir biezākas un apjomīgākas. Populārākie produkti, kuru cepšanā šos miltus izmanto, ir biezās pankūkas, maize, picas, kūkas, vafeles, mafini un maizītes. Šos miltus izmanto mīklās, kuras nav nepieciešams raudzēt.
Šie gatavie milti būs palīgs ikvienam kulināram. Ne velti jau šobrīd daudzās ārvalstu receptēs tiek iekļauti gatavi pašbriestošie milti labākam rezultātam. Tagad tie būs pieejami arī mūsu iedzīvotājiem un nodrošinās ērtu konditorejas izstrādājumu pagatavošanu.
Anita Berķe, AS Rīgas Dzirnavnieks pārstāve: “Pašbriestošie milti to ērtās pagatavošanas dēļ ir kļuvuši populāri daudzviet pasaulē, un tos plaši iekļauj dažādās kulinārijas receptēs, kā piemēram, mafinu, kūku, biezo pankūku un citu konditorejas iztrādājumu pagatavošanā. Tas savukārt radīja apjukumu iedzīvotājiem, kam sastāvdaļa pašbriestošie milti jeb angļu valodā self-raising flour) receptēs nebija pazīstama un pieejama. Tas arī ir viens no iemesliem, kāpēc nolemts attīstīt jaunu produkcijas nišu un uzsākt ražot pašbriestošos miltus, izstrādājot īpašu receptūru.
Šogad šis ir jau otrais Rīgas Dzirnavnieks jaunums miltu kategorijā. Nesen tas papildinājis Hercogs zīmola produktu klāstu ar miltu maisījumiem pankūkām un picai no retajiem un unikālajiem Speltas graudiem. Spelta tiek uzskatīta par kviešu priekšteci, un Eiropā tā sāk piedzīvot savu renesansi audzēšanas ziņā. Speltas graudu diētiskā vērtība ir daudz augstāka nekā ierastajām mīksto kviešu šķirnēm.