Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Jauno dzīvokļu projekta Deglava Gleznotāju rezidence attīstītāji nodevuši ekspluatācijā divas 2.kārtas mājas ar 142 jauniem dzīvokļiem.

Divās 10 stāvu mājās ir studio, divu, trīs un četru istabu dzīvokļi. Tiek plānots, ka iedzīvotāji jauno dzīvokļu atslēgas saņems jau līdz jaunajam gadam.

Pirmās kārtas mājas iedzīvotāji šajā projektā dzīvo jau apmēram gadu.

Otrajā kārtā ir rezervēti 80% no dzīvokļiem un, ņemot vērā augsto pieprasījumu pēc jauniem dzīvokļiem Rīgā, ir sākusies arī 3. kārtas mājas būvniecība, kur attīstītājam ir izdevies saglabāt nekustamā īpašuma cenas projekta 2. kārtas līmenī.

"Deglava Gleznotāju rezidences" attīstītājs ir starptautiskā uzņēmuma "Electra ltd" meituzņēmums Latvijā KSIA "Unico". Būvdarbus veic SIA "Monum". Projekta autors ir arhitektu birojs SIA "Tectum". Būvuzraudību veic “BLV Advisory Group”. Projektu līdzfinansē AS "Rietumu banka".

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Neraugoties uz pēdējo gadu lejupslīdi būvniecības nozarē, iespējamo visaptverošo krīzi, valsts budžeta izaicinājumiem, SIA MONUM – viens no lielākajiem būvuzņēmumiem valstī - plāno izaugsmi un izaicinājumus grasās padarīt par iespējām.

Par to, kādēļ tas izdosies, Dienas Biznesa jautājumi jaunajai uzņēmuma vadītājai - valdes loceklei Evitai Domello.

Vadāt vienu no prāvākajiem Latvijas būvuzņēmumiem. Kādas ir jūsu prioritātes un fokusi uzņēmuma vadībā? Kas ir MONUM jūsu vadībā, un kādi ir nākotnes mērķi?

Esmu ienākusi uzņēmumā ar bagātu vēsturi, pieredzi un tradīcijām. Būtiski, ka MONUM kā uzņēmums ir apzinājies savu nozīmi un spēju ietekmēt un mijiedarboties ar sabiedrību vides, sociālajās un ekonomiskajās jomās. Man kā vadītājai ir jānodrošina, ka MONUM ir ilgtspējīga biznesa uzņēmums. Plānoju uzņēmuma izaugsmi veicināt, pārskatot un sakārtojot iekšējos darbības procesus, meklējot efektivizācijas un maksimālas digitālo rīku izmantošanas iespējas, kas iespējami atvieglo tik ļoti vērtīgos cilvēkresursus, ļaujot tiem primāri pievērsties un izmantot savu potenciālu galvenajam - būvniecības vadības procesam, lieki netērējot laiku blakus procesiem. Būvniecībā, līdzīgi kā citās jomās, ar katru gadu aizvien aktuālāka kļūst pilnvērtīga digitālā transformācija, kas manā skatījumā nozīmē pāreju uz informācijas apriti strukturētā elektroniskā formātā, savienojot dažādas izcelsmes datus, tādējādi palīdzot izprast būvprojekta risinājumus, risinājumu savienojamību, modeļu detalizāciju, kā arī kontrolēt izstrādāto projektu kvalitāti. Šis ir arī stratēģiski svarīgs solis uzņēmumā, ņemot vērā apstākli, ka jau no 2025.gada 1. janvāra stāsies spēkā prasība publisku personu finansētu trešās grupas ēku būvniecībā piemērot būvju informācijas modelēšanu (BIM).

Komentāri

Pievienot komentāru