Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

SIA “Poligrāfijas apgāds”, kas plašāk pazīstams ar zīmolu “Polap”, ir izbūvējis un iekārtojis papīra ruļļu apstrādes ražotni un piedāvā sagriezt jebkuru papīra veidu vēlamajā izmērā. Iekārtu iegādē un uzstādīšanā, telpu remontā un tehnoloģijās ir ieguldīti 700 000 eiro uzņēmuma līdzekļu, radot jaunas darba vietas.

“Papīru ražo ruļļos. Tagad aizvien biežāk pasūtītāju tirāžas ir mazākas, bet termiņu izpildes ir īsākas. Tipogrāfijas un pasūtītāji vēlas iegādāties papīru tikai tādā daudzumā, kāds uz attiecīgo tirāžu ir nepieciešams,” skaidro “Polap” valdes locekle Linda Lapa.

“Tagad mēs varam optimizēt arī savus noliktavas krājumus, jo spējam uzglabāt papīru ruļļos un, saņemot pasūtījumu, sagriezt to nepieciešamajā izmērā. Tas ir īpaši svarīgi apstākļos, kad mūsu klientu pasūtījumu izpildes termiņi ir īsi, savukārt piegādes no rūpnīcas var sasniegt līdz 2 mēnešiem,” precizē “Polap” pārdošanas vadītājs Andris Dementjevs.

“Šobrīd daudz tiek drukāts arī digitālajā drukā, mazākās tirāžās un ļoti specifiskos izmēros. Mēs varam piedāvāt jau sagrieztas loksnes tādos izmēros, lai optimizētu papīra izmantošanu un samazinātu atgriezumus,” stāsta Andris Dementjevs.

Ražotne spēj apstrādāt papīra ruļļus, kuru diametrs ir līdz Ø 160 cm, ruļļa platums līdz 140 cm, maksimālais svars 3000 kg. Papīra blīvums ir no 40 līdz 500 g/m², tātad no ļoti plāna papīra līdz biezam kartonam. Papīru no ruļļiem iespējams sagriezt loksnēs ar garuma diapazonu no 400 līdz 1500 mm. Ar jauno iekārtu var sagriezt gan kartonu, gan plānu papīru, pat pergamenta papīru.

“Polap” papīra apstrādes ražotnē ir arī papīra griešanas giljotīna “Polar 137”, nodrošinot klientiem precīzu un ātru sagriešanu vēlamajā izmērā. Pirms sagrieztā papīra iepakošanas tiek izmantots “Baumann BSW 3-1000LV” palešu apmetējs ar gaisa un vibrācijas funkciju.

“Līdz šim Latvijas uzņēmumi veda papīru griezt uz Lietuvu. Klienti Latvijā jau ilgstoši iepriekš interesējas par šādu pakalpojumu, jo nevēlas pārmaksāt par atgriezumiem, kurus neizmanto, kā arī nevēlās savās telpās uzglābāt papīru un tā atgriezumus. Neskatoties uz klientu ieinteresētību, šis nebija viegls projekts, jo ražošanas apstrādes procesam nepieciešamas telpas ar specifisku temperatūru un mitrumu, tāpēc līdz ar papīra apstrādes iekārtām, bija nepieciešams iegādāties arī specifiskas klimata iekārtas,” atceras Linda Lapa.

Jau šobrīd ražotne ir nodarbināta un pasūtījumi ir nodrošināti mēnesi uz priekšu. “Man ir grūti precīzi noteikt šo ieguldījumu rentabilitāti, jo šis ir pakalpojums, kurš agrāk vai vēlāk būtu jānodrošina mums, lai mēs varētu piedāvāt saviem klientiem līdzšinējos pakalpojumus līdzšinējā apjomā. Taču šobrīd mēs esam ieguvuši priekšrocības pret citiem papīra vairumtirgotājiem, jo “Polap” ir vienīgais papīra tirgotājs Latvijā, kas nodrošina arī papīra apstrādi no ruļļiem un var nodrošināt griešanas pakalpojumu visdažādākajos izmēros,” informē Linda Lapa.

“Polap” ir Latvijas uzņēmējiem piederošs un Latvijā bāzēts poligrāfijas un foto nozares vairumtirgotājs, kura saknes stiepjas līdz pat 1946. gadam. Ar pašreizējo nosaukumu tas nemainīgi darbojas kopš 1993. gada. Kopš 2003. gada “Polap” ir daļa no pasaules vadošās papīra ražotāju un tirgotāju grupas “Igepa”. 2023.gadā uzņēmums strādāja ar 15,5 miljons eiro apgrozījumu, nodarbinot 32 darbiniekus.

Komentāri

Pievienot komentāru