Citas ziņas

Aizturēts vīrietis aizdomās par sevišķi bīstamas ķīmiskas vielas realizāciju

, 12.12.2007

Jaunākais izdevums

Vakar, 11.decembrī Jelgavas rajona Ozolnieku novadā aizdomās par 20kg dzīvsudraba kontrabandu un realizāciju, aizturēts 1956.gadā dzimis vīrietis, Db.lv informēja Valsts policija.

Valsts policijas Galvenās kriminālpolicijas pārvaldes Organizētās noziedzības apkarošanas pārvaldes (ONAP) darbinieki sadarbībā ar Jelgavas pilsētas un rajona policijas pārvaldes darbiniekiem, nozieguma izdarīšanas brīdī, Jelgavas rajona Ozolnieku novadā, aizdomās par nelikumīgu sevišķi bīstamas ķīmiskas vielas – dzīvsudraba, kontrabandu un realizāciju, aizturēja 1956.gadā dzimušu vīrieti. Agrāk par zādzībām un huligānismu tiesātais vīrietis 20kg dzīvsudraba gatavojās pārdot par 15000 ASV dolāriem. Pēc policijas darbinieku rīcībā esošās informācijas, dzīvsudrabs ir kontrabandas ceļā ievests no Krievijas.

Par notikušo uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 190¹.panta 1.daļas Par bīstamas vielas pārvietošanu pāri Latvijas Republikas valsts robežai, kas paredz sodu ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz desmit gadiem vai ar piespiedu darbu, vai naudas sodu līdz simt minimālajām mēnešalgām, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas.

Tiek lemts jautājums par drošības līdzekļa piemērošanu aizturētajai personai.

Turpinās pirmstiesas izmeklēšana, lai noskaidrotu atsavinātā dzīvsudraba izcelsmi, piegādes kanālus, kā arī citas noziegumā iesaistītās personas.

Līdzīga aizturēšana, kad 20 gadus vecs jaunietis mēģināja realizēt 33.5kg dzīvsudraba, notika 2003.gada 24.jūlijā. ONAP darbinieki jaunieti toreiz aizturēja Rīgā, Lielirbes ielā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Godātais ministra kungs! Man bija liels pagodinājums būt par Jūsu padomnieku sabiedrības veselības jautājumos, un jāteic – vismaz 90% jautājumu par sabiedrības veselību mūsu viedokļi saskanēja, teikts ārsta Pētera Apiņa publiskajā lūgumā atbrīvot viņu no veselības ministra Hosama Abu Meri padomnieka amata.

Bija prieks strādāt Jūsu komandā brīžos, kad Jūs ar savu milzīgo enerģiju un politisko pieredzi atbalstījāt tabakas lietošanas mazināšanu, likumdošanas iniciatīvas, kas aizliedza aromatizētās vielas elektroniskajās cigaretēs, atbalstījāt iniciatīvas mazkustības un aptaukošanās pandēmijas apturēšanā, īpašu uzsvaru liekot uz bērnu un jaunatnes sportu, virzījāt alkohola ierobežojumus nevienkāršajā cīņā ar alkohola lobiju. Par to visu vēlos Jums publiski pateikties un vēlēt panākumus tālākā darbībā.

Diemžēl pēdējos divus mēnešus man nav bijusi iespēja ar Jums parunāties, paust savu viedokli vai uzzināt Jūsu norādījumus. Vēlos norādīt, ka padomnieka amats tikai kā amata nosaukums man nav nepieciešams. Gandrīz trīsdesmit gadus mana pamatnodarbība ir medicīnas žurnālistika, neatkarīgi vai tā ir bijusi žurnālu galvenā redaktora amatā vai vienkārša publikācija, skaidrojot latviešu valodā sabiedrības veselības, cilvēka fizioloģijas, slimību patoģenēzes, zāļu iedarbības un blakņu vai veselības organizācijas jautājumus. Latviešu valodā diemžēl maz ir ārstu, kas raksta par veselības jautājumiem, bet Veselības ministrijas un SPKC izklāsts nereti ir rakstīts samocītā birokratizētā valodā, un reti sasniedz lasītāju. Vidēji gadā rakstu 80–100 publikāciju, tā ka mans kopējais publikāciju skaits veselības jomā pārsniedz 3000 (nekad neesmu saņēmis valsts vai pašvaldību atbalstu par sabiedrības veselības publikācijām). Esmu 20 grāmatu autors un vairāk nekā 50 grāmatu (galvenokārt par medicīnu) galvenais redaktors un joprojām dažādās formās sadarbojos ar globāli nozīmīgākajiem medicīnas un veselības žurnāliem. Te man jāteic, ka Meijo klīnikā ir speciāla medicīnas publikācijas nodaļa, kurā strādā (raksta bērniem un pieaugušajiem, grūtniecēm un hroniskiem slimniekiem, slimniekiem pēc operācijām un traumām utt.) četrpadsmit ārsti (iespējams, šis skaitlis šobrīd ir nedaudz pamainījies). Angļu, bet īpaši spāņu valodā ir simtiem ārstu, kas ar saviem rakstiem izglīto dzimtajā valodā lasošus ļaudis. Lielā mērā mazais skaidrojošo publikāciju skaits Latvijā ir iemesls zemajai veselības pratībai, bet pratības neesamība ir iemesls sliktiem sabiedrības veselības rādītājiem.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Daži ražotāji nolūkā radīt lētu un sala izturīgu vējstikla šķidrumu tā ražošanā izmanto toksisku vielu – metanolu. Tāpēc, lai nenodarītu kaitējumu savai un pasažieru veselībai, iegādājoties automašīnu vējstikla šķidrumu autovadītājiem ir jābūt piesardzīgiem, teikts SIA Getz Bros & Co (Latvia) Ltd. medijiem izplatītajā informācijā.

