Jaunākais izdevums

Notiesājošais tiesas spriedums bēdīgi slavenās Bankas Baltija kādreizējo vadītāju Aleksandra Laventa un Tāļa Freimaņa lietā ir vērtējams neviennozīmīgi.

No vienas puses, protams, šāds iznākums ir tikai likumsakarīgs — nebūtu loģiski, ja situācijā, kad ārkārtīgi daudzi Latvijas iedzīvotāji un uzņēmumi zaudēja savu naudu, nebūtu neviena vainīgā, nebūtu, no kā prasīt atbildību.

Taču uz visu šo epopeju ir jāpaskatās arī no otras puses. Pirmkārt, zīmīgi ir tas, ka gan Laventam, gan Freimanim ir piespriesta reāla brīvības atņemšana tieši tādā apmērā, kādu viņi jau faktiski ir atsēdējuši. Tas nozīmē, ka cietumā patiesībā neviens neies.

Otrkārt, daudziem varētu šķist pievilcīga tā lēmuma daļa, kas paredz no Laventa piedzīt naudu kopumā vairāk nekā 20 miljonu latu apmērā par labu Latvenergo un Latvijas kuģniecībai, taču… Interesanti būtu redzēt, kad un vai vispār kāda no pieminētajām kompānijām saņems kaut vai vienu latu. Vispirms jau pilnais tiesas spriedums būs zināms pēc vairāk nekā pusgada. Pēc tam abiem notiesātajiem finansistiem būt iespēja iesniegt kasāciju, un nekur nav teikts, ka viņi šo iespēju laidīs garām. Bet tas nozīmē, ka tiesāšanās vien var ieilgt… Īsi sakot, kas to lai zina, cik ilga tā vēl būs. Kronis visam var būt vēl vēlāk, kad tiesāšanās nu būs galā. Nav izslēgts, ka tiesu izpildītājiem nāksies atzīt — nav nekā, ko paņemt no Laventa. Tas nekas, ka viņš tiek uzskatīts par savu cilvēku festivāla Jaunais vilnis VIP ložā, kur iedzīvotāji ir vidējo Latvijas mēnešalgu biļeti gluži nevar atļauties nopirkt...

Nevajag aizmirst, ka cilvēki mūsu valstī jau vēsturiski ir bijuši pietiekami attapīgi — kolīdz jūt, ka aste sāk svilt, tā uzreiz izrādās, ka viņu mantība, pēkšņi, pieder viņu bērniem, vecākiem, māsām, brāļiem un citiem radiniekiem, kā arī seniem draugiem, kas pēc tam sāk dibināt dažādas interesantas kompānijas. Tāpat šādos gadījumos kapitāls nereti mēdz pamest valsti. Respektīvi, nav manīts, ka kāds no bijušajiem Bankas Baltija vadītājiem Latvijā aizrautos ar kāda ļoti vērienīga biznesa attīstīšanu.

Jebkurā gadījumā šim tiesas spriedumam diez vai vajadzētu kalpot par cerību tiem uzņēmumiem, kas kādreiz ir pamatīgi cietuši Bankas Baltija darba rezultātā — vismaz šīs lietas ietvaros diez vai tiks atdoti savulaik zaudētie miljoni.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

VID: Latvijā līdzšinējie tiesu spriedumi neveicina finanšu noziegumu apkarošanu

LETA, 19.09.2018

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijas tiesu līdzšinējie spriedumi neveicina finanšu noziegumu un noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizēšanas apkarošanu, trešdien žurnālistiem sacīja Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Nodokļu un muitas policijas pārvaldes vadītājs Kaspars Podiņš.

Viņš minēja, ka no 2004.gada līdz 2016.gadam tiesa nav piespriedusi nevienu reālu cietumsodu par noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizēšanu, lai gan tas tiek uzskatīts par sevišķi smagu noziegumu, par kuru Krimināllikums paredz brīvības atņemšanu uz laiku līdz 12 gadiem.

Vienlaikus Podiņš norādīja, ka kopumā laika posmā no 2004.gada līdz 2009.gadam par finanšu noziegumiem tiesas ir piespriedušas 20 cietumsodus, laikā no 2009.gada līdz 2013.gadam - divus cietumsodus, bet laikā no 2013.gada līdz 2016.gadam - trīs cietumsodus.

Laika posmā no 2014.gada līdz 2016.gadam tiesas par noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizēšanu ir izskatījusi trīs krimināllietas un visos trijos gadījumos piespriesta nosacīta brīvības atņemšana.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

VID: Sodi par smagiem finanšu noziegumiem tiek piemēroti arvien maigāki un maigāki

LETA, 27.01.2016

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Patlaban par smagiem finanšu noziegumiem piemērotie sodi ir neadekvāti un kļūst arvien maigāki, šodien žurnālistiem sacīja Valsts ieņēmumu dienesta (VID) ģenerāldirektore Ināra Pētersone.

«Likumos paredzētie sodi ir adekvāti nodarījuma smagumam, bet piemērotie sodi - nē,» sacīja Pētersone.

Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Finanšu policija no 2010.gada līdz 2013.gadam nosūtījusi kriminālvajāšanai 271 kriminālprocesu, šodien žurnālistiem sacīja VID Finanšu policijas pārvaldes direktors Kaspars Podiņš.

