Saldumu ražotājs Cadbury izgudrojis šokolādi, kas nekūst karstā gaisā, ziņo telegraph.co.uk.
Cadbury pārtikas zinātnieki Lielbritānijā apgalvo, ka jaunā piena šokolāde 40 grādu temperatūrā paliks cieta trīs stundas. Taču kompānija, kuru pirms diviem gadiem pārņēma amerikāņu pārtikas grupa Kraft, šo produktu pārdošot tikai siltās zemēs, piemēram, Indijā vai Brazīlijā, jo citviet neprognozē tai noietu.
Tas savukārt aizvainojis britus, kuri sāpīgi pārdzīvoja Cadbury pārņemšanas darījumu. Piemēram, šokolādes degustators Anguss Kenedijs uzskatot, ka nav neviena iemesla, lai šo šokolādi vasarās nepārdotu arī Lielbritānijā, jo īpaši, ņemot vērā bērnu ieradumu, glabāt saldumus savās kabatās.
Normāla šokolāde sāk kust 34 grādu temperatūrā, bet Cadbury zinātniekiem, izstrādājot īpašu ražošanas procesu, šo rādītāju izdevies būtiski uzlabot. Uzņēmums gan brīdina, ka šī šokolāde negaršos tikpat labi kā pierastā, tāpēc tas neredzot jēgu laist to tirdzniecībā arī, piemēram, Lielbritānijā.