Saskaņā ar Ministru Kabineta 2005. gada 13.decembra noteikumu nr. 949 pielikumu Bīstamo ķīmisko vielu saraksts, metanols ir klasificēta kā viegli uzliesmojoša un toksiska ķīmiska viela (ļoti toksiska ieelpojot, nonākot saskarē ar ādu, norijot, kā arī rada smagus apdegumus, kairina acis, kairina elpošanas sistēmu).

Metanola kā bīstamas ķīmiskas vielas izmantošanai produktos ir saistošas Ķīmisko vielu un ķīmisko produktu likumā noteiktās prasības. Tas nozīmē, ka produkta iepakojumam ir jābūt atbilstoši marķētam. 1999. gada 29.jūnija Ministru Kabineta noteikumi Ķīmisko vielu un ķīmisko produktu klasifikācijas, marķēšanas un iepakošanas kārtība nosaka prasības iepakojuma etiķetei, kur jābūt minētam gan ķīmiskās vielas nosaukumam, gan arī tās iedarbības raksturojumam un drošības prasību apzīmējumam. Tam jābrīdina par attiecīgās ķīmiskās vielas iedarbības bīstamību cilvēkam un videi.

Komentāri

Pievienot komentāru
Atpūta

Divus mēnešus ieputinātā automašīnā izdzīvojušais: es nemaz negribēju, lai mani izglābj

Gunta Kursiša, 22.02.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Zviedrs, kurš pagājušajā ziemā divus mēnešus bez ūdens un ēdiena automašīnā izdzīvoja divus mēnešus, gadu pēc viņa «izglābšanas» pavēstījis, ka patiesībā tas bijis lieliski pavadīts laiks un ka viņš nemaz nav vēlējies, lai viņu kāds atrod un izglābj, vēsta thelocal.se.

Gadu pēc 45 gadus vecā vīrieša atrašanas ieputinātā automašīnā netālu no Ūmeo pilsētas Zviedrijas Ziemeļaustrumos viņš piekritis intervijai. Jau rakstīts, ka vīrietis ieputināts automašīnā atradies divus mēnešus – no decembra līdz februārim, un viņu automašīnā, kas apstājusies uz meža ceļa, atraduši sniega motociklu vadītāji.

«Es gribēju pārziemot kā lācis,» norādīja vīrietis. Viņa piedzīvojums esot sācies 2011. gada rudenī, kad, vēloties pārmaiņas dzīvē, viņš esot pārcēlies uz Zviedrijas ziemeļdaļas pilsētu Ūmeo. Tomēr vīrietim nav izdevies nedz atrast mājvietu, nedz darbu. Tuvojoties Ziemassvētkiem, viņš nolēma tos svinēt, pavadot laiku mežā. «Es gribēju rast mieru,» Zviedrijas laikrakstam stāstīja vīrietis.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Nežēlīga slepkavība veikalā Āgenskalnā, policija aizturējusi 50 gadus vecu vīrieti

Lelde Petrāne, 10.03.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Sestdienas naktī Āgenskalnā kādā veikalā iegājis vīrietis un ar pieciem šāvieniem nogalinājis apsargu un smagi ievainojis veikala pārdevēju, vēlāk vīrietis veicis apšaudi citā veikalā, kur ticis aizturēts, informē policija.

Sestdien, 8.martā pulksten 1.20 naktī policija saņēmusi izsaukumu uz kādu veikalu Āgenskalnā, kur noticis uzbrukums veikala apsargam un pārdevējai. Policisti mobilizēja policijas ekipāžas un devās uz notikuma vietu, kur atrada nogalinātu 50 gadus vecu veikala apsargu un smagi ievainotu pārdevēju – 49 gadus vecu sievieti.

Policisti uzsāka personas meklēšanu un pēc kāda laika saņēma informāciju par apšaudi citā veikalā – Dzirciema ielā. Ierodoties notikuma vietā, policisti aizturēja iespējamo uzbrucēju, kuru bija neitralizējis kāds drosmīgs veikala apmeklētājs. Aizturēšanas brīdī vīrietis bija aptuveni divu promiļu reibumā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Jūrmalas iecirkņa policisti saņēma informāciju, ka Jūrmalā, Kauguru mikrorajonā notiek nelikumīga alkohola tirdzniecība. Likumsargi uzsāka izmeklēšanu, kuras laikā aizturēja trīs personas. Tāpat tika atklāta nelikumīga alkohola ražotne, kopumā atsavināti 1823 litri nelegāli izgatavota alkohola, kā arī atklāta marihuānas audzētava ar trīs marihuānas stādiem, informē policijā.