No šiem procesiem 189 ir nosūtīti tiesai, 61 kriminālprocess ir pabeigts prokuratūrā, bet 21 apvienots citā kriminālprocesā.

Lēmumos, ar kuriem kriminālprocesi nosūtīti kriminālvajāšanas sākšanai, VID prasījumu kopējā summa ir 31,438 miljoni eiro.

Spēkā stājušos tiesu spriedumos norādītās piedzenamās summas valsts labā ir 9,163 miljonu eiro apmērā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Transports un loģistika

Informē par satiksmes ierobežojumiem 18.novembrī

, 13.11.2007

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Sakarā ar Saeimas un Valsts prezidenta drošības dienesta, Rīgas domes Kultūras departamenta un Latvijas Republikas Nacionālo bruņoto spēku (NBS) iesniegumu ir sagatavoti Rīgas pilsētas izpilddirektora rīkojumi, kuros ņemts vērā, ka Rīgā notiks:

• 17.novembrī plkst. 21.00 NBS vienību militārās parādes ģenerālmēģinājums 11.Novembra krastmalā;

• 18.novembrī plkst. 10.00 ekumēnisks dievkalpojums Doma baznīcā;

• plkst. 11.15 svinīga ziedu nolikšanas ceremonija pie Brīvības pieminekļa;

• plkst. 14.00 NBS vienību militārā parāde 11.Novembra krastmalā;

• no plkst. 19.30 līdz plkst. 20.30 svinīgs pasākums pie Brīvības pieminekļa un Valsts prezidenta Valda Zatlera uzruna;

• plkst. 20.30 svētku uguņošana no A-B dambja, informēja Rīgas dome.

Rīkojumā noteikts, ka transportlīdzekļiem būs aizliegts apstāties un stāvēt (izņemot NBS transportlīdzekļus ar Rīgas Garnizona un Latvijas Republikas Saeimas un valsts prezidenta drošības dienesta speciālām caurlaidēm):

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Satiksmes ierobežojumi sakarā ar valsts svētku pasākumiem

, 13.11.2008

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Sakarā ar Latvijas Republikas Nacionālo bruņoto spēku (turpmāk tekstā NBS) iesniegumu, Latvijas Republikas Izglītības un zinātnes ministrijas Valsts jaunatnes iniciatīvu centra iesniegumu, Rīgas domes Komunālā departamenta iesniegumiem, Rīgas domes Kultūras departamenta iesniegumiem, Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Kārtības policijas pārvaldes iesniegumu, kā arī ņemot vērā Latvijas Republikas Saeimas un Valsts prezidenta Drošības dienesta iesniegumu, ir sagatavots Rīgas pilsētas izpilddirektora rīkojums par satiksmes ierobežojumiem valsts svētkos.

Rīkojumā ņemts vērā, ka Latvijas Republikas proklamēšanas 90.gadadienas svētku ietvaros Rīgā notiks: no 14. līdz 18.novembrim gaismas festivāls Staro Rīga; 14.novembrī no plkst.13.00 Rīgas domes Komunālā departamenta rīkots pasākums Meža kapos pie J. Čakstes pieminekļa; 14.novembrī no plkst.10.00 līdz plkst.20.00 Valsts jaunatnes iniciatīvu centra rīkots pasākums bērniem un jauniešiem ar speciālām vajadzībām Rīgas Latviešu biedrības namā, Merķeļa ielā 13; 15.novembrī no plkst.10.00 līdz plkst.20.00 Valsts jaunatnes iniciatīvu centra rīkots pasākums bērniem un jauniešiem ar speciālām vajadzībām Rīgas Latviešu biedrības namā, Merķeļa ielā 13; 17.novembrī no plkst.18.30 līdz plkst.21.00 Valsts jaunatnes iniciatīvu centra rīkots svētku koncerts Latvijas Nacionālajā operā, Aspazijas bulvārī 3; 17.novembrī plkst.21.00 NBS vienību militārās parādes ģenerālmēģinājums 11.Novembra krastmalā; 18.novembrī: plkst.11.00 ziedu nolikšanas ceremonija pie Brīvības pieminekļa; plkst.14.00 NBS vienību militārā parāde 11. Novembra krastmalā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Atvērs jaunuzbūvēto tuneli Brīvības gatves un Juglas ielas krustojumā

, 04.08.2008

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Tuvojoties noslēgumam rekonstrukcijas darbiem laikā Rīgā, Brīvības gatves un Juglas ielas krustojumā no 7. augusta būs izmaiņas satiksmes organizācijā minētajā satiksmes mezglā.

Ceļu būves kompānija A.C.B., kas veic Brīvības gatves un Juglas ielas krustojuma rekonstrukciju, informē, ka 7. augustā tiks veiktas izmaiņas satiksmes organizācijā uz Brīvības gatves. Virzienā uz Rīgas centru vairs nebūs atļauts kreisais pagrieziens no Brīvības gatves uz Silciema ielu. Savukārt kreisais pagrieziens šajā satiksmes mezglā tiks nodrošināts, atverot satiksmei jaunuzbūvēto rampu no Brīvības ielas un jaunuzbūvēto Juglas ielu caur tuneli zem Brīvības gatves.

