Citas ziņas

Ar izmaiņām noteikumos vērsīsies pret nelegāļiem

M. Fridrihsone, [email protected], E. Circene, [email protected], 06.02.2007

Jaunākais izdevums

Darbā iekārtošanas pakalpojumu sniedzēji maksu par saviem pakalpojumiem, iespējams, drīkstēs iekasēt no darba devējiem, nevis darba ņēmējiem. Šādas izmaiņas paredz Labklājības ministrijā (LM) tapušie grozījumi Komersantu - darbā iekārtošanas pakalpojumu sniedzēju licencēšanas un uzraudzības kārtībā. Ministru kabineta komiteja uzdeva LM noteikumu grozījumus precizēt.

Piegriezīs biznesu

LM Darba departamenta direktore Ineta Tāre uzsver, ka jaunās noteikumu prasības, tajā skaitā aizliegums iekasēt maksu no darba ņēmējiem, ir vērstas arī pret dažādām krimināla rakstura aktivitātēm, kas saistītas ar darbā iekārtošanu ārzemēs. Tā, darbā iekārtošanas pakalpojumu sniedzējiem būs jāiepazīstina potenciālie darba ņēmēji ar darba līguma saturu. ·ādu prasību mērķis ir novērst gadījumus, kad darba ņēmēji, kas aizbraukuši no Latvijas, lai strādātu ārzemēs, tur konstatē, ka piedāvātie darba apstākļi un samaksa atšķiras no tā, kas solīts šeit.

I.Tāre atzina, ka plānotie grozījumi "piegriezīs" biznesu tiem, kas piedāvā darbu ārzemēs, saņemot no darba ņēmējiem samaksu par pakalpojumu. "Viņiem būs jāvienojas ar ārvalstu darba devējiem un jāņem maksa no viņiem," norāda LM Darba departamenta direktore.

Jāuzrauga stingrāk

Daļa ministru uzskata, ka darbā iekārtošanas pakalpojumu sniedzēju uzraudzībai jākļūst ievērojami stingrākai. "Ir ierosināti vairāki kriminālprocesi par gadījumiem, kas varētu būt krāpšana vai pat iespējama cilvēku tirdzniecība. Šādu kriminālprocesu skaits diemžēl pieaug, nevis samazinās. Mēs, protams, vēl nezinām, vai tiesa šos gadījumus novērtēs kā cilvēku tirdzniecību," uzsver iekšlietu ministrs Ivars Godmanis. Viņš uzskata, ka noteikumu grozījumos iekļautais LM ierosinājums ieviest beztermiņa licences darbā iekārtošanas pakalpojumu sniedzējiem kontroles iespējas mazinās, tādēļ noteikumos jāparedz, ka arī turpmāk licences tiks izsniegtas uz noteiktu laiku. Turpretī I. Tāre skaidro, ka pēc Latvijas iestāšanās ES arī jebkurš ES dalībvalstīs reģistrēts darbā iekārtošanas pakalpojumu sniedzējs var darboties Latvijā un vienīgais, ko no viņa var prasīt valsts institūcijas, ir to informēšana par darbības sākšanu Latvijā.

Pašreizējo situāciju par pārlieku liberālu uzskata arī finanšu ministrs Oskars Spurdziņš: "Mums nav prakses, ka latviešu uzņēmēji nelegāli nodarbinātu britus, itāļus vai frančus, bet tur tāda prakse attiecībā uz latviešiem ir." "Krimināla rakstura problēmas jau nav ar tiem darbā iekārtošanas komersantiem, kas ir saņēmuši licences. Problēmas ir ar tiem, kuri vispār nelicencējas, bet sludinās laikrakstos, pret kuriem pēc tam vēršas Ekonomikas policija. Tie ir dažādi kaktu kantori, kuri vispār oficiāli nav deklarējuši vēlmi nodarboties ar šo komercdarbību," sacīja I. Tāre, uzsverot, ka terminētās licences darbā iekārtošanas pakalpojumu sniedzējiem jau vairākus gadus Uzņēmējdarbības vides uzlabošanas plānā tiek atzīmētas kā šķērslis uzņēmējdarbībai.

Neko nelīdzēšot

Personālvadības risinājumu kompānijas Fontes Latvija padomes priekšsēdētājs Kaspars Kauliņš uzsver, ka viņa pārstāvēto kompāniju plānotās izmaiņas neskar, jo Fontes Latvija klienti ir darba devēji, taču, ja ir cilvēki, kas gatavi maksāt par to, ka viņi tiek iekārtoti darbā, tad "kāpēc to neļaut"? Viņaprāt, valstij nevajadzētu ierobežot darbā iekārtošanas pakalpojumu sniedzēju tiesības saņemt maksu par pakalpojumu no potenciālajiem darba ņēmējiem."Jāsakārto nosacījumi, kā šo pakalpojumu sniedz - jāizstrādā standarti un jārada efektīva uzraudzības sistēma, lai darba ņēmējiem, atbilstoši Patērētāju tiesību aizsardzības likuma prasībām, būtu iespējas celt prasības pret tiem, kuru pakalpojumi neatbilst solītajam," teica K. Kauliņš, uzsverot, ka aizliegums ņemt samaksu par pakalpojumu no darba ņēmējiem diez vai reāli risinās situāciju ar potenciālo darba ņēmēju kļūšanu par krāpnieku vai pat cilvēku tirgoņu upuriem.

Savukārt kāda licencēta darbā iekārtošanas pakalpojumu sniegšanas uzņēmuma vadītāja, kuras pārstāvētais uzņēmums iekārto Latvijas iedzīvotājus darbā Lielbritānijā, uzskata, ka iecerētās izmaiņas var pat vairot to darba ņēmēju skaitu, kas kļūst par krāpnieku upuriem. "Darba devēji no ārzemēm negribēs mums maksāt - viņiem ir pietiekoši lielas iespējas izvēlēties darbaspēku, lai nebūtu nekādas vēlmes maksāt par mazkvalificētiem darbiniekiem, kas strādā rūpnīcās vai lauksaimniecībā. Tagad cilvēki mums maksā līdz 200 Ls un pērk par savu naudu lidmašīnas biļetes, bet viņi vismaz zina, ka darbā iekārtotājs ir licencēta firma un Lielbritānijā viņiem tas darbs būs. Ja mēs nevarēsim ņemt samaksu un ārzemju darba devēji mums to nemaksās, cilvēki darba meklējumos brauks tāpat, uz savu galvu. Bet Lielbritānijā viņus uzmeklēs krāpnieki, kas saņems naudu par reāli neeksistējošu vakanču piedāvāšanu," prognozēja uzņēmēja, kas vēlējās palikt anonīma.

