Citas ziņas

Apraides konkursa uzvarētājs metis acis arī uz Skrundas militāro pilsētiņu

Vēsma Lēvalde, 09.03.2010

Jaunākais izdevums

Nacionālā radio un televīzijas padome (NRTP) nevar izslēgt, ka apraides atļauju Liepājā ieguvušo SIA TeleMedia centrs finansē kāda politiskā partija, jo tuvākas informācijas par šo firmu tās rīcībā nav. Db noskaidroja, ka uzvarētāja interešu lokā bijusi arī Skrundas militārā pilsētiņa.

NRTP par konkursa uzvarētājiem apraides atļaujas saņemšanai radio programmu veidošanā 87,5 - 108 megahercu diapazonā Ventspilī atzinusi Uģi Poli, bet Liepājā - SIA TeleMedia centrs, Db apstiprināja NRTP jurists Alens Ancāns. Konkursa uzvarētāju noteikšanai bijuši daudzi kritēriji, TeleMedia centrs prezentācija atšķīrusies ar inovatīvām idejām. Tomēr uzvarētājs nav atstājis nekādus kontaktus, izņemot juridisko adresi, apgalvoja A. Ancāns. Saskaņā ar publiski pieejamo informāciju SIA TeleMedia centrs reģistrēta Rīgā, Miera iela 87A-14, tās valdes loceklis ar tiesībām pārstāvēt kapitālsabiedrību atsevišķi ir kāds Sergejs Fiščenko, kurš ir arī amatpersona šajā pašā adresē reģistrētajā SIA Latvian Development Holding un SIA Simplejet LV.

SIA Latvian Development Holding sākotnēji bija pieteikusies arī Skrundas militārās pilsētiņas izsolē, veikusi samaksu par piedalīšanos, taču noteiktajā termiņā apliecinājumu nav iesniegusi, liecina Privatizācijas aģentūras informācija. A. Ancāns apšaubīja, vai jaunizveidoto mediju varēs izmantot kā politisko ruporu pirms Saeimas vēlēšanām, jo apraides uzsākšanai tiekot dots gads, esot jāiegādājas raidītājs un jāveic citi organizatoriski procesi.

Tomēr neviens nevarot arī aizliegt sākt apraidi, tiklīdz medijs ir tam gatavs, atzina A. Ancāns. Konkursā par apraides atļaujas (licences) saņemšanu radio programmas apraidei 87,5-108 megahercu diapazonā Ventspilī un Liepājā piedalījās SIA Telemedia centrs, Uģis Polis, personu grupa - Laila Saulīte, Aldars Šagžijevs, Juris Millers, a/s Kurzemes Radio un a/s News Media Group, kas gatavojoties apstrīdēt konkursa rezultātus. Savukārt personu grupa, kas pretendēja uz apraidi gan Ventspilī, gan Liepājā, vēl nav izlēmuši, vai apstrīdēs konkursa rezultātus, Db informēja Laila Saulīte. NRTP aptuveni divu nedēļu laikā sola sagatavot lēmumu ar konkursa rezultātu pamatojumu.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pēc vakar notikušās pārdošanas izsolē Radio 101 darbinieki izsludināja «lokautu» un šorīt ēterā tika raidīta viena un tā pati dziesma. Tomēr pēcpusdienā radio programma dažādojās.

Kā novēroja LETA, radio mājas lapā no rīta bija redzams grupas The Doors izpildītās dziesmas The end videoklips un uzraksts Lokauts. Arī radio ēterā skanēja tikai šī dziesma. Tagad tiek raidītas dažādas dziesmas un radio mājaslapa izskatās kā ikdienā.

Radio 101 tviterkontā šodien tika pausts, ka bijušie īpašnieki un nākotnes īpašnieki nav norēķinājušies ar darbiniekiem vai izrādījuši interesi par tālāku sadarbību. «Līdz nav panākta savstarpēja vienošanās starp @radio101lv darbiniekiem un īpašniekiem, radio tālākā darbība ir apturēta,» bija teikts tviterkontā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

Nepārdod prasījuma tiesības pret TeleMedia Centrs

Žanete Hāka, 15.02.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Vakardien notikušajā maksātnespējīgās AS Latvijas Krābanka izsolē netika pārdotas bankas prasījuma tiesības pret TeleMedia Centrs, informēja maksātnespējas administratora pārstāvis Oskars Fīrmanis.