A.C.B. brīdina, ka līdz rekonstrukcijas darbu pabeigšanai iespējamas arī citas izmaiņas satiksmes organizācijā posmā no Silciema ielas un Brīvības gatves krustojuma līdz kanāla tiltam Brīvības gatvē.

Komentāri

Pievienot komentāru
Ražošana

Izsolēs pārdos KVV Liepājas metalurgam piederošo mantu; sākumcena 2,64 miljoni eiro

LETA, 26.12.2018

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Izsludinātas divas izsoles par maksātnespējīgajai AS «KVV Liepājas metalurgs» piederošo kustamo mantu un tehnoloģiskajām iekārtām, kuru sākumcena noteikta 2,64 miljonu eiro apmērā, liecina informācija elektronisko izsoļu vietnē «izsoles.ta.gov.lv».

Vienā izsolē, kuras sākumcena noteikta 2 417 108 eiro, plānots izsolīt «KVV Liepājas metalurgam» piederošās kustamās mantas un tehnoloģisko iekārtu, kas atrodas Liepājā šādās adresēs - Brīvības ielā 94, Brīvības ielā 94C, Brīvības ielā 94D, Brīvības ielā 92A, Brīvības ielā 92D, Brīvības ielā 98, Brīvības ielā 98A, Brīvības ielā 98C, Brīvības ielā 100, Brīvības ielā 172, Meldru ielā 4.

Šīs izsoles ietvaros plānots pārdot 718 vienības, tostarp tvaika katlus, dīzeļdzinējus, pakarceltņus, automašīnas u.c.

Izsoles solis ir noteikts 24 200 eiro apmērā. Visām personām, kuras vēlas piedalīties kustamās mantas un tehnoloģisko iekārtu izsolē, līdz 2019.gada 10.janvārim jāiemaksā nodrošinājuma summa 241 710,8 eiro apmērā jeb 10% apmērā no novērtējuma.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Rīgas siltumapgādes kompānija AS Rīgas siltums (RS) pabeigusi siltumtīklu rekonstrukcijas darbus Brīvības ielā, informē uzņēmums.

Kompānijā atzīmē, ka par aptuveni 10% apsteigts plānoto darbu grafiks.

Fotogalerijā ieskats būvdarbu gaitā!

Brīvības ielā šogad kopumā nomainīti siltumtīkli gandrīz 1,9 km garumā, un remontdarbu laikā RS izbūvēja pagaidu siltumtīklus 400 m garumā, nepārtraucot karstā ūdens piegādi 249 ēkām Brīvības ielā, tādējādi visu remontdarbu laiku šo ēku iedzīvotāji saņēma karsto ūdeni.

Šogad tika turpināta Rīgas pilsētas Labā krasta maģistrāles M-3 siltumtīklu rekonstrukcija Brīvības ielā posmā no ēkas Brīvības ielā 163 līdz Bruņinieku ielai (kopējais garums 1 877 m). Šie siltumtīklu posmi ekspluatācijā bija no 1959. gada. Cauruļvadu ārējo virsmu bija bojājusi korozija, siltumizolācija bija fiziski novecojusi un vairs neatbilda būvnormatīvu prasībām.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Pēc svētkiem tiks slēgts Brīvības gatves un vecās Juglas ielas krustojums

, 20.06.2008

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šā gada 26. jūnijā Brīvības gatves un Juglas ielas divlīmeņu šķērsojuma būvniecības darbu dēļ tiks slēgts Brīvības gatves un vecās Juglas ielas krustojums līdz degvielas uzpildes stacijai Statoil.

Satiksmei Brīvības gatvē joprojām tiks saglabātas četras braukšanas joslas pa divām katrā virzienā, bet izbraukšanai uz Brīvības gatvi Rīgas centra virzienā autovadītājiem būs jāizmanto Silciema un Murjāņu ielas. Savukārt izbraukšana uz Brīvības gatvi Siguldas virzienā būs veicama jau pa jaunizbūvēto Juglas ielu., Db.lv informē Liene Krīvena AS A.C.B. konsultante.

Labais pagrieziens no Brīvības gatves uz veco Juglas ielu un izbraukšana no Juglas ielas uz Brīvības gatvi abos virzienos būs slēgts aptuveni mēnesi, savukārt kreisais pagrieziens no vecās Juglas ielas uz Brīvības gatvi centra virzienā turpmāk būs slēgts pavisam.

14. maršruta autobusa satiksme virzienā no centra tiks organizēta pa maršrutu līdz Silciema ielai, tālāk pa Silciema ielu, Murjāņu ielu, Juglas ielu un tālāk pa maršrutu, savukārt virzienā uz centru – pa maršrutu līdz Juglas ielai, tālāk pa Juglas ielu, Murjāņu ielu, Silciema ielu un tālāk par maršrutu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Uz laiku slēgs Brīvības gatves un vecās Juglas ielas krustojumu

, 17.06.2008

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šā gada 26. jūnijā Brīvības gatves un Juglas ielas divlīmeņu šķērsojuma būvniecības darbu dēļ tiks slēgts Brīvības gatves un vecās Juglas ielas krustojums līdz degvielas uzpildes stacijai Statoil.

Satiksmei Brīvības gatvē joprojām tiks saglabātas četras braukšanas joslas pa divām katrā virzienā, bet izbraukšanai uz Brīvības gatvi Rīgas centra virzienā autovadītājiem būs jāizmanto Silciema un Murjāņu ielas. Savukārt izbraukšana uz Brīvības gatvi Siguldas virzienā būs veicama jau pa jaunizbūvēto Juglas ielu.

