Ražošana

Betonēšanas uzņēmums Nord X attīstīs nekustamā īpašuma projektu Rīgā

Db.lv,08.10.2024

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Banka Citadele piešķīrusi finansējumu 240 000 eiro apmērā betonēšanas uzņēmumam “Nord X”, kas tiks izmantots uzņēmuma darbības paplašināšanai – sava pirmā nekustamā īpašuma attīstības projektam Rīgā.

Uzņēmums ar piešķirto finansējumu iegādāsies nekustamo īpašumu Āgenskalnā, Māras dīķa apkaimē, Ojāra Vācieša ielā 9, un pēc ēkas projektēšanas un pārbūves darbiem plāno veikt piecu dzīvokļu pārdošanu.

“Jauni darbības virzieni, kas paver iespējas pielietot mūsu zināšanas un pieredzi, ir mūsu attīstības vīzijas pamatā, un tieši nekustamā īpašuma sektorā arī saredzam nākamos uzņēmuma izaugsmes soļus. Jau šobrīd norit intensīva turpmāko projektu izpēte, un atsevišķos nozares nišas segmentos saredzam potenciālu jau vistuvākajā nākotnē,” stāsta “Nord X” valdes loceklis Māris Tīrmanis.

“Uzņēmumu darbības paplašināšana un izaugsme, izmantojot gadu gaitā iegūtas kompetences, ir virziens, ko mēs labprāt finansējam. Jāņem arī vērā, ka nekustamā īpašuma tirgū šogad novērojams izrāviens, un, ja EURIBOR likmes kritīs arī turpmāk, tas būs labs signāls gan attīstītājiem, gan pircējiem. Lai atvieglotu uzņēmuma naudas plūsmas plānošanu, esam vienojušies arī par faktoringa limita palielināšanu,” saka bankas Citadele Lielo uzņēmumu apkalpošanas daļas vadītājs Mārtiņš Bočkāns.

Uzņēmums “Nord X” dibināts 2019. gadā un nodarbojas ar dzelzsbetona konstrukciju izbūvi, betonēšanas un stiegrošanas darbiem dažādu ēku veidiem, saliekamo dzelzsbetona konstrukciju montāžu, kā arī dažādu infrastruktūras objektu betonēšanas un montāžu.

Uzņēmumā strādā ap 150 darbinieku, kas sniedz iespēju lielākoties veikt darbu izpildi pašiem, projektu izpildei minimāli piesaistot apakšuzņēmumu palīdzību. Savukārt “Nord X” meitasuzņēmums “Nord SW” veic būvprojektu vadības pakalpojumus.

Komentāri

Pievienot komentāru