Lielā ēdamiela, kas ieguvusi popularitāti kā neparastu ēdienu un našķu iepazīšanas iespēja ar visgarāko galdu, notiks 14. jūlijā Liepājā. Lielās Ēdamielas viesi šogad varēs iepazīsties ar ēdieniem no tuvām un tālām jūrām.
Apmeklētāji varēs nobaudīt dažādi pagatavotus pašmāju zivju produktus, leišmales gaļas izstrādājumus, armēņu šašlikus un dolmas (jo Armēnijā nav jūras). Pasākuma rīkotāji sola arī kokteiļus, saldējumu un alu. Degustāciju ēdieni gan nebūs par brīvu, bet maksās no 20 santīmiem līdz latam.
Paralēli Liepājā risināsies Jūras svētki un VI starptautiskais ielu teātru festivāls.
Lielā ēdamiela tiek rīkota kopš 2007.gada, ik reizes veltot to konkrētam tematam. Pirmā Lielā ēdamiela piedāvāja Latvijas novadu un citu tautu virtuvi - ēdiena meistari piedāvāja gan nacionālo ēdienu klāstu, gan meksikāņu virtuves gardumus, gan arī eksotiku - strausa gaļu un olas. 2009.gadā Lielā ēdamiela pirmo reizi organizēja Garšu un smaržu laboratoriju - atrakciju, kurā varēja pārbaudīt savas maņas ēdienu un našķu atpazīšanā. Savukārt 2011. gadā Lielā ēdamiela svinēja piecu gadu jubileju un devās turnejā pa visu Latviju.