Līdzīgi kā I. Tāre, arī viņa uzsver, ka gadījumos, kad solītais darbs ārzemēs reāli neeksistē vai darba ņēmējs kļūst par cilvēktirdzniecības upuri, tā saucamais pakalpojuma sniedzējs parasti ir anonīma firma.

Krāpšanas problēmas apjomi pilnībā nav apjaušami

Lai arī par krāpšanu, izmantojot darbā iekārtošanas firmu sludinājumus, dzirdēts daudz, statistika par šādiem krāpšanas gadījumiem ir nepilnīga.

Valsts policija neuzskaita datus par krāpšanas gadījumiem, kad iesaistītas darbā iekārtošanas firmas - visi krāpšanas gadījumi tiek skaitīti kopā, tos neizdalot atsevišķi pēc veicējiem, Db norādīja Valsts policijas preses un sabiedrisko attiecību biroja priekšniece Ieva Rekšņa.

Sūdzas vairāk

Tiesa, Rīgas pilsētas Ekonomikas policijas biroja apkopotā informācija liecina, ka Rīgā vien pērn saņemti 130 iesniegumi par pārkāpumiem darbā iekārtošanas jomā, bet aizpērn policijas palīdzību meklējis 71 ar darbā iekārtošanas pakalpojumu sniedzēju darbību neapmierināts rīdzinieks. Viņa arī uzsvēra, ka šādām darbībām ir civiltiesisks raksturs, ir nepieciešams pierādīt noziedzīgo nodarījumu, līdz ar to šie strīdi parasti ir tiesas kompetencē.

Gaida iesniegumus

Šobrīd valsts policija ar nelegālajām darbā iekārtošanas firmām cīnoties, ja ir saņemts iesniegums, kurā minēts konkrēts krāpšanas gadījums. "Diemžēl mums nav tādas kapacitātes, lai paši pēc savas iniciatīvas varētu pārbaudīt, vai sludinājumā rakstītais atbilst īstenībai un vai firma nekrāpjas," atzīst I. Rekšņa.

Arī Labklājības ministrijas Darba departamenta direktore Ineta Tāre pieļauj, ka galvenais iemesls, kādēļ Ekonomikas policija nespēj efektīvi apkarot krāpnieciskos darbā iekārtotājus, ir nepietiekamā kapacitāte.

Konkrēti gadījumi

Patlaban Rīgas pilsētas Ekonomikas policijas biroja attiecīgās nodaļas lietvedībā atrodas kriminālprocess par cilvēku tirdzniecību organizētā grupā, proti par savervēšanu, pārvadāšanu, ekspluatāciju darba tirgū Lielbritānijā 2006. un, iespējams, 2005.gadā, ko izdarīja Lielbritānijas firmas Industrial Staff Management Ltd un tās pārstāvniecības Latvijā amatpersonas un darbinieki. Ar viltu, piedāvājot pastāvīgu darbu ne mazāk kā uz trīs mēnešiem Lielbritānijā ar samaksu 5,25 angļu mārciņas stundā, Industrial Staff Management Ltd (ISM) savervēja Latvijas iedzīvotājus un nogādāja Lielbritānijā nolūkā faktiski ekspluatēt tikai darbam svētku un pirmssvētku dienās. Latvijā parakstītie līgumi personām tika atņemti.ISM maldinošās informācijas rezultātā Latvijas iedzīvotāji Lielbritānijā nonāca beztiesiskā stāvoklī, bez iztikas līdzekļiem un iespējām komunicēt un pārvietoties, respektīvi - atgriezties Latvijā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Viedokļi

Viedoklis: Jaunie noteikumi novedīs pie pilnīga anarhijas uzplaukuma balonu gāzes realizācijas tirgū

Latvijas Sašķidrinātās Naftas Gāzes Asociācijas valdes loceklis A.Marģevičs, 12.09.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pēdējā laikā presē arvien biežāk parādās raksti par tēmu – jauno noteikumu stāšanās spēkā no 2015.gada 1.janvāra, saskaņā ar kuriem vecie gāzes baloni tiks izņemti no apgrozības, bet patērētājiem tiks piedāvāti jauni baloni. Pēc Ekonomikas ministrijas un PTAC uzskatiem, minētie noteikumi ievērojami paaugstinās patērētāju drošības līmeni. Šajā sakarībā mēs uzskatām par savu pienākumu izskaidrot sabiedrībai savu pozīciju dotajā jautājumā. Jā, drošības jautājums gāzes pārdošanas balonos segmentā ir ļoti svarīgs.

Jā, tiešām baloni ar zīmi PI daudz drošāki, par cik tie ir jauni... Taču nepieciešams noskaidrot galveno – kādēļ notiek gāzes sprādzieni patērētāju dzīvokļos. Ja paklausāmies Ekonomikas ministrijas pārstāvjus, tad var rasties uzskats, ka uzsprāgst vecie baloni, nomainīsim vecos balonus uz jauniem un visas problēmas būs atrisinātas. Patiesībā neuzsprāgst jau baloni. Notiek eksplozija gāzes noplūdes dēļ, un vainojamas tajā ir nepareizas darbības pie pieslēgšanas, ekspluatācijas, kā arī novecojušās un tehniski bojātās plītis. Ja pie tehniski bojātas plīts, cauras savienotājas šļūtenes pievienot jaunu balonu, vai tad visas problēmas būs atrisinātas? Tālāk rodas visai kutelīgs jautājums – uz kā rēķina Ekonomikas ministrija gatavojas nomainīt balonu parku Latvijā. Uz to pašu patērētāju rēķina. Ekonomikas ministrija paredz, ka drošības mērķiem katram patērētājam jāatdod 50 eiro par jauno balonu, bet lauku iedzīvotājiem minētie tēriņi pieaugs vairākkārtīgi, par cik viņi iegādājās uzreiz pa 3-4 baloniem. Situācijā, kad patērētāji skaita katru centu šāds princips nostrādās pēc zemāk minētā...