Labais pagrieziens no Brīvības gatves uz veco Juglas ielu un izbraukšana no Juglas ielas uz Brīvības gatvi abos virzienos būs slēgts aptuveni mēnesi, savukārt kreisais pagrieziens no vecās Juglas ielas uz Brīvības gatvi centra virzienā turpmāk būs slēgts pavisam.

14. maršruta autobusa satiksme virzienā no centra tiks organizēta pa maršrutu līdz Silciema ielai, tālāk pa Silciema ielu, Murjāņu ielu, Juglas ielu un tālāk pa maršrutu, savukārt virzienā uz centru – pa maršrutu līdz Juglas ielai, tālāk pa Juglas ielu, Murjāņu ielu, Silciema ielu un tālāk par maršrutu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Transports un loģistika

Izmaiņas satiksmē Brīvības gatves un Juglas ielas krustojumā

, 29.08.2007

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Rekonstrukcijas darbu laikā Rīgā, Brīvības gatves un Juglas ielas krustojumā no 31. augusta būs jaunas izmaiņas satiksmes organizācijā.

Ceļu būves kompānija A.C.B., kas veic Brīvības gatves un Juglas ielas krustojuma rekonstrukciju, informē, ka naktī uz 31. augustu tiks veiktas izmaiņas satiksmes organizācijā uz Brīvības gatves. Virzienā uz Rīgas centru vairs nebūs atļauts kreisais pagrieziens no Brīvības gatves uz Juglas ielu, bet kreisais pagrieziens tiks atļauts no Brīvības ielas uz Silciema ielu. Tāpat virzienā uz Rīgas centru tiks slēgts labais pagrieziens no Brīvības gatves uz Baltezera ielu. Lai nokļūtu nepieciešamajā vietā, būvnieki lūdz autovadītājus izmantot apvedceļu. Par izmaiņām satiksmes organizācijā informēs atbilstošas ceļa zīmes.

A.C.B. brīdina, ka rekonstrukcijas darbu laikā iespējamas arī citas izmaiņas satiksmes organizācijā posmā no Silciema ielas un Brīvības gatves krustojuma līdz kanāla tiltam Brīvības gatvē.

Komentāri

Pievienot komentāru
Transports un loģistika

Izmaiņas sabiedriskā transporta kustībā

, 13.11.2007

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Atbilstoši Rīgas pilsētas izpilddirektora rīkojumam, pašvaldības SIA Rīgas satiksme ir uzdots 18. novembrī no plkst. 13.30 līdz plkst. 16.00 pārkārtot sabiedriskā transporta satiksmi, informēja Rīgas dome.

Autobusi

1., 14., 16. un 826.maršruta autobusi no pilsētas centra kursēs no Abrenes ielas, tālāk pa Dzirnavu ielu, Satekles ielu, Marijas ielu, Aleksandra Čaka ielu, Pērnavas ielu, Brīvības ielu, tālāk pa maršrutu; atpakaļ uz pilsētas centru – pa Brīvības ielu, Pērnavas ielu, Aleksandra Čaka ielu, Marijas ielu, Elizabetes ielu, Satekles ielu, Lāčplēša ielu, Abrenes ielu.

2., 24. un 24.a maršruta autobusi no Vecmīlgrāvja un Mangaļsalas kursēs līdz Raiņa bulvārim, tālāk pa Reimersa ielu, Kalpaka bulvāri un atpakaļ.

3.maršruta autobusi no Bolderājas kursēs pa maršrutu līdz Daugavgrīvas ielai, tālāk pa Daugavgrīvas ielu, Krišjāņa Valdemāra ielu, Aristida Briāna ielu, Tallinas ielu, Brīvības ielu un tālāk pa maršrutu. No Pļavniekiem kursēs pa maršrutu līdz Brīvības ielai, tālāk pa Brīvības ielu, Bruņinieku ielu, Krišjāņa Valdemāra ielu, Daugavgrīvas ielu un tālāk pa maršrutu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Auto

Nepieciešamības gadījumā sniega tīrīšanas laikā Rīgā ierobežos satiksmi

Gunta Kursiša, 18.12.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lai nodrošinātu ziemas dienestu darbu un sniega tīrīšanu Rīgā atsevišķās teritorijās, ielās un to posmos noteiktos diennakts laikos nepieciešamības gadījumā aizliegs transportlīdzekļu apstāšanos un stāvēšanu, informē Rīgas domes pārstāvji.

