Citas ziņas

EM un Vologdas apgabala valdības vienošanās par ekonomisko sadarbību

, 06.09.2007

Jaunākais izdevums

Šodien, 6.septembrī, EM iesniedz apstiprināšanai Ministru kabinetā Latvijas Republikas Ekonomikas ministrijas un Vologdas apgabala (Krievijas Federācija) valdības vienošanās par ekonomisko sadarbību projektu. Vienošanās projektu ir izvērtējusi Ārlietu ministrija. Pašreizējā vienošanās redakcijā Ārlietu ministrijas izteiktie priekšlikumi ir ņemti vērā.

Ņemot vērā Krievijas valsts federālo uzbūvi, kā arī tās platību, Ekonomikas ministrija uzskata, ka divpusējo ekonomisko kontaktu nostiprināšana ar Krievijas reģioniem ir viens no efektīvākajiem ekonomiskās sadarbības attīstības veidiem. Līdz šim ir notikušas abpusējas valsts amatpersonu vizītes, biznesa forumi, uzņēmēju apaļie galdi, kuru laikā ir apspriestas ekonomisko kontaktu attīstības iespējas.

EM ir ieinteresēta noslēgt divpusēju vienošanos par ekonomisko sadarbību ar Vologdas apgabala valdību, kas būtu nozīmīgs solis savstarpējās sadarbības aktivizēšanai un pavērtu plašākas iespējas ekonomisko un tirdzniecības sakaru turpmākai veicināšanai. Interesi attīstīt ekonomiskos kontaktus ar Latviju regulāri pauž arī Vologdas administrācija

Plānots, ka minētā vienošanās varētu tikt parakstīta 2008. gada pavasarī EM valsts sekretāra K. Gerharda vizītes laikā Vologdas apgabalā.

Noteikumu projektam nav ietekmes uz budžetu.

Sabiedrisko attiecību nodaļa

Tālr.nr. 7013193

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Attīsta sadarbību ar Krievijas Vologdas apgabalu

, 07.04.2008

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Turpinot iesākto sadarbību, Ekonomikas ministrijas valsts sekretārs Anrijs Matīss šī gada 8. un 9.aprīlī dosies oficiālā vizītē uz Vologdas apgabalu, Krievijas Federācijā. Vizītes ietvaros Latvijas delegācija tiksies ar vietējām amatpersonām, parakstīts vienošanos par sadarbību un tiksies ar apgabala uzņēmējiem, liecina sniegtā informācija medijiem.

8.aprīlī paredzēta A.Matīsa vizīte Čerepovecā, kuras ietvaros EM valsts sekretārs tiksies ar pilsētas mēru O.Kuvšiņņikovu un Domes pārstāvjiem, kā arī ar Čerepovecas Tirdzniecības un Rūpniecības kameras pārstāvjiem. Vizītes ietvaros A.Matīss ar delegāciju apmeklēs rūpniecības uzņēmumu a/s Severstaļ un tiksies ar pilsētas uzņēmējiem.

9.aprīlī notiks Ekonomikas ministrijas valsts sekretāra vizīte Vologdā, kuras laikā tiks parakstīta Vienošanās par ekonomisko sadarbību starp Krievijas Federācijas Vologdas apgabalu un Latvijas Republikas Ekonomikas ministriju.

Noslēgtā vienošanās būšot nozīmīgs solis savstarpējās sadarbības aktivizēšanai un pavēršot plašākas iespējas ekonomisko un tirdzniecības sakaru turpmākai veicināšanai. Latvija ar Vologdas apgabalu paredz apmainīties ar ekonomisko informāciju, veidot kontaktus un organizēt savstarpējo tirdzniecību veicinošus pasākumus. Perspektīvākās sadarbības nozares starp Latviju un Vologdu ir metalurģija, metālapstrāde, kā arī mežu, tekstila un pārtikas nozares.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Vienojas par sadarbību ar Krievijas Vologdas apgabalu

, 09.04.2008

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šodien, 9.aprīlī, Vologdas apgabalā Krievijā parakstīta Latvijas Republikas un Krievijas Federācijas Vologdas apgabala valdības vienošanās par ekonomisko sadarbību, informēja Ekonomikas ministrija.

Latvijas puses vārdā Vienošanos parakstīja Ekonomikas ministrijas valsts sekretārs Anrijs Matīss savas darba vizītes Vologdas apgabalā Krievijas Federācijā ietvaros.