Izsolē gan bija divi pretendenti, kas bija iemaksājuši noteiktos 10%, lai piedalītos izsolē, kurā izsolīja prasījuma tiesības pret SIA TeleMedia Centrs un tās meitas uzņēmumiem SIA Radio Trīs un SIA Radio Zemgale.

Kā skaidro O. Fīrmanis, viens no pretendentiem uz izsoli nezināmu iemeslu dēļ neieradās, savukārt otrs piedalījās izsolē, bet nesolīja. Pretendents iemeslu, kādēļ viņš neiesaistījās solīšana, neatklāja. Tuvākajā laikā administrators lems par tālāko stratēģiju, ko darīt ar prasījuma tiesībām pret TeleMedia Centrs.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Radio, kurā darbosies bijušie Radio SWH dīdžeji, īpašnieks ir Edgars Mencis

Lelde Petrāne, 08.05.2010

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Jaunais radio, kura veidošanā piedalās bijušie Radio SWH (RSWH) dīdžeji Artis Volfs, Māris Žigats, Egons Reiters un Toms Grēviņš, visticamāk, raidīs visā Latvijā, laikraksta Diena izdevumam SestDiena atklājis A. Volfs. Viņš piebildis, ka būs arī atsevišķi «melnie punkti», ko apraide nesedz, bet tā esot gandrīz visām privātajām radiostacijām.

Četrotnes uzdevums esot gādāt par idejām un saturu. Par finansēm, mārketingu, tehniskajiem jautājumiem, ar apraidi saistītajām formalitātēm un citām lietām atbildot citi cilvēki.

Kā vēsta SestDiena «citu cilvēku» priekšgalā ir kādreizējais RSWH finanšu direktors Edgars Mencis (šajā amatā viņš bija līdz 2008.gada nogalei): topošais radio pieder SIA TeleMedia Centrs, kuras norādītais apmaksātais un reģistrētais pamatkapitāls ir Ls 41 250, liecina Lursoft dati. Kopš šā gada pavasara SIA TeleMedia Centrs valdes loceklis un vienīgais īpašnieks ir Mencis - viņš uzņēmumu nopircis no agrākā īpašnieka un valdes locekļa Sergeja Fiščenko (presē atrodamas ziņas, ka Fiščenko bijis amatpersona arī uzņēmumā Latvian Development Holding, kas izrādījis interesi par Skrundas militārās pilsētiņas iegādi).

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Jaundibinātajai bijušo SWH dīdžeju Māra Žigata, Arta Volfa, Toma Grēviņa un Egona Reitera radiostacijas komandai pievienojušies vēl divi dīdžeji Gustavs Terzens un Eduards Švāns. Tāpat atklāts jaunā radio nosaukums - Radio 101.

«Bez radio revolūcijas nebūtu iespējama mūsu evolūcija, tāpēc esam apvienojušies vienas idejas vārdā, lai attīstītu radio jaunā līmenī. Ikviens no mums sniegs savu unikālo ieguldījumu šajā revolūcijā. Nu jau esam seši, bet drīzumā informēsim arī par pārējiem domubiedriem - mūsu ir daudz! Mēs esam simtu pirmie!,» teikts Radio 101 mājas lapā.

Db.lv jau ziņoja, ka Jaunais radio, visticamāk, raidīs visā Latvijā. A. Volfs piebilda, ka būs arī atsevišķi «melnie punkti», ko apraide nesedz, bet tā esot gandrīz visām privātajām radiostacijām.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šodien sāk skanēt jauna radio stacija Radio 101, kuru izveidojuši no Radio SWH aizgājušie darbinieki.

Radio 101 iecerēta kā atvērtā skatloga tipa studija — galvaspilsētas centrā, Elizabetes un Brīvības ielas stūrī pretī Ministru kabinetam. To, kas notiek studijā, varēs redzēt ikviens garāmgājējs, kā arī būs iespējams vērot internetā.