Ielas, kurās pagaidu ceļa zīme «Apstāties aizliegts», nepieciešamības gadījumā, tiks izvietota jebkurā diennakts laikā:

- Akadēmiķa Mstislava Keldiša ielā, posmā no Ilūkstes ielas līdz Ulbrokas ielai;

- Akas ielā, posmā no Ģertrūdes ielas līdz Tērbatas ielai;

- Akmeņu ielā, posmā no Jelgavas ielas līdz Mūkusalas ielai;

- Aleksandra Čaka ielā no Zemitāna ielas līdz Pērnava ielai;

- Andreja Saharova ielā, posmā no Rudens ielas līdz Lubānas ielai;

- Anniņmuižas bulvārī, posmā no Zentenes ielas līdz Jūrmalas gatvei (ielas labajā pusē);

- Anniņmuižas ielā no Gramzdas ielas līdz Rostokas ielai;

- Artilērijas ielā, posmā no Brīvības ielas līdz Jāņa Asara ielai;

Komentāri

Pievienot komentāru
Transports un loģistika

Saistībā ar svinīgo goda sardzes maiņu ierobežos satiksmi

, 18.03.2008

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pieminot Komunistiskā terora upurus 25.martā un ievērojot Latvijas Republikas Nacionālo bruņoto spēku iesniegumu, ir sagatavots Rīgas pilsētas izpilddirektora rīkojums, kurā ņemts vērā, ka svinīgā Goda sardzes maiņa notiks 25.martā plkst.14.00 pie Brīvības pieminekļa, informēja Rīgas dome.

Rīkojumā noteikts, ka 25.martā no plkst. 7.30 līdz plkst.14.30 transportlīdzekļiem būs aizliegts apstāties un stāvēt (izņemot pasākuma dalībnieku transportlīdzekļus):

– Kalpaka bulvāra posmā no Rīgas Valsts 1. ģimnāzijas sporta laukuma līdz Brīvības bulvārim;

– Brīvības bulvāra posmā no Kalpaka bulvāra līdz Raiņa bulvārim.

Policija 25.martā no plkst. 13.40 līdz plkst. 14.00 un no plkst.14.05 līdz plkst.14.20 nodrošinās Goda sardzes rotas kolonnas pārvietošanos pa maršrutu: Kalpaka bulvāris (pretim Rīgas Valsts 1. ģimnāzijai) – Brīvības bulvāris – Brīvības piemineklis – Brīvības bulvāris – Kalpaka bulvāris.

No plkst. 13.40 līdz plkst. 14.00 un no plkst.14.05 līdz plkst.14.20 policija regulēs transporta satiksmi atbilstoši nepieciešamībai:

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Gads pēc lielākā krāpšanas mēģinājuma Latvijas vēsturē: policijas izmeklēšanai a/s Olainfarm lietā iespaidīgi rezultāti, vēsta laikraksts Diena.

Pirms nedaudz vairāk kā gada, 2021. gada 30. aprīlī, Valsts policija uzsāka izmeklēšanu lietā, kas, iespējams, kā lielākais krāpšanas un reiderisma mēģinājums jau ir iegājusi Latvijas vēsturē. Parakstot, iespējams, fiktīvu akciju atsavināšanas līgumu, lielākā a/s Olainfarm akcionāra SIA Olmafarm valdes locekle Milana Beļeviča mēģināja par vairāk nekā 40 miljoniem eiro izkrāpt SIA Olmafarm piederošo Olainfarm akciju kontrolpaketi Čehijas čaulas kompānijai Black Duck Invest a.s. Gadu pēc notikušā Diena uzrunāja Valsts policiju, aicinot izklāstīt, kā šajā laikā ir veicies ar izmeklēšanu. Jāteic, ka atšķirībā no citām reizēm, kad ar sarežģītu noziegumu atklāšanu policijai tik raiti un veiksmīgi nav gājis, šoreiz policijai ir, ar ko palielīties, un izmeklēšanas rezultāti solās būt iespaidīgi. Turklāt krāpšanas stāstā arvien spilgtāk iezīmējas arī vairākas citas personas, kuras krāpšanā tieši nepiedalījās, bet bijušas ieinteresētas, lai Olainfarm nelikumīgā pārņemšana būtu izdevusies.

Komentāri

Pievienot komentāru
Nodokļi

Bijušajiem KNAB darbiniekiem būs jāsēž

Guna Gleizde, Db, 02.02.2009

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Bijušajiem Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) darbiniekiem, kurus tiesāja par kratīšanās izņemtās naudas piesavināšanos, tiesa piespriedusi reālu brīvības atņemšanu.

Rīgas apgabaltiesa bijušajam biroja Slepenības režīma nodrošināšanas nodaļas galvenajam speciālistam Jānim Imšam piespriedusi brīvības atņemšana uz septiņiem gadiem ar mantas konfiskāciju, kā arī naudas sodu 1 800 Ls apmērā. Viņš atzīts par vainīgu kopumā 104.3 tūkst. Ls piesavināšanā 11 dažādās epizodēs. Starp šiem piesavinātajiem naudas līdzekļiem bijusi kratīšanā izņemta nauda.

Bijusī KNAB Slepenības režīma nodrošināšanas nodaļas vadītāja Indra Veipa atzīta par vainīgu apsūdzībā par valsts amatpersonas bezdarbību, ja tā izraisījusi smagas sekas, bet viņa attaisnota apsūdzības daļā par mantas piesavināšanos gandrīz 34 tūkst. Ls apmērā. I.Veipai piespriesta brīvības atņemšana uz pieciem gadiem, atņemot tiesības pēc soda izciešanas ieņemt amatus valsts un pašvaldību institūcijās uz pieciem gadiem.

Komentāri

Pievienot komentāru
Būve

Papildināta - FOTO: Ogres skvēra būvdarbi traucē uzņēmējdarbībai

Žanete Hāka, 29.05.2019

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ogres centrā, Brīvības ielā, uzsākti skvēra būvdarbi, taču vietējie uzņēmēji sūdzas, ka lielais troksnis un norobežojumi negatīvi ietekmē biznesu.

