Brokastu pārslu ražotāja Kellogs Co produktu Corn Flakes un Rice Krispies ražošanā nākotnē varētu tikt izmantotas dabīgas piedevas, raksta Reuters.
109 gadus vecā kompānija, kuras ražotās brokastu pārslas jau desmitiem gadu ir populārs brokastu produkts, paziņojusi, ka līdz 2018. gada beigām savu brokastu pārslu un batoniņu ražošanā vairs neizmantos mākslīgās garšas piedevas un krāsvielas.
Kompānija norāda, ka 75% no Ziemeļamerikā tirgotajiem produktiem tiek ražoti bez mākslīgajām krāsvielām, bet vairāk nekā puse – bez mākslīgajiem garšas pastiprinātājiem.
Arī Cheerios pārslu ražotājs General Mills jūnijā ziņoja, ka līdz 2016.gadam plāno 90% pārslu ražot bez mākslīgajām piedevām, salīdzinot ar aptuveni 60% patlaban.
Līdz šim Kellogs ir mainījis ražošanu – no veselīgāku produktu ražošanas uz izmaksu samazināšanu. 2013.gadā kompānija sāka daudzgadu izmaksu griešanas plānu, un ietaupījumus izmanto, lai atsvaidzinātu savu Special K zīmolu un laistu tirdzniecībā veselīgākus produktus jaunos tirgos.
Kellogs ziņo, ka Special K graudu pārdošanas apjomi pēc zīmola pozicionēšanas maiņas no diētiska uz veselīgu, ir audzis, tāpat tirgus iepazīstināts ar šī produkta bezglutēna versiju un ieviestas jaunas garšas.