Šajā piektdienā portāls db.lv saviem lasītājiem piedāvā ielūkoties AS Valmieras piens ražotnē!
Piena produkti ir ļoti dažādi – ar dažādu darbietilpību un dažādu piena ietilpību, taču var teikt, ka mēs esam ļoti lieli biezpiena ražotāji jo ražojam tos lielos apjomos, saka AS Valmieras piens valdes priekšsēdētājs Māris Cers. Viņš gan piebilst, ka no viena piena litra nepietiek, lai saražotu kilogramu biezpiena. Lai saražotu vienu kilogramu jogurta, vajag pat nedaudz mazāk kā vienu litru piena, jo tur klāt ir piedevas, bet, piemēram, vājpiena biezpienam nepieciešami pat septiņi litri piena.
Biezpiena pārdošanas apjomi ir palielinājušies un, salīdzinot ar 2014.gadu, šogad laikā no janvāra līdz jūnijam Valmieras Piena biezpiena pārdošanas apjoms audzis par 30%.
Galerijā augstāk skaties, kā AS Valmieras piens tiek ražots biezpiens!
#1/20
Sākotnēji pēc piena saņemšanas ražotnē notiek piena apstrāde. Tās laikā notiek piena pasterizācija, homogenizācija un citi procesi.
#3/20
Piens ar noteiktu tauku saturu nonāk tvertnēs un rezultātā tiek izgatavots biezpiens ar attiecīgo tauku saturu.
#9/20
Pēc tam, kad materiāls pavadījis nepieciešamo laiku rūgšanas katlā, tas dodas uz sūkalu atdalītāju.
#14/20
Gatavais biezpiens dodas speciālā tvertnē, kur tie saspiests un tālāk dodas uz fasēšanu.
#16/20
Iepakojums. Biezpiena tauku saturs atšķiras - ir vājpiena biezpiens, 5% un 9%.
#17/20
Uzņēmumā ražotā biezpiena tauku saturs atšķiras - ir vājpiena biezpiens, 5% un 9%.