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Latvijā 46% jauniešu apzināti iegādājās viltojumus un 25% apzināti piekļūst pirātiskam saturam

Db.lv, 10.06.2022

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijā 46% jauniešu apzināti iegādājās viltojumus un 25% apzināti piekļūst pirātiskam saturam, liecina Eiropas Savienības Intelektuālā īpašuma biroja (EUIPO) pētījums par jauniešu attieksmi pret intelektuālā īpašuma tiesību pārkāpumiem pēcpandēmijas periodā.

Pētījumā konstatēts, ka vairāk nekā puse (52%) aptaujāto eiropiešu vecumā no 15 līdz 24 gadiem pagājušajā gadā tiešsaistē ir iegādājušies vismaz vienu viltotu produktu gan apzināti, gan nejauši. Savukārt trešdaļa (33%) apgalvo, ka ir piekļuvuši digitālajam saturam no nelegāliem avotiem. No tiem, kuri to darīja apzināti, 37% iegādājās viltotu produktu un 21% izmantoja, atskaņoja, lejupielādēja vai straumēja saturu no nelegāliem avotiem. No otras puses, 60% Eiropas jauniešu norāda, ka dod priekšroku digitālajam saturam no legāliem avotiem, salīdzinot ar 50% 2019. gadā. Latvijā šis īpatsvars ir tikai 46% jauniešu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Nodokļi

Informācija par izmaiņām tiesību aktos, kas stāsies spēkā no 1.janvāra

, 27.12.2007

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

No 2008.gada 1.janvāra Latvijā stāsies spēkā virkne izmaiņu nodokļu likumos, kā arī citos normatīvajos aktos, kas ir Finanšu ministrijas atbildības sfērā, liecina ministrijas sniegtā informācija medijiem.

Nodokļu politikas jomā:

·grozījumi likumā ''Par iedzīvotāju ienākuma nodokli'' (pieņemts Saeimā 2007.gada 8.novembrī);

·grozījumi likumā ''Par nekustamā īpašuma nodokli'' (pieņemts Saeimā 2007.gada 8.novembrī);

·grozījums likumā ''Par zemes reformu Latvijas Republikas pilsētās'' (pieņemts Saeimā 2007.gada 6.decembrī);

·grozījumi likumā ''Par akcīzes nodokli'' (pieņemts Saeimā 2007.gada 8.novembrī);

·grozījumi likumā ''Par nodokļiem un nodevām'' (stājās spēkā 2007.gada 12.decembrī);

·grozījumi likumā ''Par pievienotās vērtības nodokli'' (varētu stāties spēkā 2008.gada janvārī vai februāra sākumā);

·Elektroenerģijas nodokļa likuma pārejas noteikumi;

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Ventspils nafta pirkta Lembergam

Oskars Prikulis [email protected] 67084403, 06.11.2007

Pirms Ventspils naftas privatizācijas esot noslēgta slepena vienošanās starp Vitol group un Ventspils mēra grupējumu Black Gold Trust, intervijā Db atklāj Ventbunkera padomes priekšsēdētājs Rūdolfs Meroni.

Foto: Vitālijs Stīpnieks, DB

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pirms Ventspils naftas privatizācijas esot noslēgta slepena vienošanās starp Vitol group un Ventspils mēra Aivara Lemberga grupējumu.

To intervijā Db atklāj Ventbunkera padomes priekšsēdētājs Rūdols Meroni. Vienošanās esot paredzējusi, ka Vitol group A. Lemberga uzdevumā izsolē iegādājas Ventspils naftas valstij piederošās akcijas, bet par to pretī Vitol tika apsolīts, ka viņi varēs par stipri zemāku cenu iegūt Ventspils naftas termināli (VNT) — ar nosacījumu, ka Ventspils naftas akciju vairākums tiks nodots lielā Ventspils vīra jeb Aivara Lemberga «grupējumam».

Kā jūs pats sevi pozicionējat t.s. Ventspils tranzītbiznesa karā starp strīdus pusēm?

Es esmu neitrāls un nepiederu nevienai no pusēm (iepriekš bijis Lemberga uzticamības persona, aut. piez.). Es sevi šajā strīdā starp abām pusēm redzu kā vidutāju, kurš seko līdzi tam, lai spēlē tiktu ievēroti noteikumi – lai viss būtu legāli un tiktu ievēroti tiesiskuma principi. Lai neviena puse nepārkāpj spēles noteikumus. Ja tas notiek, es bļauju: sods.

Komentāri

Pievienot komentāru
Reklāmraksti

Kreditori ABLV bankas likvidatoru skrūvspīlēs

Zvērināti advokāti Daiga Siliņa un Rihards Niedra, ZAB Davidsons un partneri, 19.12.2019

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Kopš ABLV Bankas pašlikvidācijas procedūras uzsākšanas 2018. gadā skaidrību ir ieguvuši tikai pirmās kārtas kreditori, kuriem bankas kontā nebija vairāk par 100 000 eiro un kuriem izmaksāta valsts garantētā atlīdzība. Pārējie kreditori, kuriem naudas līdzekļi kontā pārsniedza 100 000 eiro, joprojām ir neziņā par to, kad atgūs savu naudu, ja vispār to atgūs, jo ABLV bankas likvidatori noteikuši kreditoriem nepārskatāmas procedūras. Līdz šim kreditoriem tika uzspiesti šaubīgi likvidācijas noteikumi un pieprasītas detalizētas atskaites par visiem, pat ļoti vēsturiskiem darījumiem, bet pašiem kreditoriem nav atstātas pienācīgas iespējas aizsargāt sevi pret ABLV bankas noteikto lietu kārtību un necaurspīdīgām anti-money laundering (AML) pārbaudes procedūrām. Ir vērts apskatīt dažus piemērus un viedokli no kreditoru skatu punkta, kādi pārkāpumi saskatāmi ABLV bankas likvidācijas noteikumos.

Cik saistoši kreditoriem ir ABLV bankas likvidācijas noteikumi?

ABLV bankas pašlikvidācijas procesa pamatā ir kreditora prasījuma izskatīšanas kārtība, kuras rezultātā naudas līdzekļu izmaksa kreditora prasījuma apmierināšanai var tikt atlikta vai atteikta, pamatojoties uz likvidējamās ABLV banka likvidācijas noteikumos noteikto pārbaudi.

