Ābolu sviests, ingvera dzēriens un citas inovācijas – tie ir tikai daži produkti, kas skatāmi šodien atklātajā izstādē Riga Food 2017 Ķīpsalā.
Fotogrāfijas skatāmas raksta galerijā!
Latvijas augļkopības un zinātnes centrs popularizē bezatlikumu tehnoloģiju, piedāvājot uzņēmējiem ogu spiedpaliekas, ko var izmantot pārtikas ražošanā. Centra pētniece Karīna Juhņeviča – Radenkova stāsta, ka centram izveidojusies laba sadarbība ar uzņēmējiem, taču to var attīstīt vēl vairāk. Tā kā pasaulē aizvien populārāka kļūst bezatlikumu tehnoloģija, uzsvars ir tieši uz to.
Pirmoreiz uz izstādi ieradies kompānijas Adygsalt īpašnieks Aslans Khuaževs, kurš vēlas popularizēt savu produktu un rast jaunus sadarbības partnerus. Uzņēmējs stāsta, ka Kaukāza sāls ir bagātināta ar vitamīniem, dažādām garšvielām un tai būtu labs noiets arī Baltijā. Atsevišķos Latvijas veikalos to jau var iegādāties, taču mērķis ir paplašināties un augt.
Uz jauniem partneriem cer arī zīmola Ice Garden īpašnieks, z/s Jaunmelluži saimnieks Kārlis Vikmanis. Viņš saimniecībā 18 ha audzē cidonijas un smiltsērkšķus un gatavo sulas, sorbertus, sīrupus un sukādes, ko galvenokārt realizē vietējā tirgū, taču plānos ietilpst produkcijas eksports.
Saldumu tirgus līderis Orkla Confectionery & Snacks Latvija izstādē piedalās pēc ilgāka pārtraukuma un piedāvā patērētājiem sešus jaunus produktus. Uzņēmuma valdes priekšsēdētājs Toms Didrihsons stāsta, ka mērķis ir parādīt uzņēmuma sasniegumus, lai patērētāji un klienti būtu informēti par to, kas notiek uzņēmumā pēc apvienošanās un pārmaiņu procesa. Kompānijas stendā virtuālā tūrē iespējams iepazīties arī ar Ādažu Čipsu ražošanas procesu.
Šogad izstādē piedalās un savus jaunākos produktus un pakalpojumus prezentē vairāk nekā 720 uzņēmumu no 35 valstīm, to vidū teju ap 200 ir no Latvijas. Pirmo reizi izstādē piedalās uzņēmumi no Azerbaidžānas un Meksikas. Jau piekto gadu izstādes apmeklētājiem ir laba iespēja vienuviet Ķīpsalā izbaudīt visu četru Latvijas reģionu – Latgales, Kurzemes, Vidzemes un Zemgales – gastronomiskos labumus. Šogad Latvijas novadu hallē Latvijas garša piedalās vairāk nekā 150 mājražotāji, sīkražotāji, mazie un vidējie uzņēmumi. Visās četrās izstādes dienās notiks konkurss Tautas garša, kur žūrijas lomā varēs iejusties ikviens interesents, nobalsojot par gardāko produktu. Izstāde ilgs līdz 9. septembrim.