Pirms kāda laika Rīgas reģiona pārvaldes Jūrmalas iecirkņa Kriminālpolicija saņēma informāciju par iespējamu nelegāli izgatavotu alkoholisko dzērienu realizāciju Jūrmalā, Kauguru mikrorajonā. Policijā tika uzsākts kriminālprocess un izmeklēšana. Pārbaudot operatīvo informāciju, likumsargiem izdevās noskaidrot, ka ar šo nelegālo rūpalu nodarbojas organizēta grupa trīs cilvēku sastāvā.

Otrdien, 26.jūlijā tika aizturēts grupas organizētājs - 1967.gadā dzimis vīrietis. Pārbaudot vīrieša automašīnu, tajā tika atrasti un atsavināti 240 litri nelegāli izgatavota alkohola. Pēcāk aizturēts arī nelegālā alkohola tirgotājs,1983.gadā dzimis vīrietis, pie kura atrasti un atsavināti 14 litri nelegālā alkohola.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Policija atsavina sevišķi bīstamas narkotikas

Jānis Rancāns, 12.01.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Aizdomās par narkotiku izplatīšanu, aizvadītajā nedēļā policija Rīgā aizturējusi 32 gadus vecu vīrieti. Pie aizturētā atrasti un atsavināti 1666 iepakojumi sevišķi bīstamas vielas - metiletilkatinona jeb sintētiskā kokaīna.

Policijas redzeslokā vīrietis nonācis jau pērn. Likumsargi pārbaudījuši informāciju un meklēšanas pasākumu laikā atklāja, ka narkotiku izplatītājs varētu būt 32 gadus vecs bezdarbnieks. Policija arī noskaidroja, kādas iespējamās narkotiskās vielas viņš izplata, vielu realizācijas shēmu un to slēptuves.

Šā gada 5. janvārī, kad kriminālpolicijas darbinieki bija ieguvuši pietiekamus pierādījumus minētā vīrieša noziedzīgajai darbībai, Rīgas centrā policisti aizturēja viņu un trīs personas, kas tajā brīdī iegādājās apreibinošās vielas. Pie aizturētajiem likuma sargi kopumā atrada četrus gramus sevišķi bīstamas narkotiskās vielas - metiletilkatinona, kas narkotiku lietotāju vidū pazīstams arī kā sintētiskais kokaīns jeb kristāli.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Kopš 23.februāra, kad stājās spēkā grozījumi, kas ļauj efektīvāk cīnīties ar tā saucamo legālo narkotiku izplatību, policija veikusi reidus jau 57 iepriekš apzinātās tirdzniecības vietās visā Latvijā.

17 tirdzniecības vietās notika vielu izņemšana. Pārējās tā saukto legālo narkotisko vielu tirgotavas darbu bija pārtraukušas. Atsevišķās tirdzniecības vietās Rīgā, Jelgavā, Liepājā, Valmierā, Olainē un Ogrē policija atsavināja dažādus augu maisījumus, kas, iespējams, satur aizliegtās vielas.

Pēc provizoriskiem aprēķiniem, pēdējās dienās kopumā no aprites izņemtas 4158 devas dažādu jaunu psihotropo un narkotisko vielu un tās saturošu produktu. Valsts policijas priekšnieks Ints Ķuzis šodien žurnālistiem pastāstīja, ka kopumā izņemti vairāk nekā 900 grami šo vielu.

Pēc policijas novērojumiem bodītēs tirgotās vielas tiek vestas no Eiropas valstīm, bet rūpalu uzturētāji pārsvarā ir vietējie darboņi, kurus tagad pēc likuma grozījumiem būs vieglāk saukt pie kriminālatbildības, norādīja Ķuzis.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pārtika

Vairs nepietiek ar lauru lapām un melnajiem pipariem

Anda Asere, 29.01.2015

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijas iedzīvotāji savus ēdienus vairs nebaidās bagātināt ar dažādām garšvielām; to tirgus vērtējams kā augošs, ceturtdien vēsta laikraksts Dienas Bizness.

Garšvielu piedāvājumam ir tendence palielināties, cilvēki ar tām iepazīstas, tāpēc to klāsts arvien palielinās. Turklāt ir pieejamas arvien kvalitatīvākas garšvielas, un cilvēki māk tās pareizi uzglabāt, spriež pavārs Mārtiņš Sirmais, garšvielu līnijas Sirmais & Dreibants līdzautors. Viņa skatījumā, garšas ziņā cilvēki kļūst inteliģentāki.