Lai panāktu tieši šādu kreditora prasījuma izskatīšanas kārtību un kreditora piekrišanu pārbaudes veikšanai, ABLV banka saviem kreditoriem izstrādāja īpašu veidlapu, izvietojot to savā tīmekļa vietnē www.ablv.com un nosakot, ka brīvā formā sagatavotajam prasījumam ir jāsatur visa tā informācija, ko satur veidlapa. Šajā īpašajā veidlapā tika iekļauts apliecinājums, ka parakstot pieteikumu, kreditors piekrīt likvidējamās ABLV bankas likvidācijas noteikumiem.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija (VARAM) ir izvērtējusi un atzinusi par prettiesiskām vairākas normas Rīgas Domes 19.novembrī izdotajos noteikumos un 17.decembrī izdotajos saistošajos noteikumos «Par braukšanas maksas atvieglojumiem Rīgas pilsētas sabiedriskā transporta maršrutu tīklā», un lūgusi pašvaldību precizēt prettiesiskās normas.

Rīgas Domes Pasažieru komercpārvadājumu licencēšanas komisijas šā gada 7.oktobrī pieņēma lēmumu, ka SIA Rīgas satiksme jaunais paaugstinātais tarifs 1,20 eiro apmērā par braucienu var stāties spēkā tikai tad, kad stājušies spēkā saistošie noteikumi par braukšanas maksas atvieglojumiem. Ņemot vērā, ka vairākas saistošajos noteikumos iekļautās normas ir prettiesiskas, diskriminējot Latvijas iedzīvotājus pēc to dzīvesvietas, šādi saistošie noteikumi nav stājušies spēkā un, atbilstoši Rīgas Domes Pasažieru komercpārvadājumu licencēšanas komisijas iepriekš pieņemtajam lēmumam, jaunajam paaugstinātajam tarifam arī nebūtu jāstājas spēkā, norāda VARAM.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Prēmēt nedrīkstēs biežāk kā reizi ceturksnī

, 29.11.2007

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Tiks noteiktas stingrākas prasības piemaksu un prēmiju piešķiršanai valsts iestādēs, Db.lv informēja Finanšu ministrija.

Valsts sekretāru sanāksmē ceturtdien, 29. novembrī, izsludināti Finanšu ministrijas sagatavotie grozījumi Ministru kabineta (MK) noteikumos par tiešās pārvaldes iestāžu ierēdņu, darbinieku un amatpersonu un Centrālās vēlēšanu komisijas un Centrālās zemes komisijas darbinieku darba samaksu un klasifikācijas pakāpēm, kā arī ierēdņu pabalstiem un kompensācijām. Ar grozījumiem noteikumos paredzēts noteikt stingrākas prasības piemaksu un prēmiju piešķiršanai.

Grozījumi MK noteikumos reglamentēs ierobežojumu prēmēšanas biežumam. Paredzams, ka prēmēt darbiniekus nedrīkstēs biežāk kā reizi ceturksnī. Maksimālais prēmiju apmērs, ko varēs vienā reizē izmaksāt, nedrīkstēs pārsniegt mēneša regulārās darba samaksas apmēru, kam piemērots koeficents 1,2. Tāpat iekļauta prasība iestādes vadītājam noteikt prēmēšanas kārtību un kritērijus, pamatojoties uz kuriem tiek noteikts konkrētā ierēdņa vai darbinieka prēmijas apmērs, izvērtējot viņa darba ieguldījumu un darba rezultātus.

Komentāri

Pievienot komentāru
Lauksaimniecība

Precizē Āfrikas cūku mēra riska zonas Latvijā

Dienas Bizness, 17.03.2015

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Otrdien, 17.martā, valdība atbalstīja Zemkopības ministrijas (ZM) sagatavotos grozījumus noteikumos, kas nosaka Āfrikas cūku mēra likvidēšanas un draudu novēršanas kārtību. Grozījumi noteikumos sagatavoti, lai precizētu Āfrikas cūku mēra riska zonas Latvijas Republikā, Igaunijas Republikā un Lietuvas Republikā, informē ZM pārstāve Viktorija Kalniņa.

Ar šiem grozījumiem noteikumos tiek noteikts, ka Āfrikas cūku mēra I riska zonas teritorijā papildus jau noteiktajiem novadiem un pagastiem ietilpst Alūksnes novada Ilzenes, Zeltiņu, Kalncempju, Annas, Malienas, Jaunannas, Mālupes un Liepnas pagasts, kā arī Apes novada Virešu pagasts. Savukārt Āfrikas cūku mēra II riska zonas teritorijā papildus jau noteiktajiem novadiem un pagastiem ietilpst Alūksnes novada Veclaicenes, Jaunlaicenes, Ziemeru, Alsviķu, Mārkalnes, Jaunalūksnes un Pededzes pagasts, kā arī Apes novada Gaujienas, Trapenes un Apes pagasts. Izmaiņas Āfrikas cūku mēra riska zonu teritorijās izdarītas, lai ieviestu Eiropas Komisijas 2015. gada 13.februāra Īstenošanas lēmumā 2015/251/ES, ar ko groza Īstenošanas lēmumu 2014/709/ES par dzīvnieku veselības kontroles pasākumiem saistībā ar Āfrikas cūku mēri dažās dalībvalstīs, noteiktās prasības.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tirdzniecība un pakalpojumi

Ķuzis: Pieprasījums pēc nelegāliem naftas produktiem joprojām ir augsts

BNS, 11.02.2015

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pieprasījums pēc nelegāliem naftas produktiem joprojām ir pietiekami augsts, trešdien Saeimas Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijas sēdes laikā teica Valsts policijas priekšnieks Ints Ķuzis.

Viņš skaidroja, ka pieprasījums pēc nelegāliem naftas produktiem ir augsts, neraugoties uz naftas cenu kritumu, tāpēc policija turpina strādāt, lai apkarotu nelegālu naftas produktu kontrabandu.

Tāpat pērn policija strādājusi pie kontrabandas cigarešu izplatības mazināšanas. Kopumā Valsts policija atsavinājusi apmēram 20 miljonu cigarešu. Tās atsavinātas ne tikai lielās operācijās, bet arī tirgos, dzīvokļos, nelegālās tabakas tirdzniecības vietās.