A. Matīss: "Latvija ir ieinteresēta attīstīt divpusējo ekonomisko sadarbību ar Krieviju. Ņemot vērā Krievijas valsts federālo uzbūvi un tās platību, divpusējo ekonomisko kontaktu nostiprināšana ar Krievijas reģioniem ir viens no efektīvākajiem ekonomiskās sadarbības attīstības veidiem. Latvijas ārējā tirdzniecība ar Vologdu jau šobrīd ir sasniegusi ievērojamus apjomus - pēdējo gadu laikā tirdzniecības apgrozījuma pieaugums ir četrkāršojies, kas ir viens no lielākajiem starp Krievijas Federācijas reģioniem.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Valdība šodien lēma piešķirt 3,1 miljonu eiro Ukrainas rekonstrukcijai, pārdalot finansējumu budžeta resora programmām.

Ārlietu ministrija norāda, ka Latvijas iesaiste Ukrainas rekonstrukcijā ir balstīta Ukrainas vajadzībās, kā arī ņemot vērā Latvijas iespējas, esošās iestrādnes un attīstības sadarbības prioritāros virzienus.

Kopš 2022.gada 24.februāra Krievijas sāktās agresijas proporcionāli Latvija ir viena no aktīvākajām Ukrainas atbalstītājām - Latvijas kopējais atbalsts pārsniedz 1,24% no iekšzemes kopprodukta.

Ukrainai nodarītie zaudējumi ir mērāmi miljardos un turpina pieaugt - pēc Pasaules bankas izvērtējuma, Ukrainas zaudējumi sasniedz 135 miljardus ASV dolāru. Ukrainai nepieciešams ātrs un adekvāts starptautisko partneru atbalsts.

Kopš Krievijas agresijas Ukrainā sākuma Čerņihivas apgabalā ir izpostīti vairāk nekā 20 000 objektu, no kuriem vairāk nekā puse ir mājokļi. Tāpat ievērojami postījumi nodarīti kritiskajai infrastruktūrai un sociālajai infrastruktūrai.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Centrālajai vēlēšanu komisijai (CVK) turpinot apkopot vēlēšanu rezultātus, arvien skaidrāk iezīmējas nākamās Saeimas sastāvs.

Pašlaik ir apkopota informācija par balsotāju izvēli visos Latvijas vēlēšanu iecirkņos, taču vēl nav saskaitīti balsojumi 16 vēlēšanu iecirkņos ārzemēs, pārsvarā ASV, Lielbritānijā un Īrijā, kas var pamainīt gan balsu un mandātu sadalījumu, gan atbalstu kandidātiem Rīgas vēlēšanu apgabalā.

Pēc pašreiz CVK mājaslapā pieejamās informācijas, 13.Saeimas vēlēšanās uzvarējusi «Saskaņa». Attiecīgi šis politiskais spēks Saeimā varētu iegūt 24 vietas. Rīgas vēlēšanu apgabalā pie Saeimas deputātu mandātiem no «Saskaņas» saraksta varētu tikt ekonomists Vjačeslavs Dombrovskis, Rīgas domes deputāte Regīna Ločmele-Luņova, bijusī Valsts ieņēmumu dienesta Finanšu policijas pārvaldes direktora vietniece Ļubova Švecova, publicists Nikolajs Kabanovs, kā arī līdzšinējie Saeimas deputāti Andrejs Klementjevs, Jānis Urbanovičs, Jūlija Stepaņenko, Boriss Cilevičs, Ivans Klementjevs, Igors Pimenovs, Artūrs Rubiks un Sergejs Mirskis.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Centrālā vēlēšanu komisija (CVK) šodien apstiprināja 13.Saeimas vēlēšanu rezultātus.

Saskaņā ar oficiālajiem rezultātiem partijai «Saskaņa» jaunajā parlamenta sasaukumā būs 23 vietas, partijai «KPV LV» un Jaunajai konservatīvajai partijai - katrai 16 vietas, partiju apvienībai «Attīstībai/Par!» un nacionālajai apvienībai «Visu Latvijai!»-«Tēvzemei un brīvībai»/LNNK (VL-TB/LNNK) - katrai 13 vietas, Zaļo un zemnieku savienībai - 11 vietas, bet partiju apvienībai «Jaunā Vienotība» - astoņi mandāti.

13.Saeimas vēlēšanās kopā piedalījušies 844 925 jeb 54,6% balsstiesīgo pilsoņu, no tiem ārvalstīs - 31 946 jeb 23,7% no ārvalstīs reģistrēto vēlētāju skaita vēlēšanu dienā, aģentūru LETA informēja CVK Informācijas nodaļas vadītāja Kristīne Bērziņa.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Visvairāk uzņēmēju starp prāvākajiem 11.Saeimas vēlēšanām iesniegtajiem deputātu kandidātu sarakstiem atrodams nacionālās apvienības Visu Latvijai! -Tēvzemei un Brīvībai/LNNK sarakstā – 39 uzņēmēji no 115 kandidātiem. Otro vietu šajā ziņā ieņem Zatlera Reformu partija, bet trešo - Šlesera Reformu partija LPP/LC, liecina sarakstu analīze.