Ceļojumu garšas

Garšvielas iedalās piecās lielās grupās – universālās (dārzeņu maisījumi ar sāli), pipari, garšvielu maisījumi, tīrās garšvielas (piemēram, kanēlis, ingvera un paprikas pulveris) un garšaugi (piemēram, kaltēts rozmarīns, oregano, timiāns), skaidro Inga Auziņa, Santa Maria mārketinga vadītāja Baltijas valstīs. Baltijā pēdējo desmit gadu laikā universālo garšvielu pārdošanas apjoms krītas. Piemēram, šobrīd Igaunijā šī tipa garšvielu maisījumu lieto 9%, Lietuvā 15%, bet Latvijā 27% cilvēku. Lai arī Latvijā to lieto visvairāk, pēdējos gados ir piedzīvots kritums – vēl 2005. gadā šīs garšvielas lietoja 45% iedzīvotāju. «Tas nozīmē, ka cilvēki kļūst drošāki, gatavi izmantot jaunas garšas un savu ikdienas garšvielu plauktiņu papildina ar citām,» spriež I. Auziņa. Pēdējos gados pieaug cilvēku interese par etniskajām virtuvēm, populāras ir garšvielas suši, kā arī Āzijas valstu un Meksikas ēdienu pagatavošanai. Šis garšvielu segments piedzīvo strauju izaugsmi. «Lielā mērā tas saistīts ar to, ka cilvēki arvien vairāk ceļo, nogaršo jaunus ēdienus un uzzina par jaunām garšām,» vērtē I. Auziņa. SIA Silantro valdes locekle un garšvielu veikala SpiceHouse īpašniece Sandra Valdmane piebilst, ka Latvijā joprojām populāras ir Indijas virtuvei raksturīgās garšvielas, kā arī Taizemes, Marokas, Meksikas virtuvēs lietotās garšvielas. Arī mums tuvāku Eiropas tautu virtuves, piemēram, itāļu virtuves garšvielas joprojām esot lielā cieņā. «Mūs īpaši priecē novērojums, ka Latvijas iedzīvotāji kļuvuši zinošāki, arī prasīgāki un prot novērtēt kvalitatīvus un veselīgus produktus. Daudzi cilvēki ceļojot guvuši lielisku pieredzi un iepazinuši jaunas garšas nianses, tāpēc viņi meklē to autentisko etnisko garšu buķeti un garšvielas arī Latvijā,» saka S. Valdmane.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Aptur nelegālu preču realizācijas tīklu un «privāta benzīntanka» darbību; iesaistīts arī policijas darbinieks

Dienas Bizness, 16.04.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Valsts policijas Vidzemes reģiona pārvaldes darbinieki Madonā un tās apkārtnē vairākās adresēs izņēmusi lielu daudzumu akcīzes preču, to skaitā 13 tūkst. litru dīzeļdegvielas, 205 litri alkoholisko dzērienu un 925,2 tūkst. cigarešu. Šo preču kopējā vērtība ir vairāk nekā 56 tūkstoši latu.

Kā informē Vidzemes reģiona pārvaldes Madonas iecirkņa Kriminālpolicijas nodaļas vecākā inspektore Inga Randare, 13. martā Sauleskalnā autoceļa Madona-Pļaviņas desmitajā kilometrā apturēta automašīna Volkswagen Transporter. Automašīnas apskates laikā konstatēts, ka tajā nelikumīgi tiek pārvadātas cigaretes (paciņas nav marķētas ar Latvijas Republikas akcīzes nodokļu markām), kā arī automašīnā atradies nelikumīgs alkohols. Automašīnas pārmeklēšanas un tiesas sankcionētas kratīšanas laikā, kas veikta divu aizturēto Madonas iedzīvotāju (1966. un 1963. gadā dzimuši vīrieši) dzīvesvietās, kopā atrastas un izņemtas 40 640 cigaretes bez Latvijas Republikas akcīzes nodokļu markām un 29 litri alkohola.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lauksaimniekus Ķīnas austrumos samulsinājis fakts, ka viena pēc otras sasprāgst arbūzu ražas, ziņo BBC.

Valsts plašsaziņas līdzekļi novērojuši, ka saimniecības Dzjansu provincē šīs problēmas dēļ zaudē hektāriem lielas ražas.

Ķīnas Centrālā Televīzija ziņojusi, ka vainojama varētu būt ķīmiskās vielas, kas palīdz augļiem augt straujāk, pārmērīga izmantošana. Taču lauksaimniecības speciālisti nespējot izskaidrot, kāpēc eksplodē arī arbūzi, kuru audzēšanā netiek izmantotas ķīmiskās vielas. Kā iespējamie cēloņi tiek minēti laika apstākļi un pārmērīgais arbūzu izmērs.

Ķīnas Centrālā Televīzija vēstījusi, ka lauksaimnieki pārāk daudz apsmidzina augus ar augšanas veicinātāju, tādējādi cerot ātrāk tirgum piegādāt augļus un palielināt savu peļņu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tirdzniecība un pakalpojumi

Pieprasa noteikumus straujākai legālo narkotiku izņemšanai no tirgus

Žanete Hāka, 17.04.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ceturtdien Eiropas Parlaments (EP) atbalstīja noteikumus, kas ļaus operatīvāk no tirgus izņemt bīstamās psihoaktīvās vielas, kas pazīstamas kā legālās narkotikas, informē EP pārstāvji.

Deputāti vēlas aizsargāt jauniešu veselību un drošību, vienlaikus neierobežojot zemāka riska vielu izmantošanu rūpniecības un komerciāliem mērķiem. Par bīstamāko vielu izplatīšanu varētu draudēt līdz 10 gadiem cietumsoda.