Radio 101 paredzēti regulāri ziņu bloki, kas ik pa 15 minūtēm izskanēs ēterā laika posmā jau no plkst.6.30 rītā. Astoņos rīts turpināsies ar izklaidējoši informatīvu rīta šovu, kuru vadīs Eduards Švāns, Gustavs Terzens un līdzšinējā Latvijas Televīzijas raidījuma Panorāma darbiniece Zane Peneze. Plkst.12 ēterā būs dzirdams Artis Volfs ar mūzikas dienas programmu, konkursiem u.c. No plkst.16 līdz 19 ēterā būs dzirdams Egons Reiters, savukārt no plkst.17.45 līdz 18 - aktuālo ziņu apskatnieks.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Radio 101 īpašnieku TeleMedia Centrs un tā meitas uzņēmumus Radio Trīs un Radio Zemgale izsolē iegādājies Krievijas pilsonis Vitālijs Ņikitenko, liecina Lursoft dati.

Jau ziņots, ka likvidējamās Latvijas Krājbankas (Krājbankas) administrators SIA KPMG Baltics aprīļa beigās izsolē kādai fiziskai personai pārdevis Radio 101.

Fiziskā persona piedāvājusi cenu, kas vairākas reizes pārsniegusi izsoles sākumcenu, paskaidroja Fīrmanis. Izsoles sākumcena bija 50 000 latu, kas nav apliekama ar pievienotās vērtības nodokli. Darījuma summa pagaidām netiek atklāta.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pašlaik nav zināms, kad atsāks skanēt Radio 101, biznesa portālam Nozare.lv teica radiostacijas valdes loceklis un bijušais īpašnieks Edgars Mencis.

Viņš paskaidroja, ka notiek viedokļu apmaiņas un saskaņošanas process ar jauno radio īpašnieku.

«Kamēr nav skaidrs, kas, ar ko un kā, tikmēr radio nevar strādāt,» teica E. Mencis, piebilstot, ka tiks darīts viss iespējamais, lai radio pēc iespējas ātrāk atkal skanētu.

Kā ziņots, Radio 101, kuru nesen izsolē nopirka Krievijas pilsonis Vitālijs Ņikitenko, šodien pārtraucis raidīt, un nedarbojas arī radiostacijas mājaslapa internetā.

Radio 101 dīdžejs Toms Grēviņš savā blogā raksta, ka jaunā īpašnieka radio iegādes motīvi nav bijuši saistīti ar jebkādu interesi par radiobiznesu.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Aprīļa beigās notiks likvidējamās a/s Latvijas Krājbanka administratora SIA KPMG Baltics rīkota izsole, kurā plānots pārdot arī Radio 101.

Izsolē, kas iecerēta 30.aprīlī, tiks izsolītas Krājbankā ieķīlātās SIA TeleMedia Centrs, kas ir Radio 101 īpašniece, kapitāldaļas, kā arī tās meitas uzņēmumu SIA Radio Trīs un SIA Radio Zemgale kapitāldaļas, kas veido 100% no pamatkapitāla. Izsolītas tiks arī Krājbankas prasījuma tiesības 499,69 tūkst. Ls apmērā pret SIA TeleMedia Centrs un tās meitas uzņēmumiem.

Prasījuma tiesību un kapitāldaļu novērtējums un izsoles sākumcena ir 50 tūkst. Ls , kas nav apliekama ar PVN, liecina informācija oficiālajā portālā Latvijas Vēstnesis.

Šobrīd Krājbankas administrators no izsolēs realizētajiem aktīviem un kredītiem ir atguvis aptuveni 50 miljonus latu. Tas savukārt ļāvis veikt atmaksu lielākajam bankas kreditoram Noguldījumu garantiju fondam 100 miljonu latu apmērā. Šo summu galvenokārt veido nauda no atgūtajiem kredītiem, izsolēs realizētajiem aktīviem, Krājbankai piederošajiem līdzekļiem, kas atradās citu banku kontos, u.c.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pēc vakar notikušās pārdošanas izsolē Radio 101 izsludinājis lokautu un šodien ēterā tiek raidīta viena un tā pati dziesma. Radio mājas lapā ir redzams grupas The Doors izpildītās dziesmas The end videoklips un uzraksts Lokauts. Arī radio ēterā skan tikai šī dziesma.