11.Saeimas vēlēšanām savus deputātu kandidātu sarakstus kopumā iesniegušas 13 partijas un to apvienības: Saskaņas centrs, Vienotība, Zaļo un zemnieku savienība, Nacionālā apvienība Visu Latvijai! - Tēvzemei un brīvībai/LNNK, Par prezidentālu republiku, Šlesera reformu partija LPP/LC, Par cilvēka tiesībām vienotā Latvijā, Latvijas Sociāldemokrātiskā strādnieku partija, Tautas kontrole, Pēdējā partija, Kristīgi demokrātiskā savienība, Zatlera reformu partija un partija Brīvība. Brīvs no bailēm, naida un dusmām.

Uzņēmēju netrūkst

Zatlera Reformu partijas sarakstā no kopumā 114 kandidātiem 36 kandidāti norādījuši, ka darbojas dažādos uzņēmumos kā valdes priekšsēdētāji, valdes locekļi, direktori, īpašnieki un tamlīdzīgi, Šlesera Reformu partijā LPP/LC - 35 no 115, Zaļo un Zemnieku savienībā - 33 no 115, bet politisko partiju apvienībā Saskaņas Centrs - 32 no 115. Savukārt starp Vienotības 115 kandidātiem ir 26 uzņēmējdarbības vidē strādājošie.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Deklarācija par Ministru kabineta iecerēto darbību - Nacionālajai izaugsmei un vienotībai

Mēs esam vienojušies strādāt Latvijas nacionālajai vienotībai un izaugsmei. Veidot Latviju, kuras sabiedrība ir izglītota, vesela, pārtikusi un droša par nākotni. Nostiprināt Latviju kā nacionālu, eiropeisku un demokrātisku valsti, kuru raksturo laba pārvaldība, cilvēktiesību un pamatbrīvību ievērošana, tiesiskums un sociālais atbildīgums, kas ietver arī rūpes par cilvēkresursu atjaunošanu un tautas ataudzi.

Mūsu pienākums ir nostiprināt latviešu valodu, latvisko kultūrtelpu un nacionālo identitāti, vienlaikus esot tolerantiem un rūpējoties par visu Latvijā dzīvojošo tautību kultūras pienesumu, jo daudzveidība ir bagātība.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Deklarācija par Krišjāņa Kariņa (JV) topošā Ministru kabineta iecerēto darbību, par ko vienojušās koalīcijas partijas.

Saeima šodien lems, vai apstiprināt jauno valdību, kuru veidotu partiju apvienība "Jaunā Vienotība", partiju apvienība "Apvienotais saraksts" un Nacionālā apvienība.

Ievads

Krišjāņa Kariņa valdības mērķis: Latvijas ekonomikas transformācija labākai dzīvei Latvijā

Kopš Latvijas valsts neatkarības atgūšanas valsts un tās iedzīvotāji ir piedzīvojuši milzu pārmaiņas - pāreju no komandekonomikas uz tirgus ekonomiku, valsts un pašvaldību īpašuma privatizāciju, demokrātisko institūciju izveidošanu un nostiprināšanos, naudas un zemes reformas īstenošanu, pievienošanos Eiropas Savienībai (ES) un NATO militārajai aliansei.Šajā ceļā ir pārvarēti dažādi izaicinājumi, šobrīd sastopamies ar Krievijas agresīvo karadarbību Ukrainā, kura grauj likuma varā balstīto starptautisko kārtību un ir lielākais drošības apdraudējums Eiropai, radot milzīgas cilvēku ciešanas. Karadarbība ir izraisīju

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ministru prezidenta amata kandidāta Krišjāņa Kariņa (JV) topošās valdības partneri šorīt parakstīja koalīcijas sadarbības līgumu, valdības deklarāciju un fiskālās disciplīnas līgumu.

Dokumentus parakstīja partiju un frakciju vadītāji, klātesot arī topošās valdības ministriem, kuri parakstīja valdības deklarāciju.

Parakstīšana notika Saeimas nama Sarkanajā zālē. Saeima šodien plkst.12 lems, vai apstiprināt jauno valdību, kuru vadītu Kariņš.

Savukārt pusstundu pēc Saeimas ārkārtas sēdes beigām Viesu zālē plānota Kariņa preses konference. Pēc valdības apstiprināšanas tā plānojusi arī pulcēties uz pirmo svinīgo sēdi valdības mājā.

Topošo valdību varētu atbalstīt 61 deputāts - tātad stabils labēji centrisks vairākums, iepriekš lēsa Kariņš.