DB aptaujāja vairākus uzņēmējus, kas atzina, ka par labu biznesam remontdarbi nenāk, un, ja vasarā parasti bija lielākais klientu pieplūdums, tad tagad daļa cilvēku cenšas apiet būvdarbus pa citu ceļu vai steidz ātrāk paiet garām troksnim un putekļiem, kas rodas no darbiem. Tajā pašā laikā kā pozitīvais aspekts tiek minēts tas, ka cilvēku ietvei atvēlētā daļa ir šaura un ved tieši gar veikaliņiem, kas - no otras puses - liek kādam garāmgājējam palūkoties piedāvājumā.

«Veikals viennozīmīgi ir tukšāks nekā ierasti, blakus urbj, braukā traktori, griežas putekļi, tādēļ cilvēki mēģina pēc iespējas ātrāk aiziet garām šim ielas posmam,» atzina kāda veikala vadītāja.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Sakarā ar Vijas Artmanes izvadīšanu Rīgā būs plaši satiksmes ierobežojumi

, 14.10.2008

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Sakarā ar aktrises Vijas Artmanes bēru procesiju trešdien, 15. oktobrī no plkst. 9.30 līdz plkst. 11.00 Rīgas Kristus Piedzimšanas katedrālē notiks atvadīšanās no aktrises Vijas Artmanes, bet no plkst.12.00 – bēru procesija pa maršrutu: Rīgas Kristus Piedzimšanas katedrāle – Brīvības bulvāris – Brīvības iela – Cēsu iela – Mēness iela – Pokrova kapi.

Trešdien, 15. oktobrī transportlīdzekļiem būs aizliegts apstāties un stāvēt (izņemot operatīvo transportu un bēru ceremonijas dalībnieku transportlīdzekļus):

– no plkst. 7.30 līdz plkst. 12.00 Esplanādē pie Rīgas Kristus Piedzimšanas katedrāles;

– no plkst. 7.30 līdz plkst. 12.00 Brīvības bulvārī, posmā no Raiņa bulvāra līdz Elizabetes ielai;

– no plkst. 7.30 līdz plkst. 15.00 Mēness ielā, posmā no Cēsu ielas līdz Miera ielai.

Policija 15. oktobrī no plkst. 12.00 līdz plkst. 14.00 nepieciešamības gadījumā slēgs transportlīdzekļu satiksmi (izņemot operatīvam transportam un bēru ceremonijas transportlīdzekļiem):

– Brīvības bulvārī, posmā no Merķeļa ielas līdz Elizabetes ielai;

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Satiksmes ierobežojumi sakarā ar Lāčplēša dienas pasākumiem

, 10.11.2008

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Sakarā ar Latvijas Republikas Nacionālo bruņoto spēku (NBS) iesniegumiem un Latvijas Republikas Saeimas un Valsts prezidenta Drošības dienesta iesniegumu irt sagatavots Rīgas pilsētas izpilddirektora rīkojums, kurā ņemts vērā, ka 11. novembrī Rīgā notiks: plkst.9.00 ekumēniskais dievkalpojums Doma baznīcā; plkst.11.00 vainagu nolikšanas ceremonija Rīgas Brāļu kapos; plkst.13.00 Rīgas Garnizona vienību militārā parāde Brīvības pieminekļa laukumā; plkst.14.00 Goda sardzes svinīgā maiņas ceremonija pie Rīgas pils; plkst.14.30 ziedu nolikšana un salūts pie Oskara Kalpaka pieminekļa; plkst.15.30 atceres pasākums Rīgas atbrīvotājiem Sudrabkalniņā; plkst.19.00 Goda sardzes svinīgā maiņas ceremonija un salūts pie Brīvības pieminekļa.

Rīgas dome informē, ka rīkojumā noteikts, ka 11.novembrī transportlīdzekļiem būs aizliegts apstāties un stāvēt (izņemot NBS transportlīdzekļus ar Rīgas Garnizona un Latvijas Republikas Saeimas un Valsts prezidenta Drošības dienesta speciālām caurlaidēm un diplomātiskos transportlīdzekļus):

– no plkst.7.00 līdz plkst.10.00 11.Novembra krastmalas posmā no Bīskapa gātes līdz Poļu gātei;

– no plkst.7.00 līdz plkst.10.30 Herdera laukumā un ielas abās pusēs starp Herdera laukumu un Doma laukumu;

– no plkst.7.00 līdz plkst.15.00:

• autostāvvietā pie Rīgas Brāļu kapiem Varoņu ielā;

• autostāvvietā pie I Meža kapiem Aizsaules ielā;

– no plkst.7.00 līdz plkst.20.00:

Komentāri

Pievienot komentāru
Transports un loģistika

11.novembrī Rīgā būs satiksmes ierobežojumi

, 07.11.2007

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Sakarā ar Latvijas Republikas Nacionālo bruņoto spēku (NBS) iesniegumu ir sagatavots Rīgas pilsētas izpilddirektora rīkojums, kurā ņemts vērā, ka 11.novembrī Rīgā notiks: plkst. 9.00 ekumēniskais dievkalpojums Svētā Pētera luterāņu baznīcā; plkst. 11.00 vainagu nolikšanas ceremonija Rīgas Brāļu kapos; plkst. 13.00 Rīgas Garnizona vienību militārā parāde Brīvības pieminekļa laukumā; plkst. 14.00 Goda sardzes svinīgā maiņas ceremonija pie Rīgas pils; plkst. 15.00 ziedu nolikšana pie Oskara Kalpaka pieminekļa; plkst. 15.30 atceres pasākums Rīgas atbrīvotājiem Sudrabkalniņā, informēja Rīgas dome.