Ierosināto noteikumu mērķis ir risināt problēmas, ko rada jaunu vielu, kas izraisa līdzīgu efektu kā, piemēram, ecstasy vai kokaīns, parādīšanās un straujā izplatīšanās. Saskaņā ar Eirobarometra 2011. gada pētījumu, 5% ES jauniešu vismaz reizi dzīvē ir lietojuši šādas vielas. Vislielākais lietotāju īpatsvars ir Īrijā — 16%, tai seko Polija un Latvija ar 10% jauniešu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Vasarnīcas teritorijā Jūrmalā izņemts vēl nebijis daudzums psihotropo vielu

Lelde Petrāne, 22.03.2017

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pagājušās nedēļas nogalē Jūrmalā Valsts policija izņēmusi 40,5 kilogramus psihotropo vielu jeb «spaisa», kas bija paslēpts maisiņos puķu dobē vasarnīcas teritorijā. Aizdomās par šo vielu glabāšanu realizācijas nolūkā lielā apmērā aizturēts 31 gadu vecs vīrietis. Aizturētajam piemērots drošības līdzeklis apcietinājums.

Valsts policija bija saņēmusi operatīvo informāciju par to, ka Jūrmalā, Vārnukrogā, tiek glabātas narkotiskās vai psihotropās vielas lielā apmērā. Pārbaudot šo informāciju, sestdien, 18. martā, Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Jūrmalas iecirkņa policisti ieradās minētajā vietā, lai veiktu kratīšanu. Kratīšanā piedalījās arī Rīgas Brasas iecirkņa policisti.

Policistu ierašanās brīdī vīrietis, kurš tiek turēts aizdomās par šo vielu glabāšanu realizācijas nolūkā, neatradās vasarnīcā. Kratīšanā, kas ilga visu dienu, policisti pie mājas atrada ar plēvēm pārklātu puķu dobi. Paceļot plēves, atklājās, ka apakšā atrodas apmēram pusotru metru dziļa bedre, kas pilna ar iepakojumiem ar nezināmas izcelsmes vielu. Sākotnējās ekspertīzes rezultāti liecina, ka tur atradušies 40 kilogramu un 458 grami psihotropo vielu ar ķīmisko formulu JWH-018.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Nodokļu un muitas policijas pārvaldē šī gada martā uzsākts kriminālprocess par sevišķi bīstamas narkotiskās vielas - hašiša kontrabandu lielā apmērā, informē VID.

Veicot Krievijas pilsoņa vadīta transporta līdzekļa muitas kontroli, radās pamatotas aizdomas, ka transportlīdzeklī varētu tikt pārvadātas aizliegtas vielas. Automobilis tika novirzīts padziļinātai muitas kontrolei. Tas tika skenēts un to arī pārbaudīja VID kinologs ar narkotisko vielu meklēšanas darba suni.

Kontroles gaitā tika konstatēts, ka transportlīdzekļa aizmugurējā triecienabsorbējošajā iekārtā paslēpti 17 brikešu formas iepakojumi. Turpinot pārbaudi, tika atklāts, ka arī zem transportlīdzekļa vadītāja un pasažiera sēdekļa paslēpti vēl 63 brikešu formas iepakojumi.

Procesa ietvaros izņemtā viela tika nosūtīta uz VID Muitas laboratoriju ķīmiskās ekspertīzes veikšanai. Ekspertu atzinums apstiprināja aizdomas, ka transporta līdzeklī atrastā narkotiskā viela ir hašišs.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pirms tam dzinies pakaļ slepkavām un pedofiliem, Guntis Bojārs aiz muguras atstājis darbu avīzē Diena un atvēris savu interneta portālu. Portālu – sievietēm. Viņa grāmata Zīda čūska pagājušā gada nogalē bija desmit pirktāko vidū – blakus bestselleriem un klasiķiem.

picturegallery.fc9feedc-b2ec-408d-9dba-595d1c0b8990

"..zini, Žak, viņš atkal man zvanīja un taujāja, vai es neesot Žoržs ..un zini, man beidzot bija gana, es viņam pateicu to, ko viņš ik reizes tik ļoti no manis gaidīja ..jā, es esmu Žoržs, un es regulāri guļu ar jūsu sievu, un vismaz kādam taču ir ar viņu jāguļ.."

Grāmata ir ļoti personiska... Aizvēru to un domāju – kāpēc tu to darīji – vai tam vajadzīga drosme, izmisums, mazohisms?

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Kredītu mājokļa iegādei ekonomiskā krīzē bankas neatsaka, bet noteikumi ir nepievilcīgi un bankas nesteidz piesaistīt jaunus klientus. Situācijai ekonomikā kļūstot smagākai, Db veica eksperimentu, lai pārliecinātos, vai un uz kādiem noteikumiem var tikt pie kredīta nekustamā īpašuma iegādei.

Db jau iepriekš (20.11.) ziņoja, ka arī uzņēmumiem ir sarežģīti saņemt kredītus. Problēmas tas rada tiem, kam banku dēļ var nākties atteikties no Eiropas projektu īstenošanas.