Valdību veidos piecu politisko spēku pārstāvji - «Jaunā Vienotība» (JV), Jaunā konservatīvā partija (JKP), «KPV LV», «Attīstībai/Par» (AP) un «Visu Latvijai!»-«Tēvzemei un brīvībai»/LNNK (VL-TB/LNNK). Valdību vadīs politiķis no JV, lai arī šī partija vēlēšanās ieguva vismazāko mandātu skaitu Saeimā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

AT: Fakts, ka ārvalstu iecirkņos tiek izsniegtas Rīgas vēlēšanu apgabala kandidātu zīmes nav pretrunā vēlēšanu principiem

Žanete Hāka, 17.03.2015

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Augstākās tiesas (AT) Administratīvo lietu departaments atstājis negrozītu Administratīvās apgabaltiesas spriedumu lietā, kas saistīta ar balsošanu Saeimas vēlēšanās, atrodoties ārvalstīs.

Augstākā tiesa atzina, ka Saeimas vēlēšanu likuma 44.panta pirmajā daļā noteiktā kārtība, ka vēlētāji, kas balso ārvalstīs izveidotajos vēlēšanu iecirkņos, saņem Rīgas vēlēšanu apgabalā pieteikto kandidātu sarakstu vēlēšanu zīmes, un viņu balsis pieskaita Rīgas vēlēšanu apgabalā nodotajām balsīm, nav pretrunā vēlēšanu principiem, informē AT.

Augstākā tiesa spriedumā norādījusi, ka, izsniedzot pieteicējam ārvalstīs izveidotā vēlēšanu iecirknī Rīgas vēlēšanu apgabalā pieteikto kandidātu sarakstu vēlēšanu zīmes (atbilstoši Saeimas vēlēšanu likuma 44.pantam), netiek aizskartas pieteicēja tiesības uz brīvu un vienlīdzīgu vēlēšanu norisi. Tāpat Centrālās vēlēšanu komisijas rīcība nav pretrunā proporcionālajai vēlēšanu sistēmai. Neviens no minētajiem vēlēšanu principiem netiek pārkāpts, jo, arī balsojot ārvalstīs, vēlētājam ir nodrošinātas tiesības brīvi veidot savus uzskatus un paust savu izvēli, kā arī tiek ievērota proporcionāla pārstāvības veidošana atbilstoši vēlēšanu apgabala vēlētāju skaitam. Līdz ar to nav konstatējams vēlēšanu tiesību, kas paredzētas Satversmes 8.pantā, pārkāpums.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

A. Kampars ar Krievijas vēstnieku Latvijā runā par enerģētiku

Māris Ķirsons, Db.lv, 07.05.2009

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ekonomikas ministram Artim Kamparam tiekoties ar Krievijas Federācijas (KF) ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijā Aleksandru Vešņakovu, pārrunāti arī sadarbības jautājumi enerģētikas jomā, t.sk. Nord Stream projekts, gāzes krātuvju izveides projekts Dobelē un citi jautājumi.

Ekonomikas ministrs informēja Vešņakovu par vakar atklāto rekonstruēto TEC -2 Rīgā, par plāniem būvēt cietā kurināmā elektrostaciju Kurzemē, kā arī par Baltijas valstu vienošanos par energosavienojuma izveidi ar Zviedriju. norādīts Ekonomikas ministrijas informācijā.

Pārrunājot divpusējās ekonomiskās sadarbības jautājumus, puses bija vienisprātis, ka svarīgi ir arī veicināt divpusējo ekonomisko sadarbību ar KF administratīvajām vienībām. Pašlaik jau ir noslēgta vienošanās par ekonomisko sadarbību starp Ekonomikas ministriju un Vologdas apgabalu un tiek gatavotas vienošanās par sadarbību ar Baškortostānas, Jaroslavļas, Pleskavas un Ivanovas apgabalu. KF vēstnieks Latvijā informēja, ka Pleskavas apgabals ir izrādījis aktīvu vēlmi veicināt ciešāku sadarbību ar Latviju un ir ieinteresēts pēc iespējas ātrāk noslēgt vienošanos par divpusējo sadarbību.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Piecos mēnešos tiesām ieteikti 480 maksātnespējas procesa administratori

, 06.06.2008

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šī gada pirmajos piecos mēnešos valsts aģentūra Maksātnespējas administrācija Latvijas apgabaltiesām, kā arī rajonu un pilsētu tiesām ieteikusi 480 maksātnespējas procesa administratora kandidātus, kas ir par 171 administratoriem mazāk nekā attiecīgajā laika periodā pērn.

Pērnā gada maijā tiesām ieteikti 168 maksātnespējas procesa administratori vai par 49 administratoriem vairāk nekā 2007. gadā, Db.lv informē Maksātnespējas administrācijas sabiedrisko attiecību speciālists Raimonds Andžāns.

