Kafejnīca Baltā kāpa Saulkrastos darbu sākusi šā gada martā un tās izveide bijusi sens tā īpašnieku sapnis.
Kafejnīcas pirmsākumi rodami pirms 15-20 gadiem, kad blakus autostāvvietai bija mazs namiņš, kurā varēja iegādāties uzkodas. Saskatot potenciālu un lielo Baltās kāpas apmeklētāju skaitu, radusies doma par ko lielāku, līdz pienāca brīdis šīs idejas īstenošanai, stāsta īpašnieku pārstāve Anna Blaua.
Projekta realizācija aizņēmusi aptuveni 2 gadus. Baltā kāpa kā tūrisma objekts daudziem ir zināma un ir viens no objektiem, kas piesaista viesus - gan vasarā, gan ziemā uz šejieni pastaigāties brauc tūristi un nāk vietējie iedzīvotāji, tāpat vietu iecienījuši kāzinieki. «Sevi gan saucam par kafejnīcu, taču piedāvājam restorāna līmeņa ēdienu. Mums ir paveicies ar šefpavāru, kurš katru dienu mēro tālu ceļu, lai gatavotu ēdienu mūsu apmeklētājiem. Kā jau visā nozarē, arī ar darbinieku atrašanu ir problēmas – ir cilvēki, kas brauc no Ādažiem, Siguldas un citām pilsētām,» viņa atzīst.
Ēdienkartē iekļauts visiem saprotams ēdiens, kas tiek gatavots uz vietas.
Plānots, ka kafejnīca strādās arī ziemā - šobrīd tā strādā nepilnu nedēļu, sākot no ceturtdienas līdz svētdienai, taču īpašnieki vēro situāciju. «Cenšamies attīstīties lēnām. Pieredze šajā nozarē ir nosacīta, ēdināšanas bizness ir viens no sarežģītākajiem, tādēļ jāattīstās pakāpeniski un jāizvērtē, kā strādāt,» viņa piebilst.
«Saulkrastu potenciāls ir acīmredzams, taču gribētu redzēt aktīvāku mārketingu. Saulkrasti nav tālu no Rīgas, ērti sasniedzami, nav jāmaksā iebraukšanas maksa un šeit ir daudz stāvlaukumu,» klusā kūrorta priekšrocības uzskaita A. Blaua. Viņa novērojusi, ka nereti tiek runāts par dažādu pasākumu norisi, taču līdz galam šie projekti netiek īstenoti. Pēc viņas domām, apvedceļa būvniecība pirms vairākiem gadiem pilsētai dod pozitīvu aspektu – kaut arī tagad ir mazāka caurbraucēju plūsma, vide ir mierīgāka. «Agrāk garām ik dienas brauca kravas automašīnas un mājai pat drebēja logi, savukārt tagad dzīvojam kā oāzē,» viņa salīdzina.