Strādā ar esošajiem

Banku kredītspeciālisti tika apmeklēti novembrī, pirmās tikšanās bija īsi pirms valdības 8. novembra lēmuma par Parex bankas pārņemšanu, par 2 Ls nopērkot 51 % bankas akciju. Pirms šī lēmuma bankas bija atsaucīgākas pret potenciālo kredītņēmēju, piemēram, uz izdevīgākiem nosacījumiem piedāvājot iegādāties īpašumus, kas pieder personām, kuras nepilda saistības ar kredītiestādi. Tuvojoties novembra beigām un situācijai ekonomikā kļūstot sarežģītākai, sarunas ar kredītspeciālistiem kļuva īsākas un formālākas, neiedziļinoties, cik lieli ir potenciālā kredītņēmēja ienākumi, kāda ir kredītvēsture, liecina Db novērojumi. Neoficiāli banku speciālisti atzīst, ka šobrīd viņus īpaši neinteresē jaunu klientu piesaiste un akcents tiek likts uz darbu ar esošajiem.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

«Legālo narkotiku» pārdevējiem varēs piemērot kriminālatbildību

Dienas Bizness, 03.04.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Turpmāk «legālo narkotiku» pārdevējus, kuri turpinās pārdot vielas laikā, kad to apritei piemērots pagaidu aizliegums, varēs saukt pie kriminālatbildības.

Tā ceturtdien, 3.aprīlī, lēmusi Saeima, steidzamības kārtā divos lasījumos pieņemot Juridiskās komisijas sagatavotos grozījumu Krimināllikumā.

«Patlaban valsts iestādēm likums ļauj operatīvi reaģēt un piemērot pagaidu aizliegumu uz 12 mēnešiem vielām, kas vēl nav iekļautas aizliegto vielu sarakstā, bet par kuru kaitīgumu lielu šaubu nav. Tirgotājiem šādas vielas 10 dienu laikā ir jānodod policijai, taču problēma bija tā, ka par pagaidu aizlieguma neievērošanu nebija noteikta atbildība. Tāpēc rosinājām noteikt, ka tiem, kuri turpinās tirgot nāvējošās vielas, varēs piemērot cietumsodu,» iepriekš norādīja Juridiskās komisijas Krimināltiesību apakškomisijas priekšsēdētājs Andrejs Judins.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Vairāku lielu apģērbu zīmolu piegādātāji piesārņo Ķīnas upes ar bīstamām ķīmiskām vielām, atsaucoties uz Greenpeace, ziņo BBC.

Jauns vides aizsardzības grupas ziņojums rada jautājumus par tādiem uzņēmumiem kā Adidas, Abercrombie & Fitch un H&M.

Greenpeace apgalvo, ka tie gūst labumu no Ķīnas paviršajiem vides aizsardzības noteikumiem.

Grupa aicina kompānijas pārliecināties, ka to produkti nerada kaitējumu videi un sabiedrības veselībai.

Starp atrastajām ķimikālijām esot nonilfenoli, alkilfenoli un perfluorētās ķīmiskās vielas.

Alkilfenoli un dažas perfluorētās ķīmiskās vielas Eiropas Savienībā ir aizliegtas, bet joprojām tiek plaši izmantotas tekstilrūpniecībā tādās attīstības valstīs kā Ķīna. Ķimikālijām ir hormonus graujošas īpašības.

Komentāri

Pievienot komentāru
Ražošana

Biolars piederošā īpašumā Rīgā konstatē lielu daudzumu bīstamu ķīmisku vielu

LETA, 25.11.2016

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Rīgā, Ūnijas ielā, uzņēmumam Biolars piederošā īpašumā šodien atklāts liels daudzums bīstamu ķīmisku vielu, aģentūrai LETA pavēstīja Valsts vides dienesta (VVD) sabiedrisko attiecību speciāliste Maruta Bukleviča.

Šodien pēcpusdienā VVD tika saņemta informācija, ka Ūnijas ielā 11b dažādos iepakojumos lielā daudzumā atrodas ķīmiskas vielas, tostarp bārija hidroksīds. Ūnijas iela 11 ir izbijusi rūpnieciska teritorija, kur tagad iekārtotas daudzu uzņēmumu telpas.

Ķīmisko vielu teritorijā konstatējuši Latvijas Gāzes darbinieki, kuri šajā teritorijā bija atklājuši nelikumīgu gāzes pieslēgšanu, TV3 ziņu raidījumam pastāstīja Latvijas Gāzes analītiķis Vinets Veldre.

Pašlaik speciālisti, balstoties uz provizoriskām aplēsēm, lēš, ka teritorijā varētu atrasties aptuveni 18 tonnas ķīmisko vielu. Teritorijā saskaitītas 18 paletes, uz kurām atrodas dažādu izmēru iepakojumi ar ķīmiskām vielām. Kādas tieši ķīmiskās vielas atrastas, tiks noteikts ekspertīzē.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pasaulē

EgyptAir mehāniķi tur aizdomās par bumbas ievietošanu Ēģiptē nokritušajā Krievijas lidmašīnā

LETA, 29.01.2016

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Par bumbas ievietošanu Sīnāja pussalā Ēģiptē nokritušajā Krievijas lidmašīnā aizdomās tiek turēts Ēģiptes nacionālās lidsabiedrības EgyptAir mehāniķis, kura radinieks ir pievienojies džihādistu grupējumam Islāma valsts, pavēstīja ar lietas izmeklēšanu saistīti informācijas avoti.