Raksturojot pērno gadu, Valsts policijas priekšnieks akcentēja, ka palielinājies arī veikto ekspertīžu skaits, tāpēc tuvākajā nākotnē būs jādomā, par ekspertu piesaisti. Pagaidām piesaistīt jaunus ekspertus esot visai grūti, jo atalgojums policijā «nav vilnošs».

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Rīgā ēku īpašniekiem plāno noteikt pienākumu no fasādes notīrīt grafiti zīmējumus, informēja pašvaldības ārējās komunikācijas nodaļā.

Pašvaldība aicina rīdziniekus paust viedokli par jauniem teritoriju kopšanas un būvju uzturēšanas noteikumiem galvaspilsētā.

Rīgas pašvaldība sagatavojusi un nodevusi sabiedriskajai apspriešanai jaunus noteikumus par teritoriju kopšanu un būvju uzturēšanu galvaspilsētā, kas paredz nodrošināt sakoptu pilsētvidi, vienlaikus neuzliekot pārmērīgu slogu iedzīvotājiem atsevišķu teritoriju kopšanas nodrošināšanai.

Ar noteikumu projektu var iepazīties un līdz 23.martam sniegt viedokli pašvaldības mājaslapā sadaļā "Saistošo noteikumu projekti". Pēc sabiedriskās apspriešanas un iedzīvotāju viedokļu apkopošanas noteikumus skatīs Mājokļu un vides komitejā un galīgo lēmumu pieņems domes sēdē.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Apstiprina vairākas būtiskas izmaiņas zvejas noteikumos

Dienas Bizness, 12.05.2015

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Otrdien, 12.maijā, valdība atbalstīja Zemkopības ministrijas (ZM) sagatavotās izmaiņas noteikumos par rūpniecisko zveju teritoriālajos ūdeņos un ekonomiskās zonas ūdeņos. Izmaiņas noteikumos paredz vairākus būtiskus jauninājumus zvejniekiem, informē ZM.

Izmaiņas noteikumos nosaka, ka reņģu zvejas periodā zvejā ar stāvvadiem Rīgas jūras līcī zvejniekiem par savu nozveju jāziņo Valsts vides dienestam (VVD) ik pēc 5 dienām ar elektroniskās saziņas līdzekļiem. Lai mazinātu zvejniekiem administratīvo slogu, izmaiņas noteikumos paredz iespēju piekrastes zvejas žurnālus iesniegt VVD līdz nākamā mēneša15. datumam.

Lai veicinātu invazīvās sugas - jūrasgrunduļa - zveju ar grunts tīkliem, noteikumi paredz iespēju zvejā izmantot grunts tīklus ar acs izmēru 60-70 mm un tīkla augstumu ne vairāk kā 1,5 m. Savukārt, lai mazinātu zvejnieku un valsts institūciju administratīvo slogu, izmaiņas noteikumos paredz, ka papildu pilnvarojums (īpaša atļauja) un zvejas atļauja (licence) tiek apvienoti vienā dokumentā un to turpmāk izsniegs Zemkopības ministrija.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Valdība šodien, 11.septembrī, apstiprinājusi grozījumus Ministru kabineta (MK) noteikumos par kārtību, kādā atlīdzināmi ar komandējumiem un darbinieku darba braucieniem saistītie izdevumi, Db.lv informēja Finanšu ministrija.

MK noteikumos definēts ar nodokļiem neapliekamais dienas naudas apmērs gadījumos, ja darbinieka pastāvīga darba vieta ir ārvalstīs un šis darbinieks tiek komandēts uz apdzīvotu vietu šajā ārvalstī. Šādā gadījumā precizētā definīcija paredz - ar iedzīvotāju ienākuma nodokli apliekama tā izdevumu daļa un valsts sociālās apdrošināšanas obligātās iemaksas saskaņā ar likumiem veicamas par to izdevumu daļu, kas pārsniedz šajos noteikumos noteikto dienas naudas apmēru komandējumiem attiecīgajā ārvalstī.

Noteikumi papildināti ar komandējuma laikā atlīdzināmo izdevumu sarakstu - izdevumi, kas saistīti ar autostāvvietu un iebraukšanu teritorijās, kur ir noteiktas maksas par transportlīdzekļu iebraukšanu, dalības maksas izdevumi, kas saistīti ar apmaksātu dalību pasākumos.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Palielināts komandējumu dienas naudas apmērs

, 11.09.2007

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lai nodrošinātu elastību un drošību darba tiesiskajās attiecībās, sociālās garantijas saistībā ar veselības un cita veida apdrošināšanu, kā arī lai novērstu neskaidrības atsevišķu tiesību normu piemērošanā, valdība otrdien, 11.septembrī, apstiprināja grozījumus Ministru kabineta (MK) noteikumos par kārtību, kādā atlīdzināmi ar komandējumiem un darbinieku darba braucieniem saistītie izdevumi.

MK noteikumos definēta ar nodokļiem neapliekamais dienas naudas apmērs gadījumos, ja darbinieka pastāvīga darba vieta ir ārvalstīs un šis darbinieks tiek komandēts uz apdzīvotu vietu šajā ārvalstī. Šādā gadījumā precizētā definīcija paredz - ar iedzīvotāju ienākuma nodokli apliekama tā izdevumu daļa un valsts sociālās apdrošināšanas obligātās iemaksas saskaņā ar likumiem veicamas par to izdevumu daļu, kas pārsniedz šajos noteikumos noteikto dienas naudas apmēru komandējumiem attiecīgajā ārvalstī.

Noteikumi papildināti ar komandējuma laikā atlīdzināmo izdevumu sarakstu - izdevumi, kas saistīti ar autostāvvietu un iebraukšanu teritorijās, kur ir noteiktas maksas par transportlīdzekļu iebraukšanu, dalības maksas izdevumi, kas saistīti ar apmaksātu dalību pasākumos.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Biežāk uzdotie jautājumi

Latvijas Banka / eiro.lv, 03.09.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Kad Latvijā ieviesīs eiro?

