Novērtējot Pārdaugavas šarmu un attīstības potenciālu, Liene Zemīte Āgenskalnā izveido kafejnīcu Lapsas māja, trešdien vēsta laikraksts Dienas Bizness.
Viņas kafejnīca tur darbojas kopš pagājušā gada novembra. Iepriekš Liene piecus gadus bija līdzdarbojusies kafejnīcā Kūkotava Rīgas centrā, no kuras atvadījusies pērn vasarā. Lienei bija skaidrs, ka turpinās darboties ēdināšanā, tomēr konkrētu plānu nebija, jo īpaši tajos nepavisam neietilpa jaunas kafejnīcas atvēršana vēl tajā pašā gadā. Kādu brīdi viņa bija paredzējusi atpūsties, taču ieraudzīja labu telpu piedāvājumu – sludinājumu, ka Endija Bērziņa kafejnīcas Pastarella telpas tiek iznomātas. Līdz ar to vietas izvēle ir nejauša. «Protams, ir atšķirība starp Āgenskalnu un Rīgas centru. Cilvēku plūsma centrā ir daudz lielāka un tur ir vairāk tūristu. Centrā ir vairāk neapmierinātu klientu, kam nekas nav labi un kuri mēdz izgāzt savas dusmas. Te ir mierīgāk – cilvēki atnāk pasēdēt, iedzert kafiju, apēst kādu kūku,» saka Liene. Kopumā viņa nevar sūdzēties par apmeklētāju trūkumu.
Liene priecājas, ka Āgenskalnā ir klusāks nekā centrā, turklāt viņa pati dzīvo Pārdaugavā un izbauda iespēju katru dienu nebraukt pāri tiltam. «Milzīgs pluss, ka vairs nav jātērē laiks sastrēgumos. Tagad vajag vien dažas minūtes un esmu darbā,» teic Liene.
Pati sev saimniece
Kulinārijas cienītāji Lieni vairāk pazīst kā kūku un smalkmaizīšu meistari, bet viņai pašai ir gluži vienalga, ko gatavot – tikpat labi kā cept kūkas viņai patīk gatavot salātus, uzkodas un zupas. «Man patīk gatavot jebko. Arī gaļu, lai gan es pati to neēdu. Tas, ka cilvēkiem garšo, dod iedvesmu izdomāt ko jaunu, eksperimentēt,» teic Liene. Tomēr vismīļākais darbs Lienei ir kāzu kūku cepšana un jaunu konfekšu izdomāšana. «Jebkurš ēdiens, ko taisu no jauna, ir eksperiments. Ja izdodas, ir gandarījums,» viņa teic.
Atšķirībā no Lienes iepriekšējās kafejnīcas Lapsas mājā ir plašāks ēdienu piedāvājums –ir arī pamatēdieni, pusdienu piedāvājums. To pieprasa attiecīgā kafejnīcas atrašanās vieta. «Nebūtu bijis slikti, ja centrā būtu bijis plašāks ēdienu piedāvājums, bet apstākļi bija ierobežoti un nebija iespējams gatavot. Te ir normāla virtuve. Arī sagatavot ēdienu banketiem te var vienkāršāk,» saka Liene.
Visu rakstu Nobāzējas Pārdaugavā lasiet 27. maija laikrakstā Dienas Bizness.