Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Modernizējot komerctelpu segmentu, “Nordspace” Latvijā investē teju 20 miljonus eiro jauna koncepta biznesa parku attīstībā.

Uzsākot Latvijā attīstīt kompaktu platību biznesa parkus, mūsdienīga, daudzfunkcionāla un ērta uzņēmējdarbības vide kļūst pieejamāka arī maziem un vidējiem uzņēmumiem, kā arī sekmē kopējo reģiona attīstību.

Pirmos divus “Nordspace” parkus plānots nodot ekspluatācijā līdz šī gada beigām. Parkos paredzēts izveidot 96 kompaktu platību, funkcionāli daudzpusīgu telpu biznesam. Pirmie divi parki ar kopējo platību 5 500 m2 atradīsies Jūrkalnes ielā Rīgā un Jūrmalas ielā Piņķos.

“Nordspace” parkos būs pieejamas kompaktas telpas 44 līdz 102 m² platībā, apvienojot noliktavu, biroju un mazās ražošanas vai tirdzniecības funkcijas. Funkcionāli daudzpusīgās telpas jeb “boksi” būs pielāgojami dažādu biznesu vai hobiju vajadzībām. Galvenā parku unikalitāte ir telpu kompaktās platības, viedo ēku iespējas, augstie drošības standarti un ērta administrēšana.

“Mūsu pieredze rāda, ka uzņēmējdarbības veikšanai piemērotu telpu trūkums ir viens no biežākajiem izaicinājumiem, ar ko saskaras uzņēmēji. Augstais pieprasījums pēc funkcionāli daudzpusīgām, mūsdienīgām un reizē platībās kompaktām telpām “Nordspace” biznesa parkos Lietuvā un Polijā apliecina koncepta aktualitāti. Savu biznesu izvietošana tehnoloģiski noekipētās telpās ar atbilstošu platību, paredzamiem maksājumiem, ērti pieejamu atrašanās vietu un labiekārtotu infrastruktūru ir iespēja optimizēt izmaksas. Mūsdienīgam, uz darbinieku un klientu ērtībām orientētam biznesam piemērota vide ir būtisks priekšnosacījums efektīvai uzņēmējdarbībai,” norāda “Nordspace” līdzdibinātājs Tadas Budrikis.

Katram "boksam" jeb viedajai telpai biznesa parkā paredzēta arī sava atsevišķa autostāvvieta un augstas garāžas tipa durvis piegāžu veikšanai. Katra parka teritorijā būs pieejami arī 4 elektroauto uzlādes punkti un ēkas būs aprīkotas ar saules paneļiem. Viedās vadības lietotne nodrošinās iespēju katram nomniekam pārskatīt svarīgāko informāciju un kontrolēt telpas arī attālināti. Piemēram, e-komercijas uzņēmumi tā var optimizēt laiku un izmaksas, jo telpu attālinātā vadība ļauj nodrošināt ērtu preču saņemšanu kurjeriem.

Telpu apakšējais stāvs ir paredzēts preču vai mantu uzglabāšanai, ražošanai vai citām biznesa un hobiju aktivitātēm. Mezonīna stāvu pēc vajadzības var izmantot birojam, dokumentu arhīvam vai klientu apkalpošanai modernās telpās.

“Jau tagad redzam, ka Skandināvijā tik populārais viedo telpu koncepts raisa interesi arī mazos un vidējos Latvijas uzņēmējos. Lai arī pirmie “Nordspace” parki ir vēl tapšanas stadijā, līdz šim ir noslēgti jau gandrīz 20 nomas līgumi. Sākot ar remontdarbnīcām un hobijbiznesiem līdz pat e-komercijas un pārtikas ražošanas uzņēmumiem, vajadzība pēc kompaktu platību mūsdienīgām darba telpām estētiskā un sakārtotā vidē ir novērojama,” atzīst “Nordspace Latvija” pārstāvis Artūrs Ozoliņš.

“Nordspace” ir Lietuvā bāzēts viedo telpu biznesa parku attīstītājs. Noslēdzot šobrīd attīstībā esošos projektus, līdz nākamā gada vasarai uzņēmums būs attīstījis 20 parkus 60 000 m2 platībā piecās pilsētās Latvijā, Lietuvā un Polijā.

Komentāri

Pievienot komentāru