Rīkojumā noteikts, ka transportlīdzekļiem būs aizliegts apstāties un stāvēt (izņemot NBS transportlīdzekļus ar Rīgas Garnizona un Latvijas Republikas Saeimas un valsts prezidenta drošības dienesta speciālām caurlaidēm):

11.novembrī no plkst. 7.00 līdz plkst. 10.00:

• Doma laukumā;

11.novembrī no plkst. 7.00 līdz plkst. 13.00:

• autostāvvietā pie Rīgas Brāļu kapiem Varoņu ielā;

• autostāvvietā pie I Meža kapiem Aizsaules ielā;

11.novembrī no plkst. 7.00 līdz plkst. 15.00:

• Kalpaka bulvārī, posmā no Brīvības bulvāra līdz Reimersa ielai;

• Brīvības bulvārī, posmā no Kalpaka bulvāra līdz Raiņa bulvārim;

• Aspazijas bulvāra abās pusēs, posmā no Teātra ielas līdz Kaļķu ielai;

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Rīgas maratona laikā jārēķinās ar būtiskiem satiksmes ierobežojumiem

Zane Atlāce - Bistere, 16.05.2018

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Saistībā ar Lattelecom Rīgas maratona norisi nedēļas nogalē pilsētā gaidāmi būtiski satiksmes ierobežojumi, tostarp jau no 18. maija vakara transportlīdzekļiem būs slēgta 11. novembra krastmala, informē Rīgas domē.

No 18. maija plkst. 20.00 līdz 21. maija plkst. 6.00 policija slēgs transportlīdzekļu satiksmi 11. novembra krastmalas posmā no Akmens tilta līdz Muitas ielai (izņemot transportlīdzekļus ar speciālām caurlaidēm un operatīvo transportu). Tostarp apstāties un stāvēt šajā posmā transportlīdzekļiem būs aizliegts jau no 17. maija plkst. 20.00.

19. maijā no plkst. 9.30. līdz plkst. 11.00 slēgs transportlīdzekļu satiksmi Ģimeņu skrējiena laikā, kurš notiks pa maršrutu: 11.novembra krastmala–Eksporta iela–Muitas iela–Citadeles iela–Krišjāņa Valdemāra iela–Vanšu tilts–apgriešanās pretī Ķīpsalas ielai–Vanšu tilts–Krišjāņa Valdemāra iela–Zigfrīda Annas Meierovica bulvāris–Brīvības iela–Brīvības pieminekļa laukums (apgriešanās)–Kaļķu iela–11.novembra krastmala (finišs).

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Sakarā ar Brīvības ielas posma slēgšanu 24. maijā izmaiņas sabiedriskā transporta satiksmē

, 19.05.2008

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Sakarā ar asfaltēšanas darbiem Rīgā, Brīvības ielā, posmā no Elizabetes ielas līdz Ģertrūdes ielai atbilstoši Rīgas pilsētas izpilddirektora rīkojumam ir noteiktas šādas izmaiņas sabiedriskā transporta satiksmē sestdien, 24. maijā no plkst. 4:00 līdz plkst. 22:00.

Trolejbusi

• 4. maršruta trolejbusi – kursēs no Šmerļa pa maršrutu līdz Bruņinieku ielai, tālāk pa Bruņinieku ielu, Krišjāņa Valdemāra ielu, Raiņa bulvāri un tālāk pa maršrutu, no galapunkta Gaiziņa ielā pa Gogoļa ielu, Turgeņeva ielu, Dzirnavu ielu, E.Birznieka Upīša ielu, Avotu ielu, J.Asara ielu, Pērnavas ielu, Brīvības ielu un tālāk pa maršrutu;

• 7. trolejbusu maršruts – būs slēgts;

• 14. maršruta trolejbusi – kursēs no Mežciema pa maršrutu līdz Bruņinieku ielai, tālāk pa Bruņinieku ielu, Krišjāņa Valdemāra ielu, Raiņa bulvāri līdz stacijas laukumam un atpakaļ pa Marijas ielu, Aleksandra Čaka ielu, Stabu ielu, Avotu ielu, J.Asara ielu, Pērnavas ielu, Brīvības ielu un tālāk pa maršrutu;

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Cilvēki gatavi apzināti bojāt savus auto, lai saņemtu apdrošināšanas atlīdzību un atbrīvotos no līzinga nomaksas. Tādējādi tie vienlaikus riskē iedzīvoties milzīgās nepatikšanās un pat sēdēt cietumā.

