Jaunākais izdevums

Pirmais komikss par Supermenu ceturtdien izsolīts par 956 000 ASV dolāru (858 500 eiro).

Komikss iznāca 1938.gadā, un tolaik maksāja desmit dolāra centus. Līdz mūsdienām saglabājušies apmēram simt komiksa eksemplāru, taču ne visi ir labā stāvoklī.

Ceturtdien Heritage Auctions izsolē pārdotā komiksa stāvoklis novērtēts ar 5,5 no 10.

Izsoļu nams sacīja, ka komiksu pārdevis amerikāņu kolekcionārs, kurš 90.gados to nopircis par 26 000 dolāru (23 350 eiro).

2014.gadā tā paša komiksa eksemplārs, kura stāvoklis bija novērtēts ar 9, tika pārdots par 3,2 miljoniem dolāru (2,9 miljoniem eiro).

Pēc pirmās komiksu grāmatas iznākšanas Supermens kļuva par fanu iemīļotu varoni.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Smilšu kino (SIA Deserto) radītāja Zane Pumpure-Prāmniece pievērsusies jaunam projektam, piedāvājot ar krāsainām smiltīm veidojamas glezniņas bērniem ar īpašu Lāčplēša dienai un Latvijas dzimšanas dienai veltītu tematiku

Smilšu aplikāciju princips ir līdzīgs kā uzlīmēm – kad noņem virsējo kārtiņu, apakšā atklājas lipīgs slānis, uz tās uzber smiltis, un tās pielīp. «Tas ir viegli, ātri, un rezultāts ir pietiekami radošs, jo bērni krāsas var kombinēt pilnībā pēc saviem ieskatiem. Katram sanāk pilnīgi cits rezultāts, bet kontūras palīdz zīmējumu noturēt formā,» saka Zane.

Domājot par to, ka vajadzētu radīt tieši Latvijas produktu un personalizētu attēlu sēriju, tapa divi zīmējumi – Latvija un Lāčplēsis. Tā kā viņas iecere bija piedāvāt ne vien rokdarbu komplektiņu, kas dod iespēju krāsot ar smiltīm, bet pildītu arī izglītojošo funkciju, viņa izvēlējās šos motīvus. «Šobrīd bērniem lielā klāstā ir dažādi ārzemju varoņi – Supermens, bruņurupuči nindzjas u.tml., un īsti nav latviešu alternatīvas, ko piedāvāt. Ja vecāki nav paši pēc savas iniciatīvas stāstījuši, bērni nezina, kas ir Lāčplēsis. Tāpēc līdzās smilšu aplikāciju komplektam ielikām pasaku par Lāčplēsi, lai būtu pamats, kas bērnus ieinteresētu, kas tas tāds ir, kāds varētu izskatīties, kāpēc viņš latviešiem ir tik īpašs, kādi bija viņa varoņdarbi,» stāsta Zane.

Komentāri

Pievienot komentāru
Investors

Tirgus, kuru baro leģendāri stāsti un slavenību kults

Jānis Šķupelis, 29.11.2019

Nesen par 340 tūkstošiem ASV dolāru tika pārdota leģendārā rokmūziķa Kurta Kobeina "Fender Mustang" ģitāra, bet viņa jaka – par 334 tūkstošiem ASV dolāru.

Foto: SCANPIX/LETA

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Cilvēkiem vienmēr interesējušas lietas, kuras apvij leģendāri stāsti vai kuras piederējušas kādai slavenai personībai. Tas tradicionāli nozīmē, ka ap šīm lietām ir izveidojies zināms tirgus.

Proti, ja kolekcionārs grib iegādāties šādu priekšmetu, viņš to var arī darīt, piemēram, ar privātu vienošanos vai caurskatāmāku izsoļu palīdzību. Tas ietver arī nosacīti ikdienišķas lietas, kurām var piedēvēt vēsturisko vērtību, piemēram, kādu apģērba gabalu, ko valkājusi slavena persona. Nesen par 340 tūkstošiem ASV dolāru tika pārdota leģendārā rokmūziķa Kurta Kobeina "Fender Mustang" ģitāra, bet viņa jaka – par 334 tūkstošiem ASV dolāru. Pirms tam tika gaidīts, ka šis apģērba gabals tiks pārots par 200 līdz 300 tūkstošiem dolāru un interesanti, ka iepriekšējais tās īpašnieks 2015. gadā to bija iegādājies par 137,5 tūkst. ASV dolāru.

Par ievērojamām summām var pārdot arī dažādus Holivudas filmu priekšmetus. Finanšu ziņu portāls "Barrons" ziņo, ka 16. decembrī "Julien’s Auctions" organizētā izsolē liela interese varētu būt gaidāma par priekšmetiem no tādām filmām un seriāliem kā "Gredzenu pavēlnieks", "Supermens" un "Zvaigžņu ceļš" (Star Trek).

Komentāri

Pievienot komentāru