Statistiskie dati rāda, ka 85 administratori ieteikti Rīgas tiesu apgabala darbības teritorijā, 31 Kurzemes tiesu apgabala darbības teritorijā, 25 Latgales tiesu apgabala darbības teritorijā, 14 Zemgales tiesu apgabala darbības teritorijā un 13 Vidzemes tiesu apgabala darbības teritorijā.

No statistikas datiem izriet, ka 2008. gada maijā 93 maksātnespējas pieteikumu Latvijas rajonu un pilsētu tiesās iesniedzis Valsts ieņēmumu dienests. Kreditori maijā pieteikumus iesnieguši 43 gadījumos, bet paši parādnieki maijā pieteikumus iesnieguši 30 gadījumos.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Pirmajā pusgadā tiesām ieteikts 581 maksātnespējas procesa administrators

, 23.07.2008

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

2008.gada pirmajā pusgadā valsts aģentūra Maksātnespējas administrācija Latvijas apgabaltiesām, kā arī rajonu un pilsētu tiesām ieteikusi 581 maksātnespējas procesa administratora kandidātu, kas ir par 197 administratoriem mazāk nekā attiecīgajā laika periodā pērn.

2008.gada jūnijā tiesām ieteikts 101 maksātnespējas procesa administrators, kas ir par 26 administratoriem mazāk nekā attiecīgajā laika periodā pērn. Statistiskie dati rāda, ka jūnijā visvairāk administratoru – 52 – ieteikti Rīgas tiesu apgabala darbības teritorijā, 21 – Kurzemes tiesu apgabala darbības teritorijā, 14 – Vidzemes tiesu apgabala darbības teritorijā, 8 – Zemgales tiesu apgabala darbības teritorijā un 6 – Latgales tiesu apgabala darbības teritorijā.

2008.gada pirmajā pusgadā iesniegti 585 maksātnespējas pieteikumi. No statistikas datiem izriet, ka visvairāk maksātnespējas pieteikumu – 255 – Latvijas rajonu un pilsētu tiesās iesniedzis Valsts ieņēmumu dienests. Kreditori pirmajā pusgadā pieteikumus iesnieguši 171 gadījumā, bet paši parādnieki pirmajā pusgadā pieteikumus iesnieguši 159 gadījumos.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Septiņu mēnešu laikā tiesām ieteikti 906 maksātnespējas procesa administratori

, 03.08.2007

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šogad septiņos mēnešos valsts aģentūra "Maksātnespējas administrācija" (turpmāk - Maksātnespējas administrācija) Latvijas apgabaltiesām, kā arī rajonu un pilsētu tiesām ieteikusi 906 maksātnespējas procesa administratora kandidātus, kas ir par 70 administratoriem jeb 7,7% vairāk nekā attiecīgajā laika periodā pērn.

2007.gada jūlijā tiesām ieteikti 128 maksātnespējas procesa administratori, kas ir par 50 administratoriem jeb 39% vairāk nekā 2006.gadā. Statistiskie dati rāda, ka visvairāk administratoru - 81 - ieteikti Rīgas tiesu apgabala darbības teritorijā, 18 - Kurzemes tiesu apgabala darbības teritorijā, 12 Zemgales tiesu apgabala darbības teritorijā, 9 - Vidzemes tiesu apgabala darbības teritorijā un 8 - Latgales tiesu apgabala darbības teritorijā.

No statistikas datiem izriet, ka jūlijā visvairāk maksātnespējas pieteikumu - 59 - Latvijas rajonu un pilsētu tiesās iesniedzis Valsts ieņēmumu dienests. Paši parādnieki jūnijā pieteikumus iesnieguši 24 gadījumos, bet kreditori - 27 gadījumos.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Desmit mēnešos tiesām ieteikti 1 352 maksātnespējas procesa administratori

, 06.11.2008

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šī gada desmit mēnešos valsts aģentūra Maksātnespējas administrācija Latvijas apgabaltiesām, kā arī rajonu un pilsētu tiesām ieteikusi 1 352 maksātnespējas procesa administratora kandidātus, kas ir par 96 administratoriem vairāk nekā attiecīgajā laika periodā pērn, Db.lv informēja Valsts aģentūras Maksātnespējas administrācija Sabiedrisko attiecību speciālists Raimonds Andžāns.

2008.gada oktobrī tiesām ieteikti 203 maksātnespējas procesa administratori un tas ir par 31 administratoru vairāk nekā 2007. gada oktobrī. Statistiskie dati rāda, ka 2008.gada oktobrī visvairāk administratoru – 127 – ieteikti Rīgas tiesu apgabala darbības teritorijā, 48 – Kurzemes tiesu apgabala darbības teritorijā, 14 – Latgales tiesu apgabala darbības teritorijā, 11 – Zemgales tiesu apgabala darbības teritorijā un 3 – Vidzemes tiesu apgabala darbības teritorijā.