Jau ziņots, ka likvidējamās Latvijas Krājbankas (Krājbankas) administrators SIA KPMG Baltics otrdien izsolē kādai fiziskai personai pārdevis Radio 101.

Fiziskā persona piedāvājusi cenu, kas vairākas reizes pārsniegusi izsoles sākumcenu, paskaidroja Fīrmanis. Izsoles sākumcena bija 50 000 latu, kas nav apliekama ar pievienotās vērtības nodokli.

Izsolē pārdotas Radio 101 juridiskās īpašnieces SIA TeleMedia centrs un tās meitasuzņēmumu SIA Radio Trīs, un SIA Radio Zemgale kapitāldaļas 100% apmērā, kā arī Krājbankas prasījuma tiesības pret šiem uzņēmumiem 499 697 latu apmērā. Kapitāldaļas un prasījuma tiesības tika izsolītas kā vienots lietu kopums. Maksājums, lai darījums būtu oficiāli noticis, jāveic 14 dienu laikā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Radio 101 turpina savu darbību, un tuvākajā laikā ēterā izskanēs jaunā kvalitātē, informēja uzņēmuma zīmola vadītājs Ilgvars Rukers.

Viņš arī norādīja, ka Radio 101 turpinās iesākto virzienu – atskaņos mūziku un atspoguļos daudzpusīgu informāciju.

Tiesa gan, I. Rukers informēja, ka nenoliedzami ir sagaidāmas arī pārmaiņas ētera plānojumā. Par gaidāmajām izmaiņām radio 101 pārstāvji plāno ziņot 14.maijā.

Radio dīdžeji norāda, ka patlaban nav skaidrības par nākotni, tomēr pastāv cerība, ka būs iespējams vienoties ar jaunajiem īpašniekiem.

Jau ziņots, ka likvidējamās Latvijas Krājbankas (Krājbankas) administrators SIA KPMG Baltics otrdien izsolē kādai fiziskai personai pārdevis Radio 101, biznesa portālam Nozare.lv sacīja administratora pārstāvis Oskars Fīrmanis.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

Izsolīs Krājbankas prasījuma tiesības pret TeleMedia Centrs un meitasuzņēmumiem

Žanete Hāka, 31.01.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Februārī notiks maksātnespējīgās AS Latvijas Krājbanka prasījuma tiesību pret SIA TeleMedia Centrs un tās meitas uzņēmumiem SIA Radio Trīs un SIA Radio Zemgale.

Kā liecina paziņojums oficiālajā laikrakstā Latvijas Vēstnesis, prasījuma tiesību izsoles sākumcena ir 140,56 tūkstoši latu.

Izsole notiks 14.februārī plkst.14 Rīgā, Jāņa Daliņa ielā 15.

Db.lv jau rakstīja, ka februāra vidū notiks arī AS Krājbanka piederošās SIA SILVA Invest kapitāldaļas, liecina paziņojums oficiālajā laikrakstā Latvijas Vēstnesis.

Kopumā tiks izsolītas 17 290 SIA SILVA Invest, kapitāldaļas, kas veido 100% no uzņēmuma pamatkapitāla. Izsoles sākumcena ir 485 tūkstoši latu.

Izsole notiks14.februārī plkst.12 Rīgā, Jāņa Daliņa ielā 15.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Papildināts - Grēviņš, Volfs un Reiters atvadās no klausītājiem

Lelde Petrāne, 14.05.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šorīt neraida Radio 101, nestrādā arī radio interneta vietne, pārliecinājās db.lv. Savukārt, ar radio saistītie cilvēki dažādos veidos ziņo par to, ka tas apklusis uz visiem laikiem.

Kārlis Dagilis, kurš darbu šajā radio pameta pagājušā gada jūlijā, mikroblogošanas vietnē Twitter ierakstījis: «R.I.P. Radio 101.. Tas bija līdz šim foršākais radio valstī ar mazu un ļoti saliedētu kolektīvu. Vienmēr būšu pateicīgs, ka biju daļa no tā.»

