Pakalpojumi

Fonteina Prison Bar vietā - suši restorāns

Dienas Bizness,11.11.2016

Jaunākais izdevums

17. novembrī Liepājā durvis apmeklētājiem vērs jauna ēdināšanas iestāde – suši restorāns OISHII, kas savu mājvietu radis nu jau bijušā bāra Prison Bar telpās, vēsta reģionālais laikraksts Kursas Laiks.

Suši restorāna valdes priekšsēdētājs Dānijā dzīvojošais ķīnietis Jans Sjui (Yang Xu) stāsta, ka ar suši restorānu biznesu pats nodarbojas jau aptuveni desmit gadu: «Laika gaitā esmu izveidojis piecus šādus restorānus Dānijā, un tur tie ir ļoti iecienīti! Tieši tāpēc šogad nolēmu savus spēkus šai jomā izmēģināt arī ārpus Dānijas robežām.»

Vīrietis atzīst, ka izvēlēties valsti, kurā veidot savu sesto restorānu, nav bijis grūti: «Pirms aptuveni diviem mēnešiem atbraucu restorāna telpu meklējumos uz Latviju, un man uzreiz te iepatikās. Maza piejūras valsts, kurā nav pārmērīgi lielas cilvēku burzmas. Te ir jauki.» Vēl esot Latvijā, Jana labs draugs viņu iepazīstināja ar saldenieku Ēriku Jaunzemu, kuram jau bija uzkrāta vairāku gadu pieredze apkalpojošajā sfērā dažādās ēdināšanas iestādēs, un abi nolēma sadarboties. «Man uzreiz bija skaidrs, ka te sanāks kaut kas labs, un, tā kā pašam ļoti garšo suši un patīk darbs ar cilvēkiem, tad šai Jana idejai nodevos pilnībā,» stāsta Ē. Jaunzems, kurš nu jau ir SIA OISHII valdes loceklis un menedžeris.

Pašā sākumā Jana plāns bija restorānu atvērt Rīgā, taču pēc brauciena uz Liepāju vīrieša domas strauji mainījās. Jūra, vējš un patīkamā iepazīšanās ar dāņu mūziķi, uzņēmēju Stīnu Lorensu jeb Luiju Fonteinu – tas viss lika Janam saprast, ka tieši Liepāja būs īstā vieta viņa restorānam.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pakalpojumi

FOTO: Liepājā atver pirmo «running sushi» restorānu Baltijā

Dienas Bizness,21.11.2016

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Liepājā atklāts suši restorāns ar nosaukumu Oishii. Restorāns atrodas nu jau bijušā bāra Prison Bar telpās, vēstīja reģionālais laikraksts Kursas Laiks.

Suši restorāna valdes priekšsēdētājs Dānijā dzīvojošais ķīnietis Jans Sjui (Yang Xu) Kursas Laikam stāsta, ka ar suši restorānu biznesu pats nodarbojas jau aptuveni desmit gadu: «Laika gaitā esmu izveidojis piecus šādus restorānus Dānijā, un tur tie ir ļoti iecienīti! Tieši tāpēc šogad nolēmu savus spēkus šai jomā izmēģināt arī ārpus Dānijas robežām.»

Komentāri

Pievienot komentāru