Lai nostiprinātu pozīcijas vietējā saldējuma tirgū, veidojot jaunus tirdzniecības kanālus, piena pārstrādes uzņēmums Food Union Rīgā atklājis pirmo uzņēmuma kafejnīcu Ekselence, investējot 35 000 eiro, informēja Food Union pārstāve Linda Ļisicina.
Kafejnīca atradīsies tirdzniecības centrā Galerija Rīga, un tajā tiks piedāvāti vairāk nekā 15 veidu Latvijā ražoti dabīgā piena saldējumi.
Kā norādīja Ļisicina, šogad nav plānots atvērt vēl kādu kafejnīcu, tomēr veiksmīgas attīstības gadījumā nav izslēgta jaunu kafejnīcu atklāšana nākamgad.
Savukārt kopumā tirdzniecības kanālu attīstībā Food Union šogad investējis 275 000 eiro.
«Uzņēmums šogad plāno attīstīt viesnīcu un restorānu jeb HoReCa segmentu un arvien vairāk piedāvāt saldējumu Ekselence restorānos un kafejnīcās, kā arī izvērst plašāku ielu tirdzniecību Rīgā un Jūrmalā,» sacīja Food Union pārstāve.
Food Union mērķis ir kļūt par galveno Latvijā ražota saldējuma piegādātāju Baltijas valstīs un Krievijā. Kopumā uzņēmums saldējuma produktu uzlabošanā pērn investējis 900 000 latu.
AS Rīgas piena kombināts (RPK) un AS Valmieras piens ar Konkurences padomes atļauju kopš 2012.gada 9.maija apvienoti vienotā koncernā Food Union, piemērojot vairākus nosacījumus, kas aizsargā zemnieku, kā arī mazāko tirgotāju intereses. Noteikumi koncernam būs jāievēro līdz 2015.gada 31.martam.
Iepriekš, 2010.gada 2.novembrī, oficiāli tika paziņots, ka 91,89% Valmieras piena akciju iegādājies Krievijas uzņēmējs Jevģēnijs Varovs, savukārt 2011.gada martā RPK paziņoja par Krievijas investora Sergeja Beshmeļņicka piesaistīšanu uzņēmumam.
Food Union patlaban ir aptuveni 800 darbinieki, bet apvienotā uzņēmuma apgrozījums pārsniedz 100 miljonus eiro gadā. Food Union ražotnes iepērk pienu no vairāk nekā 400 Latvijas zemnieku saimniecībām un piena ražotājiem.