Komentāri

Pievienot komentāru
Foto

Papildināts ar foto - Radio 101 pārtop par Radio Open 101

Lelde Petrāne, 10.06.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Radio 101 pārtapis par Radio Open 101, liecina informācija tā mājaslapā internetā.

Kā redzams tiešraidē no studijas, radio atsākuši darboties dīdžeji un ziņu veidotāji.

Arī sociālajā tīklā Facebook izveidotajā Radio Open 101 profilā pirms neilga laika ievietotā informācija liecina par jaunu ētera sastāvu. «Tātad, dāmas un kungi, šī brīža Radio Open 101 ētera sastāvs ir sekojošs: 7.00 - 10.00 Labs Rīts ar Māri Žigatu un Ilgvaru Rukeru, 10.00 - 13.00 Valters Frīdenbergs, 13.00 - 16.00 Dace Volfa, 16.00 - 19.00 Ģirts Šolis un 19.00 - 22.00 Ilvars Jansons. Lai lieliska klausīšanās un līdzdalība!» informē radio.

Turpat arī publicēts paziņojums: «Mūzika. Ziņas. Piedzīvojumi. Tas jūs sagaida turpmāk Radio Open 101.»

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Radio Open 101 iet Radio 101 pēdās un izbeidzis savu darbību

Elīna Pankovska, 11.07.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Radio 101 pēctecis – Radio Open 101- tikai mēnesi pēc «iešanas gaisā» beidzis savu darbību, par to liecina paziņojums radio mājaslapā.

Tur norādīts, ka lielākā daļa no Radio Open 101 komandas ir pametusi šo projektu. Iemesli tam esot ļoti daudz, taču galvenais no tiem - jaunā īpašnieka Vitālija Ņikitenko un viņa komandas nespēja pildīt savas saistības un vienošanos pret darbiniekiem.

Šo mēnesi Radio Open 101 ēterā darbojās arī jauni ētera cilvēki: Ilgvars Rukers, Valters Frīdenbergs, Dace Volfa, Ģirts Šolis un citi, jo darbu pēc īpašnieku maiņas atstāja iepriekšējie radio darbinieki.

DB jau rakstīja, ka Radio 101 izsolē iegādājās Krievijas pilsonis Vitālijs Ņikitenko. To rīkoja likvidējamās Latvijas Krājbankas administrators SIA KPMG Baltics. Izsoles sākumcena bija 50 tūkst. Ls, bet V. Ņikitenko piedāvājis cenu, kas vairākas reizes pārsniegusi sākumcenu. Darījuma summa gan netika atklāta.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

Radio 101 nosola par summu, kas vairākas reizes pārsniedz izsoles sākumcenu

Žanete Hāka, 30.04.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šodien izsolē pārdotas Radio 101 juridiskās īpašnieces SIA TeleMedia centrs un tās meitasuzņēmumu SIA Radio Trīs un SIA Radio Zemgale kapitāldaļas 100% apmērā, kā arī Krājbankas prasījuma tiesības pret šiem uzņēmumiem 499 697 latu apmērā.

Kā informēja Krājbankas maksātnespējas administratora KPMG Baltics pārstāvis Oskars Fīrmanis, izsolē piedalījās deviņi dalībnieki. Visaugstāko cenu, kas vairākas reizes pārsniedz sākuma cenu, piedāvāja viena fiziska persona. Maksājums ir jāveic 14 dienu laikā, lai darījums būtu oficiāli noticis, un patlaban cena netiek atklāta.

Izsoles sākuma cena bija 50 tūkstoši latu, un kapitāldaļas un prasījuma tiesības tika izsolītas kā vienots lietu kopums.

Db.lv jau rakstīja, ka šobrīd Krājbankas administrators no izsolēs realizētajiem aktīviem un kredītiem ir atguvis aptuveni 60 miljonus latu. Tas savukārt ļāvis veikt atmaksu lielākajam bankas kreditoram Noguldījumu garantiju fondam 100 miljonu latu apmērā. Šo summu galvenokārt veido nauda no atgūtajiem kredītiem, izsolēs realizētajiem aktīviem, Krājbankai piederošajiem līdzekļiem, kas atradās citu banku kontos, u.c.

Komentāri

Pievienot komentāru