No statistikas datiem izriet, ka 2008.gada oktobrī visvairāk maksātnespējas pieteikumu – 111 – Latvijas rajonu un pilsētu tiesās iesniedzis Valsts ieņēmumu dienests. Kreditori oktobrī pieteikumus iesnieguši 54 gadījumos, bet paši parādnieki pieteikumus iesnieguši 37 gadījumos.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Ieteikti 906 maksātnespējas procesa administratori

, 03.08.2007

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šogad septiņos mēnešos valsts aģentūra Maksātnespējas administrācija (Maksātnespējas administrācija) Latvijas apgabaltiesām, kā arī rajonu un pilsētu tiesām ieteikusi 906 maksātnespējas procesa administratora kandidātus, kas ir par 70 administratoriem jeb 7,7% vairāk nekā attiecīgajā laika periodā pērn, liecina institūcijas sniegtā informācija.

2007.gada jūlijā tiesām ieteikti 128 maksātnespējas procesa administratori, kas ir par 50 administratoriem jeb 39% vairāk nekā 2006.gadā. Statistiskie dati rāda, ka visvairāk administratoru - 81 - ieteikti Rīgas tiesu apgabala darbības teritorijā, 18 - Kurzemes tiesu apgabala darbības teritorijā, 12 Zemgales tiesu apgabala darbības teritorijā, 9 - Vidzemes tiesu apgabala darbības teritorijā un 8 - Latgales tiesu apgabala darbības teritorijā.

No statistikas datiem izriet, ka jūlijā visvairāk maksātnespējas pieteikumu - 59 - Latvijas rajonu un pilsētu tiesās iesniedzis Valsts ieņēmumu dienests. Paši parādnieki jūnijā pieteikumus iesnieguši 24 gadījumos, bet kreditori - 27 gadījumos.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Tiesām ieteikti 1084 maksātnespējas procesa administratori

, 05.10.2007

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šogad deviņos mēnešos valsts aģentūra Maksātnespējas administrācija (Maksātnespējas administrācija) Latvijas apgabaltiesām, kā arī rajonu un pilsētu tiesām ieteikusi 1084 maksātnespējas procesa administratora kandidātus, kas ir par 48 administratoriem jeb 4,2% mazāk kā attiecīgajā laika periodā pērn.

2007.gada septembrī tiesām ieteikti 89 maksātnespējas procesa administratori, kas ir par 85 administratoriem jeb 48,8% mazāk nekā 2006.gadā. Statistiskie dati rāda, ka visvairāk administratoru - 48 - ieteikti Rīgas tiesu apgabala darbības teritorijā, 16 - Kurzemes tiesu apgabala darbības teritorijā, 10 - Latgales tiesu apgabala darbības teritorijā, 8 - Zemgales tiesu apgabala darbības teritorijā un 7 - Vidzemes tiesu apgabala darbības teritorijā.

No statistikas datiem izriet, ka septembrī visvairāk maksātnespējas pieteikumu - 34 - Latvijas rajonu un pilsētu tiesās iesnieguši paši parādnieki. Valsts ieņēmumu dienests pieteikumus iesniedzis 31 gadījumā, bet kreditori - 19 gadījumos.

Komentāri

Pievienot komentāru
Eksperti

Latvijas valdības parāda attīstība un riski

Latvijas Bankas ekonomists Kārlis Vilerts, 09.02.2018

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Tāpat kā uzņēmumiem un mājsaimniecībām - arī valdībām pārmērīgi augsts parāda līmenis var krietni apgrūtināt ikdienu.

Augstākas parāda apsaimniekošanas izmaksas un mazāk pieejamo līdzekļu publisko investīciju veikšanai ir tikai daži no faktoriem, kas galu galā var negatīvi ietekmēt ekonomisko izaugsmi. Lai gan zinātniskajā literatūrā valdības parāds un ap to saistītās tēmas ir visai plaši analizētas, nepastāv viennozīmīgs skaidrojums, kad īsti valdības parādu var uzskatīt par augstu.

Latvijas valdības parāds 2017. gadā bija aptuveni 9.7 miljardi EUR jeb 39% no iekšzemes kopprodukta (IKP), kas būtiski neatšķiras no 2016. gada rādītāja. Naudas izteiksmē parāds šķiet liels - ar šo summu pietiktu, lai veselu gadu segtu visus valdības izdevumus. Tai skaitā, naudas pietiktu gan veselības aprūpei, pensijām, gan drošībai utt. Neskatoties uz to, uz pārējo Eiropas Savienības (ES) valstu fona Latvijas valdības parāds ir diezgan zems. Turklāt Latvija ir viena no tām 12 Eiropas Savienības (ES) valstīm (un viena no 6 eiro zonas valstīm), kurām parāds ir zem ES mērķa rādītāja – 60% no IKP.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