Līdz šim Ēģiptes varasiestādes publiski paziņojušas, ka nav atrasti pierādījumi, ka lidmašīnas katastrofu būtu izraisījis tajā ievietots spridzeklis.

Augsta ranga EgyptAir drošības dienesta amatpersona noliedza, ka kāds aviokompānijas darbinieks šajā lietā būtu aizturēts vai tiktu turēts aizdomās. Arī Ēģiptes Iekšlietu ministrija ir noliegusi, ka kāds būtu aizturēts.

Tomēr ar lietas izmeklēšanu pazīstami informācijas avoti atklāja, ka aizturēts lidsabiedrības mehāniķis, kā arī divi lidostas policisti un bagāžas iekrāvējs, kas palīdzējuši mehāniķim ievietot bumbu lidmašīnā.

Uzzinot, ka vienam no tās locekļiem ir lidostā strādājošs radinieks, Islāma valsts rokassomā piegādāju bumbu šai personai, sacīja viens informācijas avots, piebilstot, ka aizdomās turētā radinieks džihādistiem ir pievienojies pirms pusotra gada.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Uz Daugavpils šosejas Jēkabpils apkaimē likumsargi aizvadītajā nedēļā apturēja kravas automašīnu, kuras puspiekabē bija paslēpti apmēram 1000 kilogramu hašiša.

Uzsāktā kriminālprocesa ietvaros šobrīd ir aizturētas divas personas, to vidū arī Latvijas valstspiederīgais.

Atsavinātās vielas vērtība nelegālajā tirgū varētu būt no 4,5 miljoniem eiro vairumtirdzniecībā līdz 15 miljoniem eiro mazumtirdzniecībā.

Policijas rīcībā esošā informācija liecina, ka šī krava, iespējams, bijusi paredzēta Austrumeiropas tirgum.

2021. gada 12. martā agrāk uzsākta kriminālprocesa ietvaros Valsts policijas Galvenās kriminālpolicijas pārvaldes Organizētās noziedzības apkarošanas pārvaldes likumsargi sadarbībā ar Valsts ieņēmumu dienesta Nodokļu un muitas policijas pārvaldes darbiniekiem uz autoceļa Rīga – Daugavpils Jēkabpils apkaimē apturēja kravas mašīnu ar puspiekabi, ar Lietuvas valsts numurzīmi.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Provizoriski būs jāreģistrē aptuveni 30 000 ķīmisko vielu

, 09.06.2008

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Seminārā Eiropas Ķīmisko vielu politika tiks sniegta informācija uzņēmumiem, kas ražo, importē vai lieto ķīmiskās vielas un produktus, lai sagatavotos jauniem nosacījumiem, kurus izvirza REACH regula.

Pasākumu rīko Latvijas Investīciju un attīstības aģentūra (LIAA) sadarbībā ar Eiropas Komisiju un tas notiks ceturtdien, 12. jūnijā notiks seminārs Eiropas Ķīmisko vielu politikaHotel Bergs Stikla zālē, Elizabetes ielā 83/85, Db.lv informē Latvijas Investīciju un attīstības aģentūra.

Seminārs paredzēts uzņēmumiem, kas ražo, importē vai lieto ķīmiskās vielas un produktus, lai sagatavotos jauniem nosacījumiem, kurus izvirza REACH regula. REACH (Registration, Evaluation and Authorization of Chemicals) ir Eiropas Savienības regula, kurā paredzētas prasības ķīmisko vielu ražotājiem un importētājiem sistemātiski novērtēt un pārvaldīt riskus, kurus ķīmiskās vielas var radīt veselībai un videi. REACH regula stājās spēkā 2007. gada 1. jūnijā. Semināra lektors būs Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas aģentūras, Ķīmisko vielu nodaļas vadītājs Arnis Ludboržs.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Aizturēts «melnais arheologs», kurš pa pastu centies sūtīt kara laika munīciju

Zane Atlāce - Bistere, 27.05.2019

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Valsts policija pagājušajā nedēļā aizturējusi «melno arheologu», kurš bez attiecīgas atļaujas ārvalstu iedzīvotājiem bija sūtījis pa pastu kara laika munīciju, spridzināšanas ietaises un to sastāvdaļas, izmantojot tiešsaistes interneta veikalu.

Pateicoties drošības sistēmām,sūtījumi tikuši izņemti jau pasta šķirošanas kompleksā, tā arī adresātus nesasnieguši. Kopumā kratīšanas laikā atsavināti vairāk nekā 150 spridzināšanas mehānismu, vairāk nekā 50 mīnu un to sastāvdaļu, vairāk nekā 60 granātu un to korpusu, ieroču sastāvdaļas un munīcija.

