AS Rīgas dzirnavnieks sadarbībā ar Latvijas Lauksaimniecības Universitātes (LLU) speciālistiem šodien sāk ikgadējo apmācību ciklu Maiznieku skolas nodarbības nozares sadarbības partneriem.
Maiznieku skolas mērķis ir veicināt maiznīcu un konditoreju darbinieku attīstību Latvijā, paaugstināt maiznieku profesionālās zināšanas un iemaņas par kvalitatīviem graudaugiem un maizes ražošanas procesu, kā arī sniegt profesionālas un praktiskas konsultācijas par to, kas svarīgs maizniekmeistariem, piemēram, par ražošanas tehnoloģijām, receptūrām, maizes defektiem un to rašanās cēloņiem.
"Nodarbības Maiznieku skolā mūsu sadarbības partneriem tiek organizētas, jo šādu izglītojošu semināru rīkošanu mēs uzskatām par ieguldījumu kopējā nozares attīstībā. Šis pasākums mūsu uzņēmumā jau izveidojies par labu tradīciju, ar kuras palīdzību cenšamies dot savu artavu maiznieku kvalifikācijas celšanā. Šo gadu laikā mūsu organizētās nozares apmācības guvušas plašu atsaucību sadarbības partneru vidū, jo nodarbību tēmas tiek izvēlētas atbilstoši tirgus aktualitātēm un maiznieku vajadzībām, kā arī veicina nozares speciālistu profesionālo motivāciju," informē Rīgas dzirnavnieks ģenerāldirektors Sandis Jansons.
Šogad paredzētas trīs nodarbības maijā un jūnijā, kurās piedalīties aicināti maizes nozares speciālisti: ražošanas vadītāji, tehnologi, maiņu meistari un brigadieri. Apmācību programmu vadīs jau zināmi speciālisti: teorētisko daļu vadīs ilggadīga Maiznieku skolas lektore LLU Pārtikas tehnoloģijas fakultātes pasniedzēja Daiga Kunkulberga, bet praktiskās nodarbības – zinošais un kolorītais Rīgas dzirnavnieks maizniekmeistars Edgars Grāvītis.
Nodarbībās apmeklētāji tiks iepazīstināti ar kviešu mīklas izstrādājumiem un to sagatavošanas īpatnībām; rudzu maizes gatavošanu, ieraugu kvalitāti un nozīmi, kā arī par speciālajiem maizes izstrādājumiem; maizes un to izstrādājumu kvalitāti un novērtēšanu. Praktisko nodarbību laikā speciālistiem būs iespēja izmēģināt visas teorētiski apgūtās prasmes, pašiem izmēģinot roku gatavošanas procesos.
"Veidojot Maiznieku skolas nodarbības, mēs vēlamies palīdzēt paaugstināt mūsu sadarbības partneru konkurētspēju šajos sarežģītajos tirgus apstākļos, jo mūsu veiksmes un attīstība ir savstarpēji saistītas ar sadarbības partneru panākumiem cīņā par vietu maizes tirgū. Turklāt mēs uzskatām, ka maizes tapšanas procesā kopā ar maizniekiem esam līdzatbildīgi par kvalitatīvu galaproduktu – maizi," uzsver Rīgas dzirnavnieks maizniekmeistars Edgars Grāvītis.
Apmācības maizes nozares pārstāvjiem ir tradicionāls un ikgadējs notikums, kuru kopš 2001.gada organizē Rīgas dzirnavnieks sadarbībā ar LLU speciālistiem.
Apmācības tiek rīkotas plānveidīgi trīs līdz četras reizes gadā – parasti pavasara periodā. Maiznieku skolā gadu gaitā piedalījušies vairāk kā 200 maizes nozares pārstāvju no visas Latvijas. Uzņēmums rīko arī individuālas apmācības sadarbības partneriem atbilstoši viņu vēlmēm un aktuālajiem jautājumiem.