11. Saeimas vēlēšanās līdz plkst. 8 Latvijā bija nobalsojis 23,1 tūkstotis vēlētāju jeb 1,55% no visiem balsstiesīgajiem, liecina Centrālās vēlēšanu komisijas dati.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Pirmajā ceturksnī tiesām ieteikti 208 maksātnespējas procesa administratori

, 23.04.2008

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

2008.gada pirmajos trīs mēnešos valsts aģentūra Maksātnespējas administrācija Latvijas apgabaltiesām, kā arī rajonu un pilsētu tiesām ieteikusi 208 maksātnespējas procesa administratora kandidātus, kas ir par 238 administratoriem mazāk nekā attiecīgajā laika periodā pērn, Db.lv informēja Maksātnespējas administrācija sabiedrisko attiecību speciālists Raimonds Andžāns.

2008.gada martā tiesām ieteikti 104 maksātnespējas procesa administratori. Statistiskie dati rāda, ka visvairāk administratoru – 67 – ieteikti Rīgas apgabala tiesās, 6 – Latgales apgabala tiesās, 19 – Kurzemes apgabala tiesās, 6 – Zemgales apgabala tiesās un 6 Vidzemes apgabala tiesās.

Apkopotie statistikas dati rāda, ka martā visvairāk maksātnespējas pieteikumu – 32 – Latvijas rajonu un pilsētu tiesās iesniedzis Valsts ieņēmumu dienests. Paši parādnieki martā pieteikumus iesnieguši 29 gadījumos, bet kreditori – 27 gadījumos. Kopējais iesniegto pieteikumu skaits par maksātnespējas lietas ierosināšanu ir 149.

Līdz 2008. gada 31.martam lielākais administratoru skaits bija Rīgas tiesu apgabala darbības teritorijā, kur vēlmi pretendēt uz maksātnespējas procesu administrēšanu izteikuši 250 administratori. Savukārt vismazāk – 206 administratori – pretendēja Latgales tiesu apgabala darbības teritorijā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

2008.gada jūlijā pavisam kopā ierosināta 191 maksātnespējas lieta, no kurām jaunas ir 185, jo četros maksātnespējas procesa gadījumos maksātnespējas procesa administrators iepriekš atkāpies, savukārt no maksātnespējas procesu administrēšanas atcelti divi administratori, liecina Valsts aģentūras Maksātnespējas administrācija statistikas dati.

Apkopotie statistikas dati rāda, ka jūlijā visvairāk maksātnespējas pieteikumu – 95 – Latvijas rajonu un pilsētu tiesās iesniedzis Valsts ieņēmumu dienests. Kreditori jūlijā pieteikumus iesnieguši 56 gadījumos, bet paši parādnieki – 34 gadījumos.

2008.gada jūlijā Maksātnespējas administrācija tiesām ieteikusi 191 maksātnespējas procesa administratoru. Statistiskie dati rāda, ka visvairāk administratoru – 127 – ieteikti Rīgas apgabala tiesās, 28 – Kurzemes apgabala tiesās, 19 – Vidzemes apgabala tiesās, 9 – Latgales apgabala tiesās un 8 Zemgales apgabala tiesās.

Savukārt 2008.gada pirmajos septiņos mēnešos kopā Latvijas apgabaltiesām, kā arī rajonu un pilsētu tiesām ieteikti 772 maksātnespējas procesa administratoru kandidāti, kas ir par 134 administratoriem mazāk nekā attiecīgajā laika periodā pērn.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pasaulē

Aizkarpatos Berkut pāriet protestētāju pusē

LETA--KORRESPONDENT, 20.02.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Visas tiesībsargājošās struktūras, arī milicijas specvienība Berklut, Aizkarpatu apgabalā, Ukrainas rietumos, pārgājušas aktīvistu pusē. Struktūru darbiniekus sagaidīja simtiem demonstrantu, kas apgabala galvaspilsētā Užhorodā bija sapulcējušies pie protestētāju ieņemtās apgabala valsts administrācijas ēkas.

Katrs berkutietis pārbaudīts pēc sarakstiem. Kā pastāstīja Aizkarpatu specvienības komandieris, šobrīd visi specvienības miliči atrodas apgabala teritorijā.

Aizkarpatu apgabala Berkut sastāvā ir 59 miliči.

Tostarp vietējo pašvaldību un sabiedrības pārstāvji, kas Užhorodā bija sapulējušies apgabala padomes sēžu zālē, pieņēma lēmumu, ka aizkarpatieši ir spējīgi paši nodrošināt apgabala funkcionēšanu, tāpēc pasludina reģionu par brīvu no Ukrainas prezidenta Viktora Janukoviča varas.