«Ekonomiskās krīzes apstākļos, samazinoties finansiālās labklājības līmenim, arvien biežāk sastopami gadījumi, kad iedzīvotāji, kas līzingā iegādājušies īpašumu, galvenokārt automašīnas, mēģina izkrāpt apdrošināšanas atlīdzību, inscinējot līzingā iegādātā īpašuma bojāeju/nozagšanu, lai atbrīvotos no līzinga nomaksas,» atzina apdrošināšanas a/s BTA viceprezidente Jeļena Alfejeva. Viņa vienlaikus norāda, ka cilvēki neapzinās šādas rīcības nopietnās sekas un to, cik rūpīgi šādas darbības tiek izmeklētas un atklātas. Kopumā cilvēki gatavi inscinēt zādzības un avārijas, slīcināt, dedzināt, utt.

Piemēram, BTA drošības dienests pagājušajā gadā atklāja 8 gadījumus, kad tiek inscenēta apdrošinātā riska iestāšanās un kur kopējā summa bijusi 100 tūkstoši latu. BTA atklāja kādas lietuvietes vēlmi apkrāpt apdrošinātāju. Šādam nolūkam tā treilerī vedusi jau sasistu Audi, inscenējusi avāriju un piestādījusi apdrošinātājiem rēķinus par sasisto auto.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Par nelikumīgu ziedošanu – cietums

Madara Fridrihsone, 10.03.2008

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Par politisko partiju finansēšanu izmantojot starpniekus, ja tā izdarīta lielā apmērā, draudēs brīvības atņemšana uz laiku līdz diviem gadiem vai piespiedu darbs, vai naudas sods no 30 līdz 200 minimālajām mēnešalgām, kā arī mantas konfiskācija.

Šāds sods draudēs arī personām, kas darbojušās kā starpnieki politisko partiju finansēšanā. Savukārt par nelikumīgu liela apmēra politisko partiju finansēšanu, kas izpaudusies atļautā ziedojumu apmēra pārsniegšanā, netiešā vai pastarpinātā nodošanā, vai finanšu līdzekļu ziedošanā bez pārskaitījuma attiecīgās partijas bankas kontā, draudēs brīvības atņemšana uz laiku līdz sešiem gadiem.

Par atkārtotu nelikumīgu politisko partiju finansēšanu draudēs brīvības atņemšana pat uz laiku līdz astoņiem gadiem, kā arī bargi naudas sodi. To paredz Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja sagatavotie Krimināllikuma grozījumi, kuru izskatīšanu valdība vakar atlika uz nedēļu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Likumi

Par ātruma pārsniegšanu no 51 līdz 60 kilometriem stundā vairs netiks atņemta autovadītāja apliecība

LETA, 02.07.2019

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Turpmāk par ātruma pārsniegšanu no 51 līdz 60 kilometriem stundā netiks atņemtas tiesības, bet ierobežota to lietošana, paredz šodien valdībā apstiprinātie grozījumi Ceļu satiksmes likumā.

SM skaidro, ka likumprojekta «Grozījumi Ceļu satiksmes likumā» mērķis ir nodrošināt sabiedrisko kārtību un drošību uz ceļiem, kā arī atturēt personas no pārkāpumu izdarīšanas šajā jomā. Likumprojekts paredz noteikt administratīvos pārkāpumus ceļu satiksmes jomā, par tiem piemērojamos sodus un institūciju kompetenci sodu piemērošanā.

Lai īstenotu nozaru administratīvo pārkāpumu kodifikāciju, SM izstrādājusi likumprojektu, kas papildina Ceļu satiksmes likumu ar nodaļu, kurā ir iekļauti ceļu satiksmes nozarē paredzētie administratīvie pārkāpumi un noteiktas kompetentās institūcijas, kurām būs piekritīgs administratīvo pārkāpuma process.

Kompetence administratīvo pārkāpumu procesa veikšanai ceļu satiksmes jomā atbilstoši Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksam ir saglabāta Valsts policijai, Valsts robežsardzei, pašvaldības policijai, pašvaldības Transporta kontroles dienestam un pašvaldības administratīvajai komisijai un apakškomisijai. Katra no minētajām institūcijām realizē tām normatīvajos aktos noteiktās kontroles un uzraudzības funkcijas.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Sakarā ar Lattelecom Rīgas maratona norisi, sestdien un svētdien, 14. un 15. maijā pilsētā gaidāmi ievērojami satiksmes ierobežojumi, tostarp jau no 13. maija vakara transportlīdzekļiem būs slēgta 11. novembra krastmala. Rīgas dome aicina iedzīvotājus ar izpratni attiekties pret nepieciešamajiem satiksmes ierobežojumiem un nedēļas nogalē laicīgi plānot savus pārvietošanās maršrutus pilsētas centrā.

No 13. maija plkst. 20.00 līdz 15. maija plkst. 24.00 policija slēgs transportlīdzekļu satiksmi 11. novembra krastmalas posmā no Akmens tilta līdz Muitas ielai (izņemot transportlīdzekļus ar speciālām caurlaidēm).

14. maijā no plkst.15.00 līdz 16.00 slēgs transportlīdzekļu satiksmi RIMI bērnu dienas Ģimeņu skrējiena maršrutā: 11.novembra krastmala – Eksporta iela – Elizabetes iela – Krišjāņa Valdemāra iela – Zigfrīda Annas Meierovica bulvāris – Brīvības bulvāris – Kaļķu iela – 11.novembra krastmala.

15. maijā no plkst. 7.30 līdz 16.00 tiks slēgta transportlīdzekļu satiksme maratona maršrutos:

Komentāri

Pievienot komentāru