Šajā piektdienā portāls db.lv saviem lasītājiem piedāvā ieskatīties, kā tiek gatavotas zīmola Pica Lulū picas!
Kompānija ir dibināta 1994. gadā un patlaban picas tiek gatavotas 10 Pica Lulū struktūrvienībās. Pagājušajā gadā atvērta viena picērija – tirdzniecības centrā Jugla un renovēta vēl viena no vecākajām picērijām uz Jūrmalas šosejas. «Kopumā gan uz attīstību Latvijas tirgū skatāmies mēreni, jo tirgus ir ierobežots, tādēļ šeit nemēģinām strauji skriet uz priekšu, jo mums ir svarīgi nesamazināt produkcijas kvalitāti. Līdz ar to mūsu nākamie attīstības soļi vairāk ir vērsti uz ārzemēm,» stāsta SIA Later LTD Klientu servisa vadītājs Lauris Kokins.
Viņš skaidro, ka kompānija skatās uz iespējām Baltijā un citās Eiropas valstīs. «Pagaidām esam tikai Latvijā, bet strādājam, lai izietu ārpus tās,» viņš uzsver.
Kompānijas apgrozījums ik gadu palielinās – pērn tas sasniedza 4,6 miljonus eiro, kas ir par 19,75% vairāk nekā iepriekšējā gadā, savukārt peļņa pieauga par 47% līdz 377,4 tūkstošiem eiro.
Uzņēmums veic arī picu piegādes un pērn, piegādājot picas, kopumā nobraukts gandrīz viens miljons kilometru.
Pērn uzņēmumā izcepti aptuveni 300 tūkstoši picu un šajā gadā plānots izcept vairāk picu nekā pērn.
Kā top picas – skatieties galerijā augstāk!
#1/33
Mīkla picu pamatnēm tiek izgatavota picērijā uz vietas – tiek iejaukts raugs, pievienots ūdens, milti un viss samaisīts kopā.
#2/33
Mīklu sagatavo kādam noteiktam dienas laikam un pēc nepieciešamības tā tiek papildināta.
#3/33
Darbiniece pievieno miltus. Miltus uzņēmums iegādājas AS Dobeles dzirnavnieks.
#6/33
No vienas mīklas iejaukšanas iespējams izgatavot 15-30 picas atkarībā no picas lieluma.
#7/33
Arī pārējās izejvielas, kuras iespējams, kompānija cenšas iepirkt Latvijā.
#9/33
Kad mīkla ir gatava, darbiniece to ņem un izrullē plānā kārtā.
#11/33
L. Kokins stāsta, ka, piemēram, Itālijā pircēji vairāk pieprasa picas, kurām ir redzams, ka tās veidotas ar rokām, savukārt Latvijā picām jāizskatās ideāli.
#12/33
Pica Lulū gatavo picas ar trīs veidu pamatnēm – klasiskā mīkla, kas ir Ziemeļamerikas tipa mīkla, plānā, kas tuva itāļu picai, kā arī pilngraudu mīkla. Picu iespējams pasūtīt ar jebkuru no šīm pamatnēm.
#13/33
Lielākais pieprasījums aizvien ir pēc klasiskās pamatnes, taču tas ir mūsu trumpis jau 20 gadus – recepte šo gadu laikā gandrīz nav mainījusies un garšas nianses šo gadu laikā ir tikai nostiprinājušās, stāsta L. Kokins.
#17/33
Kad tomātu mērce uz picas pamatnes ir uzklāta, tiek pievienots siers. Picās tiek izmantots īsts siers, nevis siera izstrādājumi. Arī sieru picām ražo Latvijā.
#26/33
Picas cepšanas laiks var atšķirties atkarībā no picas pamatnes, izmēra, biezuma un tā, cik daudz izejvielu tiek liktas virsū.
#28/33
Gadā tiek izstrādāti vidēji pieci jauni picu veidi un to dara vai nu speciāli piesaistīts pavārs vai idejas rosina uzņēmuma darbinieki.
#32/33
Pircēju pieprasītākā aizvien ir desu pica – pasaulē to dēvē arī par pepperoni (pirmā no labās puses).
#33/33
«Lai cik sarežģītas picas mēs piedāvātu, lielākais pieprasījums ir tieši pēc šīm picām. Vēl viena no pieprasītākajām ir Trio pica ar trīs veidu gaļas produktiem un par klasiku dēvētā SuperLulū. Kopumā arī iecienītākās picas ir ar gaļu. Tomēr arvien lielāku popularitāti gūst veģetārās picas,» saka L. Kokins.