«Atbalstām mūsu līdzpilsoņu varonīgo cīņu un nosodām Janukoviča režīma darbības. Izsakām visdziļāko līdzjūtību kritušo varoņu ģimenēm, kuru tuvinieki nolikuši savas dzīvības uz Ukrainas brīvības un nākotnes altāra,» teikts paziņojumā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Ekonomika

Viedoklis: Uzdzīvo ar prātu, lai pēc tam nebūtu jāsavelk josta

Latvijas Bankas ekonomists Kārlis Vilerts, 20.10.2017

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijas izaugsmes tempi kļūst straujāki, un ik pa laikam izskan runas par ekonomikas pārkaršanu.

Lai gan pašreizējās norises tautsaimniecībā būtiski atšķiras no pirmskrīzes periodā pieredzētā, tikai fakts vien, ka šādas sarunas notiek, liecina par salīdzinoši augstu ekonomisko aktivitāti. Tas, kā situācija attīstīsies nākotnē un vai pārkaršanas riski pieaugs, lielā mērā ir atkarīgs no mācībām, kas gūtas no pagātnē pieļautajām kļūdām.

Šajā rakstā par vienu no tām – fiskālās politikas reakciju uz ekonomiskajiem apstākļiem jeb fiskālās politikas cikliskumu. Valdības spēju ietekmēt ekonomikas aktivitāti nevajadzētu novērtēt par zemu. Budžeta ieņēmumi un izdevumi katru gadu ir vienlīdzīgi aptuveni trešdaļai no iekšzemes kopprodukta (IKP).

Tas nozīmē, ka nepieciešamības gadījumā valdības lēmumi var gan veicināt, gan arī bremzēt ekonomisko aktivitāti. Kad un kādus lēmumus valdībai ir nepieciešams veikt? To lielā mērā nosaka ekonomiskie apstākļi.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Novgorodas gubernators: Latvijas iedzīvotāji – brauciet strādāt un dzīvot pie mums!

Jānis Rancāns, 28.11.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

«Mums ir ļoti vajadzīgi kvalificēti speciālisti, un mēs ļoti labprāt gribētu redzēt pie sevis cilvēkus no Baltijas valstīm,» aicinot Latvijas cilvēkus braukt dzīvot un strādāt uz Novgorodu Krievijā, sacīja apgabala gubernators Sergejs Mitins.

Novgorodas apgabalā esot izjūtams cilvēku trūkums – joprojām jūtamas sekas pēc kara, kad apgabals zaudējis vienu miljonu iedzīvotāju. Apgabalā daudzi cilvēki ir pensijas un pirmspensijas vecumā. «Tāpēc mēs esam ļoti ieinteresēti, lai pie mums brauc dzīvot jauni un vidēja vecuma cilvēki,» intervijā laikrakstam Diena sacīja S. Mitins.

Jauns ārsts, ierodoties Novgorodā saņemot 200 tūkstošus rubļu (3340 latu) vienreizēju pārcelšanās pabalstu, viņam arī tiek piešķirts pašvaldības apmaksāts dzīvoklis un tiek garantēta alga no 25 tūkstošiem rubļu (417 latu) mēnesī, uzsvēra Novgorodas gubernators.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Otrdien, 21.augustā, Saeimas priekšsēdētāja biedre Karina Pētersone tikās ar Krievijas Federācijas Tomskas apgabala Valsts Domes priekšsēdētāju Borisu Maļcevu un delegāciju.

, 21.08.2007

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Krievijas Federācijas Tomskas apgabala Valsts Domes priekšsēdētājs B.Maļcevs sarunas laikā pastāstīja par viņa administrētās Valsts Domes darbību un Tomskas apgabala ekonomisko attīstību.

Tomskas apgabalā ir attīstīta naftas un gāzes ieguves un pārstrādes rūpniecība, kā arī ir lielākā atomrūpnīca pasaulē, kurā tiek bagātināts urāns, un tas ir viens no bagātākajiem Krievijā, kas dod lielu ekonomisko ieguldījumu visas Krievijas attīstībā. Viņš īpaši uzsvēra lielo izglītības potenciālu, jo šobrīd apgabalā ir vairāk nekā 100 tūkstoši studentu.

B.Maļcevs informēja, ka vizītes mērķis ir iepazīties ar Rīgas pilsētas attīstību un pieredzi arhitektūras jautājumu risināšanā. Šobrīd Tomskas apgabalā notiek strauja celtniecības attīstība, turklāt Krievijas Federācijas Reģionālās politikas ministrijai ir jauns plāns iedzīvotāju dzīves apstākļu uzlabošanai, kas paredz izveidot 14 jaunas megapoles, un Tomska ir iekļauta to skaitā. Abas puses bija vienisprātis, ka lietderīgi būtu veidot apmaiņas programmas starp augstskolu pasniedzējiem un studentiem.

Komentāri

Pievienot komentāru