Jaunākais izdevums

Platforma Estateguru, kas piedāvā kredītus ar nekustamā īpašuma ķīlu, augustā atmaksās saņēmusi astoņus miljonus eiro, investoru peļņai sastādot vienu miljonu eiro. Jaunu aizdevumu apmērs augustā bija 6,3 miljoni eiro, no kuriem 1,2 miljoni eiro izsniegti Latvijā.

"Augusts bija darbīgs mēnesis, un, salīdzinot ar jūliju, pieauga gan izsniegto kredītu skaits, gan atmaksas, gan atgūtās kredītu summas," stāsta Estateguru izpilddirektors Mihkels Stamms (Mihkel Stamm). Pēc viņa teiktā, interesei par ar nekustamo īpašumu nodrošināto kredītu piedāvāšanu ir neliela pieauguma tendence, un augustā platformai pievienojās gandrīz tūkstotis jaunu investoru.

Visvairāk kredītu pagājušajā mēnesī finansēts Igaunijā, kopumā 2,9 miljonu eiro apmērā, kam seko Lietuva ar 1,9 miljoniem eiro un Latvija ar 1,2 miljoniem eiro. "Vasaras mēnešos investori turpināja būt aktīvi un aizdeva vairāk nekā 18 miljonus eiro jauniem nekustamo īpašumu projektiem," turpina Mihkels Stamms, norādot, ka kopējais ar platformas Estateguru starpniecību šajā gadā finansēto kredītu apjoms šobrīd sasniedzis 53 miljonus eiro.

Trīs vasaras mēnešos investori atmaksās saņēma 27 miljonus eiro, nopelnot 3 miljonus eiro. “Mūsu 12 mēnešu portfelis darbojas labi, un izsniegto kredītu ikmēneša atmaksas ir saglabājušās stabilas. Šā gada pirmajos astoņos mēnešos investori ir nopelnījuši vairāk nekā 9 miljonus eiro no kopējās atmaksu summas, kas sasniedza 70 miljonus eiro,” atzīmē Mihkels Stamms.

Estateguru ir vadošā Eiropas mēroga aizdevumu platforma, kas piedāvā ar nekustamo īpašumu nodrošinātos aizdevumus maziem un vidējiem uzņēmumiem un sniedz rūpīgi atlasītas investīciju iespējas starptautiskajai investoru bāzei. Uzņēmums veido bezrobežu digitālu ekosistēmu nekustamā īpašuma finansēšanai un investīcijām Eiropā un ārpus tās. Savienojot dažādus pakalpojumu sniedzējus, uzņēmējus un investorus vienotā darbības vidē, uzņēmums var piedāvāt kaut ko unikālu, ko nevar citas finanšu institūcijas – labi organizētu, pārrobežu, digitālu pakalpojumu aizņēmējiem un investoriem. Estateguru komanda sastāv no gandrīz 40 profesionāļiem, kas strādā birojos Londonā, Tallinā, Rīgā un Viļņā.

Augustā ar Estateguru starpniecību tika finansēti aizdevumi 6,3 miljonu eiro apmērā. 2,9 miljoni eiro Igaunijā, 1,2 miljoni eiro Latvijā un 1,9 miljoni eiro Lietuvā. Lietuvā aizdevuma apjoms 1,9 miljonu eiro apmērā ir šī gada rekords. Trīs vasaras mēnešos tika izsniegti vairāk nekā 18 miljoni eiro. Augustā atmaksās tika iekasēti vairāk nekā 8 miljoni eiro, no kuriem ieguldītāju peļņa bija 1 miljons eiro, precīzāk - 1 006 816 eiro. Trīs vasaras mēnešos (jūnijs - jūlijs - augusts) kopumā tika atmaksāti 27 miljoni eiro, un investoru peļņa bija 3 miljoni eiro. Augustā reģistrēts arī šī gada vasaras lielākais investoru skaits, proti, 881 investors.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Starptautiskās kolektīvās finansēšanas platformas Estateguru pirmā pusgada investīcijas sasniedza 40,4 miljonus eiro, un investori šajā periodā nopelnīja 6,9 miljonus eiro.

Pirmajos sešos mēnešos Estateguru saviem investoriem kopumā izmaksāja 47,5 miljonus eiro. Tas ietvēra 6,9 miljonus eiro ieņēmumu, nodrošinot vidējo atdevi 10,88% apmērā.

