Jaunākais izdevums

Lielbritānijas mazumtigotāja Marks&Spencer (M&S) gada pilnsapulcē draud dumpis saistībā ar 15 miljonu Lielbritānijas sterliņu mārciņu atalgojuma līgumu, kas piedāvāts tā jaunajam vadītājam, ziņo Sky News.

Marks Bolands (Marc Bolland) piekrita pāriet darbā uz M&S no lielveikalu ķēdes Morrisons pagājušā gada novembrī, bet daži akcionāri uzskata, ka līgums, ko viņš parakstīja, ir pārāk dāsns.

Sasniedzot konkrētus mērķus, M. Bolands saņems 6,3 miljonus Lielbritānijas sterliņu mārciņu (skaidrā naudā un akcijās) kā bonusu papildus viņa pamatalgai, kas ir 975 tūkstoši Lielbritānijas sterliņu mārciņu.

Viņš arī saņems līdz 7,5 miljoniem Lielbritānijas sterliņu mārciņu potenciālo nākotnes prēmiju vietā, kuras viņš varētu būtu saņēmis Morrisons.

Royal London Asset Management, kam pieder daļa M&S akciju, pārstāve Džeina Kofeja (Jane Coffey) norādījusi, ka šis «zelta sveiciens» ir pārmērīgs un viņa nolēmusi izmantot savas balstiesības, lai noraidītu kompānijas atlīdzības politiku.

«Markam Bolandam tiek maksāts par naudu, ko viņš varētu būt nopelnījis Morrisons, kā arī par viņa nākotnes sniegumu M&S - viņam tiek divkārt atlīdzināts, un abas atalgojuma paketes ir diezgan labas,» viņa stāstījusi.

Medijs norāda, ka FTSE 100 kompāniju priekšnieku vidējā alga pēdējo desmit gadu laikā ir vairāk nekā dubultojusies.

Vislabāk atalgotais vadītājs pagājušajā gadā bija Bārts Behts (Bart Becht) no Reckitt Benckiser, kurš nopelnīja 92 miljonus Lielbritānijas sterliņu mārciņu. Desmit gadu laikā, ko viņš ir strādājis kā priekšnieks, B. Behts dubultojis kompānijas ieņēmumus, pārdodot tādus produktus kā Vanish, Finish un Cillit Bang.

Pēdējos mēnešos akcionāru sacelšanos pret vadības atalgojumu piedzīvojušas arī tādas kompānijas kā Tesco, Xtrata un WPP.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tirdzniecība un pakalpojumi

Marks and Spencer’s izdzīvo, pārdodot pārtiku

Gunta Kursiša, speciāli Db, 06.04.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Veikalu tīkla Marks and Spencer’s pārdošanas apjoms nesamazinājās pēdējo trīs mēnešu laikā, kā tas tika paredzēts – pieaugušais pārdotās pārtikas apjoms izlīdzināja pārdošanas apjoma kritumu citās sfērās.

Vispārējo preču pārdošanas apjomi pēdējo trīs mēnešu laikā kritās par 3,9%, taču šo samazinājumu kompensēja pārtikas preču pārdošanas kāpums par 3,4%. «Lai gan pārdošanas apjomi drēbēm ir kritušies, kopumā mazumtirdzniecības apjomos ir vērojams pieaugums,» stāsta Marks Bolands (Marc Bolland), jaunais Marks and Spencer’s izpilddirektors.

Tika paredzēts, ka uzņēmuma pārdošanas rezultāti ievērojami kritīsies – HMV, Next and Dixons Retail, kuriem pieder tehnoloģiju veikalu tīkls Curry norādīja, ka kopš gada sākuma tirgū veicas slikti.

Marks and Spencer’s ļoti uzmanīgi izsaka prognozes par pārdošanas rezultātiem nākamajā gadā. «Klientu budžeta samazinājums un pieaugošās preču cenas padara uzņēmuma darbību par arvien grūtāku,» sarežģīto tirgus situāciju raksturo M.Bolands.

Komentāri

Pievienot komentāru
Mazumtirdzniecība

Grūtās darbības vides dēļ sarukusi Marks and Spencer gada peļņa

Lelde Petrāne, 22.05.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Marks and Spencer paziņojis par gada peļņas kritumu, ko mazumtirgotājs saista ar grūto darbības vidi, ziņo BBC.

Pirmsnodokļu peļņa gadā līdz marta beigām bijusi 658 miljoni Lielbritānijas sterliņu mārciņu (aptuveni 559 miljoni latu).

Tas ir kritums par 16%, salīdzinot ar iepriekšējā gada peļņu - 781 miljonu mārciņu.

Marks and Spencer Apvienotajā Karalistē ir 730 veikali, kas veido lielāko daļu no pārdošanas apjomiem un peļņas.

Pārdošanas apjomi Lielbritānijā bijuši 8,9 miljardi mārciņu, kas ir kāpums par 1,5%.

Pirms mēneša Marks & Spencer atzina, ka tam beidzas dažu no vislabāk pārdoto apģērbu sievietēm krājumi, kas negatīvi ietekmējis pārdošanas apjomus.

Tomēr kompānijas vadība akcentē, ka uz vājā ekonomiskā fona tai tomēr veicies labi.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pasaulē

Par Marks and Spencer jauno priekšsēdētāju kļuvis bijušais investīciju baņķieris

Lelde Petrāne, 24.08.2010

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Par Lielbritānijas lielākā apģērbu mazumtirgotāja Marks and Spencer jauno priekšsēdētāju kļuvis bijušais investīciju baņķieris Roberts Svanels (Robert Swannell), ziņo BBC.

59 gadus vecā R. Svanela gada alga būs 450 tūkstoši Lielbritānijas sterliņu mārciņu (383 tūkstoši latu).

Viņš šo amatu no Sera Stjuarta Rosa (Sir Stuart Rose) pārņems nākamā gada janvārī.

R. Svanels pavadījis 30 gadus, strādājot Schroders (vēlāk Citigroup). Viņš uz Marks and Spencer pāries no mūzikas mazumtirgotāja HMV, kur pašlaik ir priekšsēdētājs.

Mazumtirdzniecības analītiķis Nīls Saunders BBC sacījis, ka R. Svanels, protams, nav tik liela personība kā Sers Stjuarts Ross, bet, ņemot vērā viņa pieredzi, viņš uzskatāms par tikpat kompetentu.

Komentāri

Pievienot komentāru