Oficiālais eiro ieviešanas mērķa datums ir 2014. gada 1. janvāris. Šobrīd Latvijas valsts iestādes veic visus sagatavošanās darbus, kas nepieciešami eiro ieviešanas nodrošināšanai, un tā ieteicams rīkoties arī uzņēmējiem.

Kā naudas maiņu padarīt sev vieglāku un ērtāku?

Visērtākais veids - bezskaidras naudas maiņa. Tādēļ vēl pirms eiro ieviešanas ieteicams latu skaidrās naudas uzkrājumus pārskaitīt bankas kontā. Visa latu kontos noguldītā vai uzkrātā nauda eiro ieviešanas dienā automātiski un bez maksas tiks konvertēta eiro.

Vai saistībā ar latu nomaiņu pret eiro ir sagaidāma cenu celšanās?

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Valdība šodien pieņēma jauno "Zemu nodokļu vai beznodokļu valstu un teritoriju sarakstu", to papildinot ar Britu Virdžīnu salām, Kostariku, Māršala salām un Krieviju.

Apstiprinātais saraksts stāsies spēkā sestdien, 1.jūlijā, tāpēc Finanšu ministrija (FM) aicina nodokļu maksātājus pievērst īpašu uzmanību arī darījumiem ar personām, kas atrodas, ir izveidotas vai nodibinātas Britu Virdžīnu salās, Kostarikā, Māršala salās un Krievijā.

Turpmāk FM būs pienākums paziņot par aktualizēto zemu nodokļu vai beznodokļu valstu un teritoriju sarakstu, nosūtot to publicēšanai oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis" un publicējot to ministrijas tīmekļa vietnē, otrdien nolēma valdība.

FM aktuālo sarakstu paziņos pēc aktualizētā Eiropas Savienības (ES) saraksta publicēšanas Eiropas Savienības Oficiālajā Vēstnesī.

Tas nolemts, lai novērstu regulāru Ministru kabineta (MK) noteikumu par zemu nodokļu vai beznodokļu valstīm un teritorijām tehnisku grozīšanu un nodrošinātu pēc iespējas efektīvāku, resursus taupošu pieeju šajā jomā, kā arī savlaicīgāku reaģēšanu uz izmaiņām ES sarakstā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Rīgā pret «legālajām narkotikām» cīnīsies iedzīvotāju patruļas

LETA, 08.11.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Rīgā nākamnedēļ sāksies iedzīvotāju patruļas pie «legālo narkotiku» bodītēm, savukārt no 18.novembra pilsētā sāksies plaša informatīvā kampaņa par šo vielu kaitīgumu.

Iedzīvotāju patruļās varēs iesaistīties ikviens, kurš vēlas piedalīties «legālo narkotiku» rūpala apkarošanā. Iecerēts, ka brīvprātīgo grupas koši zaļās vestēs ar uzrakstu «Stop Drugs» patrulēs pie tirdzniecības vietām un informēs jauniešus un citus potenciālos klientus par šo narkotiku bīstamību, kā arī veiks pārrunas ar tirgotājiem un tirdzniecības vietu iznomātājiem.

Patruļu darbu koordinēs Latvijas Džudo federācijas valdes priekšsēdētājs, Rīgas Stradiņa Universitātes pasniedzējs un Nacionālo bruņoto spēku (NBS) rezerves pulkvedis Raimonds Rubļevskis, kā arī atvaļinātais NBS kapteinis Sandris Bergmanis. Abu koordinatoru kontakti būs publiski pieejami, lai ikviens interesents varētu piedalīties šajās aktivitātēs.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Mazina birokrātisksos šķēršļus ūdens piegādātājiem

Dienas Bizness, 28.07.2009

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lai samazinātu administratīvo slogu dzeramā ūdens monitoringa veikšanai mazajiem ūdens piegādātājiem un komersantiem, kas piegādes zonā izplata vai saražo ūdeni līdz 100 m3 dienā, tiks samazināts auditmonitoringa skaits līdz vienai reizei sešos gados.

Tāpat arī tiks noteikts, ka Sabiedrības veselības aģentūra var samazināt nosakāmos rādītājus audita monitoringā, paredz valdības apstiprinātais Zemkopības ministrijas izstrādātais Ministru kabineta noteikumu projekts «Grozījumi Ministru kabineta 2003.gada 29.aprīļa noteikumos Nr.235 «Dzeramā ūdens obligātās nekaitīguma un kvalitātes prasības, monitoringa un kontroles kārtība»».

Izmaiņas noteikumos izstrādātas ar mērķi saglabāt augstu sabiedrības veselības aizsardzības līmeni, precizējot dzeramā ūdens obligātās kvalitātes un nekaitīguma prasības, kā arī monitoringa un kontroles kārtību.

Noteikumos precizētas monitoringa veikšanas prasības atsevišķos pārtikas apritē iesaistītos pārtikas uzņēmumos. Turpmāk komersantiem, kuriem dzeramais ūdens tiek piegādāts pa publiskajām ūdensapgādes sistēmām, nebūs jāsaskaņo ikgadējā kārtējā monitoringa programma Sabiedrības veselības aģentūrā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Eksperti

(Labots) Eksperta viedoklis: Enerģētika – politiķu jājamzirdziņš bez īpašas izpratnes par realitāti

Ivars Zariņš, Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas vadītāja p.i., 08.12.2010

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Enerģētika kļuvusi par vienu no apspriestākajām tēmām sabiedrībā un arī par daudzu politiķu jājamzirdziņu. Tagad katram, kuram nav slinkums, ir tieksme par to izteikties, atrast ko īpašu - ar ko varētu izcelties, diemžēl, bieži bez īpašas izpratnes par to, kas tiek pateikts: izraujot no konteksta visdažādākos faktus bez spējas tos objektīvi izvērtēt, vai arī apzināti manipulējot ar tiem, lai to iebarotu sabiedrībai ar savtīgu interesi un tādejādi ievāktu sev dividendes - materiālā formā, vai vienkārši, vairojot atpazīstamību un popularitāti.

Tas viss ir radījis diezgan lielu jūkli,par kura ķīlniekiem aizvien vairāk un vairāk pamazām kļūstam mēs visi. Dārgi maksājot par to un riskējot savai tautsaimniecībai uzlikt tādu slogu, ko tā nespēs iznest nezaudējot savu konkurētspēju.