“Lielākā daļa no šiem ieņēmumiem tika gūta no gandrīz 100 miljoniem eiro, kas pērn ar Estateguru starpniecību tika ieguldīti jaunos projektos, no kuriem aptuveni 40% jau ir atmaksāti. Portfelis darbojas lieliski,” saka Estateguru izpilddirektors Mihkels Stamms (Mihkel Stamm). Uzņēmums šogad veiksmīgi atguvis 5 miljonus eiro no iepriekš izsniegtajiem problēmkredītiem.

Latvijā kopš 2016. gada Estateguru izsnieguši aizdevumus vairāk nekā 110 miljonu eiro vērtībā, un šobrīd pamatsumma 80 miljonu eiro apmērā jau ir pilnībā atmaksāta. "Latvija vienmēr ir bijusi viens no mūsu fokusa tirgiem, un mēs ceram šeit attīstīt vēl lielāku portfeli, kā arī atrast jaunus investorus, kuri vēlas gūt ienākumus no ar nekustamo īpašumu nodrošinātiem aizdevumiem, veicot ieguldījumu, kas sākas no 50 eiro," komentē Mihkels Stamms, norādot, ka lielākais Latvijas investors caur Estateguru platformu jau ir veicis vairāk nekā divus tūkstošus ieguldījumu, kuru kopējā vērtība pārsniedz 3 000 000 eiro. “Šis nozīmīgais ieguldījums apliecina uzticību mūsu platformai, kas piedāvā daudzveidīgas ekonomiskās izaugsmes un attīstības iespējas,” stāsta Mihkels Stamms.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Kāds izsniedza aizdevumu, kāds iegādājās auto, kāds nopelnīja ar īpašuma izīrēšanu - lūkojam, kādi pērn bijuši 14.Saeimas deputātu tēriņi, ienākumi un pirkumi, raksta žurnāls "Kas Jauns".

Daigas Mieriņas alga – 85 tūkstoši

Saeimas priekšsēdētāja Daiga Mieriņa (55) par savu darbu pagājušajā gadā saņēmusi 85,4 tūkstošus eiro lielu algu.

Nekādu ievērojamu uzkrājumu Mieriņai nav, arī aizdevumus viņa nav izsniegusi, vien lūkojams, ka parādsaistību ailītē gozējas ierakstīti 35 tūkstoši eiro. Transportlīdzekļu politiķei nav, viņas īpašumā ir zeme Aronas pagastā, lietošanā – zeme un ēkas Carnikavas pagastā.

Krištopanam 50 tūkstošu eiro pensija

Vilis Krištopans (69) aizvadītajā gadā veicis pārdevumu par 41,4 tūkstošiem eiro, algā Saeimā saņēmis 63 tūkstošus eiro, kā arī ticis pie 50,2 tūkstošu eiro lielas pensijas.

41 400 eiro ienākumu Krištopans saņēmis no SIA "Stiga RM Mežs", kas pieder meža nozares uzņēmēja Andra Ramoliņa sievai Annai. Politiķis deklarācijā arī norādījis, ka skaidrā naudā glabā 9380 eiro, "Swedbank" kontā ir gandrīz 13 tūkstoši eiro, parādu nav, bet veikti vairāki aizdevumi – kopumā vairāk nekā 170 tūkstošu eiro apmērā. Tāpat viņam valdījumā ir 2017. gada izlaiduma automašīna "Toyota C-HR", īpašumā – pērn iegādāta piekabe "Tiki SP500-R/Promo25", zemes gabals Garkalnes pagastā, kapitāla daļas SIA "Berģu tūjas" un SIA "Upes-Plostiņi". SIA "Berģu tūjas", kas nodarbojas ar nekustamā īpašuma izīrēšanu un pārvaldīšanu, aizpērn strādāja bez apgrozījuma un uzrādīja 180 tūkstošu eiro lielus zaudējumus, pērn dota arī 1,95 miljonu eiro liela komercķīla Igaunijas uzņēmumam "Estateguru tagatisagent OÜ". Vilim Krištopanam šajā uzņēmumā pieder 50,8 procenti daļu, pārējās ir viņa sievai Aijai. Tiesa, visas SIA "Berģu tūjas" daļas ir ieķīlātas "Rietumu bankā".

Komentāri

Pievienot komentāru