2019. gada sākumā Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes (VP RRP) Lidostas Rīga iecirknī tika saņemta informācija par personu, kura, iespējams, pārsūta kara laika munīciju,spridzināšanas ietaises un to sastāvdaļas bez attiecīgas atļaujas saņemšanas. Izmeklēšanas laikā noskaidrots, ka 1972. gadā dzimis Latvijas iedzīvotājs atkārtoti sūtījis Pirmā un Otrā pasaules kara laika spridzekļus iespējamiem pircējiem ārpus Latvijas Republikas, izmantojot pasta starpniecību.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Policija aiztur ar ieroča maketu bruņojušos stopotāju

Lelde Petrāne, 17.03.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Vakar, Cēsu iecirkņa darbinieki aizturējuši kādu 25 gadus vecu vīrieti, kurš, izmantojot automāta maketu, mēģināja ar stopiem nokļūt līdz Rīgai. Taču, pateicoties iedzīvotāju modrībai un policijas ātrai reaģēšanai, vīrietis nepilnas pusstundas laikā tika aizturēts Siguldā, informē Valsts policija.

Vakar no rīta Cēsu iecirknī tika saņemta informācija no kādas autovadītājas, ka uz ceļa Rīga - Veclaicene - Igaunijas robeža, ceļa posmā no Bērzkroga līdz Ieriķiem kāds vīrietis, turot rokās šaujamierocim līdzīgu priekšmetu, pārvietojas pa ceļa nomali un cenšas apturēt kādu no garāmbraucošajiem transportlīdzekļiem. Pēc informācijas saņemšanas uz norādīto ceļa posmu nekavējoties devās policijas ekipāža. Īsi pēc pirmā zvana policijā tika saņemta jauna informācija, ka, iespējams, tas pats vīrietis ir iekāpis sabiedriskajā transportlīdzeklī - autobusā, kas devās no Cēsīm uz Rīgu, un draudējis vadītājam ar ierocim līdzīgu priekšmetu. Kā vēlāk policija noskaidroja, vīrietis bija piedraudējis autobusa vadītājam un prasījis viņu nogādāt Rīgā, taču autobusa vadītājs atteicās pakļauties, kā rezultātā starp abiem izcēlās strīds un autobusa vadītājs guva galvas traumu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Iekšējā balss liek lēkt no tilta

, 29.10.2007

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Kādam vīrietim Rīgā pagājušonedēļ iekšējā balss likusi lēkt no Salu tilta, informēja policija.

2007.gada 26.oktobrī plkst. 14.00 RPP Latgales priekšpilsētas pārvaldes dežūrdaļā tika saņemta informācija, ka kāds vīrietis uz Salu tilta grasās ielēkt Daugavā, informēja Rīgas Pašvaldības policija.

Ierodoties norādītajā vietā, uz Salu tilta tika pamanīts vīrietis, kurš sēdēja uz tilta gājēju celiņa margām. Pēc brīža vīrietis nokāpa no tilta margām un devās pa gājēju celiņu Zaķusalas virzienā.

Vīrietis tika panākts un aizturēts, kā arī izsaukti Ātrās medicīniskās palīdzības darbinieki. Vīrietis paskaidroja, ka ir jau ārstējies Psihiatrijas slimnīcā un, ka tā rīkoties likusi ''iekšējā balss''.

Vīrietis – 1951.gadā dzimušais Vjačeslavs nodots Ātrās medicīniskās palīdzības darbinieku rīcībā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Pasts vērsīsies pie līmes sūtītāja, prasot segt zaudējumus

Lelde Petrāne, 23.01.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijas Pasta Mārupes pasta nodaļas darbinieces vakar, 22.janvārī, no savas darbavietas tika hospitalizētas sakarā ar alerģisku reakciju, ko izraisīja kāda klienta divos sūtījumos nelikumīgi ievietotas ķīmiskas vielas - stikla šķiedras līmes - izplūde un iztvaikošana. Mārupes pasta nodaļa ar Valsts policijas atļauju šodien atkal atvērta apmeklētājiem, savukārt Latvijas Pasts apzina nodarītos zaudējumus, apsverot iespēju normatīvo aktu noteiktajā kārtībā sākotnēji vērsties pie minēto sūtījumu sūtītāja ar prasību par zaudējumu labprātīgu segšanu, informē uzņēmums.

Divas Latvijas Pasta Mārupes pasta nodaļas darbinieces ar Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta palīdzību tika nogādātas slimnīcā pēc tam, kad no kāda klienta tālākai nosūtīšanai Latvijas teritorijā nodotajiem diviem sūtījumiem bija iztecējis un iztvaikojis šķidrums. Klients, nododot sūtījumus piegādei slēgtā veidā, ar savu parakstu bija apliecinājis, ka tajos nav ievietoti sūtīšanai aizliegti priekšmeti.

Pasta sūtījumos atbilstoši Pasta likumam nedrīkst ievietot ķīmiskas, viegli uzliesmojošas un infekciozas vielas. Šajā gadījumā tika pārkāpts arī aizliegums pārsūtīt vielas, kas savas dabas vai iesaiņojuma dēļ var sabojāt citus pasta sūtījumus vai pasta iekārtas. Gadījumos, kad pasta pakalpojumu sniedzējiem rodas aizdomas par viegli uzliesmojošu vai citu tamlīdzīgu aizliegtu vielu klātbūtni pasta sūtījumā, pasta komersants pats šo sūtījumu atvērt nedrīkst - par to nekavējoties jāinformē Valsts policija.

Komentāri

Pievienot komentāru