Ar nepārdomātu energopolitiku sabiedrība tiek dzīta tādā saistību jūgā, kas pamazām jau sāk līdzināties tam, ko esam uzņēmušies pret starptautiskiem aizdevējiem. Un tas ir nopietni.

Piemēram, esošajos MK noteikumos "Par elektroenerģijas ražošanu, izmantojot atjaunojamos energoresursus (AER)" paredzēto atbalsta apjomu izmantošana (ja visas noteikumos atvēlētās kvotas tiek izmantotas) nozīmētu valsts garantētu obligāto ikgadējo iepirkumu no realizētajiem AER projektiem aptuveni 180 miljonu latu apmērā, kas pie esošajām elektrības tirgus cenām mūsu tautsaimniecībai nozīmētu ikgadēju papildus maksājumu slogu par elektrību, vairāk kā 130 miljonu LVL apmērā!

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Sagatavotas izmaiņas likuma par PVN normu piemērošanas kārtībā

, 06.09.2007

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Valsts sekretāru sanāksmē ceturtdien, 6.septembrī, tika izsludināti Finanšu ministrijas sagatavoti grozījumi Ministru kabineta (MK) noteikumos, kas reglamentē likuma "Par pievienotās vērtības nodokli (PVN)" normu piemērošanas kārtību. Paredzams, ka izmaiņas noteikumos nodrošinās iespēju vienlaikus ar reģistrēšanos komercreģistrā pieteikties reģistrācijai arī Valsts ieņēmumu dienesta (VID) ar PVN apliekamo personu reģistrā.

Plānots, ka grozījumi MK noteikumos papildinās iesnieguma veidlapu, sadalot to atbilstošās daļās, lai informācija, kas tiek sniegta, reģistrējoties komercreģistrā, nedublētu VID sniedzamo informāciju.

Tāpat ar izmaiņām noteikumos tiks precizēta veidlapā sniedzamā informācija:

" kādā laika periodā nodokļu maksātājs pēc darījuma apjoma, kad tam obligāti jāreģistrējas ar PVN apliekamo personu reģistrā sasniegšanas, iesniedzis iesniegumu reģistrācijai;

" par personu, kura reģistrējas ar PVN apliekamo personu reģistrā, pamatojoties uz likuma specifiskām normām;

" samazināta sniedzamā informācija par atvērtajiem pieprasījuma noguldījumu kontiem, paredzot, ka turpmāk nepieciešams to sniegt tikai par ārvalstu kredītiestādēm;

Komentāri

Pievienot komentāru
Likumi

Veicinās komposta un biohumusa ražošanas nozares attīstību

Lelde Petrāne, 14.08.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Zemkopības ministrija (ZM) sagatavojusi izmaiņas noteikumos, kas nosaka veselības aizsardzības un veterinārās prasības tādu dzīvnieku izcelsmes blakusproduktu un atvasinātu produktu apritei, kas nav paredzēti cilvēku patēriņam. Izmaiņas noteikumos paredz prasības komposta sagatavošanai no dzīvnieku izcelsmes blakusproduktiem. Šādu kompostu var laist tirgū un izmantot kā organisko mēslojumu un augsnes ielabotāju, informē ministrija.

Eiropas Savienības regulu prasības paredz, ka dalībvalsts var atļaut konkrētus parametrus specifiskiem blakusproduktiem, piemēram, ēdināšanas uzņēmumu pārtikas atkritumiem un šādu atkritumu maisījumiem ar dažiem citiem materiāliem, kas tiek kompostēti. Tāpat prasības nosaka, ka attiecīgo kompostu var laist tirgū tikai tajā dalībvalstī, kurā konkrētie parametri tiek atļauti. Saskaņā ar šīm prasībām ZM un Pārtikas drošības, dzīvnieku veselības un vides zinātniskais institūts BIOR izstrādājuši transformācijas parametrus dzīvnieku izcelsmes blakusproduktu kompostēšanas metodei, ar kuru iegūto kompostu varēs izmantot tikai Latvijas teritorijā. Paredzams, ka izmaiņas noteikumos veicinās biohumusa ražošanas nozares attīstību, nodrošinot atvieglotu prasību piemērošanu biohumusa ražotājiem.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Plāno MK noteikumos precizēt apdrošinātāju atskaitījumus OCTA fondā

, 06.12.2007

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Valsts sekretāru sanāksmē ceturtdien, 6. decembrī, saskaņošanai ministrijās tika izsludināti Finanšu ministrijas sagatavoti grozījumi Ministru kabineta (MK) noteikumos par sauszemes transportlīdzekļu īpašnieku civiltiesiskās atbildības obligātās apdrošināšanas (OCTA) garantijas fonda izveidošanas, uzkrāšanas un administrēšanas kārtību, informēja Finanšu ministrija.

Šā gada 27. septembrī Saeimā tika pieņemti grozījumi OCTA likumā, kas paredz garantijas fonda līdzekļu glabāšanu un ieguldīšanu, līdz ar to ir nepieciešams precizēt MK noteikumus par OCTA garantijas fonda izveidošanas, uzkrāšanas un administrēšanas kārtību. Tāpat tiks precizētas normas, kas attiecas uz apdrošinātāju regulārajiem ikmēneša atskaitījumiem.

Plānots, ka Transportlīdzekļu apdrošinātāju biroja (TAB) regresa kārtībā atgūtos līdzekļus par ceļu satiksmes negadījumā nodarītajiem zaudējumiem, kā arī ziedojumus, dāvinājumus un ieņēmumus no fonda līdzekļu glabāšanas un ieguldīšanas fondā varēs iemaksāt arī ārvalstu valūtā.

Paredzams, ka TAB reizi ceturksnī (20 dienu laikā pēc ceturkšņa beigām) fiksēs fonda līdzekļu apmēru. TAB rakstveidā būs jāinformē apdrošinātājus par fonda līdzekļu apmēru šādos gadījumos:

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Db.lv publicē BTA atbildi uz Latvijas Apdrošināšanas brokeru asociācijas (LABA) izplatīto informāciju, ka BTA lata devalvācijas risku uzveļ klientiem. BTA akcentē, ka apdrošinātājiem, uzņemoties kreditētāja funkciju, jānodrošinās pret risku.

