Jaunākais izdevums

BluOr Bank no 9. septembra piedāvās investoriem iegādāties subordinētās obligācijas ar fiksētu 10% gada likmi.

Obligācijas varēs iegādāties gan privātie, gan institucionālie investori, obligācijas nominālvērtība – 1000 EUR, peļņas izmaksa - katru ceturksni.

Kopējais emisijas apjoms - 30 miljoni eiro, kas tiek sadalīts vairākās sērijās. Parakstīšanās tiks atvērta 9. septembrī plkst. 10.00 un tiks slēgta 27. septembrī plkst.15.30.BluOr Bank ir pieredzējis ieguldījumu tirgus dalībnieks.

Pēdējo 20 gadu laikā banka ir piedalījusies vairāk nekā 40 obligāciju emisijās kā emitents, emisijas organizators vai aģents, organizējot 40 veiksmīgas obligāciju emisijas.

BluOr Bank ir viena no 6 lielākajām bankām Latvijā un ir iekļauta piecu sistēmiski nozīmīgu Latvijas finanšu iestāžu vidū. Latvijas, Baltijas un Ziemeļeiropas valstu klienti veido 98% no kopējā klientu īpatsvara.

2024. gada 1. pusgadu banka noslēdza ar 9,2 milj. EUR pelņu. Bankas pašu kapitāla apjoms ir 90,6 miljoni EUR, kopējais aktīvu apjoms ir 966,2 milj. EUR.

“BluOr Bank pamatā ir veiksmīga partnerība ar saviem klientiem – gan uzņēmumiem, gan privātpersonām. Mūsu uzdevums – augt un attīstīties tā, lai varam nodrošināt arī savu klientu izaugsmi un veicināt viņu biznesa attīstību ilgtermiņā,” atzīmē BluOr Bank valdes priekšsēdētājs un galvenais izpilddirektors Dmitrijs Latiševs.

Subordinēto obligāciju emisijas rezultātā piesaistītos līdzekļus plānots izmantot bankas kapitāla palielināšanai, lai veicinātu kreditēšanu un stiprinātu bankas pozīcijas tirgū, sekmējot valsts tautsaimniecības izaugsmi un atbalstot vietējos uzņēmumus.“Ieguvēji no tā ir gan kredītņēmēji, kas “BluOr Bank” gadījumā ir Latvijas uzņēmēji, gan obligāciju pircēji, kuriem piedāvāts fiksēts ienesīgums, kas pārsniedz tuvāko gadu laikā sagaidāmo inflāciju,” piebilst Dmitrijs Latiševs.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijas Finanšu nozares asociācija (FNA) neatbalsta likumprojekta "Solidaritātes iemaksas likums" jeb banku "virspeļņas nodokļa" virzību, informēja FNA pārstāvji.

Tomēr, ievērojot valsts suverēnās tiesības likumā noteikt nodokļus un nodevas un pieļaujot, ka likumprojekts tiks virzīts pieņemšanai, FNA īpaši uzsver, ka nodoklim (nodevai) neatkarīgi no bankas lieluma būtu jābūt būtiski mazākam, nosakāmi nepārprotami nodokļa (nodevas) griesti, nodoklis (nodeva) nedrīkst ierobežot kreditēšanu, nodoklis (nodeva) nedrīkst sodīt bankas par kreditēšanu, kā arī nodoklis (nodeva) nedrīkst būt spēkā ilgāk par vienu gadu.

Asociācijas ieskatā banku virspeļņas nodokļa ieviešana ir nesamērīga, tuvredzīga un necaurspīdīga gan no pamatojuma, gan procesa viedokļa. FNA uzskata, ka ieviešanai būs negatīvas ilgtermiņa sekas, kas apgrūtinās Latvijas ekonomikas izaugsmi, noturību un it īpaši konkurētspēju un pievilcību privātajām investīcijām.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Nekustamo īpašumu attīstītājs “LNK Properties” piesaistījis finansējumu no “BluOr Bank” 17 miljonu eiro apmērā daudzdzīvokļu kompleksa “Heart of Hanza” celtniecībai.

“Heart of Hanza” ir daudzdzīvokļu projekts, kas atrodas Hanzas ielā, starp Rīgas Kluso centru un Skanstes apkaimes biznesa kvartāliem. Kompleksā ir paredzēti 127 dzīvokļi ar platību no 49 līdz pat 350 kvadrātmetriem, ar terasēm ēkas 6. un 7.stāvā, savukārt pirmajos stāvos paredzētas 3 biroju telpas 354 m² platībā un 4 komerctelpas 1643m² platībā.

Ēka ir projektēta, ņemot vērā A klases energoefektivitātes rādītājus, kurus nodrošina iekārtu un materiālu izvēle, mezglu risinājumi un būvniecības kvalitāte. Visos dzīvokļos paredzēta apkures regulēšanas funkcija un tiks izbūvēta individuāla ventilācijas sistēma ar rekuperatoru siltuma atgūšanai.

Ēku paredzēts nodot ekspluatācijā 2026. gada sākumā un kopējais projekta plānotais investīciju apjoms ir 35 miljoni eiro.

Komentāri

Pievienot komentāru