BTA atbilde: "BTA apdrošināšanas noteikumu jaunais punkts par nesamaksātas apdrošināšanas prēmijas daļas izteikšanu citā valūtā, ja lata vērtība pret eiro samazinās vairāk kā par 10 %, ļaus uzņēmumam arī turpmāk piedāvāt atlikto maksājumu iespēju, kā arī garantēs BTA klientiem ilglaicīgu stabilitāti.

Jeļena Alfejeva, BTA viceprezidente: „Šī punkta iekļaušana noteikumos nav saistīta ar mūsu neuzticēšanos latam. Esam pārliecināti, ka lata devalvācijai nav nekāda pamata un tāda iespēja ir niecīga. Taču apdrošinātāja darbības būtība ir paredzēt visus iespējamos, tai skaitā operacionālos riskus un aizsargāties no tiem, lai nodrošinātu stabilitāti un spēju pildīt savas saistības ilglaicīgi. Jebkura kredītiestāde savos noteikumos iekļauj aizsardzību pret šādiem riskiem – tas ir tikai normāli un par šo faktu neviens nebrīnās. Dīvaini, kāpēc kaut kas šajā ziņā būtu pārmetams apdrošinātājam.”

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Deklarācija par Krišjāņa Kariņa (JV) topošā Ministru kabineta iecerēto darbību, par ko vienojušās koalīcijas partijas.

Saeima šodien lems, vai apstiprināt jauno valdību, kuru veidotu partiju apvienība "Jaunā Vienotība", partiju apvienība "Apvienotais saraksts" un Nacionālā apvienība.

Ievads

Krišjāņa Kariņa valdības mērķis: Latvijas ekonomikas transformācija labākai dzīvei Latvijā

Kopš Latvijas valsts neatkarības atgūšanas valsts un tās iedzīvotāji ir piedzīvojuši milzu pārmaiņas - pāreju no komandekonomikas uz tirgus ekonomiku, valsts un pašvaldību īpašuma privatizāciju, demokrātisko institūciju izveidošanu un nostiprināšanos, naudas un zemes reformas īstenošanu, pievienošanos Eiropas Savienībai (ES) un NATO militārajai aliansei.Šajā ceļā ir pārvarēti dažādi izaicinājumi, šobrīd sastopamies ar Krievijas agresīvo karadarbību Ukrainā, kura grauj likuma varā balstīto starptautisko kārtību un ir lielākais drošības apdraudējums Eiropai, radot milzīgas cilvēku ciešanas. Karadarbība ir izraisīju

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pagājušajā nedēļā valdība apstiprināja grozījumus Ministru kabineta noteikumos par personu apliecinošiem dokumentiem, kas paredz, ka turpmāk eParakstīšanas iespējas tiks automātiski iekļautas visās elektroniskās identifikācijas kartēs, kas tiek izsniegtas personām, kas sasniegušas 14 gadu vecumu, ja vien šīs personas neatteiksies no eID kartē iekļaujamo sertifikātu, kas nepieciešami elektroniskai identitātes pārbaudei, kā arī droša elektroniskā paraksta radīšanai saņemšanas, informē Latvijas Valsts radio un televīzijas centrs.

Līdzšinējā kārtība paredzēja to, ka, piesakoties elektroniskajai identifikācijas kartei, personai vajadzēja papildus norādīt, ka viņa vēlās, lai viņas eID kartē tiktu iekļauti eParakstīšanas rīki.

«Nereti piesakoties eID kartei, personas nezināja par droša elektroniskā paraksta iespējām vai arī neredzēja savā ikdienā tām pielietojumu, taču vēlāk, kad tām radās nepieciešamība attālināti parakstīt dokumentus vai autentificēties, piemēram, savā internetbankā vai portālā latvija.lv, personai bija atkārtoti jādodas uz Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldi, lai aktivizētu līdz šim neizmantotos rīkus. Tas radīja neērtības iedzīvotājiem, vairojot priekšstatu, ka eParaksts ir kaut kas sarežģīts, tā iegūšana ir pārmērīgi birokrātiska, ka sistēma nedarbojas un pie tā vainojams eParaksts. Turklāt situācija, kad no 600 tūkstošiem izsniegto eID karšu tikai nepilnos 130 tūkstošos ir aktivizētas eParakstīšanas iespējas, kopumā kropļoja virtuālo vidi un ir būtiski aizkavējusi e-pārvaldes un e-iespēju pilnvērtīgas izmantošanas attīstību Latvijā, radot arī milzu reputācijas un administratīvo slogu e-pakalpojumu saņēmējiem. Šobrīd gan e-pakalpojumu sniedzējiem, gan saņēmējiem dzīve kļūs vienkāršāka, bet Latvijas e-vide – viendabīgāka,» uzskata Latvijas Valsts radio un televīzijas centra, kas ir vienīgais uzticamais sertifikācijas pakalpojumu sniedzējs valstī, valdes priekšsēdētājs Jānis Bokta.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

Apstiprina alternatīvo ieguldījumu fondu pārvaldniekiem saistošus noteikumus

Žanete Hāka, 03.11.2015

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Finanšu un kapitāla tirgus komisijas (FKTK) padome apstiprinājusi grozījumus Alternatīvo ieguldījumu fondu pārvaldnieku pārskatu sagatavošanas normatīvajos noteikumos un grozījumus Normatīvajos noteikumos par alternatīvo ieguldījumu fondu pārvaldnieka atalgojuma politikas pamatprincipiem, informē FKTK.

Saistībā ar grozījumiem Alternatīvo ieguldījumu fondu un to pārvaldnieku likumā, kas stāsies spēkā 6. novembrī un atļaus licencētam alternatīvo ieguldījumu fondu pārvaldniekam sniegt ieguldījumu pakalpojumus, kā arī veikt privāto pensiju fondu izveidoto pensiju plānu līdzekļu pārvaldīšanu, ir veikti grozījumi sekojošos FKTK normatīvajos noteikumos.

Veikti grozījumi Alternatīvo ieguldījumu fondu pārvaldnieku pārskatu sagatavošanas normatīvajos noteikumos, lai FKTK saņemtu uzraudzības funkciju veikšanai nepieciešamo informāciju no alternatīvo ieguldījumu fondu pārvaldniekiem par minēto pakalpojumu sniegšanu.

Komentāri

Pievienot komentāru